Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'Directie levert twintig procent in zolang er zonder publiek wordt gespeeld'

25 april 2020 00:05 - Op1
Foto: Pro Shots

Toon Gerbrands: "Directie levert twintig procent in zolang er zonder publiek wordt gespeeld"; image source: Pro Shots

De directie van PSV levert een deel van het salaris in zolang er niet gevoetbald kan worden met publiek. Dat gaf algemeen directeur Toon Gerbrands vrijdagavond aan in de talkshow Op1. PSV is hiermee de eerste club in Nederland die een dergelijk offer brengt. "We hebben uitgerekend dat als we tot de Kerst zonder publiek moeten spelen we twaalf tot veertien miljoen euro niet binnen halen. We vragen aan onze supporters en sponsoren solidariteit, maar ook aan onze organisatie zelf", aldus Gerbrands. "We hebben vandaag een gesprek gehad met onze spelers. Er is een discussie gaande met de VVCS of spelers ook een offer moeten brengen, maar daar gaan wij niet op wachten. Als directie gaan wij twintig procent inleveren zolang er zonder publiek wordt gespeeld. De spelers hebben het verhaal aangehoord en volgende week is er een vervolggesprek."

Gerbrands gaf ook aan dat de KNVB de clubs die de groepsfase halen van een van de Europese toernooien heeft verzocht om 25 procent van hun startgeld af te staan. "Wij moeten ons nog plaatsen natuurlijk. Met onze bedrijfstak zijn we natuurlijk solidair, dus we zullen kijken of we daar een bijdrage aan kunnen leveren", zo gaf hij aan. "Die 25 procent werd vandaag pas voor het eerst geroepen. Tegen solidariteit hebben we direct ja gezegd. Als het die 25 procent is en iedereen doet mee, dan zullen wij dat ook doen."

PSV heeft ook uitgerekend dat als de anderhalvemeter-economie aan wordt gehouden het maximaal 6.000 supporters in het Philips Stadion kan ontvangen. Daar zitten echter een hoop haken en ogen aan. "Eerst moet iedereen naar binnen. Veel mensen zullen ook met de trein komen. Vervolgens gaan ze naar het toilet en halen ze een biertje. En als dan het laatste fluitsignaal gaat, moeten we dan twee uur wachten tot iedereen het stadion uit is", vraagt de algemeen directeur zich af. "Dit zijn allemaal megagrote issues. Als voetballerij kunnen we aan deze anderhalvemeter-economie als branche totaal niet voldoen."
Tags

gerbrands anderhalvemeter economie offer solidariteit bedrijfstak biertje branche fluitsignaal issues knvb megagrote nederland solidair sponsoren startgeld talkshow toilet trein vervolggesprek vvcs

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Ten eerste een zeer goed signaal. Benieuwd of de diva's in de wei volgen. Ik schrik van de genoemde €12-14 miljoen. Zie dat maar eens goed te maken. Vrees gitzwarte cijfers voor PSV (en de overige clubs). Air France KLM wordt volgepompt met belastingcenten. Volgens zou het betaald voetbal ook prioriteit moeten hebben gezien de belangrijke rol die voetbal in het dagelijkse leven van veel mensen speelt.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Zwarte cijfers teken ik voor. Ik vrees rode cijfers. En als PSV’ers moeten wij niet teveel klagen over steun aan commerciële bedrijven, de gemeente Eindhoven heeft ons ook aardig geholpen.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Muzikanten, kunstenaars, de horeca, enz.. ze spellen allemaal een belanrijke rol in het dagelijks leven van veel mensen.
+2/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
En die optel-som wordt dan zo hoog dat het niet meer betaalbaar wordt.
Helemaal als er ook veel geld naar de EU, de banken, zuid-Europa, CO2 en stikstof-maatregelen moet.
Misschien is sneller alle bedrijven open laten gaan dan toch een beter alternatief.
+1/-3

 
4 jaar geleden
Je hebt gelijk: er moet inderdaad veel geld naar de stikstofmaatregelen en maatregelen tegen de klimaatverandering, heel belangrijk voor onze toekomst op lange termijn. Ben blij dat je het ziet!
+2/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
We moeten juist ophouden met kleine postzegelgebiedjes met heidegrond die arm is in stand te houden, en proberen tegen te houden dat daar de planten beter kunnen gaan groeien.
Tav klimaat-verandering moet men eens op echt wetenschappelijke basis gaan redeneren wat er aan de hand is. En dan alleen door wetenschappers die natuurkunde hebben gestudeerd, en echt snappen hoe die zaken in elkaar zitten. Je zou eens moeten weten hoe echte wetenschappers met een fundamentele wetenschappelijke opleiding tegen de klimaat-hype aan kijken.
Hier een Ir. Natuurkunde: https://www.youtube.com/watch?v=2Tst9-Be4nYlink
+1/-3

