Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Ik maak me wel zorgen om de gezondheid van mijn spelers en hun familie'

25 oktober 2020 21:59 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Roger Schmidt: "Ik maak me wel zorgen om de gezondheid van mijn spelers en hun familie"; image source: Pro Shots

Na afloop van de wedstrijd tegen Vitesse gaf Roger Schmidt op de persconferentie aan zich zorgen te maken over het coronavirus binnen de selectie van PSV. "Je moet als trainer niet teveel nadenken over dingen waar je geen invloed op hebt, maar ik maak me wel zorgen om de gezondheid van mijn spelers en hun familie", aldus Schmidt, opgetekend door het Eindhovens Dagblad. "Op dit moment hebben onze spelers geen symptomen gehad. Wat gebeurt er als een van ons ziek wordt, in het ziekenhuis komt en op de intensive care komt? Denken we dan nog altijd dat we verder moeten gaan met voetballen?"

Schmidt ging verder: "Het baart me zorgen. Op het moment breidt het virus zich in onze ploeg volledig oncontroleerbaar uit. We doen alles wat we kunnen en houden ons aan alle regels en bij de vorige test hadden we toch weer drie nieuwe gevallen."

Omdat er ook bij Jong PSV een speler besmet was, konden de spelers van dat team niet overgeheveld worden naar de A-selectie voor de wedstrijd tegen Vitesse. De club had daardoor bijna onvoldoende spelers om de wedstrijd überhaupt te kunnen spelen. Dertien veldspelers en een keeper is het minimum, PSV was met dertien veldspelers en drie keepers afgereisd naar het Gelredome. Daarvan keerden Eran Zahavi en Jordan Teze net terug van een corona-besmetting, Ryan Thomas keerde terug van een blessure en Donyell Malen was niet fit genoeg om te starten. Schmidt rekent er bovendien niet op dat hij de zes afwezigen van zondag vanwege corona donderdag wel kan gebruiken. Mario Götze is dan wellicht wel inzetbaar.

Meer op ED.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

schmidt roger corona vitesse baart besmet besmetting breidt care coronavirus eran gelredome gotze intensive jong jordan keerden malen minimum oncontroleerbaar symptomen teze zahavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 weken geleden
Ziet er dus slecht uit voor donderdag.....
+1/-0

 
5 weken geleden
Niet alleen voor donderdag dus.
Het hier gaat over mensen, niet alleen maar voetbal.
+7/-1

 
5 weken geleden
Klopt gezondheid gaat boven alles !!
+1/-0

5 weken geleden
Voorbeeld stellen door niet meer te spelen! Had vandaag al gemoeten pure competitie vervalsing!
+4/-1

 
5 weken geleden
En als dat een reglementaire nederlaag betekent? Dan nog een voorbeeld stellen?
+2/-3

 
5 weken geleden
Dan wordt hier waarschijnlijk weer gereageerd met termen als "wanbeleid" en "is dit nou dat topsportklimaat van onze schrijver". Voor een aantal mensen kun je het nooit goed doen.
Ik ben het er mee eens dat de competitie op deze manier niet rechtvaardig verloopt, maar vrijwillig terugtrekken uit een wedstrijd lijkt mij niet de juiste wijze van protesteren.
+1/-0

5 weken geleden
Schmidt is communicatief echt een geweldenaar. Ook dit weet ter sprake stellen vind ik ijzersterk en vooral een zeer goed signaal.
+8/-2

5 weken geleden
Het is eigenlijk onverantwoord, maar niemand trekt de stekker eruit voorlopig. Als werkgever moet je zorgen voor een veilige werkomgeving, daar is nu geen sprake van. De KNVB hoor je niet, de spelersvakbond ook niet. Allemaal financiële belangen.
Ben benieuwd hoe dit verder gaat. PSV en AZ zijn al flink gedupeerd. Een eerlijke competitie is het sowieso niet meer.
+5/-1

 
5 weken geleden
Inderdaad, bedrijven kunnen gesloten worden bij 2 of meer Covid-19 gevallen. Bij PSV zijn het er al meer, maar gaat het 'bedrijf' PSV toch maar door, omdat het moet spelen. Waanzin eigenlijk, dat als je een elftal kan opstellen (13 spelers) je moet spelen en bij minder krijg je uitstel. Terwijl als je een elftal kan opstellen, je veel goede spelers waarschijnlijk kwijt bent, dus is veel gevallen in 1 keer (hoe raar het ook klinkt) beter, dan hoef je niet te spelen en ben je daarna er vanaf (mits dan niet de spelers het krijgen die het op dat moment nog niet hebben gehad).
+1/-0

 
5 weken geleden
Wacht maar tot er bij 020 de eerste gevallen bekend worden. Dan vindt de bond het ineens niet meer kunnen en wordt alles stilgelegd. Is geen aanname maar een zekerheidje.
+2/-2

 
5 weken geleden (gewijzigd)
Lachwekkende reactie. Laat die laatste zin lekker achterwege. Calimero-gedrag dit
+2/-1

 
4 weken geleden
Ik denk dat rups gewoon gelijk heeft en dat het geen lachwekkende reactie is,maar pure logica.
Dit is de macht van de grootste en sterkste,de kruidenier op de hoek van de straat zal ook minder invloed hebben op regelgeving dan de multinational.
Of we dit nou leuk vinden of niet,rechtvaardig of niet,in de praktijk gaat het wel zo.
Hierarchische structuren waarbij de ene meer gedaan krijgt dan de ander.
+3/-0

 
4 weken geleden
Kijk, dit is een beargumenteerde mening en hier ben ik het ook in zekere mate mee eens, al is PSV natuurlijk binnen de Eredivisie zeker niet meer de kruidenier op de hoek.
Met lachwekkend doelde ik trouwens vooral op Rups' laatste zin
+1/-1

 
4 weken geleden
Dank.
Nee de kruidenier op de hoek zijn wij zeker niet,eerder de Jumbo.😁
+1/-0

5 weken geleden
Sinds het begin van de competitie zag iedereen dit aankomen, dat bij welke club dan ook, als er 1 Covid-19 geval is, er meerdere volgen. Bij een test komt pas naar boven (of je moet je al ziek voelen, en testen), dat je Covid-19 hebt, en hoe lang heb je dat dan al en heb je andere spelers besmet (en die besmette spelers nemen het ook mee naar huis, voordat ze het weten).

Dit seizoen hadden Europese wedstrijden en interlands, pas aan het eind van het seizoen een toernooi vorm moeten worden gespeeld (als dat al zou gaan). Dat de competitie dan binnen 34 weken gespeeld kan worden, en misschien ook door de weeks 4 a 6 keer. Dan had je genoeg datums om alles in te halen. Maar PSV en andere clubs, krijgen ook veel inkomsten van Europees te spelen, dus het is moeilijk.

Maar dit seizoen gaat heel raar worden, voor PSV is het al een opbouw jaar: nieuw systeem en veel nieuwe spelers, en dan nog eens Covid-19 erbij. Dat wordt geen makkelijk seizoen, en ik vrees dat tot maart/april, zonder publiek. De maanden oktober tot en met februari zijn altijd al veel virussen in de weer (griep/verkouden), dus was het ook te verwachten dat Covid-19 zou oplaaien (en dat heeft niet denk ik te maken met dat mensen meer de regels aan hun laars lappen, maar virussen zijn deze tijd van het jaar gewoon beter in overleven en zich te verspreiden).

Ik hoop alleen niet dat PSV de rekening krijgt, van dat PSV nu moet door voetballen, en als Feyenoord of Ajax straks veel gevallen in de selectie heeft, dat er dan een eredivisie stop wordt ingevoerd, of dat deze dan niet hoeven te spelen. Het is een nadeel dat een aantal spelers Covid-19 hebben en je nog genoeg spelers hebt. Het klinkt dom, maar stel je zou er zoveel hebben dat je geen elftal kan opstellen (minder dan 13), dan krijg je uitstel. Dat is in mijn ogen dan ook niet eerlijk, omdat PSV nu wel moet spelen, en gewoon vele spelers mist, en hoe lang duurt het voor je weer fit bent na Covid-19.

Het wordt nu al het jaar van, welk team is het breedst en heeft het minste last van Covid-19 gevallen.
+4/-0

 
5 weken geleden
Hier ben ik ook bang voor. PSV heeft nu de nadelen van een aantal corona infecties in de selectie. Andere teams hebben in dat opzicht vooralsnog geluk gehad. Dan moeten ze ook doorvoetballen als andere teams dalijk de pineut zijn.
+2/-0

 
5 weken geleden
Als je nu zou stoppen moet je gewoon alle wedstrijden beschouwen als niet gespeeld. Incl die belachelijke 0-13 haha
+2/-0

 
5 weken geleden
Als de competitie definitief wordt gestopt en er zijn niet minstens de helft van de wedstrijden gespeeld, worden alle wedstrijden als niet gespeeld beschouwd
+1/-0

 
5 weken geleden
Dat geldt alleen als Ajakkes 2e of lager staat!
+4/-2

 
5 weken geleden (gewijzigd)
@VlijmenPSV
Dit wist ik niet! Kun je me het competitiereglement waar dit in staat toesturen? Ik ben erg verrast dat de KNVB dit zo heeft vastgelegd.
+1/-0

 
4 weken geleden
Dat staat nergens, maar dat wordt aangepast indien nodig.
+3/-1

 
5 weken geleden
We zouden helemaal niet moeten wachten op meer besmettingen of besmettingen bij andere clubs. De kans is klein maar ook topsporters kunnen voor hun leven effecten overhouden aan cofid. Bij nagenoeg alle sport evenementen zijn besmettingen. Laten we toch even pas op de plaats maken om het virus onder controle te krijgen en dan weer normaal verder gaan. Met (deels) publiek zoals voetbal hoort te zijn.
+2/-0

5 weken geleden
Nog even en iedereen heeft het gehad en is immuun...

Hij wil voorkomen dat de selectie te uitgedund wordt en zet terecht vraagtekens bij de wedstrijden en de interlands, maar het team dat op het veld stond was nog steeds grotendeels basiswaardig. Alleen het getoonde voetbal niet.

De voetballerij is Europees gekozen als proefkonijn. Wat voor effect heeft het op topvoetballers en topsporters. Ze testen zo veel en vaak, en ze kunnen de effecten veel beter meten in het betaald voetbal door alle medische expertise die er al is.

Tot nu toe is onder de honderden topvoetballers die het kregen nationaal en internationaal nog geen enkele voetballer ernstig getroffen dat ie het ziekenhuis in moet. Net zoals het statistisch een feit is dat 98% van de 'gewone mensen' dit thuis uitziekt. En dat laat ik al die gemiste gevallen nog buiten beschouwing, die zich niet eens laten testen of er niks van merken. Ik denk dat niet 300.000 maar 3 miljoen mensen het al gehad hebben, een factor 10 hoger. Als je dan het mortaliteit cijfer analyseert zit je op 0,24% sterfte, en van die 7000 is 95% op hogere leeftijd en/of zwakkere gezondheid.

Ook is er dusver geen lange termijn schade zichtbaar op topvoetballers, die meestal maximaal een paar dagen tot een weekje met het virus sukkelen. Ik zie althans geen enkele berichten dat de honderden voetballers die het al gehad hebben daarna nog maar op 80% functioneren.

Ik denk wel dat je tijdelijk met interlands moet kappen. Dan zoek je het te veel op.
+2/-4

 
5 weken geleden
Ik had graag gewild dat je gelijk had, maar bij Willem II blijkt toch echt iemand op de IC te hebben gelegen. https://www.telegraaf.nl/sport/755600616/willem-ii-speler-lag-met-corona-op-intensive-carelink' target='_blank'>https://www.telegraaf.nl/sport/755600616/willem-ii-speler-lag-met-corona-op-intensive-carehttps://www.telegraaf.nl/sport/755600616/willem-ii-speler-lag-met-corona-op-intensive-carelinklink.
+3/-1

 
5 weken geleden (gewijzigd)
Geen enkele voetballer opgenomen in het ziekenhuis?
https://www.rtlnieuws.nl/sport/voetbal/artikel/5192652/aanvaller-willem-ii-22-kwam-op-ic-terecht-door-coronalink

Tevens Junior Sambia van Montpellier, zelfde verhaal.
Fellaini ook opgenomen geweest in het ziekenhuis.
Je kunt wel van alles heel stellig brengen, dat wil niet zeggen dat het ook klopt.

Aantal Corona doden was in het eerste halfjaar al ruim 10.000. 3 miljoen mensen die het al hebben gehad, is geheel niet onderbouwd en sterfte is 0,3-1% in Nederland.
+3/-1

 
5 weken geleden (gewijzigd)
Okay, goed gevonden. Vandaag idd in het nieuws.

Maar dat zijn er nog steeds maar 2 vd honderden. Het grote gros heeft er geen last van en weet niet eens dat ze het hebben, louter de test geeft het aan.

Het heeft geen nut om de feiten en de statistiek te ontkennen omwille van een bepaald beeld in stand te houden dat iedereen die het virus krijgt diep in de problemen komt. En dat lijkt er wel op met die grote krantenkoppen. Het aantal besmettingen zegt gewoon niks als ze bijna allemaal thuiszitten met milde klachten.

@antonh

Als je je baseert op de bekende statistieken bedrijf je in ieder geval ook zeker geen zuivere wetenschap.

Want hoeveel mensen ken je die denken dat ze gehad hebben en zich niet hebben laten testen? Ik een hele hoop. Vooral in de maanden maart t/m mei was er nauwelijks test capaciteit en kenden we niet eens test locaties zoals we die nu hebben. Het is daarom vrij duidelijk dat je de eerlijke rekensom van mortaliteit niet kan maken op basis van gebrekkig testbeleid. Daar komt nog bij dat een hoop mensen niks merken van hun besmetting en dus geen reden zien om een test. Maar die horen eigenlijk wel in de statistiek te zitten.

De vraag is dus vooral : hoeveel factors groter het daadwerkelijk aantal besmettingen is/geweest.

Ik hoef je niet uit te leggen dat het mortaliteits risico met dezelfde factor omlaag gaat als je het aantal doden door pakweg 3 miljoen ipv 300.000 moet delen.

A propos paniek tov IC capaciteit. Is het bekend dat in 2016, 2017 en 2018 de IC's ook al bijna vol lagen met oudere griep patiënten tijdens het griepseizoen. Bijna niet in het nieuws geweest. Wel een feit.

https://www.ad.nl/binnenland/ziekenhuizen-puilen-uit-van-de-grieppatienten~ab5eb9e0/link
+3/-5

 
5 weken geleden
Ik ben benieuwd op basis waarvan jij meent dat er gedacht wordt dat slechts 300.000 mensen besmet zijn geweest, als er door het RIVM gezegd wordt dat dit getal in maart al op 270.000 geschat werd (https://www.nu.nl/coronavirus/6071741/rivm-in-maart-naar-schatting-270000-nederlanders-besmet-nu-ruim-50000.amplink).

Ik kijk oprecht uit naar je reactie.
+1/-1

 
site-admin 5 weken geleden
En die reactie mag dan mooi op het forum gegeven worden in het corona-topic
+2/-1

 
5 weken geleden
Hoe weet je nou dat op langere termijn geen schade is voor topvoetballers ? Wat versta je onder lange termijn ? De longen krijgen een flinke tik.
+2/-1

 
5 weken geleden
@ Maurice Denk je dat een topvoetballer op 80% kan functioneren?

Het betaald voetbal en de clubs zijn tegenwoordig overal het best uitgerust met de laatste medische apparatuur of samenwerkingen met sport test faciliteiten of ziekenhuizen. PSV werkt ook intensief samen met het Anna en het testcentrum bij de Tongelreep.

Elke speler wordt continu van boven tot onder gemeten met hun geavanceerde apparatuur qua lichaamsfuncties, conditie, longcapaciteit, bloed waarden en allerlei orgaan functies, zeker na ziekte.

Als er sprake zou zijn dat Teze, Zahavi of al die anderen die het al gehad bij ons, of bij andere clubs, schade aan hun lichaam opgelopen zouden hebben, zouden ze geen wedstrijd mogen spelen. Het tegendeel is waar.

Met de dikke kanttekening dat diegene die er wekenlang mee gesukkeld heeft en zware symptomen ipv milde heeft gehad, of in het ziekenhuis of op de IC terecht is gekomen, dat de kans op lichamelijke schade daar wel groter is.
+2/-2

 
5 weken geleden
Bedankt voor je reactie. Laten we hopen dat je gelijk hebt.
+1/-0

 
5 weken geleden
Zou het ook niet zo kunnen zijn dat bij PSV beter wordt getest en eerlijk wordt gecommuniceerd en bij een willekeurige Spaanse club (neem Granada) ze ook een positieve test onder het tapijt stoppen en de testuitslag verdonkermanen. Zou me eerlijk gezegd verbazen.
+1/-1

 
4 weken geleden
Lijkt mij niet . Het risico is te groot . Je zet wel levens op het spel.
+1/-0

 
5 weken geleden
open/sluit de onderstaande quote:

Nog even en iedereen heeft het gehad en is immuun...Na die zin ben ik gestopt met lezen. Wat een onzin!
+5/-2

 
reactie verwijderd

 
5 weken geleden
Sorry, maar het elftal van gisteren was een factor 50 zwakker dan onze sterkste opstelling. Blessures kun je niks aan doen, maar Covid is een goede rede om een wedstrijd af te lassen. A omdat het risico dat er een niet opgemerkte besmetting rondloopt enorm is en B omdat het pure competitievervalsing is. Als je al de onverantwoorde keuze maakt om ondanks alles toch te moeten voetballen pas je dan wel aan aan de omstandigheden. PSV is nu sportief slachtoffer van iets wat niet voetbal gerelateerd is en waar het zelf ook maar zeer weinig invloed op heeft. Zelfde geld voor AZ en clubs die eventueel nog gaan volgen. Prestaties met of zonder covid spelers veranderen daar niks aan.
+2/-0

5 weken geleden
Mag de KNVB bepalen of wedstrijd of competitie wordt uitgesteld of zijn daar internationale afspraken over? Wie weet daar iets meer van?
+1/-0

 
5 weken geleden
Dat bepaalt de KNVB zelf, uiteraard in overleg met de overheid
+1/-0

 
5 weken geleden
Dank. Dan denk ik dat eerst Ajax besmet moet raken wil men de boel stilleggen.
+6/-1

 
5 weken geleden
Afgelopen vrijdag werd twee uur voor de aftrap Jong Utrecht-Top Oss afgelast. Ik heb nergens kunnen vinden hoeveel spelers van wie er nou besmet waren. Er wordt zo schimmig gedaan. In de kkd zijn al heel wat wedstrijden verplaatst of niet door gegaan. Waarom daar wel en in de eredivisie niet ?? Iemand ???
+1/-0

 
5 weken geleden
Dit zal vooral te maken hebben met het financiële plaatje. Een wedstrijd in de KKD wordt veel minder goed bekeken dan een Eredivisiewedstrijd en daarmee zijn de kosten om een KKD-wedstrijd uit te stellen simpelweg veel lager.
+1/-0

 
5 weken geleden
Is dat dan het bewijs dat het alleen maar om het geld gaat en niet om de gezondheid van spelers/mensen?
+1/-0

 
5 weken geleden (gewijzigd)
Het is altijd een wisselwerking van meerdere factoren, waarbij geld zeker een doorslaggevende rol speelt.
Hoewel het in dit geval niet op deze manier bekeken zal zijn, is een mensenleven wel degelijk in economische waarde uit te drukken, hoe cru dit ook mag klinken. Vanuit verschillende stromingen wordt hier natuurlijk verschillend over gedacht, maar de waarde van een gewonnen levensjaar wordt over het algemeen geschat op zo'n 80.000 euro.
+1/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
@feije; Wat is de waarde van je moeder dan, druk die eens uit in euro's.
+1/-3

 
4 weken geleden
Volwassen reactie. Als ik het mij goed herinner is mijn moeder gewoon een mens, dus staat mijn antwoord gewoon in het de reactie waar je op reageerde.
Gezien het niveau van je reactie zou het me echter niet verbazen als je de nodige moeite hebt met lezen, daarom zal ik het nog een keer duidelijk voor je neerzetten.
De waarde van een gewonnen levensjaar van mijn moeder (en ook van die van jou) wordt geschat op zo'n 80.000 euro. Tachtigduizend euro (€), mocht je grote getalletjes van meer dan twee cijfers niet kunnen begrijpen.
Kusjes
+2/-0

 
 
4 weken geleden
Sorry om je uit je droom te helpen, maar ik ben helaas geen pantoffeldiertje
+2/-1

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Ik dacht ook niet aan een pantoffeldiertje, maar meer aan een eencellige geïnfiltreerde pantoffelheld.
+1/-0

 
4 weken geleden
Een leven is onbetaalbaar voor de degenen die het betreft en zijn direct omgeving.
In onze zorg en maatschappij heeft een mensenleven 'gewoon' een prijs net zoals alles een prijs heeft. Als je dat niet wilt accepteren kun je het beste wegkruipen onder je roze dekbed en nog een tekenfilmpje opzetten.

Als gezondheid het allerbelangrijkste is lagen de ziekenhuizen nu niet vol met mensen met ernstig overgewicht. Hadden we niet nog steeds miljoenen rokers. Werd er minder gezopen. Werden er minder kant en klaar maaltijden verkocht. En zo kan ik nog wel even doorgaan.
+4/-1

5 weken geleden
Hoe klote ook is, we wisten dat dit kon gebeuren..En zie az die was ook kansloos tegen napoli.. Denk dat Roger niet tevreden is over de bank..mist te veel basis
+1/-0

5 weken geleden (gewijzigd)
Je kunt de klok er gelijk op zetten dat COVID19 wild om zich heen zal grijpen in de voetballerij. Bijvoorbeeld: stel(en zeker denkbaar) dat er gisteren een PSV-speler die speelde het virus, niet wetend, al had. Dan heeft ie ook meegeknuffeld bij de 1-1 met zijn medespelers die allemaal fysiek duels hebben uitgevoerd met Vitesse-spelers, waarbij zweet rondvliegt, zwaar in- en uitgeademd wordt met de onvermijdelijke druppels. Als dit niet het walhalla is voor COVID19 om zich te verspreiden weet ik het ook niet meer. Dat de UEFA het zelfs nog kan bedenken om over 2 weken interlands te spelen, is volkomen geschift en enkel gestoeld op financieel belang. Eigenlijk zouden ook grote vraagtekens gezet moet worden bij CL en EL duels. Het is simpele statistiek: hoe meer verplaatsingen/contacten, des te groter de verspreidingen. (De laatste interlandperiode was al totaal onverantwoord)
+6/-0

 
5 weken geleden
En nog afgezien van de vraag of overal even goed wordt getest en de resultaten openbaar worden gemaakt.
+1/-1

 
5 weken geleden
Er bestaat ook nog een incubatietijd. Ik snap de kern van je bericht, maar een besmette speler kan niet via zijn medespelers spelers van de tegenstander besmetten. Uiteraard wel direct, maar je geschetste beeld is ietwat overtrokken.
+1/-1

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Klopt, maar ik bedoel ook vooral zweet- en praat/schreeuw-druppels die van lichaam naar lichaam over kunnen gaan. Aerosolen zullen minder invloed hebben, maar die zijn er echter relatief (heel) veel bij inspanning.
+1/-0

 
4 weken geleden
Daarom snap ik niet, dat er geen sneltest gedaan wordt bij alle die bij elkaar in de buurt komen. Met een sneltest kan men zelfs met publiek spelen.
+1/-0

5 weken geleden (gewijzigd)
Dit seizoen is op deze manier totale willekeur aan het worden. Buiten kwaliteit en de juiste strategie (wat normaalgesproken de belangrijkste variabelen zijn) is er nu een cruciale variabele bijgekomen waar niemand grip op heeft. De topclub die toevallig de minste besmettingen heeft, en op de het juiste moment, zal een veel grotere kans hebben op het kampioenschap. PSV heeft de pech dat het net twee op papier lastige wedstrijden heeft (granada en vitesse) terwijl het veel spelers mist. Dit is domme pech, het is te hopen dat andere clubs (ajax) dit ook nog gaan hebben. Om toch nog te hopen op een eerlijke competitie moeten er twee dingen gebeuren in mijn ogen: 1. Wedstrijden eerder verplaatsen (4 basisspelers missen en geen jong spelers mee kunnen nemen mag nooit gebeuren) 2. Interlands afschaffen (de grootste besmettingsbron). Nog steeds blijft de variabele corona een stempel drukken op het kampioenschap, maar kan het ten minste nog enigszins beperkt worden.

Daarbij vind ik dat iedereen niet te negatief moet zijn. Ik heb veel vertrouwen in PSV als het compleet is. Niet vergeten dat de belangrijkste wedstrijden pas in de tweede helft van het seizoen worden gespeeld. Over twee weken gaat ajax uit naar utrecht, staan wij gewoon weer lekker bovenaan
+2/-0

 
5 weken geleden (gewijzigd)
Bij Ajax zijn er al veel besmettingen geweest bleek afgelopen zomer. Mogelijk opgelopen in de wedstrijd uit bij Getafe.
+2/-0

 
5 weken geleden
Toch niet alles op corona schuiven. Laten we wel zijn: we misten zondag 3 serieuze basisspelers, waarvan (maar) twee wegens corona (Dumfries en Gakpo) en Godze geblesseerd. De relatief brede selectie van PSV moet dat kunnen opvangen. Maar dat kunnen ze niet. Wat me meer zorgen baart dan corona is duidelijk wordt dat veel spelers onder de maar zitten: Fein is kennelijk niet op niveau?; Sangare speelt 6 van de 10 ballen in de voeten van de tegenstander, Ihattaren (18 jaar!!!) loopt zichtbaar te zwaar over het veld te sjokken (hoe is dat mogelijk bij een profclub?) en wordt Godze onze man van glas?.
Ik heb zorgen.
+2/-0

 
5 weken geleden
Voor PSV nou juist wel 2 van de belangrijkste spelers. Je kan niet in 1 zomer alle rommel opruimen helaas. Door de transfer zomer van 2019 zullen het 5 magere jaren worden vrees ik. Maar ik laat me graag verrassen!
+2/-0

 
5 weken geleden
Tot dusver is wertkelijk alles wat via John de Jong aan spelersmateriaal binnenkwam ondermaats (Sangaré zou hopelijk de enige uitzondering kunnen worden) en alles wat via de nieuwe trainer Schmidt binnenkwam top (Mvogo, Gotze, Zahavi, Max) mogelijk met uitzondering van Fein. Daar ligt dus een gigantisch probleem. John de Jong durft ook alleen voor de camera te verschijnen als hij (of eigenlijk Schmidt) een wereldspeler binnenhaalt. Nee deze td heeft me totaal niet kunnen bekoren. Haal die man van Twente op en kegel de Jong eens buiten.
+2/-4

 
5 weken geleden
Heb niets tegen jdj. En ik denk eerlijk gezegd dat het probleem dieper ligt. Alles staat of valt met scouting. En dat is heel zwak bij psv. Ajax haalt een veel hoger percentage toppers en de prijzen zijn echt niet anders. Jdj en toon heb ik altijd gezegd dat dit onnodige ballast is in de kosten maar dat mag je hier niet zeggen. Anyways feit blijft ook dat we mits compleet stukken beter zijn tov voorgaand jaar. Daar moeten we hoop uit Putten. Wat ik dan weer erg teleurstellend vind is dat de intentie tegen Granada in de 2de helft opeens weer verdedigen was dacht nu eindelijk na een jaar rampzalig voetbal daarvan af te zijn. Van eigen kracht uitgaan is zo belangrijk. Verliezen kan maar niet zo imo! Laten we hopen op snelle terugkomst van onze toppers en dan hebben we de 2de selectie van NL die mee kan doen om plek 1 met een beetje geluk. Hopelijk kunnen we in de winter nog wat doorselecteren!
+2/-1

 
 
5 weken geleden
je vergeet nog een hele belangrijke VAR iabele
+2/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
En Naaihuis, als een scheids zo duidelijk zijn voorkeur uitspreekt en daarom zijn eigen ogen niet geloofd, had hij toch nooit in die positie mogen komen. Ik geloof meer in het feit, dat hij zag dat Max direct kon scoren, en dat hij daarom floot, en dat hij wist dat Makalie wel zou gaan voor geen strafschop.
+2/-1

5 weken geleden
Nou breekt mijn klomp : na 20 minuten spelen in de bekerwedstrijd Go Ahead-NAC is het al 5-0 voor Go Ahead !!! Als daar geen corona achter zit. Kennelijk heeft NAC spelers van het tweede of derde erin gezet. Van een eerlijke (beker) competitie is zo ook al geen sprake meer. En die bond maar vrolijk door laten spelen.....
+2/-0

4 weken geleden
Gisteren bij VI zei Nijhuis ook dat hij merkt dat in de wedstrijd totaal geen beleving heerst. Een potje voetballen maar nét niet dat ietsje meer.

Op de tv ziet het er redelijk uit met achtergrond geluid. Moet je nagaan hoe stil het op zo'n veld is. Beetje coachen, meer niet.

Ik was eerst wel voor het doorgaan van de competitie maar de nadelen worden nu wel zichtbaar.
+1/-0

 
4 weken geleden
Ja die grote uitslagen zijn natuurlijk een direct gevolg van geen publiek. Venlo spelers hadden natuurlijk nooit als makke lammetjes naar het einde van de wedstrijd lopen dribbelen als 2000 man ze hadden opgezweept. Dat die gasten binnen het team elkaar niet kunnen aansporen om dit te voorkomen zegt helaas veel over de mentaliteit van een groot deel van de huidige (jonge) profvoetballers. Mag hopen dat daar wat harde woorden zijn gezegd na afloop.

Maargoed, ook dat is part of the game nu. Net als je spelers opdragen zich zoveel mogelijk te isoleren, geen handen en knuffels te geven om corona uitbraken in je club te voorkomen.

Dat laatste blijkt helaas niet te kunnen in de voetballerij. Dus aflassen van comp zal de enige mogelijkheid zijn.
+3/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aangepakte antonh bedreiging boekel corona daguardo dumfries eredivisie gakpo gotze greggo horeca inhalen israel jong lief madueke malen onzin paok rickardoko sangare schmidt soubavaria spelconcept titel twente var wisselvallige zahavi