Transparent
Inloggen
Sluiten

Uitshirt met Brabantse blokken verkozen tot mooiste PSV-shirt

7 mei 2020 10:05 - AD.nl
Foto: Pro Shots

Uitshirt met Brabantse blokken verkozen tot mooiste PSV-shirt; image source: Pro Shots

Op de website van het Algemeen Dagblad valt te lezen dat het zwarte uitshirt met de Brabantse blokken waarin PSV speelde in de seizoenen 2009/2010 en 2010/2011 is verkozen tot mooiste PSV-shirt ooit. In de verkiezing van het Eredivisie Shirt Festival kreeg het shirt 1648 stemmen. De top drie wordt verder gevormd door de jubileumshirts die PSV droeg in het seizoen 2013/2014. Het rode thuisshirt kreeg 1171 stemmen, terwijl het donkerblauwe uitshirt tot 1106 stemmen kwam.

Vrijdagmiddag zal een vakjury bepalen welk shirt het mooiste ooit in de Eredivisie is.

Meer op AD.nl




Tags

uitshirt blokken eredivisie donkerblauwe festival jubileumshirts thuisshirt vakjury

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Amaai, smaken verschillen zullen we maar zeggen....
+3/-0

3 jaar geleden
Zeker geen onaardig shirt en (vanwege de link met Brabant) een van de betere uitshirts, maar of dit nou echt het mooiste PSV shirt ooit is...
+2/-0

3 jaar geleden
Vrij apart deze keuze. Ligt misschien ook wel aan het feit dat jongeren eerder zijn geneigd aan dit soort polls mee te doen.

Tuurlijk is het belangrijk of een tenue er stijlvol en gelikt uitziet. Toch vind ik historie, nostalgie en successen behaald in een bepaald tenue minstens net zo belangrijk, sterker gewoon belangrijker.

Zelf heb ik gekozen voor de (thuis)tenues van 1977/78 (basic, klassiek), 1987/88 (enough said) & het seizoen erop 1988/89 (vanwege Romario).
+3/-0

reactie verwijderd

3 jaar geleden
Ja vrij aparte keuze. In ieder geval niet gekozen vanwege de goede prestaties in dit ‘Brabantse’ shirt (geen kampioen, beker of Europees iets gepresteerd). Dus puur vanwege de Brabantse vlag in combinatie met zwart (wat een populaire kleur is). Persoonlijk heb ik helemaal niets met de Brabantse vlag, ik voel me meer Eindhovenaar dan Brabander. Maar ik snap dat de Brabantse supporters zich goed kunnen identificeren met dit shirt.
Op de 2e en 3e plaats staan de ‘eeuwshirts’. Ook bij deze shirts geen goede prestaties maar wel een stijlvolle historische uitstraling. Persoonlijk vind ik deze shirts mooier dan het zwarte Brabantse uitshirt. Sterker nog het donkerblauwe uitshirt vind ik één van de mooiste uitshirts die we ooit hebben gehad. Alleen dat Freo achterop :\(
Ik had eerlijk gezegd verwacht dat 1 van onderstaande shirts in de top3 zouden staan:
- 1977-1978 (winst UEFA Cup)
- 1987-1988 (winst Europa Cup1)
- 1988-1989 (Romario, PSV-Steaua)
- Een rood-wit gestreept thuisshirt
Wel heel apart dat er nu geen ‘succes shirt‘ en een rood-wit gestreept thuisshirt in de top 3 staat.

Misschien dat vooral de jonge supporters hebben gestemd en het daarom vooral recente shirts zijn van maximaal 10 jaar oud?
+1/-1

 
Volledig eens met wat je schrijft. Ik had het donkerblauwe uitshirt zelf op 1 gezet trouwens en geen idee meer welk rood-wit gestreepte shirt ik daarbij gekozen had.

Het feit dat het zwarte uitshirt van dit jaar ook hoog geëindigd is, zegt denk ik ook wel genoeg over de leeftijd van de gemiddelde stemmer.
+1/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Dezelfde redenering wat betreft leeftijd als de mijne dus, maat, en jouw verwachte top-3 is exact de mijne. Weliswaar had ik 1987/88 home als #1, maar ik kan jouw eerdere redenering m.b.t. witte finaleshirt ook wel volgen.

(edit: dit 'kansloze' hansopje is dan weer wel gekozen tot allermooiste away shirt ever van de eredivisie)
+1/-1

reactie verwijderd



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.843 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage