Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV niet verder dan gelijkspel tegen Vitesse

15 augustus 2020 17:38
Foto: Pro Shots

PSV niet verder dan gelijkspel tegen Vitesse; image source: Pro Shots

PSV heeft zaterdagavond niet weten te winnen van Vitesse. Het oefenduel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Na een vroege achterstand zorgde Cody Gakpo in de tweede helft voor de gelijkmaker.

PSV kon het eerste duel in het Philips Stadion na bijna een half jaar niet veel slechter beginnen. Na zes minuten kwam Vitesse al op voorsprong toen verdediger Doekhi uit een vrije trap de bal kon inkoppen. PSV probeerde wel druk te zetten, maar kreeg aanvallend nauwelijks iets voor elkaar.

Het hoogtepunt van de eerste helft was dan ook de rentree van Donyell Malen die na acht maanden blessureleed zijn rentree maakte. Na een half uur spelen werd hij gewisseld. Vlak voor rust leek PSV toch op gelijke hoogte te komen toen Sam Lammers uit een rebound de bal in het doel schoot. Vanwege hands werd de treffer echter afgekeurd.

Na rust werd er flink gewisseld bij PSV. Vijf minuten in de tweede helft moest Nick Viergever echter met een blessure alweer gewisseld worden. Vlak voor die wissel was PSV via Mohamed Ihattaren al gevaarlijk geworden en een minuut nadat Michal Sadílek in het veld was gekomen zorgde Cody Gakpo met een hard schot voor de gelijkmaker.

Niet veel later leek Vitesse opnieuw op voorsprong te komen, maar dankzij een geweldige ingreep van Timo Baumgartl op de lijn werd dat voorkomen.

Aan beide kanten was er vervolgens nauwelijks gevaar voor het doel totdat Gakpo vlak voor tijd de bal in zijn voeten kreeg geschoten door Vitesse-keeper Pasveer. Van grote afstand raakte hij echter de lat. Het bleek een korte opleving, want ook in de resterende minuten gebeurde niets meer en het duel eindigde in 1-1.

Opstelling eerste helft: Unnerstall, Dumfries, Teze, Boscagli, Mauro Júnior, Rosario, Thomas, Madueke, Gakpo, Malen ('30 Hendrix), Lammers

Opstelling tweede helft: Zoet, Dumfries, Baumgartl, Viergever (51' Sadílek), Mauro Júnior (75' Rigo), Rosario, Hendrix, Ihattaren, Gakpo, Romero, Madueke (75' Piroe)




Discussieer mee op de forums


Tags

vitesse gakpo baumgartl cody dumfries hendrix ihattaren lammers madueke malen mauro rosario sadilek viergever blessureleed boscagli doekhi hands inkoppen opleving pasveer piroe rebound rigo romero teze unnerstall zoet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Riverside (geschorst)
3 jaar geleden
Zeg,Roger, heb je nu genoeg gezien van die Boscagli? Je werd op je wenken bediend, vot met die fransoos, campingvoetballer, kan er echt helemaal niets van, om te janken, wederom qua dekking....
+2/-3

 
3 jaar geleden
14 min zie nu al dat we gewoon doorgaan zoals we al speelde, geen veranderingen en zie ook dat er zeker 3 versterkingen moeten komen. Middenveld en achterin, anders wordt je door elke club overlopen.
+2/-3

 
Riverside (geschorst)
3 jaar geleden
Het is gewoon verschrikkelijk om na te kijken... deze goede trainer haalt niets meer uit deze selectie als Mark deed.... het is gewoon allemaal ver onder de maat.... begrijp trouwens ook niet dat je met zulke wedstrijden wederom niet met je vaste 11 begint...is gewoon waardeloos, je zult ergens naartoe moeten werken!!!
+4/-3

 
3 jaar geleden
Wie mis je? Aantal geblesseerden. Mo eventueel? Wat is er beter op de bank?
+1/-1

 
Riverside (geschorst)
3 jaar geleden
Dat zal ik je vertellen:
Unnerstall
Dumfries-(in dit geval)Baum-Viergever-linksback(?)
(Blok) Thomas-Hendrix
Ihattaren-Lammers(dan maar?)
Noni en Romero?
Tja.... beter is het niet.... heel armoedig 😢😱
+2/-2

 
3 jaar geleden
Veels te weinig scorend vermogen en creativiteit vrees ik. Thomas en Hendrix samen 2 goals per jaar?
+1/-2

 
3 jaar geleden
Dan zijn we straks ook nog in de aap gelogeerd als Koeman onze beste spelers Jorrit en Rosario meeneemt naar Barca.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Hou op schei uit man. Schijnbaar is Koeman ook erg gecharmeerd van Boscagli, Piroe en Sadilek. AD had gisteren schijnbaar een artikel waarin werd gesteld dat Hendrix aan de straatstenen niet te sluiten was. Zo het zo ernstig gesteld zijn met dergelijke PSV'ers?
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Hopelijk zal Smidt deze spelers beter maken alhoewel ik er niet in geloof. Je kan namelijk van koper geen goud maken.
Is toch te zit voor woorden dat er geen enkele club in de markt is voor ons tafelkoper?
+2/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
3 jaar geleden
Teleurstellend ? Hadden we anders verwacht met dezelfde bras ? Er veranderd niks. Ook deze trainer krijgt dit niet aan de praat. Man man wat een armoede zeg.
+2/-3

3 jaar geleden
Vorige wedstrijd heb ik me verschrikkelijk zitten irriteren aan de achtergrondmuziek maar die muziek was 10x beter dan het gejengel van Leo Driessen.
+4/-2

3 jaar geleden
Wat een baggere wedstrijd zeg, als je zo de competitie in moet dan word het helemaal niks.
+4/-1

3 jaar geleden
Zoals ik al eerder aangaf..deze selectie mist gewoon leiderschap.
Zullen een 4 tal spelers bij moeten die de rest beter maakt.
John de jong heeft gefaald..punt
+5/-2

 
Riverside (geschorst)
3 jaar geleden
Tja, omtrent John..... sympathieke kerel hoor, netjes, correct etc, maar zoals hij was in het veld..... net niet.... zo is hij ook als TD😱😳, brengt onze club naar de knoppen...
+4/-3

 
Souza Faria 11 (geschorst)
3 jaar geleden
Klopt, tenzij doelstelling is aangepast naar behalen linkerrijtje.
+1/-5

3 jaar geleden
Benieuwd welke positieve draai men er dit keer weer aan weet te geven. Het is tenenkrommend slecht maar ze zullen wel weer keihard getraind hebben. Doen ze dat bij onze concurrenten niet?
+4/-2

 
Riverside (geschorst)
3 jaar geleden
Natuurlijk wel, alleen hebben ze daar meer voetballers, met meer gogme, daarom is het wederom bij ons tenenkrommend.... neem alleen de linksback positie al..... het is al weer heel anders voetballen dan toen Ricardo er stond....
+4/-4

 
3 jaar geleden
Daar hoeven ze waarschijnlijk niet een compleet nieuwe tactiek te leren, tijdens een superhittegolf, van een nieuwe trainer die ze ook nog moeten leren kennen.
+4/-2

3 jaar geleden
Dat had een klein beetje rood moeten zijn voor die duw tegen Noni als doorgebroken speler. Maar goed, maakt weinig uit nu als oefenwedstrijd.
+1/-1

3 jaar geleden
Ja, heerlijk! We hebben 45 minuten gehad in een oefenwedstrijd met een compleet nieuwe trainer en nieuwe speelstijl en we gaan al klagen!

Lijken wel Ajax-supporters, gatver.
+14/-3

 
3 jaar geleden
Misschien kan jij beter andere club supporteren..
+3/-11

 
3 jaar geleden
Want? Ik heb gewoon een hekel aan kortzichtige supporters. Wat heeft een club een fans die al na twintig minuten moord en brand schreeuwen. Hou op zeg en ga breien, zal je een hoop stress besparen.
+12/-2

 
3 jaar geleden
Zet je zonneklep op....mister posi
+3/-8

 
3 jaar geleden
Helemaal gelijk!ongelooflijke zeikers hier, je speelt je 3e wedstrijd waarbij iedereen getest wordt op een bepaalde positie door een nieuwe trainer met een totaal andere spelopvatting en het wordt weer compleet de grond in gestampt.
+11/-2

 
3 jaar geleden
Dit soort droevige reacties mogen van mij verwijdert worden. Liever een supporter dan iemand die alleen maar loopt te zeiken.

Advies: Zoek de definitie van het woord supporter eens op.
+3/-4

 
3 jaar geleden
Onderbouwde kritiek geven op wat je ziet of een selectie heeft werkelijk helemaal niets met supporter zijn te maken. Als je (nog) niet wilt zien dat deze mooie club simpelweg in een neerwaartse spiraal zit (gedreven door structureel gebrek aan geld om mee te doen) kan ik daar verder niets aan doen. Dat anderen vervolgens als kortzichtig of weet ik wat voor quatsch worden bestempeld slaat nergens op. Het kost mij verdomd veel tijd iedere wedstrijd om mijn cluppie live te zien spelen. Hopelijk is het een kwestie van het systeem beter leren uitvoeren want anders wordt het net zo bagger als de laatste jaren met deze selectie.
+4/-2

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
We hoeven het toch niet altijd allemaal met elkaar eens te zijn? Maar van sommige radicaaltjes moet je dan maar een andere club gaan supporten. Zum kotzen!

