Transparent
Inloggen
Sluiten

'Vanaf september al publiek toegestaan bij wedstrijden'

24 juni 2020 09:00 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Vanaf september al publiek toegestaan bij wedstrijden"; image source: Pro Shots

Het Outbreak Management Team adviseert de regering om vanaf 1 september al toe te staan dat er publiek aanwezig mag zijn bij voetbalwedstrijden. Dat meldt De Telegraaf. Hier zullen dan wel strikte voorwaarden aan verbonden zijn, zoals het voortdurend handhaven van de anderhalvemeterregel en spreekkoren zullen vanwege gevaar op besmetting verboden zijn. Woensdag zal het kabinet beslissen of het meegaat in dit advies. In dat geval zouden clubs ongeveer een derde van de capaciteit kunnen vullen. De Telegraaf meldt daarbij dat de verwachting is dat clubs gaan loten wie er welkom is bij wedstrijden.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

telegraaf anderhalvemeterregel besmetting capaciteit kabinet loten meegaat outbreak regering spreekkoren strikte verboden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Spreekkoren verboden?? Dus je mag wel naar het stadion maar niets roepen?
+2/-0

1 jaar geleden
Offtopic: "Het Outdoor Management Team".....? "Hier zullen dan wel strikte voorwaarden aan verboden zijn, ...", "anderhalve meter regel". Nog niet goed wakker zeker...
Ontopic: Slechts tien- of elfduizend man publiek die ook nog liefst hun mond moeten houden. Dat wordt wel weer reuze gezellig in het stadion.
+2/-0

 
1 jaar geleden
In duivendrecht zal er niet veel veranderen dan šŸ˜›
+3/-0

1 jaar geleden
Mag juichen dan wel nog? Want dat is natuurlijk ook allemaal tegelijk.

En altijd de 1.5 m aanhouden - dat wordt bijzonder lastig bij:
- de ingang: de poortjes staan niet 1.5 m uit elkaar en hoe doe je dan fouileren op afstand?
- catering
- met z'n allen in de rust naar de WC
+2/-0

 
1 jaar geleden
In tijdslot naar binnengaan bv. En bv mensen per vak naar de wedstrijden laten gaan. Vak A verdelen over zuidtribunre etc
+1/-0

1 jaar geleden
Outbreak Management Team lijkt me. Dit lijkt me een totaal onrealistisch plan. Al zijn er stadions in Hlnd waar er defacto niks veranderd.
+2/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden
Het 'helemaal niets in Amsterdam' mag niet gezongen worden? Damn.
+3/-1

1 jaar geleden
Vreemd plan ,,,of iedereen anders maar niet dit wordt het ook niet !!
+1/-1

 
1 jaar geleden
Vreemd plan? Dat we Ć¼berhaupt nog naar die vreemden van het OMT luisteren is al een bijzonderheid op zich...
+2/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
helemaal mee eens, Mijn God wat maakt onze regering er een puinhoop van.
Ik zit zeer veel op youtube te kijken, en heb daar wel 50 tot 100 interviews gezien van mensen die een zeer goed onderbouwd verhaal hadden. Eigenlijk is op de alternatieve media waar men vrijuit mag praten iedereen het wel met elkaar eens. Dat vind ik zeer bijzonder.
Gelukkig worden er nu in ieder geval stappen gemaakt om het weer open te gooien.

Er werd gezegd dat het zeer sterk in de stadions verspreid werd. Ik heb daar vaak aan moeten denken omdat ik dat niet snap. Wat ik me wel zeer goed kan voorstellen is dat in de hotels en cafe's er omheen er veel verspreiding was. En de busreis met de ramen dicht lijkt me ook een echte bron.
Ik vind het vooral een punt om nog geen uit-supporters met de bus naar het stadion te laten komen.
+1/-3

 
Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden
WouterErik vanaf dag 1 zie ik wat je schrijft over corona. Volgens mij vind je het allemaal maar overtrokken en weet ik wat nog meer maar de laatste dagen komen er simpelweg weer feiten naar boven dat deze ellende nog lang niet achter ons is. Zie wat er gebeurt in Florida, Californiƫ, Portugal, Duitsland maar ook plekken als India en Israƫl. Deze cijfers liegen niet. Ik zie eerder lege stadions in NL (ipv met een derde gevuld) dan een bruisend, tot de nok toe gevuld Philips Stadion.
+6/-1

