Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Podcast: Herinneringen ophalen aan Harry van Raaij

8 december 2020 20:58 - PSV Podcast



De nieuwste aflevering van de PSV Podcast staat volledig in het teken van Harry van Raaij, de oud-voorzitter van PSV die vorige maand overleed. Aan de hand van fragmenten en anekdotes wordt teruggeblikt op zijn enorme invloed op het hedendaagse PSV.

Te gast in de podcast is NOS voetbalcommentator Andy Houtkamp. “Hij heeft ervoor gezorgd dat PSV het Brabantse accent bleef houden”, vertelt Houtkamp, die in zijn vorige functie als manager sportmarketing bij Nike met PSV de hele wereld over vloog. Hij bewaart bijzondere herinneringen aan een wedstrijd in de Champions League van PSV uit bij Dinamo Kiev, in november 1997. Tijdens een diner voorafgaand aan de wedstrijd doet Van Raaij de toenmalige baas van Dinamo Kiev een Philips soundmachine cadeau. “Een 120 kilo wegende, 75 jaar oude man. Ik denk: die wordt boos. Maar na het uitpakken zet hij dat ding op z’n schouder, alsof het een rapper van twintig was. Ik zeg: ‘Je had weer helemaal gelijk Harry, zoals altijd.’”

De podcast blikt terug op de betekenis die Van Raaij had voor het internationale voetbal (de opleidingsvergoeding, de ideeën voor grotere competities) en voor PSV als club. Zo komen de grote inkomende transfers van Romário en Ronaldo en de verkoop van Stam, Van Nistelrooij en Robben aan bod.

Bovendien komen er bijzondere en zeldzame fragmenten van Harry van Raaij zelf voorbij. Zo is de oud-voorzitter te horen over een diner rond de Europacup 2-wedstrijd bij Dinamo Batumi. “Op een gegeven moment gaat het licht uit, er klinkt een schot, na tien minuten gaat het licht weer aan en de voorzitter die naast mij zat was verdwenen. Er zat plotseling een andere.”

Andy Houtkamp: “Ik heb hem twee jaar geleden voor het laatst gezien. Afgelopen jaar heb ik veel naar hem gevraagd en veel gehoord dat het heel slecht ging, een half jaar geleden al dat het echt bijna over was. En toen wist ik: ik wil die blik in die ogen, wil ik zo herinneren zoals ik die het laatst heb gezien, dat is het mooiste. En zo herinner ik hem ook: dat is Harry. Mijn Harry."

De nieuwste aflevering van de PSV Podcast is te beluisteren via alle grote podcastplatforms, zoals Spotify, Apple en Google, of via Soundcloud.

Spotify
Apple
Google




Tags

podcast raaij dinamo houtkamp andy apple diner fragmenten google kiev spotify accent anekdotes batumi beluisteren betekenis bewaart cadeau europacup hedendaagse kilo nike nistelrooij nos opleidingsvergoeding podcastplatforms rapper robben romario ronaldo schouder soundcloud soundmachine sportmarketing stam voetbalcommentator wegende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


El Frikandel (geschorst)
3 jaar geleden
Mijn mooiste herinnering aan van Raay is dat ik ooit bij hem in t vliegtuig zat vanuit Londen. Hij kende mij nog van een dolletje bij een vriendschappelijke wedstrijd en we hebben zitten buurten tot we opstegen. Eenmaal geland iedereen uitstappen, Harry was er al uit. Staat hij onderaan de trap te wachten, gaf mij een hand en zei fijne feestdagen he. Fantastische vent was t.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Wat prachtig, mooi verhaal. Altijd goed voor een fijne anekdote, Harry.
+1/-0

3 jaar geleden
Mooie podcast dit keer ,,de prive brief van Meneer V Raay aan mij nog altijd trots op !!
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.843 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage