Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Ik ben een hele slechte verliezer'

17 februari 2021 21:18 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Roger Schmidt: "Ik ben een hele slechte verliezer"; image source: Pro Shots

De laatste weken neemt de kritiek richting Roger Schmidt steeds meer toe. Op de persconferentie van woensdagavond werd aan de trainer gevraagd wat hij zelf vindt dat hij een stempel krijgt dat hij een slechte verliezer is. "Ik ben een hele slechte verliezer. Mijn hele leven al geweest", aldus Schmidt, opgetekend door Voetbal International. "Ik hou niet van verliezen. En als ik vind dat mijn team niet rechtvaardig wordt behandeld dan vertel ik wat ik denk."

Schmidt ging verder: "En als ik vind dat we tegen ADO bijna perfect hebben gespeeld dan zeg ik dat ook. Ze hebben gedaan wat ik heb gevraagd en heel goed voetbal gespeeld. Het resultaat was alleen niet goed en daar mag iedereen iets van vinden. Ik respecteer ieders opinie. Ik krijg de kritiek verder niet mee, van mij mag iedereen zijn mening geven."

Meer op VI.nl
Tags

schmidt roger ado opinie rechtvaardig respecteer stempel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Iedereen mag zijn mening geven. Nou, daar komt de mijne : als je 9 opgelegde kansen krijgt, inclusief een penalty, en je scoort er maar twee, en je tegenstander krijgt twee kansen en scoort er twee dan ben je ziek in je hoofd als je het over een bijna perfecte wedstrijd durft te hebben. Deze heertjes staan al een tijdje jaar in jaar uit vijf dagen per week op het trainingsveld, en verdienen onevenredig veel geld daarmee, en je scoort maar twee keer terwijl in dit spel alleen maar het scoren telt ???!!! Denkt herr Schmidt dat je hier punten krijgt als je het hoogste percentage balbezit hebt ofzo. Manmanman, wat een middelmaat hebben wij in dienst.....
+2/-4

 
2 weken geleden
Daar zeg je iets ... 5 dagen in de week op het trainingsveld .. is dat zo??

2 wedstrijden in de week, iedere dag na een wedstrijd hebben ze vrij (of alleen beetje uitlopen voor de basisspelers?) ... dan blijven er maar 3 dagen over met de hele groep?

Misschien zijn deze spelers gewoon niet slim genoeg om de informatie die ze krijgen in die 3 dagen te verwerken en onthouden??
En dan, trainen ze ook op al die wisselingen in de basisopstelling??

Ik begin steeds meer te geloven dat het technisch beleid iets tekort komt??
+1/-2

 
2 weken geleden
Voetbal kun je eigenlijk opdelen in twee delen: kansen creëren (en voorkomen) en kansen afmaken.

Dat eerste is wat we vaak 'goed voetballen' noemen, of domineren, of de overhand hebben. Dat is het deel waar de trainer de meeste invloed heeft: de opstelling, de tactiek.

Het tweede, het omzetten van kansen in goals, het afwerken, dat is in hoge mate afhankelijk van geluk. Soms mis je een kans voor open goal (bijna 100% kans), soms vliegt een afstandsschot er op onnavolgbare wijze in (bijna 0% kans). Daarom heet een kans een kans en niet een goal.

Daarom is het, wat mij betreft, superlogisch dat Schmidt tevreden is over de wedstrijd tegen ADO. Wij hadden kansen om wel 5 à 6 goals te maken. Door pech, namelijk slecht afronden of goed keepen, maken we er maar 2. ADO creëert niks, maar schiet toevallig 2 ballen binnen. Schmidt focust zich op het structurele verbeteringen, niet op de waan van de dag.
+4/-0

 
2 weken geleden
Goede inhoud, kan mij hier goed in vinden. Hopelijk trappen ze vanavond de kansen er wel in.
+1/-0

 
2 weken geleden
Mooi stuk,grotendeels mee eens;alleen de kansen icm geluk, vind ik dat je dat moet en kan afdwingen door rust te creeren in je spel.
Hoe vaak zie je niet spelers(Zahavi bijvoorbeel)te snel afronden waardoor een bal te onbewust word ingeschoten.
Zon bal is dan vaak naast of recht op de keeper,met rust kun je bewust een hoek uitkiezen en daar valt mi nog op te trainen en winst te behalen.
+1/-0

 
2 weken geleden
Ja, helemaal eens. Het valt op dat Zahavi zijn handelingstempo gewoon niet hoog genoeg is. Ik vind ook dat hij vaak niet op de juiste positie voor de goal staat wanneer er een kansrijke voorzet gegeven kan worden. Dat vind ik eigenlijk veel kwalijker nog.

Als ik overigens de gegevens van tussendelinies.nl van dit seizoen erbij pak, zijn Zahavi, Ihattaren en Dumfries de enige PSV-ers die slechter afwerken dan je zou mogen verwachten op basis van de kansen die ze krijgen (penalty's niet meegenomen, dus NPxG). Dus in het hele seizoen effent zich dat natuurlijk wel uit, maar binnen één wedstrijd heb je uitschieters. Afgelopen zondag was daar een enorm voorbeeld van (ADO 0.63 xG tegen PSV 5.68 xG).
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Ben het hier ook mee eens! tactisch stond het prima zaterdag. Analisten die klagen dat je uit bij ado met twee controleurs op het middenveld speelt begrijp ik wel, maar als er wordt gezegd dat dit de reden is voor het gelijke spel hebben ze niet naar de wedstrijd gekeken. Het stond tactisch prima, er werden genoeg kansen gecreëerd, maar ze werden alleen niet afgemaakt.

Over het tweede deel van voetbal dat jij benoemt, het afmaken van de kansen, is het wat mij betreft de combinatie van kwaliteit en geluk. We hadden geen geluk met twee ballen op de lat en een ijzersterke keeper tegen, toch vind ik dat we te veel kwaliteit voorin hebben om de keeper in sommige situaties de kans te geven om een bal tegen te houden. Malen scoort nog twee keer, maar van Zahavi valt mij dit toch heel erg tegen. Die moet veel beter en rustiger met kansen omgaan dat hij tot nu heeft laten zien.

Ik hou er niet van om als excuse naar geblesseerde spelers te wijzen, maar ik denk dat je zonder Gakpo en Madueke een groot deel van het scoringsvermogen van de selectie inlevert. Ik heb dus nog steeds vertrouwen in deze selectie en deze trainer, het komt alleen voor dit seizoen net wat te laat. Als we Olympiakos overleven kan er nog veel moois gebeuren in europa dit seizoen!
+2/-0

2 weken geleden
Wow, he could've fooled me.

In dat geval zullen er nog wel enige "smeuïge" persconferenties volgen. Vrees ik. Helaas.
+1/-1

2 weken geleden
Open deur intrappen van Schmidt: in de topsport is iedereen een slechte verliezer. Ik bespeur echter dat het bij ons af en toe ontbreekt.
+1/-0

 
2 weken geleden
Leuk stukje voor de buhne,maar feit blijft dat die wedstrijd tegen Ado topclub onwaardig was.
Een goede trainer moet dat analyseren en er voor zorgen dat dat een volgende keer niet meer gebeurt.
+1/-2

 
2 weken geleden
Ik vond de wedstrijden tegen Emmen topclubonwaardig, maar die win je met geluk. Tegen Ado speel je uitstekend en heb je de pech dat je er maar 1 punt aan overhoud. Ik denk dat we met het spel tegen Ado meer punten pakken als met het spel tegen Emmen, dus resultaat zegt niet alles. Je mag jezelf wel verwijten dat je je kansen niet hebt benut.
+4/-0

2 weken geleden
Ik ben een fan van Schmidt en allesbehalve van al die betwetertjes in sportprogramma's. Ze weten het allemaal beter en zijn - als ze zelf voetballer zijn geweest - hoe vaak zij geblunderd hebben. Het optreden van Affelay afgelopen zondag bij Studio Voetbal was onder de (morele) maat.
Laat Schmidt alsjeblieft niet bang zijn voor de journalisten. En waarom zou hij scheidsrechters en de VAR niet mogen bekritiseren? Staan die boven de wet? Je hoeft niet altijd gelijk te hebben en zelfs niet altijd even wijs te zijn om je hart te kunnen luchten.
Laten we hopen dat Schmidt vanavond reden heeft om te juichen.
Eerlijk gezegd ben ik pessimistisch.,
+6/-0

2 weken geleden
Ik zag gisteren Advocaat ook behoorlijk verhaal halen bij de scheidsrechter. Eens kijken of die snor daar ook over gaat lopen zeiken. Vast niet "want zo is Dick nu eenmaal".
+2/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Dick is ook geen Duitser - dat maakt bij Derksen ook nog eens uit. Zo laat hij zich ook laatdunkend uit over Klopp, terwijl die de CL gewonnen heeft en Liverpool voor het eerst in 30 jaar kampioen maakte. Dat is nog wel wat anders dan back zijn bij Cambuur, Veendam, Haarlem en MVV met in totaal 15 wedstrijden op eredivisie niveau. Hij vertrok na maar liefst 7 hele wedstrijden bij Meppen met ruzie; wellicht zit dat hem nog dwars richting Duitsers? ;)
+4/-0

2 weken geleden
Met deze eigenschap is niets mis mee, I hate losing!!!
+1/-0

2 weken geleden
Dat klopt. Hij is er zelfs vrij goed in
+1/-0

LVPSV (geschorst)
2 weken geleden
Dan zal hij het elftal eens beter moeten neerzetten en minder moeten klagen.

Focus je ook op het winnen van een wedstrijd en zorg dat je niet bezig bent met zaken waar je toch geen invloed op uit kan oefenen.

Ik ben absoluut geen fan van deze trainer. Te hautaine, te veel excuses en weinig naar zijn eigen tekortkomingen kijkend. Waarom ik geen fan ben is als je niet ziet wat je fout doet en dat ook niet onderkend, dan zal je ook niet beter worden.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

basarnhem bok cocufan crockett dumfries gewelddadige haller hands handsbal ihattaren james kind knvb madueke makkelie malen martinez nederland raiola schmidt schuurs skipper sonny superster tadic var vertessen viergever werkgever zahavi