 
4 jaar geleden
Bedoel je niet Biologie i.p.v. Natuurkunde?
+2/-0

 
4 jaar geleden
Natuurkunde is een veel fundamentelere studie dan biologie. Zie het filmpje, dan is het zo duidelijk.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Alle bedrijven open laten gaan heeft pas zin als het verloop met dat klote-virus dat toelaat, het enige valide criterium. Gebaseerd op andere gronden kan er voor zorgen dat pas ècht alles naar de klote gaat.
+4/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
@Pvh25, De eerste weken maakte ik me ook grote zorgen over de verspreiding van het virus, maar ik kom nu steeds meer informatie tegen dat die verspreiding niet snel gaat als je het "sproeien" van deeltjes onder controle krijgt. Hier een zeer inhoudelijke uitleg, want Youtube loopt inzichtelijk een maand op de NOS+RTL voor: https://www.youtube.com/watch?v=-Ni2lBVp0XYlink

Edit. Ik neem dit onderwerp bloed-serieus. Ik heb ook twee ouders van rond de 80 en ik wil niet door een dom idee van mij hun dood op mijn geweten hebben.
Ik probeer me wel zo breed mogelijk te informeren. Omdat dit een nieuw virus is is het zeer geschikt voor data-analyse, en daardoor is nu goed te achterhalen bij welke gebeurtenissen de verspreiding groot is geweest, en dus hoe de verspreiding werkt. Grof samengevat moeten we ons dus niet op de 1,5m richten maar op de lucht-ventilatie en het "sproeien".
+1/-3

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Blijkbaar zijn er toch nog bedrijven als AF/KLM die 'too big to fail'zijn, mi onterecht. Maar je hebt een punt wat de gevolgen zouden zijn als Europese voetbal omvalt @tony. Dat zal impact hebben op een paar honderd miljoen Europese burgers die geld uitgeven op een of andere manier, dat loopt ook in de miljarden.
+2/-0

4 jaar geleden
Ik zou die miljoenenbedragen wel eens onderbouwd willen zien.
Hij heeft het hier over een half seizoen, oftewel 17 wedstrijden waarvan 8 of 9 thuiswedstrijden. Dat komt op ongeveer 1,5 miljoen aan inkomsten per thuiswedstrijd. Gaan ze er vanuit dat sponsoren afhaken? Dat seizoenskaarthouder geld terug krijgen?
Ik vind de salarisverlaging van de directie een prima signaal, hopelijk volgen ook de andere grootverdieners met een statement.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Plus EL, plus beker, plus jong PSV, plus tv gelden, plus business rooms, plus evenementen...
+2/-0

4 jaar geleden
Een goed signaal... dit moeten ze bij de overheid ook doen.
Hoge ambtelijke functies 20% minder - er komt nu geen geld in de schatkist dus moeten we minder gaan uitgeven.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Die twat Wopke Hoekstra kocht vorig jaar voor €680m een belang in Air France KLM. Daarvan is nog ongeveer een derde over. Laat die clown aub zijn salaris eens terugstorten.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Hoekstra doet het gewoon heel erg goed. Hoe had hij deze crisis moeten voorzien dan?
+2/-1

 
4 jaar geleden
voordat de Corona uitbraak plaatsvond was dat belang al zeer fors in waarde gedaald.. een zeer dramatische timing
+2/-2

 
4 jaar geleden
Mee eens. Er wordt in NL heel onrealistisch over de KLM gedaan. Men doet net alsof het een nederlands bedrijf is waar we heel trots op moeten zijn, en dat kosten wat kost behouden moet blijven.
Maar de KLM is door Air-France overgenomen, en dus nu een Frans bedrijfs-onderdeel.
Laat de Fransen daarom maar veel geld in hun dochter-onderneming storten.
Failliet laten gaan zou ook een optie moeten zijn die overwogen zou moeten worden, maar dat kan nu veel moeilijker door die €680m.
+2/-2

 
Wouter en wat denk je dat het kost als 35000 mensen in een keer op straat staan?
+2/-0

 
4 jaar geleden
Beleggen en investeren doe je voor de lange termijn.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Maar never nooit in luchtvaartaandelen oude stijl die moeten opboksen tegen zogenaamde low cost carriers en die opereren in een cyclus die 1 jaar goed gaat en 13 jaar slecht. Pure cash verbranders!
+3/-2

 
4 jaar geleden
Ik ben het me je eens @tony, AF/KLM is al een tijd een wandelend lijk. Maar het feit dat er veel andere bedrijven buiten AF/KLM mee gemoeid zijn, is het wel raadzaam om te kijken hoe deze een doorstart kunnen maken met levensvatbaarheid door daar steun aan te geven met terugbetaling. Efficiënte lowfare-airliners zullen alleen maar een grotere pain-in-the-ass worden voor AF/KLM.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Maar die mensen werken zich momenteel wel een slag in de rondte, in tegenstelling tot onze vedettes.

Ik begrijp je afkeer, maar de logica slaat nergens op.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Helemaal mee eens, en laten we eerlijk zijn, als er 1 beroep extreem onbegrijpelijk zwaar overgewaardeerd wordt zijn het wel voetballers. Ik zie liever een minister president 1 miljoen verdienen, krijg je tenminste een echte bestuurder, i.p.v een voetballer in de eredivisie zonder enige vorm van verantwoordelijk. Te bizar voor woorden. Het spelletje zou ook veel leuker worden als meer ploegen aan elkaar gewaagd zijn.
+1/-0

 
Dat wordt dan een minister president in de spits.
+2/-0

4 jaar geleden
Toch weer Toon die de eerste is ,wordt tijd voor een lintje volgend jaar .Nu de spelers nog hoor daar nog niets van .Geld terug laten we dat nou niet doen krijg je 80-100 euro wordt je ook niet vrolijk van liever dat je de club een beetje helpt.Wordt voor veel clubs bijna het einde dus ook PSV zal moeten inleveren maar met TOON komen wij er wel uit nu de andere clubs nog !!
+2/-0

4 jaar geleden
Als we als fans nou allemaal wat uit de fanshop kopen volgend seizoen steunen we ook nog een beetje.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Wanneer de nieuwe wedstrijdshirts van Puma uitkomt dan ga ik er dus ook 1 halen in de shop samen met mijn kleine neefje en nichtje want die had ik al 2 jaar een nieuw PSV-shirtje beloofd dus die krijgen er dan meteen ook 1!
+1/-0

 
4 jaar geleden
Goed idee, ik heb net wat besteld!
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
@woutererik: "Tav klimaat-verandering moet men eens op echt wetenschappelijke basis gaan redeneren wat er aan de hand is"'?? Men doet niet anders, je diskwalificeert de overgrote meerderheid van wetenschappers die een consensus hebben dat het klimaat in rap tempo verandert door menselijk handelen. (en niet alleen natuurkundigen, er zijn wel meer mensen die het 'snappen': geologen bv?) Hier een artikel over deze ir. https://klimaatveranda.nl/2017/02/06/de-verhalen-van-salomon-kroonenberg-zijn-een-wetenschapper-onwaardig/link
+4/-0

 
4 jaar geleden
@Pvh25. Ik zal mijn opmerking verduidelijken. Ik vind dat we tav klimaat-verandering op echt wetenschappelijke basis moeten gaan redeneren hoeveel de verandering van de CO2 invloed heeft op de temperatuur van de aarde. Als je de IPCC rapporten als wetenschappelijk uitgangspunt neemt, en je gaat kijken naar wat volgens die rapportages de temperatuur-verhoging is nav het verdubbelen van de C02, dus de klimaat-gevoeligheid dan was in 1990, 1995 en 2007 die schatting ongeveer 3,0 graden.
Maar in 2013 werd er in het IPCC-rapport geen schatting meer gegeven tav die klimaat-gevoeligheid. Men is bij de IPCC dus veel minder zeker geworden tav het geven van een schatting. Dat staat er ook in: Footnote 16 in de SPM: No best estimate for equilibrium climate sensitivity can now be given because of a lack of agreemant on values across assesed lines of evidence and studies.

Het vonnis van de NL rechter gebruikte het IPCC-rapport uit 2007 voor de 3,0 graden en liet het meest actuele rapport en de meest actuele conclusie buiten het vonnis. Dat is mijn argumentatie tav de NL-rechters van een dag of twee geleden.

Het artikel waar je naar verwijst is naar mijn mening niet de manier hoe je een wetenschappelijke discussie voert. Je mag een Natuurkundige heel hard bekritiseren, maar dan moet je hem in je artikel wel een weerwoord op je opmerking laten geven. Mijn ervaring is dat juist dat weerwoord inhoudelijk het interessantste is en dat natuurkundige daar inhoudelijk zeer goed onderbouwde antwoorden kunnen geven.

Tot slot: Ik vind ook dat de aarde iets opwarmt, maar ik zie geen rampen zoals die door Groen-links en D66 steeds worden verkondigd.
+1/-2

 
4 jaar geleden
Ik kan je wel 1000 wetenschappelijke(!) artikelen geven @woutererik die onderschrijven dat wij klimaatverandering veroorzaken. Als mensen aan cherrypicking willen doen, be my guest, en geloof het. Erg tendentieus om D66 en Groenlinks aan te halen, dat heeft hier helemaal niets mee te maken.
+3/-0

 
Deze discussie heeft weinig zin zolang een ieder zijn eigen stelling met hand en tand blijft verdedigen, leg de onderbouwingen naast elkaar, tel jou eigen levenservaring langs/onder ieder apart en daar heb je je antwoord. Zelf neig ik naar de zekerheid dat de mens de oorzaak is van alle ellende hoe je het went of keert, de drang om alsmaar meer te willen/bezitten overtreft nmlk alle andere besef voor verantwoordelijkheid, Hebberts "over het algemeen egoisten" hebben daar geen boodschap aan, dus mijns inziens hebben niet wij over het algemeen hier de schuld van , maar duidelijk HUN!!
+2/-0

 
4 jaar geleden
Bovendien hoort deze discussie thuis in het Forum onder maatschappelijke discussies. Misschien kan daar een topic geopend worden door de liefhebbers. Laten we hier gewoon reageren op de nieuwsberichten en niet over allerlei randzaken beginnen.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Het IPCC-rapport is de rapportage van alle wetenschappers van de wereld bij elkaar waarbij juist van iedereen zijn mening en visie in discussie wordt meegenomen. Het is juist de compromis-rapportage waarop men op wereld-niveau de besluiten neemt, zoals die van Parijs. Die worden op basis van de IPCC-rapportages genomen. Alle kersen zitten er dus al in.

En ik schrijf juist dat Co2 de temperatuur verhoogt (daar is geen enkele discussie over). Het gaat juist over hoe groot die temp-verhoging is bij verdubbeling van de Co2. Daar is de visie over aan het bijstellen, Ik ga de wiskunde van de IPCC niet verder uitleggen. Laten we er over stoppen.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Wouter, het IPCC rapport stelt geen fuck voor, omdat elke deelnemer volgens zijn eigen aannames en reken methodes werkt. Laat ze daar eerst maar eens orde op zaken stellen.
En Wouter, dat de co2 de temperatuur doet stijgen is juist een heel groot discussiepunt. Hoe kan het anders dat de co2 stijging komt na de temperatuur stijging. Het is dus blijkbaar de schuld van de temperatuurstijging dat de co2 stijgt. Dat de aarde opwarmt is een feit, en dat dit voor een gedeelte komt door het gat in de ozonlaag, maar of dit wereldwijd 0.1 graad is of meer is allemaal natte vingerwerk.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben geen fan van Toon maar dit is een mooie geste. Overigens zonder vaccin, waar je wisselende verhalen over hoort maar met dierproeven, een gunstig resultaat, het produceren én het wereldwijd verspreiden hoor je vooral minstens één jaar. Dus ook komend seizoen misschien wel voetbal maar stadions blijven leeg.
+1/-0

4 jaar geleden
Ben totaal geen fan van deze directie en kan niet wachten tot ze plaats hebben gemaakt voor professionals die PSV naar een hoger niveau gaan tillen, maar veel respect voor dit gebaar richting de club. Vind sowieso dat PSV zich van zijn beste kant laat zien tijdens de corona crisis. Dus bij deze ook een compliment naar Toon Gebrands.
+2/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.833 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten simons strijdplan vaio veerman vitesse waarheid weghorst xavi