Zelfs kortzichtige mensen, die denken dat ze alles beter kunnen/weten en alleen maar zeiken mogen 'supporter' zijn van onze club. Het zou fijn zijn als de radicaaltjes ook iets minder radicale supporters gewoon in hun waarde laten ipv ook nog eens gaan bepalen wie er wel en niet supporter van onze club mogen zijn.
+5/-2

 
3 jaar geleden
Het begint allemaal met ‘lijken wel ajax supporters’. Wat is dat voor dom gel.l?
+4/-2

 
3 jaar geleden
Tja.. kan ik dus wel begrijpen. Als je radicaal doet dan kun je met iets radicaals vergeleken worden. En wie zijn de meest radicale supporters in Nederland?
Moet je eens kijken hoe John de Jong en sommige spelers (ik zal maar geen Sjonnie zeggen ;)) hier door mensen hier genoemd worden. Maar dan verongelijkt reageren als men een keer vergeleken wordt met ajax supporters.
+6/-3

 
3 jaar geleden
@Tony, Ik snap jouw posts wel. Je hebt hetzelfde team als vorig jaar en je ziet dezelfde fouten en problemen als vorig jaar. Dan ligt het niet aan de voorbereiding maar aan de samenstelling van dit team.
Er is veel kritiek op JdJ maar ik vermoed dat Toon de zak met geld bepaalt, en dat die nu vrij leeg is. Daar kan geen enkele TD wat van maken.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Mee eens, maar dan moet je dat ook duidelijk communiceren naar je supporters, dat er voor 90% met dezelfde selectie wordt doorgegaan alleen in een ander speel concept ivm een nieuwe trainer. Een 4-3-3 was vorig jaar al voor veel spelers te moeilijk, en nu 4-4-2 vergt nog meer discipline en inzicht....en daar zijn de meeste spelers gewoon nog niet rijp voor....
+2/-0

 
Riverside (geschorst)
3 jaar geleden
Nou, nee, dat ben ik niet met je eens! Wanneer het goed is, of, laat ik het anders zeggen, wanneer er resultaat gehaald gaat worden hoor je mij niet, heb ik er niet eens over de vreselijke zaad-partijen.... ik als trouwe psv supporter zie gewoon dat het erg bergafwaarts gaat met mijn club.... en ik maak me daar toch wel een beetje druk om.... en dat mag, dat is emotie...ik heb momenteel (en dan praat ik voor mezelf) een erg slecht gevoel bij deze selectie.....
+4/-5

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een onzin. 1e serieuze test in deze voorbereiding of wil je die oefenpotjes in Duitsland als tests bestempelen. Vervolgens krijg je een dergelijke 1e helft te zien en valt op dat een aantal spelers niks bijzonders is. Gebrek aan creativiteit, scorend vermogen en Vitesse was simpelweg beter.
+2/-2

 
3 jaar geleden
Je hebt drie weken getraind en een nieuwe speelstijl moeten leren. Vervolgens speel je je derde oefenpotje en dan moet je dus al meteen een 'bijzondere' helft spelen om niet door je eigen supporters afgezeken te worden. Lekker is dat.

Dat het nog niet loopt zoals het zou moeten, zien we allemaal wel. Maar hoe kan je in hemelsnaam verwachten dat een nieuwe speelstijl er binnen drie weken inzit. Ik laat liever aan Schmidt over wat hij ervan vond.
+8/-1

 
3 jaar geleden
Je hebt helemaal gelijk natuurlijk, maar laat het gaan. Sommige reacties hier zijn zo voorspelbaar en sneu.
+2/-1

 
Souza Faria 11 (geschorst)
3 jaar geleden
KLopt helemaal maar je hebt nog steeds dezelfde spelers. Dus zal er ook niet veel veranderen. Vitesse heeft 11 nieuwe spelers en verloor zelfs zijn sterkhouders maar bleef heel makkelijk overeind.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik vind persoonlijk dat een aantal spelers tekort komt. Welk systeem je ook gaat spelen. Ik gun Schmidt alle tijd maar verlang naar versterkingen die er toe doen
+2/-0

3 jaar geleden
Na 45 minuten zoveel negatievisme. We worden gewoon weer kampioen!
+5/-3

3 jaar geleden
Je kunt nog zo goed trainen en een goede staf halen, als je spelers kwaliteiten missen ben je kansloos. Dit PSV heeft niet alleen een nieuwe staf nodig maar ook nieuwe spelers die ervaring en kwaliteit hebben. Wat zal Schmidt zijn geschrokken van deze ploeg. Als Schmidt het niet aan de praat krijgt mag John vertrekken.
+4/-3

3 jaar geleden
Es muss noch ein wenig an die Pressung gehobelt werden Roger.
+2/-1

Souza Faria 11 (geschorst)
3 jaar geleden
Mo wil nog 1 jaar blijven en dan naar het buitenland, wie zou jou überhaupt willem hebben ? Dramatisch niveau, deed alles verkeerd. Sjonnie 4 man en snel.
+1/-3