 
1 jaar geleden
De voetbalstadions waren wel degelijk brandhaarden. En blijven voorlopig ook nog een risico. Stadions, kroegen (en discotheken), kerken en zangkoren zijn over de hele wereld naar voren gekomen als brandhaarden van het virus. Dit komt niet alleen door de korte afstand tussen mensen. Wat in onderzoek vaak wordt aangestipt (en dat moet jij ook op youtube hebben gezien) is dat in deze gelegenheden luid wordt gesproken, gezongen, geschreeuwd en gejuicht. Meer dan op andere plekken wordt hier met kracht speeksel (en dus virusdeeltjes) uit de keel 'geschoten'. Deze virusdeeltjes worden ook weer sneller opgenomen door anderen omdat ook zij met de mond en neus open mee zingen, schreeuwen en aanmoedigen. Dit kan vervolgens zorgen voor een snelle verspreiding.
+5/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ooit van het CL-duel Atalanta Bergamo-Valencia gehoord @woutererik? Je kunt hoog en laag springen, dit virus is voorlopig nog echt niet weg. En als we met z'n allen ons niet aan de regels gaan houden, zal het weer mis gaan, daar heb je momenteel genoeg voorbeelden van wereldwijd.
+5/-0

1 jaar geleden
Ben toch wel heel benieuwd hoe ze dit willen gaan doen.
Even naar mezelf gekeken; ik heb gewoon de volle mep betaald maar krijg ik straks FC Emmen thuis toegewezen, en een ander mag bijv Ajax thuis?
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ik vind het een terechte opmerking/vraag van Ehv040. Ben inderdaad benieuwd hoe ze dit gaan invullen en of het Ć¼berhaupt wel doorgaat. Zoals Skipper hierboven al aangeeft zitten er nogal wat haken en ogen aan.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik keek even puur naar mezelf, zei ik al.
Hetzelfde geldt uiteraard voor anderen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik zeg! Ɠf we gaan met z'n allen Ć³f we gaan niet!!
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik vind dit toch wel een stap in de goede richting. Ik ben namelijk eerder voorstander van helemaal niet voetballen als er toch geen publiek is. Voetbal is toch geen wielrennen.
+2/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden
@Por: hopelijk soortgelijke loting als voor de KNVB beker en dan Toni een warm balletje zoals Feyenoord dat altijd lijkt te hebben.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Top wedstrijden pas in 2021 !!!
+1/-0

Iemand een beter plan?? Er word al een tijdje geroepen dat er zowat overal wordt gevoetbald, nou gaat er ook hier gevoetbald worden en met een beetje geluk en discipline mag je er zelfs bij zijn, trotseer die regels maar.
+2/-0

 
VHTLsaw (geschorst)
1 jaar geleden
Er is een beter plan. Wachten tot je wel publiek kunt toe laten zonder dit soort loze kreten over geen spreekkoren er aan te verbinden. Wachten tot het bij toegangspoortjes, op tribunetrapjes, in wc's en dergelijke mogelijk is anderhalve meter afstand te houden. M.a.w. geen domme plannen lanceren die onuitvoerbaar zijn.
+2/-0

1 jaar geleden
En wie gaat bepalen naar welke wedstrijd ik mag/ga? Ik denk dat dat niet gaat werken. Ik heb een original seizoenskaart en die heb ik niet om uitgeloot te worden voor fc Emmen en Fortuna Sittard met alle respect!!
+1/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
1 jaar geleden
Het gaat op alfabetische volgorde in 4/5 shifts. Dus kan zo maar zijn dat je niet eens met je vaste maten het stadion in mag. Wat saai zeg.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Mensen per vak laten komen bv mensen uit vak A verdelen over de zuidtribune.Zo zit je met bekenden bij elkaar
+2/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
1 jaar geleden
Inderdaad per vak op alfabetische volgorde. Zo houden ze controle over het aantal mensen. Maar wel jammer zo. Er zullen dan ook weer mensen thuisblijven.
+1/-0

1 jaar geleden
Seizoenskaarten zijn pas geldig als er meer dan 35000 man in het stadion mag. Maw voor deze wedstrijden moet men een los kaartje kopen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
das onzin, wellicht als je een fifty / fifty hebt. bij een originele seizoenskaart is t toch gekkenwerk als je alsnog losse kaarten moet kopen? waarvoor dan? ik heb een kaart voor 17 thuiswedstrijden in principe, mits publiekelijk toegankelijk..
+1/-1

 
1 jaar geleden
Je kunt het onzin vinden, maar het staat toch echt in de voorwaarden van de verlenging voor seizoenkaarten. Ik heb ook gekozen voor de original kaart.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Inderdaad geen onzin:

Voorwaarden
Alle varianten van de PSV Seizoen Club Card zijn enkel geldig wanneer het Philips Stadion volledig geopend is voor publiek. Lees hier de overige voorwaarden van de verschillende seizoenkaarten.

De seizoenskaart is dus gewoon niet geldig dan. Vraag me wel af hoe ze het dan gaan doen. Je kan het toch niet maken om iemand in te loten die geen seizoenskaart heeft? Ik denk dat je op elke losse wedstrijd apart kan inschrijven en dat seizoenskaarthouders voorrang krijgen bij het inloten.
+2/-0

 
1 jaar geleden
klopt , mee eens staat er idd, dat weet ik, maar er staat nergens dat als ik naar een wedstrijd kan.... met maar 30% publiek, dat ik daarvoor dan apart een kaartje moet kopen ondanks dat ik een seizoenskaart heb. Dat betekend de ondergang van de club, trapt toch niemand in ??!! ik weet dat als ik niet kan gaan, omdat de richtlijnen het niet toelaten, dat ik geen aanspraak kan maken op terugvordering, dat is ook waarom ik de club maximaal steun dmv een Original Card
+1/-1

 
1 jaar geleden
Kopen staat nergens. Het zal een loting zijn, neem ik aan.

Hoe dan ook, er gaat een hoop gezeik komen.
+1/-1

1 jaar geleden
Wees blij dat we weer naar de voetbal kunnen. Neem aan dat er geloot gaat worden en dat degene die ingeloot zijn de keer er op niet mee loten, net zo lang tot alle seizoenskaarthouders zijn geweest. Neem ook aan dat de fifty fiftyers niet mee doen dan, dat die pas aan bod komen als de echte volle seizoenkaarthouders zijn geweest. Wel benieuwd hoe men e.e.a. in het stadion gaat regelen. Denk dat er veel tokkies zijn die die 1,5 meter toch niet in acht nemen en het dan waarschijnlijk voor een grote meerderheid verneuken.
+2/-2

1 jaar geleden
1 idee: per vak wedstrijd laten bezoeken, dwz vak A,D,G enz wedstrijd 1 vervolgens vak B,E,H enz wedstrijd 2 en tenslotte vak C,F,I enz...
De supporters moeten dan natuurlijk verspreid worden over 3 vakken, dus supp A wordt verdeeld in vak A, B en C enz
Ja n hoop gedoe, maar alles beter dan niets, lijkt me, toch?
+2/-0

1 jaar geleden
Wordt het dan of Ajax of Feyenoord, AZ of Utrecht, Willem II of Heerenveen etc??
Ik denk dat niemand snapt hoe dit in te vullen. Koren mogen weer wel zingen, dus dan wordt het maar koorgezang; de MatteĆ¼s passion in het Philips stadion. Wel een heel ander sfeertje. Neem aan dat de club er al mee bezig was. Al dan niet samen met de supporters verenigingen.
We gaan het meemaken; ben benieuwd.
+1/-0

1 jaar geleden
Staat inderdaad in de voorwaarden dat alle type seizoenskaarten alleen geldig zijn als er minimaal 35000 toeschouwers toegelaten mogen worden. Tot die tijd kan niemand zijn seizoenskaart gebruiken. Wat ze dus mogelijk kunnen doen is toewijzen van losse kaarten aan seizoenskaarthouders, je gaat dan dus niet met een SK het stadion in maar met een losse kaart die je toegang geeft voor een specifieke wedstrijd.
+1/-0

1 jaar geleden
We zijn ontzettend goed in het op de zaken vooruit lopen.
Laat PSV nou maar eens eerst formeel reageren en fatsoenlijk nadenken hoe ze hier invulling aan willen geven.
+1/-0

1 jaar geleden
Benieuwd hoe de clubs dit in gaan vullen.

Een voor 1/3 gevuld stadion zonder spreekkoren is voor mij echter een waardeloos alternatief. Als je dan ook nog eens niet met je vaste groep naar het stadion kunt, in tijdslots (dus heel vroeg) naar binnen moet etc. dan is de lol er voor mij wel af en blijf ik net zo lief thuis of in de kroeg.

Ik laat me verrassen:)
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

backup basarnhem benfica berisha boateng boscagli dumfries eredivisie feyenoord galatasaray gokken ihattaren kwalitatief malen mand mauro midtjylland mwene obispo paok ramalho ring schmidt shevchenko spartak tank teze toptalenten viergever yonci