Transparent
Inloggen
Sluiten

Bas Nijhuis: 'Ik zou zoiets echt nooit zeggen'

1 februari 2021 22:26 - Veronica Inside
Foto: Pro Shots

Bas Nijhuis: "Ik zou zoiets echt nooit zeggen"; image source: Pro Shots

Bas Nijhuis ging maandagavond bij Veronica Inside in op de commotie die ontstond na Sparta - PSV. De scheidsrechter ontkent dat hij gezegd zou hebben dat hij expres tegen PSV floot. "Ik had na de wedstrijd nog met André Ooijer op het veld staan praten. Hij vroeg aan mij of ik het niet anders op had kunnen lossen met de trainer. Niet eerst een vermaning in plaats van geel", aldus Nijhuis. "De vierde man riep mij op een gegeven moment dat het klaar was. Dan is het geel. Aan het einde van het gesprek zei ik dat ik bij een volgende keer weer geel zou geven. En als dat niet helpt volgt rood. Meer heb ik niet gezegd."

De scheidsrechter gaf vervolgens aan verrast te zijn toen hij in gesprek met ESPN te horen kreeg dat hij aangegeven zou hebben expres tegen PSV gefloten te hebben. "De wedstrijden worden bij ons opgenomen, dus ik heb alles terug kunnen luisteren", zei hij daarover. "Ook het gesprek met André Ooijer was opgenomen. Mijn oortje was wel al uit, maar het liep wel gewoon door. Ik was echt verrast dat dat zo gezegd werd. Ik zou zoiets echt nooit zeggen."

Nijhuis had het ook niet als grap gezegd. "Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond belde ook al of ik het niet als een geintje had gezegd. Maar dan zou ik het na afloop ook gezegd hebben. Ik heb het alleen helemaal niet gezegd", zo gaf hij aan. "Tegen Nick Viergever maakte ik ooit een grap en dat gaf ik ook toe voor de camera. Het werd alleen niet helemaal opgevangen als geintje..."




Tags

nijhuis geintje ooijer egmond espn oortje scheidsrechtersbaas sparta vermaning veronica viergever

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Is en blijft een engnek, durfde ook zijn fout als VAR niet toe te geven bij de overtreding van Haller.
+9/-0

El Frikandel (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Die vent liegt al als hij ademt.
Wat doet die rotkop trouwens hier op deze site ?
+8/-0

 
3 jaar geleden
Inderdaad! Die foto had echt niet gehoeven.
+4/-0

3 jaar geleden
Prima scheids, die rare coach van ons moet maar eens aan zelfreflectie doen.
Snel met een rode kaart van PSV wegsturen!
+2/-11

 
3 jaar geleden
Dit is echt GEEN prima scheids.
Zo arrogant, altijd maar zijn eigen regels, niet consequent ook; bij vitesse alsnog de gegeven penalty terug draaien sloeg nergens op!

Schmidt probeerde zijn spelers (Gakpo en Boscagli) te beschermen. Gezien de grasmat en de blessure groot gelijk.
Dat Schmidt daarna op de persconferentie nog steeds zijn gal spuwt was niet handig en daar moest hij een wedstrijd voor brommen; hopelijk leert hij daarvan...
+8/-2

 
3 jaar geleden
Hij had Gakpo ook gewoon op de bank kunnen laten zitten net zoals hij zijn sterren in de laatste maanden van 2020 geregeld wisselde met het idee om te vlammen in DE belangrijke maanden januari en februari.
+3/-5

 
3 jaar geleden
Dus je moet je beste spelers niet opstellen om ze te beschermen tegen de fratsen van Nijhuis?
Sorry hoor, maar dat slaat echt nergens op.
+6/-2

 
3 jaar geleden
Ik ben meer van het motto: niet zo piepen bij blessures bij een contactsport. Wie zegt me dat een andere speler niet geblesseerd was geraakt als een Higler bijvoorbeeld had gefloten. Zo’n Gotze raakt op de training geblesseerd en zo kun je andere voorbeelden aandragen. We beginnen een piepvereniging te worden. Moeten we niet eens wat vaker intern kijken wat er allemaal beter kan?
+4/-5

 
3 jaar geleden
Nijhuis z'n fratsen zijn geen incident. Blessures door de sport zijn niet hetzelfde als blessures door een scheidsrechter die de regels veranderd.
+4/-2

 
3 jaar geleden
Zou er ergens bewijs zijn dat er onder Nijhuis meer blessures ontstaan dan onder andere scheidsrechters? Dan hebben we een andere discussie.
+2/-2

 
3 jaar geleden
Geen idee. Maar er is wel bewijs dat Nijhuis meer overtredingen op spelers (van PSV) toelaat.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Weet je hoe dat heet Tony?