 
3 jaar geleden
Ik ben het zeldzaam met je eens @Souza, maar mbt. Mo heb je mij mee. Mo, mijn favoriet, slaat de plank enorm mis door in interviews te zeggen "dit jaar wil ik kampioen worden en dan kijken we verder." Ook over een jaar is Mo hoogstwaarschijnlijk nog niet zover om in een Europese topclub een basisplek af te kunnen dwingen, simpelweg door een gebrek aan ervaring. En Mo moet hier pas weggaan als ie n 'grote meneer' is, zodat híj bepaalt en niet Raiola of een club met meer geld dan goed voor hen is. Ga nou gewoon eerst voetballen, probeer de hooggespannen verwachtingen waar te maken, en zet dan je gedachten maar eens naar de toekomst. Zo werkt de grote-mannen-wereld. En als Mo dit doet, gaat het hem ook lukken.
+3/-0

 
3 jaar geleden
De tijd dat spelers van PSV als een 'grote meneer' bij een nieuwe club aankwamen, is wel een beetje voorbij. Mo is bij PSV een toptalent, laat zien over inzicht, snelheid en een geweldige balbehandeling te beschikken. Dat kan hij natuurlijk ook bij een andere club verder ontwikkelen. Hij zal bij PSV niet zo snel meer een podium krijgen om zich écht aan Europa te laten zien (op een manier zoals De Ligt en De Jong dat in het goede jaar bij Ajax deden bijvoorbeeld). Daar is de rest van het team op het moment gewoon te zwak voor.

Ik denk dat Raiola een type zaakwaarnemer is die ervoor zal kiezen om zijn spelers snel te adviseren naar het buitenland te gaan en daar door te groeien. Wijnaldum was bij PSV een grote meneer, maar verdiende bij Newcastle pas zijn transfer naar de top.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Hij slaat de plank inderdaad finaal mis door het woord kampioenschap in zijn mond te nemen. Vergelijkbaar met de Top30 droom van de heer Gerbrands. Nog iemand die die quatsch gelooft?
+1/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
@Pvh: het valt me meer en meer op dat jij op anderen reageert i.p.v dat je inhoudelijk reageert. Al jarenlang hebben jij en ik een structureel ander beeld over de positie en de kansen/ bedreigingen van PSV. Kan me nog herinneren hoe positief je was toen ‘Bommeltje', zoals je hem liefkozend noemde, bij PSV als hoofdtrainer begon. The sky leek the limit als ik je moest geloven. Een maand of 18 later maakte je hem hier met de grond gelijk door allerlei 'feiten' te noemen alsof je insider was. Hopelijk pakt het deze keer met Schmid anders uit. Ik hoop het van ganzer harte maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat PSV nog steeds in een 'structural downturn' zit omdat het simpelweg qua infrastructuur (kleine club, klein land, klein stadion, klein scoutingmodel etc etc) in een spagaat zit. Ja, sporadisch zie je een opleving van een dergelijke club zoals nu Lyon weer maar verder gelooft Tony niet in sprookjes.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Nounou @tony, die zuurstok klopt volgens mij wel. Waarom ben je hier de laatste tijd zo aan het drammen hier? Je hebt voor jezelf lijkt het wel een eigen waarheid gecreëerd met 'sky was the limit', 'met de grond gelijk maken', 'Wil je weer zieltjes scoren hier?'. Ook ' het valt me meer en meer op dat jij op anderen reageert' vind ik merkwaardig, is dat nou juist net waar een forum voor is?? Ik denk nog steeds dat 'Bommeltje' (als je wil), tactisch een goede trainer is, en dat hij echter problemen heeft met het veel te veel zich af te laten leiden door de buitenwacht en waardoor hij wat gekke bokkensprongen is gaan maken die er uiteindelijk toe geleid hebben dat er een onwerkbare sfeer ontstond. Als je het als een feit aanneemt dat PSV door klein 'kleine club, klein land, klein stadion, klein scoutingmodel etc etc'niet meer gaat aanhaken, waarom zit je dan continu de PSV-leiding, technische staf etc af te zeiken alsof zij de oorzaak zijn van slechte resultaten? Ik merk wel dat jij als bank-man geen ondernemerszin hier tentoon spreidt. Een ondernemer gaat bij tegenwind niet bij de pakken neerzitten en klagen over wat voor slechts hem allemaal is overkomen, maar gaat voor de kansen en mogelijkheden, ook al zouden ze niet groot zijn. Dat is dus precies wat PSV nu aan het doen is, met stabiele lange termijn sponsoren samenwerken, als je merkt dat de het pad waar je je op bevindt niet succesvol is(en dat overkomt iedereen) durven een andere weg in te slaan met een buitenstaander zoals Schmidt, en ook het LT investeren in de JO. Je hoeft geen Einstein te zijn om te zien dat financieel gezien PSV niet vooraan in het peleton zit, maar er dan over klagen begrijp ik niet zo goed.
+2/-0

 
3 jaar geleden
1) ik zie weinig/ geen inhoudelijke reacties van je. Veelal anderen een beetje terecht wijzen met opmerkingen als ‘heb je hem gesproken’, etc. En forum is er inderdaad ook om af en toe een andere mening te ventileren maar dat jij er zonder kaarten op deze manier mee afkomt verbaast me al langer. Een bankman/ geen ondernemerschap: wederom zeer uit de hoogte, zeker omdat je de situatie, de feiten en mij niet kent. Ja ik heb sterke bedenkingen bij Gerbrands. Als er iemand ondernemerschap ontbreekt is hij het wel. Andere feiten zal ik je besparen maar ik voorspel je, de perceptie rondom Toon is al langer aan het ‘draaien’. Volgens mij weet hij dat zelf ook wel degelijk. Inzake je heel lap tekst: ondanks alle goede bedoelingen, investeringen en initiatieven geloof ik Toon zijn top30 verhaal niet. Je zult echt beter moeten lezen dan had ook jij kunnen concluderen dat het mij daarom te doen is. Maar ja joh, dat noemt men ambitie. Velen geloven het, anderen niet.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Wil je weer zieltjes scoren hier? Al jarenlang hebben jij en ik een structureel ander beeld over de positie van PSV. Ik kan niet ontkennen dat mijn visie op waar we naartoe afglijden zeker niet positiever wordt. We zullen de komende jaren zien hoe het uitpakt. Kan me nog herinneren hoe positief je was toen ‘Bommeltje’ begon zoals je hem liefkozend noemde. Een maand of 18 later maakte je hem hier met de grond gelijk. Hopelijk pakt het deze keer anders uit maar persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat je met de huidige selectie geen kampioen wordt. Wie weet gaat JDJ alsnog verassen. Dat zal nodig zijn.
+1/-0

3 jaar geleden
Wat doet dit pijn aan mijn ogen! Hetzij een stelletje lammetjes in een te groot weiland met de herder die zijn felle schaapshond kwijt is! Wat was dit?? Echt slecht je ziet als evt leek meteen waar de pijn punten zitten. Vitesse al 80% verder dan PSV. Waar zijn ze mee bezig JDJ?
+3/-4

 
3 jaar geleden
IK krijg een beetje de indruk dat mensen nu al een PSV willen zien die in kampioensvorm is. Wat wil je nu zien? Roger Schmidt is pas een week of 6 hoofdtrainer, met een totaal nieuwe speelstijl en tactiek wat veel spelers nog nooit hebben gespeeld. Zoiets heeft gewoon zijn tijd nodig dat gaat niet binnen een paar weken of drie wedstrijden.

Als ze er maar staan als het om de punten gaat.
+6/-3

 
3 jaar geleden
Ik ben het helemaal niet eens met jou reactie!

Je wilt als topclub fungeren, je wilt op het hoogste niveau meedoen om de knikkers. Maar je hebt een selectie die verre van niveautje top presteert. Je haalt een nieuwe Technische staf met trainer die 180 graden anders wil gaan spelen. Je ziet aan alles dat het gehele middenveld en verdediging dit systeem niet snapt of gewoon niet capabel is. Over 3 weken start de competitie. En owja je wilt Europa in met deze selectie (want je krijgt 80% aan de straatstenen niet kwijt) om maar te zwijgen over onze TD alias klont J de Jong die op het niveautje acteert in zijn tijd als speler (ook hij had allang weg moeten zijn! Gevalletje Rosario) Je zult maar eens een LB of centrale verdediger zijn en in de laatste fase van onderhandelingen zijn over een transfer? Krijg je J de Jong aan de lijn!

Dit is pure mis management en enige vorm van visie en daadkrachtig optreden.
Gerbrands is alleen maar bezig met de KNVB en andere randzaken. Ipv mensen achter hun vot aan zitten.

Amen
+2/-3

3 jaar geleden
Matig potje, af en toe een kleine glimp van waar onze trainer heen wil, maar de weg daarnaartoe is nog heel lang.

Het druk zetten is nog volkomen ongecontroleerd. Als je collectief druk wil zetten, begint dat voorin, maar moet vervolgens elke linie erachter precies weten wat ze moeten doen. Het druk zetten veroorzaakt nu gaten (omdat andere linies niet aansluiten). Hierdoor voetbalde Vitesse er bij tijd en wijlen veel te makkelijk doorheen.

De opgave voor Schmidt is ook niet makkelijk. Hij mist een deel van het fundament; een op elkaar ingespeelde achterhoede. Nu zagen we 3 middenvelders (Mauro, verdienstelijk; Rosario, matig, Sadilek, geen verdediger) die achterin de posities opvulden. Mauro is wel een interessante optie. Voetbalt heel, heel makkelijk en is een bijtertje. We missen nog Obispo. Deed het gewoon goed bij Vitesse, hij heeft het in zich een vaste waarde te worden bij PSV. Dumfries is een zekerheidje, Baumgartl speelde aardig, maar het is kwalitatief te mager,

Dan het middenveld, dat komt gewoon kwaliteit tekort. Jorrit doet zijn best, maar de, o zo bewierrookte Ihattaren sjokte er maar een beetje bij. Vertraagt ondanks zijn talent het spel, omdat hij het liefste alleen gaat. Ik vond Dante Rigo opvallen, heel zuiver in zijn passing, maar het staat op het middenveld gewoon (Nog steeds) niet goed. Ook hier, kwaliteit tekort.

Voorin hebben we in principe kwaliteit genoeg, maar doordat ons middenveld Steeds de verkeerde keuzes maakt, komen ze veel te weinig in stelling. Romero speelde heel bleek, maar elke loopactie die hij maakt wordt verkeerd begrepen. Beweegt hij naar binnen, dan gaat de bal naar buiten en andersom. Romero is een 16-meter killer, geef dan eens een keer een bal voor.

Leuk om weer eens een potje te zien, maar vooralsnog zijn we nog heel ver verwijderd van het niveau waarmee we kans maken onszelf titelkandidaat te noemen,
+8/-0

3 jaar geleden
Blijft toch ook moeilijk in te schatten wat de kwaliteit van een speler is. Zit nu te kijken naar kwartfinale CL waar Marcelo in de verdediging staat. Was bij ons toch ook niet echt een hoogvlieger.vind wel dat er een beetje overdreven wordt gedaan over hoe moeilijk het voor de spelers wel niet moet zijn om een nieuw systeem te spelen. Tis gvd toch geen hogere wiskunde. Je zet tegelijk druk, houdt het veld klein, beweegt als team en bent verantwoordelijk voor je zone of je man. Volgens mij hebben ze daar een hele werkweek voor om dat te snappen
+3/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Net terug uit stadion, wel een rare ervaring rijker?!
Enfin, begin maar ff positief:
Lichtpuntjes waren Madueke, Lammers, Gakpo en vooral Mauro, speelt daar prima!

Onze golden wonder boys Malen (niet zo raar na blessure) en Mo niet(s van) gezien...
2e helft beter dan eerste, over algemeen veel slordig balverlies en bij de tegen goal staan ze collectief aan de Grund genageld... zou dat ook de Duitse invloed zijn?

Slotconclusie: veel werk nog voor Schmidt en onze jongens, het collectief druk zetten is nog ver weg en er onbreekt leiderschap... asjeblieft morgen op je rotte knieën naar Van Ginkel John en onze
Keeper is niet eerste prio, dat is een natuurlijke LB!
+3/-2

 
3 jaar geleden
Mee eens,
PSV heeft leuke 'lichtpuntjes' tav de talenten voorin.
Malen moet rustig de belasting opbouwen, maar die kan over een maand al een stuk verder zijn.
Ik post aan een tijd over het "ontbreken van leiderschap". Als Dumfries wordt opgehaald zal dat probleem nog groter worden. Ik hoop ook op Van Ginkel maar ik weet niet hoe fit die nu is, en of die een jaar achter elkaar kan voetballen.
Laten we maar hopen de Toon+John nu duidelijk zien dat er echt ervaring bij gekocht moet worden.
+2/-0

3 jaar geleden
Pressie voetbal whaha niet met deze selectie.....
Trainer heeft blijkbaar zn huiswerk niet gedaan!
+2/-3

3 jaar geleden
Heren het is een oefenwedstrijd en 2e helft best leuken dingen gezien ,vitesse is veder en compleet neem aan dat er bij psv nog iets bij komt..Was trouwens weer gezellig thuis komen,..
+4/-2

3 jaar geleden
De 1e helft schrok ik best van het vertoonde spel. In je achterhoofd weet je dat het een oefenpotje is, maar de 2e helft dacht ik, oh ja, die en die speler hebben we ook nog :-)
Geen pijl op te trekken welke 11 er gaan starten tegen Groningen, maar ondanks alles heb ik weer reuze zin in het nieuwe seizoen!
+3/-1

3 jaar geleden
Vooralsnog lijkt er in het veld weinig veranderd tov vorig seizoen. De spelers willen wel maar kunnen niet. Een even grote als kwaliteitsarme selectie die aangevuld dient te worden met minstens 3 dragende, leidende spelers voor de basis. Zo niet wordt het een herhaling van vorig seizoen waarin bijv. Vitesse-thuis al een uitdaging is.
+4/-0

3 jaar geleden
Als het nu allemaal nieuwe spelers waren die nog aan elkaar moeten wennen, ben ik het er mee eens dat er nu nog niet geklaagd moet worden. Maar het probleem is juist dat er geen nieuwe spelers zijn. Dit is dezelfde groep als vorig jaar, alleen dan met nog minder kwaliteit zonder Bergwijn en Rodriguez. Versterking is flink nodig.
+3/-1

3 jaar geleden
Maar maken we ons druk om. Zowel de eerste helft als de 2e helft werd er niet gespeeld met de beoogde 11. Deze oefencampagne wordt in eerste instantie gebruikt om alle spelers fit te krijgen en goed te kunnen beoordelen. En natuurlijk gaat dan nog niet alles goed.

Maar als iedereen fit is kan Schmidt ook met deze groep mee draaien bovenin de eredivisie. Om echt voor de titel te gaan heb je m.i. 2 nieuwe spelers nodig. Een centrale verdediger en een centrale middenvelder. Maar mogelijk kan je ook een linksback aantrekken en Mauro dan centraal op het middenveld neerzetten. Ongelooflijk dat die man door MvB 2 jaar heeft stilgestaan bij PSV. Hij maakte onder Cocu al indruk en laat het nu twee jaar later op een totaal andere positie weer zien. Die jongen is een van de betere voetballers in de selectie. Mark my words!
+6/-1

 
3 jaar geleden
Ik denk dat ze bij PSV na 3 weken trainen en oefenen wel een goed beeld heeft.

Ze zullen het miss wel accepteren dat het een tussen jaar gaat worden. Met hopelijk een EL ticket. Gerbrands zal zijn speech al wel klaar hebben liggen, waarom het niet erg is om weer een jaartje geen EL te spelen, en Waarom geen LB, CV en een spelverdeler weten te contracteren.

Dit beleid is te vergelijken met een zachtgekookt eitje dat weigert te breken.
+2/-4

 
3 jaar geleden
Je kan ook gewoon onverantwoord met miljoenen gaan smijten met het risico dat de club kapot gaat.

Ik heb alle vertrouwen in de mannen. Ze hebben allemaal het beste voor voor PSV. Als het verantwoord is zullen ze nog wel investeren, maar als dat niet mogelijk is kan je ook met deze groep presteren. Zit genoeg talent in. Hebben alleen nog vlieguren nodig.
+4/-1

 
3 jaar geleden
Onverantwoord?

Het is onverantwoord om nu te zeggen dit seizoen zijn wij titelkandidaat met dit jeugdig elftal en deze trainer die een systeem wil toepassen waar pressing de boventoon is met Hendriks, Rosario, viergever, Guti, Boscagli en Baumgartl! Succes.

Overigens bespeur ik ook niet echt een visie en een Idee bij fam Gerbrands en zijn loop jongen J. De Jong.
+3/-4

3 jaar geleden
Terwijl Ajax, Az en Feijenoord, nagenoeg hun basiselftal compleet hebben voor het komende seizoen, zie ik bij Psv nog niks gebeuren. Alles is nagenoeg hetzelfde als het vorige seizoen. Wel spelers halen voor lagere elftallen, maar daar is het A.team niet mee gediend. Wat van Bommel niet kon met deze selectie kan Schmidt ook niet. Het is echt geen wonderdokter, meneer de Jong.
+3/-2

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ieder jaar hetzelfde liedje! Beoogde versterkingen blijven uit en er komen paniek aankopen bij zodra de competitie al lang en breed van start is gegaan en we Europees opnieuw een flater hebben geslagen. We lopen op deze manier weer vanaf de start van de competitie een heel seizoen lang achter de feiten aan en kunnen die schade niet meer repareren. Vervolgens zijn we halverwege het seizoen al klaar omdat we nergens meer om spelen en zullen onze sterkhouders en talenten (voor uitverkoop prijzen) met alle liefde het schip willen verlaten. En zo is het negatieve cirkeltje weer rond. Zonder vers bloed blijft het elftal tijdens de voorbereiding stilstaan in de ontwikkeling en blijven de spelers op het niveau van voorgaande jaren gewoon hun ding doen. Ook een nieuwe trainer met een revolutionaire spel opvatting kan geen chocola maken van een elftal vol met ‘doorschuif en probleem verleg voetballers’ als Rosario en Hendrix op het veld. Schakel dan door en ga voor versterking optie 2 of 3. In dat geval kan de aankoop in kwestie wel een hele voorbereiding meedraaien. Denk dat dat veel meer van waarde is dan bovengenoemd scenario!
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Volgens mijn informatie is er in ieder geval wel meer poen dan bij teams als Feyenoord, AZ en de gehele Europese middenklasse die door middel van aankopen wel hun selecties al compleet/op peil hebben. Ik bedoel hoe moeilijk kan het nou zijn. En al helemaal gezien de geschiedenis van voorgaande seizoenen. Je zou toch denken dat een ezel zich niet meerdere malen aan dezelfde steen zou stoten? Of denken ze bij PSV werkelijk waar de de teruggekomen huurspelers ons voorzien van de broodnodige kwaliteit impulsen?
+2/-2

 
3 jaar geleden
dat geloof ik niets van: die 33 mln van Stevie en Pereiro zijn niet uitgegeven!
+1/-0

3 jaar geleden
Begin me toch zorgen te maken. Iedereen wisselen en Rosario laten staan...
Ik weet niet hoor.
Misschien even bandje laten zien van Bayern.
En dan bekijken hoeveel fysiek onze pablo tekort komt..

Nee, geen enkel gerucht betreffende een linksback.
Pablo en Boscagli lekker de kans geven..

Als dit zo doorgaat wordt het weer voorronde uefa volgend jaar.
Fantastisch..
+2/-2

 
3 jaar geleden
Ik deel je zorgen. Zitten we straks weer week in week uit naar dat geklungel van Rosario te kijken. Wat zien al die trainers in hem? Word er gewoon niet uitgehaald, terwijl hij niet goed genoeg is voor dit niveau. Kijk het afgelopen seizoen terug en je weet dat er maar 1 plek is voor Rosario. En dat is de bank.
+2/-3

 
Rosario speelde anders gewoon een uitstekende wedstrijd. Dat schijn je hier alleen niet te mogen zeggen.
+9/-2

 
3 jaar geleden
Klopt helemaal. Los van zijn vorm dip is en was Rosario de enige van het groepje Guti Hendriks Thomas Rigo die heeft aangetoond dat hij het niveau aan kan.

Dus ik zou zeggen eerst de slechtste van die groep vervangen voordat je de beste van dat groepje wilt gaan vervangen.
+2/-0

3 jaar geleden
Beetje vreemd om de ploeg na een serieuze wedstrijd al af te schrijven. Deze spelers waren in 2019 kampioen geworden zonder ingrijpen van de KNVB, en stonden vorig jaar bovenaan in Eredivisie en EL tot van Bommel er een nog grotere puinhoop van begon te maken. Deze trainer moet daadwerkelijk op 0 beginnen. Het PSV dat hij heeft gekregen is een elftal zonder vertrouwen, ritme of een enkel vast patroon. Dit elftal speelt al jaren in een tempo dat het gemiddelde bejaardentehuis bij kan houden en georganiseerd druk zetten is al helemaal iets wat voor elke speler nieuw is. Naast het inslijpen van plan A is er ook een plan B en C nodig. Dit kost gewoon tijd, waarschijnlijk heel veel tijd. Ten opzichte van vorig jaar zijn tevens de twee sterkste spelers in de vorm van Bergwijn en Peirerro vertrokken. Dit moet uiteraard nog opgevangen worden. Waarom dit nog niet gebeurt is is mij een groot raadsel. Beide spelers zijn in de winterstop vertrokken. John heeft al ruim een half jaar de tijd om met het geld van de transfer van Bergwijn het team te versterken. Dat we wederom gaan starten met een incompleet elftal is een grote schande voor een topclub als PSV. Al kan je sinds de komst van Toon het top misschien wel weglaten. Hopen op twee a drie gerichte versterkingen op korte termijn en voldoende tijd om eindelijk eens verzorgt te gaan spelen en het wordt echt wel wat dit seizoen. Ik heb er alle vertrouwen in.
+8/-0

 
Dat er versterkingen nodig zijn is waar, maar in dit periode is alles wel anders dan anders, je moet op je hoede zijn dat je dadelijk niet met spelers in je maag blijft zitten met een salaris van hier tot ginder terwijl er nieuwe "misschien flops"met ook een topsalaris binnen komen, je moet iig wat kwijt voor je binnen haalt.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Met het vertrek van Bergwijn en Perreiro is die ruimte er toch gewoon gekomen? Als er wederom 2 miskopen worden gedaan is het wat mij betreft exit John de Jong. De scouting is altijd een van onze wapens geweest en naast de jeugd zullen we hier en daar toch met een goede verassing voor de dag moeten komen. Het is jammer dat er een miljoen is verspeeld door Rodriguez te gaan huren in een totaal verloren seizoen, maar ergens past het ook wel weer in het onnavolgbare beleid van de afgelopen jaren. Gelukkig rendeert de jeugd goed. Ik vermoed dat men wacht op van Ginkel, maar er had allang versterking moeten zijn. Raar dat PSV elk jaar zo lang wacht.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Geheel mee eens, op de laatste zin na: we moeten geduld hebben, dat is meerdere keren verteld door oa Schmidt en Gerbrands, de markt zit nog op slot!
Nu het drama met barca voltrokken is en Koeman daar naar toe gaat, komt het hele cirkus wellicht op gang...

Ik vermoed dat ze allang afspraken hebben met Van Ginkel; hij en een ervaren killer CV a la Alex, dan sta je er een heel stuk sterker voor; dan nog een LB en klaar is Kees (John).

Geduld mensen geduld, ook niet mijn sterkste punt...!
+2/-0

 
Ja Remmie ik vind ook dat John de Jong Corona vorig jaar aan had moeten zien komen, en anders toch minstens Toon.
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage