Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'KNVB beheerst de regels goed, maar denkt niet mee met ons'

30 oktober 2020 15:33 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Toon Gerbrands: "KNVB beheerst de regels goed, maar denkt niet mee met ons"; image source: Pro Shots

Algemeen directeur Toon Gerbrands heeft tegenover de NOS uitgehaald naar de KNVB. PSV diende bij de voetbalbond een verzoek in om de competitiewedstrijd van aanstaande zondag te verplaatsen naar 27 december, maar dat werd afgewezen. "We hadden gisteren op Cyprus maar één wissel. Als de Europese belangen hoog zijn, mag je een verzoek indienen", aldus Gerbrands. "We moeten volgende week naar Griekenland, dus we hebben voor ADO gekeken een andere datum. December is nog vrij. De KNVB wees dat af, terwijl er afspraken over zijn gemaakt. Onbegrijpelijk."

Gerbrands gaat verder: "De KNVB zei dat we het verzoek in augustus hadden moeten indienen. Tja, iedereen ziet wat er nu aan de hand is. Ze beheersen bij de KNVB de regels goed, maar denken niet met ons en het betaalde voetbal mee. Is het overdreven wat we vragen? Ik denk het niet."

Meer op NOS.nl




Tags

knvb gerbrands beheerst ado cyprus griekenland nos

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Haha, wat een onzin. Toen AZ vijf dagen voor Utrecht-AZ om uitstel vroeg werd het direct gehonoreerd en nu had het opeens in augustus aangevraagd moeten worden toen nog niet eens duidelijk was of je wel Europees zou spelen? :D
+12/-0

 
3 jaar geleden
AZ heeft het ook pas in september aangevraagd volgens mij, dus ook te laat. Heel bijzonder inderdaad hoe de KNVB met twee maten meet.
+10/-0

 
El Frikandel (geschorst)
3 jaar geleden
Wat denk je wat er gebeurt als onze grootgeneusde vrienden in januari 3 corona gevallen hebben ? Zal wel weer Calimero zijn maar dan wordt de competitie stilgelegd...
+11/-0

 
3 jaar geleden
Inderdaad.
Zoiets riep ik aan het begin van de competitie ook maar dan ben je een Calimero en krijg je 10 minnen.
En toch gaat het zo gebeuren..
+12/-0

 
3 jaar geleden
Je hebt natuurlijk helemaal gelijk, maar de KNVB zal vast zeggen dat ze voor de CL wel een uitzondering willen maken (ajax speelt daar nu namelijk in) en voor de EL niet.

Mocht ajax volgend seizoen, per ongeluk en ondanks alle inspanningen van KNVB, EL spelen dan veranderen de regels uiteraard.
+6/-0

 
3 jaar geleden
Flexibele regels die Ajax heet en ten alle tijden veranderd kunnen worden
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Dat AZ uitstel kreeg, was omdat het een wedstrijd betrof in de knock-out fase. Alleen dan én na de groepsfase kun je uitstel aanvragen. Of we dat nu leuk vinden of niet, dát is wat de knvb en de clubs hebben afgesproken.
Dat de knvb in dit specifieke geval zich wat coulanter kan/mag opstellen, is een ander verhaal.
+2/-0

3 jaar geleden
Lachwekkend dit.
Ben benieuwd wat er gedaan werd als een andere, niet nader te noemen, club hierom gevraagd had !!
+9/-0

3 jaar geleden
De eredivisiewedstrijd RKC Waalwijk - PEC Zwolle gaat zaterdagavond niet door. Bij RKC Waalwijk is de afgelopen 24 uur bij vier spelers en twee stafleden het coronavirus vastgesteld.

Acht spelers zijn inmiddels in quarantaine. Dat aantal kan nog oplopen na verder bron- en contactonderzoek. Het is de eerste keer dat een wedstrijd in de eredivisie wegens coronabesmettingen wordt geschrapt.

-----

Het besluit om de wedstrijd af te gelasten is genomen na overleg tussen de bondsarts van de KNVB, de clubarts van RKC Waalwijk en de GGD.

Geen van de partijen vond het verantwoord om de spelersgroep van RKC Waalwijk bij elkaar te brengen om de wedstrijd tegen PEC Zwolle te spelen. Ook al gaf de bond voor het seizoen aan een duel bij enkele coronageval binnen een selectie niet meteen te schrappen.

----

Bij PSV gaat het inmiddels om vele gevallen meer... Maar goed dit typeert de KNVB, waarschijnlijk hebben ze eerst Overmars en Van der Sar gebeld voor advies over het te nemen besluit...
+16/-0

3 jaar geleden
De KNVB heeft vorig jaar zoveel wedstrijden van Ajax op het laatste moment verplaatst voor hun Europese campagne. En nu kan het ineens niet? Terwijl er nu veel meer reden voor is. Belachelijk.
+10/-0

greggo1 (geschorst)
3 jaar geleden
Nou Toon , nu kan je laten zien wat je echt!!! in je mars hebt. GVD vuist op tafel en niet wat Rutten zei , Bek houden>

Laat die monopolisten daar in Zeist maar weten waar wij staan!!!
+13/-0

 
3 jaar geleden
Juist, maat, jij zegt het! Nou Topsport Toon nog.
+6/-0

 
greggo1 (geschorst)
3 jaar geleden
Ik weet wel wat hij zegt, we hebben ons bij het besluit van de knvb neer gelegd maar onder protest.

Bla bla bla , stja muntengooiers zijn makkelijker te pakken he
+7/-0

 
3 jaar geleden
En dat rookbommetje tegen FC Neus...
+1/-2

 
greggo1 (geschorst)
3 jaar geleden
Ja want dat is toch de enige manier om status af te dingen. En een makkelijke prooi.

Maar wij blijven zo tenminste het liefste jongentje van de klas.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Dat was de grootste schande van deze eeuw wat psv 'supporters' betreft.
+7/-2

 
greggo1 (geschorst)
3 jaar geleden
Weet je wat ik schandalig vind!! Clubiconen die zomaar aan de kant worden geschoven.!!!
+4/-3

 
3 jaar geleden
Sorry, gab, maar daarover verschillen wij van mening. Ik neem aan dat jij Mark van Bommel bedoelt.
+3/-0

 
greggo1 (geschorst)
3 jaar geleden
Maak niet uit maat. Fredje Rutten was niet de mijne hahaha
+4/-3

 
3 jaar geleden
De mijne ook niet bepaald, hahaha, maar goed bij ontslag Mark van Bommel had óók John de Jong meteen de (PSV-)laan uit genoeten. Onbegrijpelijk dat die wél mocht blijven zitten.
+2/-2

 
greggo1 (geschorst)
3 jaar geleden
Maat het probleem is dat wij altijd steun blijven geven aan de club. wie er ook bestuurd en regeert. Daar moeten wij het mee doen.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Zoals ik al eerder memoreerde: (PSV) de nagel aan mijn, onze, doodskist.
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vraag me toch af wat wij voor juridische afdeling hebben. In tegenstelling tot sommige andere clubs krijgen wij op een of andere manier altijd nul op het rekest. Of het nu gaat om schorsingen of in dit geval aanvragen om programmawijzigingen.
Als hierboven een aantal personen zo een aantal gevallen op kunnen noemen die zouden duiden op willekeur moet PSV dat toch ook zien. En dan kan de KNVB (Kan Niet Voor Brabant) wel naar regeltjes kijken maar in de rechtspraak is er ook nog zoiets als opgewekt vertrouwen, het gelijkheidsbeginsel en het verbod op willekeur. Zoek effe de jurisprudentie bij elkaar en hop naar Zeist. Je laat je zo piepelen door een stel nitwits.
+13/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ronduit schandalig! De KNVB laat zijn ware aard weer eens zien.

Edit: de reactie van de KNVB: https://www.vi.nl/nieuws/competitiemanager-bluyssen-reageert-op-kritiek-psvlink

Per direct stoppen met het afdragen van dat percentage van de Europese premies!!!
+8/-0

3 jaar geleden
Nu we toch op de Duitse toer zijn,wellicht een overstap aanvragen naar de Bundesliga?
+4/-0

 
3 jaar geleden
Graag, op dit moment. De KNVB is er toch nooit voor ons.
Beter ook dan die halftamme Beneliga, waarbij alles nog steeds om ajax zal draaien.

Jaja.. calimero en zo..
+5/-1

3 jaar geleden
Juridisch gezien staat de KNVB in zijn recht maar als het om PSV gaat vind ik deze bond niet zo coöperatief. Wat mij betreft treft dit virus de KNVB ook maar eens hard. Als bond straal je uit dat je clubs goed voor de dag komen in Europa. PSV hoort bij die clubs en vraagt dit, krijgt direct een nee uit Zeist. Alsof PSV had kunnen overzien dat zij in oktober te maken kregen met corona. Donder op KNVB!
+8/-0

 
3 jaar geleden
Vraag me af of KNVB in zijn recht staat.
+1/-0

3 jaar geleden
Zoveelste voorbeeld dat ze met verschillende maten meten bij de KNVB.

En veel te slap weerwoord van Toon. Dit moet verbaal veel harder gespeeld worden. Eventueel met juridische strijd. Het is hier allemaal zo vrijblijvend als je overduidelijk gepiepeld wordt. Er had ook allang een afvaardiging richting KNVB moeten gaan om al die dubieuze inconsistente besluiten van de VAR vd laatste weken aan de kaak te stellen. Het is mij allemaal veel te lief. Bijt eens wat feller van je af.
+5/-0

3 jaar geleden
KNVB denkt nooit aan PSV ,zijn en blijven Ratten....
+3/-0

3 jaar geleden
De KNVB had hier zelf natuurlijk al mee moeten komen, ook richting AZ en clubs welke nog volgen. Een eerlijke competitie zou op 1 moeten staan en daarna Europese belangen. Maar goed, het is ook niet voor niks dat de VAR ons alweer drie punten heeft gekost in dit prille seizoen. Alles voor 1 bepaalde club. Vaag beleid.
+3/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Is geen vaag beleid, ze doen er alles voor om Ajax en AZ te bevoordelen. En dit verbergen ze niet eens, ze frauderen en doen aan matchfixing. Ik hoop dat dit zootje zich hiervoor voor de rechter nog eens moeten verantwoorden.
+3/-1

 
3 jaar geleden
Ik vind het wel vaag dat je als bond 1 club zo enorm voor trekt en er zelfs geen enkele moeite voor doet om het te verbergen. In 2019 , toevallig het eerste jaar van de VAR is ons de titel gewoon ontnomen en wekelijks liggen we onder een vergrootglas om ons zoveel mogelijk te benadelen. Nog voor de start van de competitie staan we al 10 punten achter. De natte droom van een Nederlands Bayern is gewoon ziek in Zeist. Op een dag komt de waarheid boven tafel. PSV zelf mag ook wel wat feller van zich afbijten.
+2/-0

Maan (geschorst)
3 jaar geleden
Toen Ajax ver kwam in de CL was het toch ook niet in augustus al aangevraagd. De voorkeur van de knvb is weer lekker duidelijk. Trieste bedoeling daar. Je moet elkaar toch helpen nu, zo is het ook afgesproken en het is in het voordeel van NL voetbal. Maar de knvb zal wel hopen dat psv in de eredivisie punten verspeeld op deze manier.
+2/-0

3 jaar geleden
En door Toon. Vooruit kijken. Heel Zeist wordt stil als de platte kar onderhand naar buiten kan. Niet piepen, gewoon poetsen.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ja mannen dat is allemaal waar, maar wat hebben we daaraan? PSV moet voorruit en de afgelopen wedstrijd als kantelpunt gebruiken. De eenheid is gegroeid en PSV en wij zijn sterk genoeg om die ratten te bestrijden.

Focus op de wedstrijden en daar scoren, dan ben je niet afhankelijk van die KNJB. En dan kunnen we daarna de middelvinger opsteken, want je weet, ergens wordt dit terug betaald:

KARMA
+1/-0

 
greggo1 (geschorst)
3 jaar geleden
OOk jij hebt gelijk wat je zegt ,maar ik vindt dat je dit toch moet aangrijpen om voor eens en altijd een duidelijk statement te brengen , dat niet alles in Nederland draait om die gasten in 020. PSV is iets waardevoller geweest de afgelopen 25 jaar als welke Nederlandse club dan ook. Dus maak hier nu en voor altijd eens een duidelijk herkenbaar punt mee dat betaald voetbal uit meer clubs bestaan dan wat ze in zeist denk.

Gewoon vuist op tafel en afdwingen.

Anders boycot erin.
+2/-0

 
Dat lijkt me een geniaal plan ja. Gewoon weigeren te spelen. Je verliest dan wel reglementair, krijgt punten in mindering en ongetwijfeld nog een flinke boete, maar dat maakt natuurlijk niet uit.
+1/-0

 
greggo1 (geschorst)
3 jaar geleden
Ja , idd mss wel zo. Vooral in dit seizoen. We gaan er maar klakkeloos vanuit dat we Gewoon alles uitspelen deze competitie en de problematiek waar we inzitten gewoon langs ons heen zetten .

Het lijkt nu echt of het virus zich onderschikt moet maken voor het voetbal.

Ik denk dat er in Zeist en bij clubs eens effe nagedacht moet worden.....
+2/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage