Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Bergwijn: 'Mijn transfer is voor alle partijen goed geweest'

29 mei 2020 21:33 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Steven Bergwijn: "Mijn transfer is voor alle partijen goed geweest"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf blikt Steven Bergwijn terug op zijn vertrek bij PSV eerder dit jaar. Volgens de aanvaller is zijn transfer voor alle partijen goed geweest, maar hij baalt van de kritiek die hij kreeg. "Het ging met PSV toen niet goed en ik had het idee dat alles in de dagen rond de transfer op mij werd afgeschoven. Dat gevoel hield ik er in ieder geval aan over", aldus Bergwijn. "Algemeen directeur Toon Gerbrands heeft in de media wat gestookt, maar hij heeft zelf inmiddels ook aangegeven dat ze maar wat blij moeten zijn met die deal. De andere mensen bij de club, zoals John de Jong en Peter Fossen, hebben het overigens heel netjes opgelost destijds."

Van wrok richting PSV is echter absoluut geen sprake. "PSV blijft voor altijd in mijn hart. Ik kom er sowieso nog terug om afscheid te nemen", zo geeft hij aan. "Ik vind dat ik mezelf recht in de spiegel kan aankijken en dat ik me aan alle afspraken heb gehouden. Mijn zaakwaarnemers en ik hebben aardig wat te verduren gehad. Alsof we geld kwamen stelen! Nee, we kwamen juist 32 miljoen euro 'brengen'."

Meer op Telegraaf.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn afgeschoven fossen gerbrands gestookt jong stelen telegraaf wrok

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Nou, achteraf is makkelijk lullen. Door COVID-19 zouden we er nu zeer waarschijnlijk minder voor krijgen, dus was het goed voor alle partijen. Maar feit blijft dat Steven PSV verliet in een sportief lastige periode en dat verdiende niet de schoonheidsprijs. Wrok zal er bij de supporters (achteraf) ook niet echt zijn.
+3/-0

11 maanden geleden
Steven zal altijd PSV'er blijven. Al die heisa rondom zijn persoon vorige zomer dat hij naar 020 zou gaan heeft hij ook over zich heen gehad. Hij speelde dit seizoen beroerd, maar wie deed dat niet? Dat hij nu weg ging leek erop dat hij als een rat een zinkend schip verliet, maar wat nu als we nog mee hadden gedaan om het kampioenschap? Hoe was er dan gereageerd? Want gegaan was hij. Als je jezelf, en de club waar je van houdt, zo kunt verrijken moet je dat doen. In het huidige voetbal bestaat geen clubliefde meer. Het is keiharde knakenbusiness. En ik denk dat Steven het netjes heeft gedaan en dat we achteraf in onze handen mogen knijpen dat het seizoen nu zo geëindigd is. Het slechtse seizoen sinds mensenheugenis telt gewoon niet mee en nog steeds zijn wij de enige club die nog nooit aan die idiote play-offs om een Europees ticket mee hebben hoeven doen. Dat vind ik het mooiste van alles. Forza PSV !!
+2/-0

 
11 maanden geleden
Clubliefde bestaat wel degelijk Rubs, maar het staat wel onder druk van de knaken, die regeren,net als bij verstandshuwelijken.
+2/-0

 
11 maanden geleden
Als ik als PSV spelertje van 17 mezelf en mijn gehele familie financieel onafhankelijk kan voetballen in Engeland vertrekken er 99 van de 100. Wie weet slaapt een dergelijk jochie dan af en toe nog een keer in een PSV shirtje in Londen of Manchester.
+6/-0

 
11 maanden geleden
En jongens, het gaat niet alleen om knaken hè. Het is ook gewoon gezonde ambitie. Elke topsporter wil de beste zijn. En de beste word je nu eenmaal niet bij PSV. Clubliefde bestaat nog steeds, maar als die liefde Brabantia of Best Voorruit heet, blijf je daar als Messi zijnde ook niet je hele leven staan ploeteren. Het gaan om het hele plaatje. Net zoals voor iedere ziel die kiest voor z'n baan, een plek om te wonen enz.
+2/-0

11 maanden geleden
Bergwijn heeft deze transfer helemaal zelf verdiend en ik geef hem groot gelijk dat hij deze stap gemaakt heeft. Die hele Nederlandse competitie is niet meer dan een springplank naar het grote geld. Ik lees hier trouwens nergens iets over de rol van de PSV-leiding in deze soap. Totaal gebrek aan leiderschap leek het wel. Communicatie van de 3e klasse onderbond en dat bij een bedrijf met een omzet van bijna €100 miljoen.
+5/-2

 
11 maanden geleden
Makkelijk oordelen over de rol van de directie. Was je erbij? Weet jij welke afspraken er wel of niet gemaakt zijn en wel of niet zijn nagekomen?

Daarbij is het lekker makkelijk van Bergwijn om nu te zeggen dat zijn transfer voor alle partijen goed is geweest. En z'n medespelers dan? Of was/is hij die even vergeten?
+1/-4

 
11 maanden geleden
Neem als voorbeeld de communicatie rondom de wedstrijd tegen Twente. PSV had een soort van protocol moeten opstellen daarover. Nu kwam Faber min of meer in zijn hemd te staan en was de gebeten hond maar mijnheer Toon en zijn fellows hadden vooraf dit probleem moeten zien aankomen. Daar hoef je geen Insider voor te zijn. Maar oh wee als je hier kritiek op de leiding hebt. Dat is als vloeken in de RK kerk
+4/-2

 
11 maanden geleden
Ik ben absoluut niet vies van kritiek, ook niet op de directie. Zo blijf ik het bijvoorbeeld van de zotte vinden dat Gerbrands zijn fiat gaf voor een onervaren trainer in combinatie met een onervaren TD.

Echter weten jij en ik niet precies waarom de communicatie rondom de wedstrijd tegen Twente zo raar verliep en wie er eventueel schuldig aan is.
Wat nou als dat protocol er wel degelijk was maar iemand zich niet aan de afspraken heeft gehouden? Gerbrands wordt ook niet zomaar boos, lijkt mij en bij PSV wordt nooit moeilijk gedaan naar spelers die een stap hogerop kunnen maken. Sterker nog... PSV werkt over het algemeen altijd mee en vraagt zelfs, in mijn ogen, belachelijk lage prijzen voor spelers, zodra zij een stap hogerop willen en kunnen maken.
+2/-3

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Mocht iemand zich niet aan de afspraken gehouden hebben dan had er ingegrepen moeten worden. Ik ben totaal niet kapot van wat Gerbrands laat zien sinds Marcel Brands weg is. Als van Bommel echt zo’n tiran was als menigeen schrijft dan had er overwogen moeten worden om na seizoen 1 al in te grijpen. Er werd van Bommel verweten dan hij Mart van den Heuvel weg wilde hebben. Zie wat er nu gebeurt.
+4/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
En wie zegt dat er niet is ingegrepen?

Het gedoe met Mart was inderdaad ook vreemd en daar heb ik ook een raar gevoel aan over gehouden. Maar ook hier geldt.. ik heb geen idee wat er precies aan de hand was en kan dus moeilijk iemand de schuld daarvan geven. Feit blijft dat Van Bommel trainer was, niets meer en niets minder. Lemic was ook enkel spelersmakelaar, werkte niet voor PSV en was al helemaal geen TD.
+2/-2

11 maanden geleden
Het negatief gedoe om Bergwijn was totaal onterecht. Hij miste 1 wedstrijd omdat hij de deal in Engeland moest afronden wat ook gebeurd is. Het seizoen voor psv was al voorbij, die 32 miljoen was prachtig voor een speler uit eigen jeugd. Mogelijk zelfs onze financiële redding voor corona. Ik verwacht nu niet dat Bergwijn nog ooit terugkomt bij Psv. Netjes jongens!?
+4/-0

11 maanden geleden
Het is je van harte gegund Steven. Je hebt een juiste beslissing gemaakt. Het ga je goed . Misschien zien we je nog terug. Veel succes en bedankt voor de mooie dingen die je hebt laten zien.
+2/-0

11 maanden geleden
Zonder deze transfer had PSV nu hele grote problemen gehad, dus laat iedereen blij zijn dat hij is doorgegaan.
+4/-0

 
11 maanden geleden
Mee eens @woutererik, de transferbedragen van vóór COVID-19 komen alleen nog maar voor in laldiela-land voorlopig. Wacht tot het najaar, en je zult zien dat clubs bij bosjes in heel Europa failliet gaan, kleine maar ook grote. Financiële steun van banken/overheid zal onverantwoord worden geacht om megasalarissen te betalen.. en dus niet plaatsvinden.
+2/-0

 
11 maanden geleden
@Pvh25, Ik heb al een aantal keren gehoord/gelezen dat de voetbalclubs in Spanje juist wel steeds bij banken kunnen lenen, omdat die ivm druk van supporters de lening niet durven te weigeren. Daarom is de luchtbel/schuld bij die grote clubs ook zo groot. Ik heb even geen concreet artikel als verwijzing/link.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Klopt, Spaanse banken, die wij als Europa destijds overeind hebben gehouden, waren gul naar voetbalclubs. Eens kijken of ze dat nog eens doen met een, wellicht gigantische, oplopende werkeloosheid in Europa.
+2/-0

 
11 maanden geleden
Het is niet mijn bedoeling om de 'Darth vader' van PSV-netwerk te worden maar ik verwacht dat de werkloosheid in Spanje wel tot 40% op kan lopen. Niet alleen komen alle probelemen die de banken niet hebben opgelost nu naar boven drijven, maar ik denk dat met zo'n werkloosheid ze niet in Spanje blijven wonen, en naar bv Duitsland en NL gaan verhuizen. Dan zal bij ons de werkloosheid ook verder op blijven lopen.
We mogen superblij zijn met het bedrag voor Bergwijn, want de komende jaren verwacht ik niet meer dan 10 miljoen voor zo'n speler.
+1/-1

11 maanden geleden
Beetje vreemd toen gegaan maar nu achteraf een mooi bedrag gehad ,en blijf natuurlijk altijd psv'er en welkom...
+4/-0

11 maanden geleden
Hij heeft samen met zijn zaakwaarnemer uit eigen belang gehandeld, en niet in het belang van de club waar hij onder contract stond. Achteraf kunnen we wel zeggen voor iedereen gunstig heeft uitgepakt, maar netjes was het niet van hem.
+2/-2

reactie verwijderdPSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

achterkamertjespolitiek arsenal cda conference daguardo kaag landsbelang macht martinez nba nederland notulen onbestuurbaar openbaar plein rasmussen regeren rensch rutte shevchenko skipper transparantie uefa var verbergen vhtlsaw voetbalprimeur voorronde vvd zegje