Het paard achter de wagen spannen...
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dat vind jij. Het viel me op dat wat analisten zich afvroegen waarom Gakpo überhaupt speelde op een dergelijk veld. De waarheid zal in het midden liggen maar het moge duidelijk zijn dat ook Schmidt gewoon niet aan de verwachtingen voldoet. Kwam met een hoop bombarie binnen maar ik heb over de afgelopen jaren echt veel betere wedstrijden van PSV gezien dan wat ze de laatste maanden laten zien. En toen stond er een kwalitatief mindere selectie. Wa’n gepruts man. We zijn wederom het lachertje van Nederland
+1/-0

 
3 jaar geleden
We zijn het lachertje van Nederland omdat we voor lul staan met slecht voetbbal tegen clubs als Volendam, niet omdat Schmidt voor z'n spelers opkomt als een clown onze spelers continu verrot laat schoppen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dat schrijf ik toch of wat bedoel je?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Whaha.. geen idee waar ik mee bezig was. Mea culpa.
+1/-0

3 jaar geleden
Waarom redactie, waarom? Waarom zout in open wonden gooien ?? Jullie zijn op deze manier sadisten. Dit is geen nieuws, want dit gebeuren is al twee weken geleden voorgevallen. En toen heeft hij ook al verteld dat hij niks in die richting had gemeld. Waarom moeten jullie het nu nog eens herhalen en dan ook nog zo'n grote foto van die zelfingenomen narcist?? Zoals ik twee weken geleden al zei : terecht als ze Schmidt straffen want dit sloeg nergens op. Maar de bond mag zich ook wel eens afvragen of het wel handig is dat deze clown wekelijks in het programma met die andere clowns lollig gaat zitten doen. Een scheidsrechter hoort op en buiten het veld respect af te dwingen. Nou, ik heb nul respect voor deze slechte imitatie van Popov of Bassie of Flapppie of.... En als jullie reactie nu is dat dit nieuws is en/of nieuwswaarde heeft staan jullie te liegen waar je bij staat. Iedereen die dit leest is niks wijzer geworden. Nogmaals bedankt redactie, ik begin toch aardig het gevoel te krijgen dat jullie favoriete club niet uit Eindhoven komt. Zucht.
+7/-1

3 jaar geleden
Hebben ze ook nog iets gevraagd over dat ie ongestraft een speler eruit laat trappen die na 2 weken nog steeds uitgeschakeld is, aangezien dat dat de aanleiding was vd terechte woede van Schmidt? Of paste dat niet geheel in de Nijhuis-promotie? Heel ver wegblijven van Eindhoven, eikel!
+8/-1

3 jaar geleden
Ze moeten zulke gasten vanuit Zeist ook moeten beschermen ipv daar als een mediaclown neer gaan zetten. Propaganda eikels
+1/-0

3 jaar geleden
Een reactie van Ooijer / PSV hierop zullen we waarschijnlijk nooit krijgen maar uit het gedrag van PSV valt op te maken dat er simpelweg geen (goede) bewijslast was.

Ze hebben een mogelijke zaak in Zeist zodanig 'gemanoeuvreerd' dat Schmidt weer lekker op het bankje kon zitten in de Kuip. Gelukkig bleek dat een meesterzet en rekenden we voor eens en altijd met ons Kuip syndroom af.

Het wordt tijd dat er weer eens kloten getoond worden bij PSV, we zakken weg naar een juffertjes vereniging die steen en been klaagt. Is Schmidt trouwens intern bestraft voor zijn tirade die, naar alle waarschijnlijkheid, nergens op gebaseerd was of vinden Toon en John nog steeds dat onze Duitse topper een mooi karakter heeft?
+5/-2

 
3 jaar geleden
Ik heb ook sterk de indruk dat hij het niet tegen Ooijer gezegd heeft en dat het na de wedstrijd na het verlaten van het veld gebeurt is. Hij heeft nu handig zijn oortje teruggeluisterd, maar als hij 100% zeker er van was dat hij het niet gezegd had, hoefde hij dat toch niet te doen? Hij heeft het vermoedelijk gedaan om te horen of het vastgelegd was. Dat blijkt niet het geval, waardoor hij ermee weg komt en Schmidt straf krijgt.

Ook dat hij eerdere voorvallen aanhaalt om aan te geven dat hij het toe zou geven als hij het gezegd zou hebben slaat nergens op. Wat hij toen tegen Viergever zei, kon overigens ook niet door de beugel, maar dat is een andere discussie.
+4/-1

3 jaar geleden
Ik blijf het raar vinden dat sommige scheidsrechters belachelijk worden gemaakt als ze de regels keurig volgen en nooit top wedstrijden krijgen omdat ze geen personality zijn. Maar basje Nijhuis krijgt twee weken later een topper om vooral te laten zien dat hij goed bezig is, terwijl hij nooit volgens de algemeen geldende regels fluit.
+4/-0

3 jaar geleden
Derksen is zo pro Nijhuis en anti Schmidt, dat is gewoon gênant. Schmidt zegt: "Nijhuis wil iets speciaals doen, maar dat is niet de taak van de scheidsrechter." Dat is gewoon de waarheid. Iedereen ziet dat Nijhuis zijn eigen spelregels bepaalt en daar spreekt hij ook openlijk over in VI. Bij VI vinden ze het allemaal geweldig, sterker nog, je moet je als team maar aanpassen aan de scheidsrechter die je krijgt. Dat is toch de wereld op zijn kop! Het stuk waarin Nijhuis blijft volhouden dat de duw van Haller geen overtreding is is ook belachelijk. Gelukkig ging dit zelfs Genee, van der Gijp en Hans Kraaij te ver, die vonden het ook duidelijk een overtreding. Maar meneertje Derksen vond het weer geweldig dat Nijhuis als VAR niet ingreep. Wat een idioot.
+5/-0

 
3 jaar geleden
Derksen zijn probleem is dat hij al jaren gasten in zijn programma’s en interviews positief benaderd. Dit was in zijn tijd bij VI al het geval. Totdat je een keer een interview weigert of negatief over Derksen bent, dan zal hij ieder moment aangrijpen om je te kakken te zetten.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Derksen krijgt er gewoon een natte snoet van..Die hitst het zooitje nog extra op
+1/-0

3 jaar geleden
Of Nijhuis het nu wel of niet gezegd heeft doet er eigenlijk niet meer toe. PSV komt deze Narcist nog wel vaker tegen dus moeten PSV en Schmidt hier slimmer mee omgaan. Basje wordt ook nog gesteund door Derksen en Veronica inside dus dat wint PSV nooit. Schmidt heeft wel gelijk dat hij voor zijn spelers en club opkomt.Maar hij moet dit wel tactischer doen. Toen PSV nog oppermachtig was in de eredivisie waren er ook al van zulke akkefietjes maar had de club daar schijt aan.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Toen PSV nog oppermachtig was leek het calimero gehalte ook beduidend minder. En de 'Westerse' Media had minder te zeiken. HET middel om Valentijn en zijn maatjes stil te krijgen is gewoon knallen en kampioen worden. Dat is echter voor PSV ook nu wederom weer eens niet weggelegd. En als we zo doorgaan is dat de komende jaren ook een utopie.
+3/-1

3 jaar geleden (gewijzigd)
Tsja. Al die aandacht voor Nijhuis. Dat vindt de man maar wat fijn.
Beter gedraagt Schmidt zich als een volwassen en verstandige vent.
En beter laat die Schmidt z’n prima selectie eens naar vermogen voetballen ipv de mindere zijn tegen armetierige ploegen als Volendam, RKC en Feyenoord.
Laten we de aandacht eens op die domme, naïeve speelwijze van onze trainer richten. En dat aangebrande gedrag in de media na logische vragen over het slechte spel, fitheid of onnavolgbare wissels.
+6/-2

 
Ik begrijp niet dat er mensen zijn die dit een prima selectie noemen, vertel mij dan aub wat de specifieke individuele krachten-kwaliteiten zijn van de individuen waar je een onoverwinnelijke eenheid van moet maken ten overstaan van anderen, want er zitten bij ons zeker een aantal spelers bij die vrij constant door de mand vallen en na een redelijke wedstrijd hier het predikaat topper krijgen en zelfs een prijskaartje om de nek gehangen krijgen.
+2/-0

 
3 jaar geleden
De spelers zijn echt te goed om zo slecht te spelen. Dat ziet iedereen volgens mij wel toch. Gakpo, Götze, dumfries, Malen, Max, Teze, Madueke, Sangare. Zou elke eredivisie club maar wat graag in de selectie hebben.
+1/-0

 
Zie jij dan ook enig automatisme? enig lijn? een ding blijft er dan over en dat is dat er met deze selectie niet de beoogde systeem van onze trainer gehaald kan worden maar dat er gewoon het ouderwetse totaalvoetbal maar tevoorschijn moet worden gehaald;-)
+1/-0

 
3 jaar geleden
Nee. Die lijn is waar een trainer voor aangesteld wordt....
+1/-0

 
3 jaar geleden
Helemaal met jou eens Juul. Schmidt haalt niet het rendement wat hij uit dit materiaal zou moeten halen. We hebben geen topselectie, maar toch een stuk beter dan de afgelopen jaren. PSV had al lang afstand moeten nemen van Vitesse en Feyenoord. Maar de trainer krijgt het niet op de rit. Of dat door zijn eigenwijze speelwijze komt die niet past bij de spelersgroep weet ik niet. Maar je kunt het wanpresteren tegen RKC, Volendam en Feyenoord moeilijk aan kwaliteit wijden.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk eerder dat het aan de discipline in het veld ligt. De speelwijze is prima, indien het correct uitgevoerd wordt. Als één of meerderen niet mee doen met de pressing als je hoog staat, gaat het mis. Wat de reden daarvoor ook mag zijn (en niet aankomen dat ze niet goed genoeg zijn of geen inzet hebben), is iets wat Schmidt zal moeten oplossen. Het kan wèl, dat hebben we in een aantal(te weinig) wedstrijden gezien. Het lijkt erop, dat het aanpassing vereist om in zo'n discipline te spelen. Wellicht, wie ben ik, kunnen Duitse spelers dat toch beter, je moet bereid zijn een stuk vrijheid/creativiteit in te leveren ten behoeve van het collectieve. Dat geldt in mindere mate voor een centraal middenvelder indien naast hem een controleur staat, die moet juist creatief zijn: Götze en van Ginkel moeten snel 100% fit zijn. (ook Gakpo wordt meer gemist dan ik had kunnen vermoeden)
+1/-0

3 jaar geleden
Alleen de direct betrokkenen weten van de hoed en de rand,vind het wel vreemd dat wanneer alles wordt opgenomen,Van Egmond dan nog navraag kwam doen.
+3/-0

 
Vroeg ik mijn eigen ook al af, en het blijft mij opvallen dat er vele supporters hier de brave jongen uithangen met hun opmerkingen over Schmidt, dat de man PSV niet naar hogere sfeer weet te brengen vind ik ook kut, maar om hem te kleineren ten opzichte van een scheidsrechter die hoog op de nominatie klootzak van het jaar vertoeft vind ik wel het uiterste.
+8/-0

3 jaar geleden
Ik moest even 2 keer knipperen met mijn ogen, dacht ik Pinokkio te zien blijkt het Bassie te zijn.
+2/-0

3 jaar geleden
PSV heeft de schikking geaccepteerd, dus Nijhuis heeft dit inderdaad niet gezegd. Erg laag bij de grond van onze trainer, valt me echt heel erg vies tegen. Hij zou er goed aan doen om de hand in eigen boezem te steken, want met dit soort leugens zet je jezelf en de hele club voor schut. De volgende keer kunnen we heerlijk benadeeld worden en als je er wat van zegt krijg je dit naar je kop geslingerd. Wanneer begint bij ons het topsportklimaat eens een keer. Zelfs in de 4e klasse amateurs is de organisatie professioneler. Misschien ga ik eens een boekje van Toon lezen om het allemaal wat beter te begrijpen, ik zie het niet.
+3/-3

 
3 jaar geleden
Dat PSV de schikking geaccepteerd heeft, wil alleen maar zeggen dat ze het niet konden bewijzen. Dat het niet bewezen kan worden, wil niet zeggen dat het een leugen is.
Misschien dat je daar even een boekje op na moet slaan? ;)
+4/-0

 
3 jaar geleden
Nee, schikken is schuld bekennen, anders vecht je voor je rechten. Maar zoals altijd ondergaan we het weer zonder slag of stoot. Zowel in als buiten het veld zijn we een tandloze tijger. Geen topsport te bekennen.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Niets is wat het lijkt en alles wat het niet lijkt, is het wel. En omgekeerd, wat het niet is, lijkt het wel.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Aangezien de officials dus van alles opnemen tijdens en na de wedstrijd zouden wij dat toch ook kunnen doen? Philips heeft toch wel extreem gevoelige geluidsopname-apparatuur die al onze mensen langs de kant omgehangen krijgen en pas uitzetten als ze weer terug in de kleedkamer zijn? Als de bond geluidsopnamen als bewijsmateriaal gebruikt kunnen wij dat ook. Erg sneu dat het zo moet, maar als je er om geschorst kan worden is het misschien de moeite. Zal 200x voor niks zijn, maar als je die ene keer maar opneemt.
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een trieste soap is dit geweest.

Drie kleine sukkeltjes die zetten zich voor schut.

Lachwekkende optredens van én Roger Schmidt én Bas Nijhuis én, in een bijrol, Johan Derksen. Geen winnaars. Louter verliezers.

En ja, ik geld hier zo'n beetje als pleitbezorger van VI, maar die selectieve verontwaardiging c.q. sympathie van De Snor gaat ook mij bij regelmaat te ver.

En ja, ik blijf het programma, over 't algemeen met plezier, kijken. Het is namelijk het enige voetbalpraatprogramma waar ik na wéér een sportieve deceptie nog met, wrange, glimlach naar kan kijken. Noem het therapeutisch.

Maar terug naar de 2 hoofdrolspelers van de soap.

Allereerst Nijhuis. Ik houd van mannelijk, stevig voetbal, the British way, en zie graag zo min mogelijk (rode) kaarten. Maar een overtreding is een overtreding en dient als zodanig bestraft te worden. Ook vind ik zijn optreden in een voetbalprogramma ongepast. Het komt zijn integriteit bepaald niet ten goede. Ik denk dat hij PSV (t.o.v. Ajax) dit seizoen enige dure punten gekost heeft. Ik denk niet dat hij het bewust en stelselmatig op PSV heeft gemunt.

Dan Roger Schmidt. Het wordt tijd dat onze 'toptrainer' eens volwassen wordt. Dat-ie eens constant zijn beste 11 aan de aftrap van de wedstrijden brengt, dat-ie desgewenst goed/positief én met name tijdig wisselt. Ik ben een beetje klaar met die schimmige toneelstukjes vooraf en na afloop. En hij zal best wel een punt hebben waar het Nijhuis betreft, maar doe dat lekker binnenskamers. Zet niet keer op keer je eigen club voor schut. Dat doen de spelers op het veld al meer dan genoeg.
+3/-0

 
Om 11 beste aan de aftrap te zetten moet je wel 11 goeie hebben, komt hij toch iedere week om twee redenen een aantal tekort, raad maar.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Beste beschikbare allicht.

Is hij imo ook zelf grotendeels verantwoordelijk voor. Trainingen. Manier van voetballen.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Eens.
Louter verliezers.
Nijhuis moet je helemaal niet zo serieus nemen. Speelt de toffe jongen op tv, beledigt tussendoor Jan en alleman, maar op het veld is hij een onzeker dictatortje dat met gele kaarten wappert wegens praten. Grote mond, klein hartje.
Heeft geen zin om kwaad te worden op zo iemand. Gewoon in zijn gezicht uitlachen.
+1/-2

3 jaar geleden
Kan hier nu onderhand een hele dikke streep onder. Wordt tijd dat we gaan voetballen. Echt voetballen.
+2/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage