Transparent
Inloggen
Sluiten

Uitwedstrijd in Estland, Slovenië of Denemarken voor PSV in Europa League

1 september 2020 13:07
Foto: Pro Shots

Uitwedstrijd in Estland, Slovenië of Denemarken voor PSV in Europa League; image source: Pro Shots

PSV zal in de derde voorronde van de Europa League een uitwedstrijd krijgen. Nõmme Kalju uit Estland, Mura uit Slovenië of AGF Aarhus is daarin de tegenstander. Dat bleek dinsdagmiddag uit de loting van de UEFA. De wedstrijd staat op het programma voor donderdag 24 september, maar pas een week eerder weet PSV naar welk land de vliegtickets geboekt mogen worden.

De bekendste naam van de drie clubs is AGF Aarhus, dat afgelopen seizoen als derde eindigde in de Deense competitie. Om die reden kwamen zij uit in de eerste voorronde van de Europa League. Daarin werd afgelopen week het Finse FC Honka Espoo met 5-2 verslagen. De selectie kent met de Nederlandse rechtsback Kevin Diks ook een bekende naam. Linksback en Australisch international Alex Gersbach werd een jaar geleden overgenomen van NAC Breda.

Nõmme Kalju eindigde een jaar geleden op de derde plek in de Estse competitie. Estland heeft een zomercompetitie die loopt van februari tot november. Ook in de huidige competitie bezet het de derde plek. Op donderdag 10 september speelt het in eigen huis tegen NS Mura, de nummer vier van Slovenië van vorig seizoen. Na twee gespeelde wedstrijden staat NS Mura nu bovenaan in de eigen competitie. De winnaar van het duel tussen Nõmme Kalju en NS Mura speelt op donderdag 17 september in eigen huis tegen AGF Aarhus.

PSV speelde nog niet eerder tegen een van deze ploegen. In 1997 speelde Aarhus in Europees verband wel al eens eerder tegen een Nederlandse club. FC Twente was op basis van uitdoelpunten toen te sterk. Geen van de drie mogelijke tegenstanders wist ooit de groepsfase van een Europees toernooi te halen.




Tags

aarhus estland mura slovenie agf kalju nomme denemarken voorronde bekendste diks espoo gersbach honka nac twente uefa uitdoelpunten vliegtickets zomercompetitie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Helaas een uitwedstrijd. Van deze tegenstanders móet echter gewoon gewonnen worden.
Het is wel in het voordeel van de underdog, van de vijand dus, dat er maar over één wedstrijd gespeeld wordt. Voor doemdenkers is een rampseizoen nu al denkbaar.
+1/-0

3 jaar geleden
Normaliter win je van Aarhus (dat wordt uiteraard de tegenstander), maar dat team won zeer recentelijk gewoon tweemaal in de competitie van FC Kopenhagen. Laten we hier dus vooral NIET te makkelijk over denken. Ook het feit dat we uit spelen en het in één duel beslist zal gaan worden is niet bepaald een voordeel.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Mee eens. Maar je kunt het ook andersom zien. Als we van Aarhus of een dergelijke tegenstander niet kunnen winnen, hebben we ook in de Europa League niks te zoeken.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Dat kan je ook weer anders zien. Als we de EL halen krijgen we een behoorlijk bedrag binnen, en is er misschien ruimte om genoeg ervaren spelers toe te voegen zodat de jonge spelers kunnen uitblinken.
Ik vrees nog voor de stabiliteit van dit team. Vorig jaar was een ramp, en dat ben ik nog niet vergeten.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dat kun je ook weer anders zien ;) Als we normaal gespeeld hadden, hadden we “gewoon” (voorronde) CL gespeeld.
+2/-0

3 jaar geleden
Jammer uit moet toch te doen zijn ,volgende keer een thuis wedstrijd hoop ik !!!
+1/-0

3 jaar geleden
De uitwedstrijd is alleen jammer in verband met het reizen. Dus zou Denemarken het beste zijn. Verder maakt het niet uit, want bij de voorronde mag er toch geen publiek het stadion in.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Beter bietje verder vliegen naar Slovenië of Estland, zit je 1,5 uur langer in het vliegtuig en heb je zwakkere tegenstanders.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Mee eens. Hoe zwakker de tegenstander hoe beter.
Persoonlijk vind ik de voorrondes helemaal niks,
Je moet met een team dat nog niet goed is ingespeeld en niet compleet is eigenlijk al de belangrijkste wedstrijden van het jaar spelen,
Wel of geen CL, en wel of geen EL maken enorm veel uit.
De grote landen en de grote clubs hebben het voor zichzelf goed geregeld, en wij moeten het er maar mee doen. 4 landen die elk 4 CL plaatsen hebben is geen kampioenen-bal meer.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Dit hebben we natuurlijk ook grotendeels aan onszelf te danken. Onnodig vierde geworden en alweer de selectie niet tijdig op orde. Zelfs onze geplaatste status staat inmiddels op het spel. Zaken waar we zelf invloed op hebben.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Zekers Remmie, dat klopt. Maar laten we niet vergeten dat de CL en EL al jaren lang een speeltje zijn van de grote clubs, die niet meer met sport bezig zijn, maar wèl wie de grootste geldbuidel heeft, teneinde alles te kopen wat los en vast zit en er zeker voor te zorgen dat andere (minder kapitaalkrachtige) clubs hier niet meer bij kunnen komen. Met hier en daar eens een bedrijfsongevalletje met ajax, een Besiktas of Basel die zich door de poulefase heen murwen. En de UEFA is ze itt. hun woorden mbt Fairplay, graag van dienst.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Dat ben ik helemaal met je eens. Het hele systeem met toewijzen van CL tickets en plaatsen van ploegen is enkel ten behoeve van de grote competities. Het wordt voor de kleinere clubs steeds moeilijker. Dit vergt dus een stukje creativiteit en wat PSV heel goed doet, opleiden. Wij hebben enkel wel openlijk de ambitie uitgesproken om structureel bij de top 32 van Europa te zitten, dan moet je daar ook naar handelen. Gevalletjes als Osijek en Basel helpen nu niet echt om jezelf omhoog te werken op de Europese Coëfficiënt lijst om jezelf middels een geplaatste status een wat makkelijker programma te geven. We hebben nu pas weer een trainer met een bewezen staat van dienst die bij die ambitie past, maar hij heeft vlak voor het begin nog geen complete selectie, terwijl het geld van Bergwijn al een tijdje op de bank staat. Wil je aanhaken bij de top 32, en ik geloof dat dat mogelijk is, zal je hier ook slagvaardiger moeten zijn.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Precies Remmie, wil je mee gaan doen, moet je in 1e instantie dit niet in geld zoeken, daar kunnen we momenteel niet mee. Maar wie niet sterk is, moet slim zijn, en je gaat niet bij de pakken neerzitten maar je komt met een plan. Ajax is wat dat betreft al heel lang een voorbeeld hoe je door andere paden te bewandelen ook ver kunt komen, met jonge spelers scouten/opleiden. Ook RedBull Leipzig/Salzburg zijn goede voorbeelden op hun manier. PSV kan ook alleen maar bij de top32 evt. gaan komen door gebruik te maken van zijnde een club met een verleden en een bijzondere trainer aan te stellen met bewezen kwaliteiten qua manier van spelen. PSV heeft blijkbaar genoeg aantrekkingskracht om Schmidt binnen te halen waarbij Gerbrands&co een voor hem aantrekkelijk plaatje hebben voorgesteld. Lijkt erop dat de voor toeschouwers aantrekkelijke speelwijze doorgevoerd gaat worden voor de langere termijn. Dit zal spelers wellicht ook verleiden voor PSV te kiezen in de toekomst. Ook qua sponsoring vind ik dat er een uniek geweldig concept is neergezet met 'Brainport', zeker voor de langere termijn is er commitment. Nou moet het plaatje uiteraard ingevuld gaan worden, dat is aan de TS maar ook heel de JO. Met Faber hebben we daarvoor een prima HJO.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Het concept Brainport is geweldig. En ik denk dat een trainer met veel ervaring gewoon beter met schommelingen om kan gaan dan een trainer voor wie dit zijn 1e klus is. Maar de aankopen moeten wel beter worden gedaan. Ik vraag me echt af of we ooit het geld voor Guti, Romero, Bruma en Baumi terug gaan krijgen.
Ik zeg zeker niet dat het gemakkelijk is om in deze tijd spelers te kopen, maar elke aankoop van 10 miljoen moet gewoon meteen in de basis kunnen staan en het team direct versterken. Anders is er tav de scouting echt iets fout gegaan.
+2/-0

3 jaar geleden
Ik ben niet zo blij met het knockout principe, maar er mogen geen excuses zijn. Je bent het aan je stand verplicht om je kwalificeren voor het hoofdtoernooi.
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage