Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Stop gewoon met de VAR'

12 februari 2021 11:38
Foto: Pro Shots

Roger Schmidt: "Stop gewoon met de VAR"; image source: Pro Shots

Op de persconferentie van vrijdag haalde Roger Schmidt uit naar de VAR. Volgens de trainer is het beter als dat volledig verdwijnt. "Waar hebben we een VAR voor nodig? Stop er gewoon mee", aldus Schmidt. "Het is twee jaar een test geweest en we zien zoveel foute beslissingen over de hele wereld. Stop er gewoon mee. Dat is mijn conclusie na twee jaar testen."

Schmidt was woedend dat Ajax geen rode kaart kreeg tegen PSV. "Ik weet niet of ik nog iets over de arbitrage mag zetten, maar we zijn het er allemaal over eens dat dit minimaal een honderd procent rode kaart was. Als zij zulke overtredingen mogen maken zonder een rode kaart te krijgen is het onmogelijk om kampioen te worden", zo gaf hij aan. "Laat die overtreding op Mohamed Ihattaren zien aan iedere scheidsrechter ter wereld. Iedereen zal zeggen dat het een 1000% rode kaart is. Maar we hebben een VAR en die vindt dat geen rode kaart. Waarom hebben we een VAR dan nodig?"

De trainer wil wel benadrukken dat zijn betoog niet komt omdat PSV benadeeld is. "Je ziet het over de hele wereld. Deze discussie is er in iedere competitie. Als de VAR niet helpt om 1000% foute beslissingen ongedaan te maken hebben we de VAR niet nodig. Ik heb liever een foute beslissing van de scheidsrechter", zei hij daarover. "Als je bijvoorbeeld de overtreding van Tagliafico krijgt. De scheidsrechter kon dat moeilijk zien omdat de bal ver weg was. De overtreding kan ik niet accepteren, omdat hij probeerde de speler te blesseren. Als de scheidsrechter het dan niet goed ziet, kan ik leven met een gele kaart. Maar als een VAR dit kan controleren is er iets niet goed. Maar deze discussie is er overal."
Discussieer mee op de forums


Tags

var schmidt roger arbitrage benadeeld controleren ihattaren ongedaan overtredingen tagliafico

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden (gewijzigd)
Hier heeft hij wel een punt. Die VAR mag van mij ook weer weg.

Dat het een buitenlander opvalt hoe het er in Nederland aan toe gaat zegt alles. Er wordt hier al jaren met twee maten gemeten. Ajax vs de rest. En met de VAR erbij hebben ze nog meer voordeel.

En al zou het niet bewust zijn (ik denk het vaak wel), bij twijfel krijgt Ajax wel die goal en PSV niet, of wordt de goal tegen Ajax afgekeurd en tegen PSV juist goedgekeurd.

En alle romantiek is zo weg. Minutenlang gaan uitpluizen. Laat de scheidsrechter het gewoon beslissen. Hoewel ook vaak gekleurd, nog altijd veel eerlijker dan dit.

Of kijk bijv. wwat Suarez allemaal mocht bij Ajax. Bij PSV was hij enorm aangepakt door de media. Zie Toivonen bijv, "NSB-er", die veel minder zware vergrijpen had.
+7/-0

 
6 maanden geleden
Zowel jij als Scmidt, 100% gelijk.
Kappen met die VAR
Wekt alleen maar meer irritatie en discussie op
+2/-0

 
6 maanden geleden
Doe ff nie zo Calimiro. Alsof de Var/knvb of scheids bewust Ajax voortrekt. Ajax had ook een penalty moeten hebben. Er worden veel te veel aar externe excuses gezocht. We hebben met dank aan De Jong een matige selectie, een te smalle bank en een trainer die zijn brevet van onvermogen op anderen afreageert.
+1/-2

6 maanden geleden
al heeft hij gelijk......hij zal weer als een calimero worden weggezet door de media.....die hebben weer een goede reden om PSV te bashen dit weekend.
+1/-1

6 maanden geleden
Absoluut waar. Schaf maar af. Als dat geen rood was, dan houdt het wat mij betreft op.
+3/-0

 
LVPSV (geschorst)
6 maanden geleden
Natuurlijk was het rood, maar als hij met het team naar behoren voetbalt en presteert hoeft hij het er helemaal niet over te hebben. Hij maakt er nu een punt van omdat hij verliest en zijn zaken niet op orde had in de eerste helft en hij idiote wissels toepast.
+2/-1

 
6 maanden geleden
Al zitten alle spelers van PSV op de grond met het gras of hun klabanus te spelen... rood is rood en als de scheidsrechter geen rode kaart geeft moet de VAR ingrijpen.
+1/-0

Tony the Tiger (geschorst)
6 maanden geleden
Hoe meer je als club zeikt, hoe meer je dergelijke ‘instituten’ tegen je in het haar jaagt. Natuurlijk heeft Schmidt een goed punt maar laat PSV eens gaan winnen in topwedstrijden en om de prijzen mee gaan doen. Ten tijde van Hiddink en Cocu hoorde ik weinig gezeik en zag ik veel prijzen.
+7/-2

 
reactie verwijderd

 
6 maanden geleden
@Tony, de tijden zijn veranderd, het wordt tijd dat niet alleen Schmidt maar ook andere coaches hun ongenoegen gaan uiten, dit moet gewoon een halt toegeroepen worden, het is niet alleen het benadelen van PSV tegen Ajax, maar Ajax krijgt ook voordelen tegen de andere clubs waar PSV dus ook benadeeld word, dus al met al worden we gepiepeld met kleren aan, vertel eens bro zouden we Woensdag tegen 9 hebben verloren? Want daar zou het bij een eerlijke wedstrijdleiding op zijn gedraaid en dan waren de reacties hier wel heel anders geweest, of niet? Hoe goed moet je dan wel niet zijn om van Club + wedstrijdleiding te winnen?
+3/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
6 maanden geleden
Hoe we het tegen 9 man gespeeld zouden hebben weet ik niet. Wel heb ik gezien dat we als kleuters werden weggezet in de eerste 30 minuten. De heren Blind en Klaassen waren de grote jongens omringd door kleutertjes met een PSV shirtje aan. Schmidt werd binnengehaald als een geweldenaar, strateeg en weer ik wat nog meer. Heel Nederland lacht hem inmiddels uit. Ja er zijn excuses maar man man man wat een niveau dit seizoen. Ik verlang terug naar de succesvolle jaren waar gemiep niet nodig was omdat we regeerden op het veld en niet achter de tafel tijdens een persconferentie.
+4/-4

 
6 maanden geleden
Hoe slecht wij ook spelen, een scheidsrechter moet ten alle tijde onze spelers beschermen.
+7/-0

 
6 maanden geleden
Juist, en dat is wat ik dus pleit, we kunnen wel onze eigen trainer en spelers blijven kleineren ten faveure van de wedstrijdleiding en Ajax, maar we mogen ook simpelweg de aan de realiteit aandacht besteden en achter onze Club staan, de realiteit is volop bekend en dat is dat PSV zelfs daar waar overduidelijk is gewoon genaaid wordt.
+6/-0

 
6 maanden geleden
Je bedoelt terug naar de tijd dat we een selectie hadden die met kop en schouders boven de rest uit stak? Zou ik ook heel graag willen, maar de financiële situatie is veranderd. Onze topscouting en jaarlijkse verassende aankoop (Kezman, Dzudszak, Guardado) blijven achterwege en wat we nu hebben is jammerlijk geblesseerd. Ik weiger om Schmidt af te schrijven als hij niet eens de mogelijkheid heeft om een fatsoenlijk middenveld neer te zetten, want het rendement van toptalent Ihattaren laat ook te wensen over. Ons probleem zit veel dieper. We wonnen door slim te zijn op de transfermarkt, nu spenderen we vele miljoenen aan regelrechte middelmaat, hard werken is al genoeg zeg maar. Zelfs de gehuurde en aangekochte spelers voor jong PSV (de backup voor 1) zijn van een dusdanig teleurstellend niveau dat we daar met regelmaat dik op de broek krijgen en een beetje onderin rond hangen. Ook niet goed voor de ontwikkeling van de enkele topper in ontwikkeling. We hebben gewoon niet de juiste mensen op de juiste plek in de organisatie, mar dat ben je geloof ik wel met me eens.
+5/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
6 maanden geleden
Het vertrek van Marcel Brands is in vele oprichting killing.
+1/-2

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Niet waar!
Ook Hiddink en Cocu lagen regelmatig in de clinch met Zeist en ook in Engeland had hij regelmatig kritiek op scheidsrechters.

Zomaar 2 voorbeelden(Google is je vriend)..

open/sluit de onderstaande quote:

"Volgens Guus Hiddink meet de tuchtcommissie met twee maten. De trainer van PSV zei dit na de behandeling van het hoger beroep in de strafzaak tegen zijn pupil Mateja Kezman.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/hiddink-berispt-tuchtcommissie~b19384ef/linkopen/sluit de onderstaande quote:

Volgens Cocu maakte scheidsrechter Pol van Boekel in de eerste helft van het bekerduel met Feyenoord (2-0) twee cruciale fouten. ,,We zijn aardig benadeeld vandaag'', mopperde de Eindhovense trainer. ,,De 2-0 kwam uit een hoekschop van Feyenoord, terwijl dat een achterbal voor ons had moeten zijn. En Malacia had kort voor rust zijn tweede gele kaart moeten hebben voor een overtreding op Arias.''
https://www.rtlnieuws.nl/sport/voetbal/artikel/3837981/cocu-psv-benadeeld-door-scheidsrechterlink

+6/-0

6 maanden geleden
Stop met zeiken op de scheidsrechters en de VAR,zorg er maar eens voor dat we 2 helften fatsoenlijk kunnen voetballen!
+6/-11

 
6 maanden geleden
Beetje vreemd dit - dan mag vrijwel nooit iemand meer iets van de VAR zeggen, want ik zie zelden een ploeg 90 minuten lang goed voetballen?
Hij zegt ook duidelijk dat het verlies niet aan de VAR ligt, maar dat hij moeite gewoon moeite heeft met de foute beslissingen. Ik snap hem wel na die 2 onbestrafte aanslagen van woensdag.
Zullen we trouwens dan ook maar stoppen met alle voetbal-praatprogramma's? Want zolang zij niet van de eerste tot de laatste minuut een top programma maken, mogen ze niks van de VAR of van ploegen vinden?
+4/-1

 
LVPSV (geschorst)
6 maanden geleden
Die voetbal praatprogramma’s neem je toch niet serieus? Je wil toch niet dat een trainer van ons PSV hetzelfde niveau heeft als die voetbal praatprogramma’s?

Hij moet zich gewoon richten op het voetbal van het team en de juiste spelers op de juiste plaats zetten en er voor zorgen dat het team 90 minuten lang presteert. Dan hoeft hij zich niet bezig te houden en te verschuilen achter een fout van de scheidsrechter of de VAR want dan win je de meeste wedstrijden gewoon.

Ik erger me steeds meer aan deze trainer en zijn gedrag en zijn wisselbeleid.
+3/-3

 
6 maanden geleden
Hij verschuilt zich er niet achter, maar zegt gewoon wat hij vindt als hij er een vraag over krijgt. Wat zou hij dan moeten doen als hij ernaar gevraagd wordt? Er niks meer over zeggen? Want dan kan ik de reacties hier ook al uittekenen dat het een slappe zak is die over zich heen laat lopen.
Maar doordat hij een vraag beantwoord, is hij niet genoeg met het team bezig? Bijzondere conclusie.
En moet hij de volgende keer dat hij wisselt eerst even via Twitter met de supporters overleggen of het van ze mag?
+5/-0

 
LVPSV (geschorst)
6 maanden geleden
De scheidsrechters en de VAR worden beoordeeld door de scheidsrechtersbaas niet door een trainer van een club. Daar moet hij zich dus helemaal niet over uitlaten in deze bewoordingen. Ik vind het steeds meer een trainer worden die overal maar een excuus voor zoekt en daar hou ik niet van, dat hoort niet bij een topclub.
+2/-2

 
6 maanden geleden
Als je een keer wat beter zou lezen zou je zelf zien dat hij helemaal niet naar excuses aan het zoeken is
+5/-0

 
6 maanden geleden
Precies - hij zoekt niet naar excuses maar beantwoord een vraag.
Maar evengoed als dat een VAR door de scheidsrechtersbaas beoordeeld wordt, moet een trainer verantwoording afleggen aan Toon, niet aan supporters die zijn wissels niet snappen. Als hij dat wel zou doen, zou het pas echt topclub-onwaardig zijn.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Ik zie hier veel reacties van teleurgestelde supporters(begrijpelijk) en zich dan afreageren op elke kans die ze krijgen om iedereen en alles af te kraken. Wmb. zie ik toch als hoofdoorzaak na 1,5 maand dat simpelweg de over-mijn-lijk mentaliteit gedurende de wedstrijd bij veel spelers te vaak ontbreekt in de volle 90 minuten en juist dan krijgen we goals/kansen tegen. Dat is, buiten de pech van belangrijke geblesseerde spelers, iets wat maar eens stevig aangepakt dient te worden door de TS (en ook JdJ). Gegenpressing-voetbal met zo'n instelling kan gewoonweg niet, en dat blijkt.
+2/-0

 
LVPSV (geschorst)
6 maanden geleden
Het is gewoon een koekenbakker, dat hebben we vandaag weer kunnen zien....
+1/-0

LVPSV (geschorst)
6 maanden geleden
Als hij het elftal nou gewoon vanaf minuut 1 zo had laten voetballen als in de 2de helft dan had deze discussie er niet eens geweest.

Ik dacht dat we een toptrainer in huis hadden gehaald, maar hij loopt alleen maar te zeuren over bijzaken maakt ruzie met scheidsrechters en is overal verongelijkt over. Daarbij past hij ook nog eens de meest idiote wissels toe.

Je gaat bijna terug verlangen naar van Bommel.
+5/-6

 
6 maanden geleden
Hij zeurt niet.
De moordaanslagen op PSV spelers beginnen bijna een gewoonte te worden. Dat mag niet worden geaccepteerd.
+8/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Ach worden ze tenminste hard van, kerels. Goh wat snak ik vaak terug naar spelers als Huub Stevens & René van de Kerkhof ("moordenaar!" ).

Ik ben fan van hard voetbal, spijkerhard, ouderwets op z'n Engels of Italiaans. Laat de spelers het lekker zelf uitzoeken. Zonder var(ce).

Maar wel eerlijk beoordelen hè: an eye for an eye! Dus gelijke monniken gelijke kappen, gelijke rabbi's gelijke keppeltjes!
+1/-1

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Ik hou ook van lekker stevig voetbal. Continu dat irritante fluitje is dodelijk saai en daar krijg je dus alleen maar mietjes van.

Meten met 2 maten en moordaanslagen moeten gewoon aangepakt worden.

Ik heb ook liever dat de coach een keer uit z'n dak gaat dan dat onze spelers op het veld ook moordaanslagen gaan plegen.
+4/-0

 
6 maanden geleden
Ik denk in dat verband nog graag terug aan Ajax-PSV in december 2016. Guardado, bezig aan zijn laatste & mindere seizoen, schopt en passant even Dollberg & El Ghazi uit de wedstrijd. Geen sanctie! Vlak voor tijd plaatste F-Side erelid Siem de kers op de taart (1-1). Met een glimlach verliet ik toen met het overwegend morrende publiek De Arena.
+2/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
"Als hij het elftal nou gewoon vanaf minuut 1 zo had laten voetballen als in de 2de helft dan had deze discussie er niet eens geweest." Wat denk je @LVPSV, dat Schmidt de spelers voor de wedstrijd geïnstrueerd heeft "doe rustig aan, laat ajax maar de kaas van je brood eten" ? De spelers hebben Schmidt laten zakken, dat is wat er is gebeurd, niet meer, niets minder.
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
6 maanden geleden
Wat was er in jouw ogen zoveel anders tijdens de 2e helft tegen Ajax?
+1/-0

6 maanden geleden
Onzin om te kappen met de VAR. Juist 1000% rode kaarten moeten nu gewoon gegeven worden. Dat dat nu niet gebeurt, dát moet aangepakt worden. Anders blijven de Tagliafico's van deze wereld altijd met dit soort overtredingen wegkomen.
+2/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Feit is dat die smerige Argentijn altijd er mee weg komt, wat dat betreft is het goed dat deze rode en die andere donkerrode aangekaart wordt...
+4/-0

 
6 maanden geleden
Nou met var(ce) komen doodschoppers er ook mee weg hoor. Je zag het eergisteren. Gewoon net zoals vroeger op goed moment buiten het zicht van de scheidsrechter cakie teruggeven. Zoals een Huubke vroeger geregeld deed om er maar één te noemen. Vroeger was niet alles beter maar wel een stuk leuker & mooier. Zonder var(ce) dus.
+1/-0

6 maanden geleden
VAR = Volgens Ajax Regels
Amen.
+2/-1

6 maanden geleden
En zo hadden we geen 3 punten tegen Emmen moeten krijgen omdat de goal in blessuretijd afgekeurd had moeten worden.m
Zo hebben die neuzen ook al twee keer onterecht een rode kaart gekregen. Zo mochten we tegen rkc en sparta ook niet klagen over de var met onze schwalbe koning. Zo is er bij elke ploeg wel wat. Hou op met janken en ga gewoon de beste spelers op de juiste plek in een fatsoenlijk systeem zetten. Daar is de herr Schmidt voor aangesteld.
+4/-5

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Ja hoor en tegen De Graafschap & Volendam (Dumfries).

Wat woensdagavond betreft: ik denk dat Ajax minimaal 1x rood had moeten hebben. Aan de andere kant werd Ajax een zuivere strafschop onthouden en Teze dus behoed voor rood (2x geel).

In de praktijk komt het er meestal op neer dat de topclubs meer mee en de zogenaamde "kleintjes" meer tegen krijgen.

Wellicht moet PSV zich wat meer als een topclub gaan gedragen en opstellen. Met dit gejank elke keer schiet je ook niks op, wekt alleen maar aversie. Vroeger zou een Huub Stevens zo'n doodschop gewoon met rente hebben terugbetaald. En als Schmidt dan nog een punt wil maken, doe dat dan op normale wijze. Met z'n 1000 procent, terwijl percentage over maximaal 100 gaat (1000 promille kan wel). Dat ordinaire geschreeuw elke keer, kaart e.e.a. in alle rust aan.

Dat gezegd hebbende, ben ik ook inmiddels, alweer een tijdje overigens, helemaal klaar met de var(ce). Kwestie van remedie erger dan kwaal. Daarnaast is die hands-regel totaal niet meer te overzien en dat millimeterwerk daar waar het buitenspel betreft is ook ten hemel schreiend. Los van het feit nog dat je pas met vertraging kan juichen bij een doelpunt.

En ja, aantoonbaar was PSV in 2019 zonder var(ce) wél kampioen geworden. En dan doel ik niet alleen op die, overigens wel zéér cruciale, Ajax-PSV.
+2/-2

6 maanden geleden
Grappig en ook wel te verwachten dat er hier twee meningen zijn, diegene die het ook belachelijk vinden dat VAR hier niet ingreep voor deze 100% rode kaart.

En diegene die dat mischien ook wel vinden, maar vinden dat Schmidt er niks van mag zeggen vanwege ons spel, zijn beleid en of calimero gedrag.

Ik zit in kamp 1. Schandalige overtreding, waar in nederland zo maar even overheen wordt gestapt. Ben blij dat RS zijn mening uit spreekt.
+3/-0

 
6 maanden geleden
So do I, ik kan er met mijn verstand echt niet bij dat er hier op onze eigen honk zoveel jongens zo braaf menen te moeten zijn daar waar het allemaal zo overduidelijk is, dat Schmidt het voetballend niet in orde heeft is toch een heel ander verhaal dan dat wij openlijk benadeeld mogen worden zonder dat hij zijn ongenoegen daarover mag uiten? Hoe walgelijk allemaal, kom op nou.
+8/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
6 maanden geleden
Natuurlijk is het een schandalige overtreding en Schmidt mag er wat van zeggen. Je bereikt er echter weinig mee. Dat ze GVD eens met een juridische aanval komen als er weer een zaak bij de tuchtcommissie is. Daar wordt echter continu duidelijk dat het topsport gewauwel van de kletskous nog niet overal is doorgevoerd. Ze hadden een uitgelezen kans een paar weken geleden.
+2/-4

6 maanden geleden
Als jij stopt met Rosario opstellen
+1/-0

6 maanden geleden
Klopt, voor alle 2 de gevallen hadden ze rood kunnen/moeten trekken, net zoals ze hullie een pingel hadden moeten geven voor de zuivere handsbal van Teze.
Had hem gesiert als hij daar ook iets over gezegd had want nu komt het wel heel selectief over.

Ik hou er niet zo van, van dat bijna wekelijkse gepiep dat ons het lachertje van de media maakt.
+3/-2

6 maanden geleden
Het al dan niet goed voetballen is niet bepalend voor of Schmidt wel of niet iets over het (niet) functioneren van de var mag zeggen. Ook als PSV goed voetbalt (al veel te lang geleden) kan het veel last hebben van de var, dus wijzen op het feit dat PSV eerst goed moet gaan voetballen voordat het commentaar mag hebben op de var slaat nergens op. De scheidsrechters en var hebben wel degelijk invloed op wedstrijden en stand in de competitie. Het eerste seizoen van Van Bommel is wat mij betreft een voorbeeld van de invloed van scheidsrechters en var op de stand. Bij eerlijke beoordeling door scheidsrechters en var zou PSV kampioen geworden zijn. Exemplarisch was de wedstrijd Ajax -PSV waarbij Blind in het strafschopgebied van Ajax ongestraft oo de enkel van de doorgebroken Lozano ging staan. Var Van Boekel was er blind voor. Toen Neres in de 2e helft een veegje kreeg, nog een stap zette en tenslotte ter aarde stortte bemoeide de var zich er wel opeens mee: strafschop! Enkele weken terug: Haller maakt voorafgaand aan het 2e doelpunt tegen Willem 2 een overtreding. Geen var bemoeit zich ermee. En zo zijn er meer voorbeelden (vaak in het voordeel van Ajax).
+4/-0

6 maanden geleden
Ik vind het wel leuk dat Schmidt constateert wat vele van ons al jaren door hebben. En blij dat er eindelijk eens iemand binnen PSV er wat van durft te zeggen. Is het handig, misschien niet, maar als je altijd maar ja en amen blijft knikken zal het nooit stoppen. Maar los van mijn persoonlijk mening heeft een VAR zoals afgelopen woensdag geen enkele toegevoegde waarde als zo'n overduidelijke handsbal en twee loepzuivere rode kaarten over het hoofd worden gezien. Hoe kun je dat missen? Ik had aan een enkele herhaling al voldoende. Daarnaast is er nog altijd heel veel sprake van willekeur in het beoordelen van de overtredingen. Sommige krijgen geel voor een aanslag, andere rood omdat ze uitglijden. Dan grijpt de VAR wel in dan weer niet....Als de VAR het gevoel van rechtvaardigheid weghaalt verliest het zijn bestaansrecht. Aan de analyse van de KNVB zelf hecht ik ook geen enkele waarde, das wij van wc eend..
+2/-0

6 maanden geleden
Schmidt heeft wel een punt en die maakt hij ook. Alleen ik denk dat hij dit niet op het juiste moment doet. Hij ligt met PSV onder het vergrootglas na vele miljoenen en slechte prestaties, ondanks verzachtende omstandigheden. Nu komt Schmidt in Nederland over als die eigenwijze buitenlander. Ik denk dat het Schmidt niet eens zoveel kan schelen wat de media en men buiten PSV van hem vindt. Dat siert hem ergens wel. Deze trainer kan zich beter richten op zijn selectie en ze beter maken, stabieler, fitter en zorgen dat je 2e wordt. Hierna doorselecteren en er voor zorgen dat de club voor de voorrondes Champions League de selectie eens rond heeft.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Je bedoelt voor het seizoen begint een complete selectie, zodat je kan trainen met het elftal in aanloop naar de voorrondes CL en gelijk goed aan de competitie kan beginnen? Dat klinkt een beetje als topsportmentaliteit. Daar doen wij niet aan in Eindhoven. Wij wachten altijd tot het laatste moment om nieuwe prutsers toe te voegen.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Volkomen onrealistisch om te verwachten dat je 2 weken na het EK al je selectie compleet hebt als je afhankelijk bent van de verkopen voordat er spelers gehaald kunnen worden
+2/-0

6 maanden geleden
Tegen Ajax is het bijna iedere keer raak.2 jaar geleden een penalty toegekend door de var, die alleen 100% fouten moeten corrigeren, die hen op 2-1 helpt en daar mee cruciaal in de titelrace op dat moment. Was geen 100% penalty dus de var moet eraf blijven.

Dit seizoen in de 2-2 haalt Schuurs de doorgebroken Madueke naar de grond door hem aan zijn schouder te trekken. Voor iedereen zichtbaar. Geen overtreding. Cruciaal in de slotfase van een duel waarin PSV het initiatief weer naar zich toetrok na een moeizame 2e helft.

Afgelopen bekerduel de overtredingen van Tagliafico en Rensch. Gewoon aanslagen. 2x geel. Ronduit schandalig. Veel erger ook dan een aldanniet bewuste handsbal. Ingrijpen ho maar.

Ach, er zijn er zoveel.... Verthongen die iemand gewoon neerhoekt, Heitinga met een benenbreker... Ajax is in alles het Juventus van Nederland: recordkampioen, doping en discutabele arbitrage.
+1/-0

6 maanden geleden
Stop met zeiken. Kijk eerst naar jezelf.
+2/-1

Perzik009 (geschorst)
6 maanden geleden
Aan de ene kant vind ik het sterk dat er een psv trainer met enige status aankaart hoe belachelijk het is dat spelers van 020 zo vaak de scheids mee hebben.

Aan de andere kant hebben wij de scheids ook wel eens mee tegen kleinere ploegen, zeker in het verleden.

Zoals gezegd vind ik het goed dat hij in de media aankaart, hoe corrupt het systeem werkt. Met name als er in die ufo van Johan wordt gespeeld.

Echter 'dan kunnen we nooit kampioen worden'. Is klein beetje calimero.

Maar het gebeurd gewoon, een duw van Haller wordt bij studio ajax niet eens meer getoond aan het publiek. Terwijl bij ons deze zaken dubbel terugkomen in de spoilers.

Anthony had al 5 wedstrijden schorsing, ook achteraf kunnen hebben, gebeurd nooit.

Echter vind ik ook dat je eerlijk moet zijn en ja misschien had de VAR rood gegeven. Dan hadden we wellicht een punt kunnen hebben tegen Fey (was het 2-0 bij rust)

Maar of we dan gewonnen hadden van in de beker? Geloof daar niet veel van. Waren gewoon de mindere.

Dus op het moment onze coach geen kritische vraag meer kan beantwoorden, zoals de waardeloze chemie voorin mag hij hier ook over zwijgen..
+2/-0

 
6 maanden geleden
Nee natuurlijk weet niemand hoe het verloop zou zijn ALS ALS ALS, ik zie hier ook een hoop verdekt opgestelde reacties van mensen die maar iets zeggen om maar iets te zeggen en de struisvogel uithangen , iedereen roept maar wat, maar helaas weinigen die overtuigend achter onze trainer gaan staan wetende dat hij gelijk heeft, velen zoeken van alles om juist hem in het ongelijk te stellen, zo wordt er her en der geroepen dat hij eerst maar zijn ploeg aan het voetballen moet krijgen en aan de andere kant dat de trainer zo goed is als het materiaal en bla bla, durf dan ook te zeggen dat het heel vaak aan de partijdigheid van het dictatoriaal acterende corps KNVB ligt, want een blinde ziet dat.
+3/-0

6 maanden geleden
Als elke var een andere mening heeft dan word het nooit iets!
+1/-0

6 maanden geleden
De VAR zal beslissingen moeten generen door computers, zolang dat niet kan wordt het niks met de VAR. PSV wordt stelselmatig benadeeld door Zeist, of dit nou scheidsrechters zijn of de VAR, maakt geen reet uit. Ik zeg stop gewoon met Zeist, stuur die maar naar een ander land, als die ze willen. Je begint het normaal te vinden dat de scheids de tegenstander van PSV vrije trappen op mooie posities toe stopt en als er spelers van PSV uit de wedstrijd getrapt worden, die clown met zijn armen gaat staan te zwaaien, van ik heb het gezien maar fluit niet voor PSV, anders ben ik in Zeist afgewerkt.
+2/-0

6 maanden geleden
Allemaal wel leuk om zo te klagen, maar als je als team gewoon keihard zorgt dat de uitslag niet bepaalt kan worden door de VAR dan hoef je dit soort discussies niet te voeren. Als ik zie hoe "onze jongens" lopen te ballen dan zou ik vooral stil zijn en zorgen dat die bal er gewoon in ligt. Tegen geen enkel topteam in NL hebben we punten gepakt. Wat maakt dit dan voor verschil uit? Of moet de VAR nu de uitlaatklep zijn voor alles wat effe niet lekker loopt? En natuurlijk is het niet perfect, maar kijk gewoon eens naar het totaalplaatje.
+1/-1

 
6 maanden geleden
Waar slaat dit nou op? Je zal toch wel een super overheersende selectie moeten hebben om wat jij hier oppert te kunnen bewerkstelligen, Slaat dus nergens op, PSV benadelen is niet alleen tegen PSV fluiten maar ook Ajax tegen ieder ander club van dienst zijn.
+2/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.851 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aankunnen backup balverlies basarnhem benfica berisha boateng boscagli dumfries eredivisie feyenoord fofana galatasaray gokken ihattaren kwalitatief mand mauro midtjylland mwene obispo ramalho ring schmidt shevchenko spartak teze toptalenten viergever yonci