Transparent
Inloggen
Sluiten

Driekwart fans achter PSV in kwestie Ihattaren

9 maart 2021 10:32 - PSV Poll
Foto: Pro Shots

Driekwart fans achter PSV in kwestie Ihattaren; image source: Pro Shots

De afgelopen ruime week is er veel te doen geweest in de media rondom de acties van Roger Schmidt en PSV met betrekking tot middenvelder Mohamed Ihattaren. De jonge middenvelder werd om zijn gedrag uit de selectie gelaten tegen Ajax en de club bracht een statement daarover naar buiten. In kranten werd schande gesproken van zowel het gedrag van de jonge middenvelder als de handelswijze van de club. De supporters van PSV lijken echter duidelijk te kiezen voor de lijn van de club; 75% van de respondenten op de PSV Poll geeft aan dat PSV gelijk had om Ihattaren uit de selectie te zetten. Slechts ongeveer een zesde van de respondenten vond de actie niet gepast.

De nieuwe PSV Poll gaat over de vraag of de VAR het voetbal eerlijker maakt. De afgelopen weken is er veel te doen geweest over de beslissingen van de VAR en ook trainer Schmidt heeft zich kritisch uitgelaten over het instrument.

Meer op PSV Poll




Tags

ihattaren driekwart kwestie poll respondenten schmidt var gepast instrument roger schande statement uitgelaten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Weinig toegevoegde waarde zo'n poll en de bijbehorende uitslag. 100 % van de respondenten heeft geen volledig inzicht in de situatie en baseert zich op napraten of "onderbuikgevoelens". Stemmingmakerij noemen we zoiets, daar wordt niemand wijzer van.
+16/-1

 
3 jaar geleden
Niks aan toe te voegen. Als je de situatie niet kent kun je er ook niet over oordelen. Wat mij betreft laten we de kwestie nu rusten. Wat geweest is is geweest en door naar de toekomst.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ho ho, niet alles is een complot. Ik vind het wat makkelijk om er meteen het label 'stemmingmakerij' op te plakken. Dit soort Polls worden al vele jaren gehouden op deze site en gaan vaak over dit soort onderwerpen. Dat heeft totaal niets met 'stemmingmakerij' te maken, dat is gewoon zoals het al jaren werkt. En natuurlijk zijn Polls ongenuanceerd en beperkt, maar het doel is volgens mij ook niet om feiten boven tafel te krijgen.

Hoogstens zou je nog kunnen klagen over de titel van dit bericht, want is de poll wel representatief genoeg om te zeggen dat "Driekwart (van alle?) fans achter PSV in kwestie Ihattaren" staan. Het aantal stemmen staat er niet eens bij, dus het zo de mening van maar 60 personen zijn.

En nee, we hebben niet alle kennis van de situatie, maar op basis van wat er wel bekend is kun je best een mening vormen. En volgens mij als het om PSV gaat kennen we nooit alle details; we zijn niet bij alle trainingen, we kennen de spelers en coaches niet persoonlijk, we kennen niet hun achtergrond. 90% van de voetbalpraat is ook gewoon speculatie volgens mij.
+3/-1

3 jaar geleden
Helemaal mee eens! Ten eerste ging het in de poll uitsluitend omtrent de wedstrijd tegen Ajax. Daarnaast biedt een dergelijke poll dus geen enkele mogelijkheid tot nuanceren.

Daarnaast blijkt dat PSV ten onrechte de spelersgroep bij deze uitsluiting heeft betrokken. Puur opportunisme dus van PSV, lees: Toon Gerbrands. De man heeft er in het verleden wel vaker blijk van gegeven voor zijn beurt te praten en (te) hoog van de toren te blazen.
+3/-2

 
3 jaar geleden
Ook deze reactie is nogal opportunistisch en speculatief. De enige die er voor de camera heeft gezegd is Dumfries en die zegt dat hij het er niet mee eens is, maar vreemd genoeg veroordeeld hij het onprofessionele gedrag van Ihattaren niet.
Kan me ook voorstellen dat hij van Raiola niet Ihattaren openlijk af mag vallen, maar ook dat is speculatief. ;)

Er is meerdere malen door verschillende journalisten gemeld dat een deel van de selectie toch echt wel klaar is met het gedrag van Ihattaren; ik zou het overigens pas vreemd vinden als de hele selectie het prima vindt dat iemand de kantjes eraf loopt en cynisch tov medespelers is.
+7/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ga ervan uit dat Dumfries, zijnde de aanvoerder van de spelersgroep, de mening van (het gros van) deze spelersgroep verwoordt.

Daarnaast is het ook speculeren of Mo er op de training de kantjes af loopt. Ik ben er nooit bij, kan er derhalve niet over oordelen. Tijdens wedstrijden krijgt hij niet of nauwelijks de gelegenheid hiertoe.

Dat hij spelers van Ajax feliciteert met Europese kwalificatie moeten wij hem niet euvel duiden. Het standpunt van spelers is in deze nou eenmaal tegenwoordig anders dan van supporters. Ook ten tijde van het onheil omtrent Nouri betuigden jongens als Bergwijn hun adhesie (cohesie?) aan 'matties' van Ajax. Supporters haten, spelers niet.

Waarmee ik hier overigens niet wil zeggen dat ik Nouri haat of dat die situatie mij vrolijk stemt. Voordat zulks weer gesuggereerd gaat worden.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Ik ben ook niet overal bij, maar als meerdere journalisten de incidenten melden kun je er wel van uit gaan dat Ihattaren niet een voorbeeldprof is.

Vwb Dumfries: die sprak op eigen titel en gebruikte ook nergens de bewoording dat ze als team het er niet mee eens zijn.
Van mijn part mag Ihattaren op social media doen wat hij wil, zich kleden hoe hij wil en elke auto kopen die hij al dan niet kan betalen. Ik verwacht alleen wel dat hij het op het veld elke wedstrijd laat zien. Dat heeft hij in 25 wedstrijden dit seizoen gewoon veel te weinig laten zien.
+5/-0

 
3 jaar geleden
Daar ben ik het dan wel weer helemaal mee eens! Hij heeft al bijna 2 jaar niks laten zien. Minstens 10 goals en/of assists mogen wij toch wel van Mo verwachten?

Noem mij in deze hopeloos naïef of een onverbeterlijke optimist, maar ik hoop vooralsnog toch dat hij slaagt, en wél bij PSV dan hè!
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik hoop ook dat hij het bij PSV nog laat zien en de pannen van het dak speelt - te beginnen aanstaande zondag, want het is meer dan hoog tijd dat we weer eens winnen van Feyenoord!
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Precies @skipper, Mo heeft z'n collega's een loer gedraaid. Eerst in de voorbereiding te etteren en nadat je lullig wordt uitgeschakeld in de EL, lezen op socialmediadat Mo ajax feliciteert, en geen woord over PSV. Dan ben je op z'n zachtst gezegd een matennaaier.
+5/-1

 
3 jaar geleden
Matennaaier gaat mij te ver, ik zou het eerder onnozel en onprofessioneel noemen, dat is al kwalijk genoeg...
+1/-0

 
3 jaar geleden
Waaruit blijkt dat PSV de spelersgroep bij de uitsluiting heeft betrokken? Het wordt steeds maar gezegd, maar ik vind het nergens terug. Wel zegt PSV dat iedereen zijn best heeft gedaan voor Mo, maar dat is iets anders.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Naar ik begrepen heb is dat uit het perscommuniqué naar voren kwam dat ook de spelersgroep zich hieraan conformeerde. Correct me if I'm wrong. Het werd iig met veel bombarie naar buiten gebracht. Persoonlijk zou ik als club juist dit soort zaken intern houden. Geef er dan maar een draai aan voor de buitenwacht. Supporters worden sowieso altijd al in het ongewisse gelaten.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Ik zie dat anders. Het was Raiola die dat misverstand de wereld in stuurde en grote bombarie maakte, gevolgd door de media. Ik vind het vrij normaal dat PSV met een (genuanceerd) bericht naar buiten kwam en zich zo min mogelijk door hijgerige persmuskieten liet provoceren.
+3/-0

 
3 jaar geleden
En daar zit 'm het verschil: ik vond de communicatie vanuit PSV eerder bombastisch en verre van genuanceerd.

De rol van Mino Raiola is idd zéér kwalijk te noemen. Enigszins te vergelijken met Appolonius "Ploon" Konijnenburg destijds met Ruud Gullit, al heeft die affaire PSV bepaald geen windeieren opgeleverd.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Helemaal mee eens. Ik irriteer me al dagen aan de verslaggeving rond "het statement". Nergens staat dat de hele spelersgroep klaar is met Mo. Er staat dat de spelers er alles aan gedaan hebben om zijn gedrag te veranderen. Wat niet betekent dat ze dat niet meer willen doen. Of dat ze hem vanaf nu niet meer zullen helpen. Die statement laat ons alleen weten dat er van alles is gedaan maar dat er alsnog een grens is overschreden.
+2/-0

 
3 jaar geleden
PSV heeft medegedeeld dat de gehele staf, spelersgroep en directie er alles aangedaan hebben om Mootje op het goede spoor te houden.
Dat lukte niet en heeft de directie van PSV een persbericht verstuurd met het standpunt van de club.
Er wordt nergens door PSV geroepen dat de spelersgroep bij dit persbericht betrokken is geweest.
+2/-0

3 jaar geleden
Dit soort polletjes en daarop gebaseerde nieuwsberichten vind ik niet echt in het belang van PSV. Waarom moet er nu wéér over Ihattaren worden begonnen? Streep eronder en door.
+3/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Dat hij een keer buiten de selectie wordt gehouden, omdat hij vervelend puberaal gedrag vertoont, sta ik helemaal achter. Ik sta niet achter de manier waarop PSV dit vervolgens de wereld in slingert. Vroeger werden dit soort zaken gewoon binnenskamers opgelost en dat had ik nu ook graag gezien. Dat statement van PSV was tenenkrommend en heeft alleen maar nog meer onrust veroorzaakt.
+2/-2

 
3 jaar geleden
Ben ik met je eens. Helaas wordt je dat hier niet in dank afgenomen net zo min als wanneer je kritiek hebt.
+1/-2

 
3 jaar geleden
Ach, ik post hier niet om iedereen te pleasen. Ik heb al zo vaak de volle laag gehad. Zo was het bv verschrikkelijk dat ik zei dat ik niet zo vrolijk werd van de komst van Van Ginkel. Ook het verdedigen van John de Jong werd niet echt gewaardeerd en mijn mening over, en gevoelens bij, engnek Nijhuis vinden sommige mensen nu ook maar raar. Prima!
+2/-0

 
3 jaar geleden
Precies wat ik hier ook aangeef, Bok der Zonde.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Het communiqué heeft voor een schokeffect gezorgd, precies wat je uiteindelijk wil bereiken. Door het intern te houden heeft tot dat moment niet gewerkt, Mo beloofde in oktober dat hij er echt voor zou gaan... nope. Mo's grote held is Ibi Afellay(dè reden om als menneke naar PSV te gaan), die op eigen initiatief Mo de maat heeft genomen op nationale TV. Als dat niet zal helpen, weet je dat het niets gaat worden met Mo, kan ie nog zo veel talent hebben, dus bewijs het tegendeel. De druk ligt nu bij Mo, bij niemand anders meer, heel NL kijkt mee. Als je prof wil zijn moet je daar mee om kunnen gaan, ook op 19-jarige leeftijd. Dus PSV heeft dit m.i. prima gedaan.
+5/-1

3 jaar geleden (gewijzigd)
Klopt @pvh: ik hoop vurig dat ons Mootje goed naar zijn en onze grote held Ibi heeft geluisterd en zich de kritiek van hem aantrekt!

Ihattaren heeft aangeven dat hij Afelay ziet als zijn grote voorbeeld, dus laten hopen dat hij zijn verstand gebruikt en zijn talent niet verkwanseld; dat zou ik - als supporter en liefhebber - verschrikkelijk vinden.

Tenslotte laten we hiermee ophouden, want het enige waar PSV, de fans en Mo zelf bij gebaat zijn is rust nu, zoals Hiddink als memoreerde en dat Ihattaren zijn voeten gaat laten spreken...
+3/-0

3 jaar geleden
Het is toch echt Ihattaren die zich puberaal gedraagt. Hij heeft als voetballer zo'n mooi leven waar menig puber van droomt. En of het statement nu wel of niet terecht was maakt niet uit. Het is Mo die er met de pet naar gooit, zich onprofessioneel gedraagt en openlijk solliciteerd bij Ajaks. Ik kijk veel liever naar Manueke en Gakpo. Talentvol en de wil om te slagen. Daar kan Mo een voorbeeld aan nemen.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Mee eens, maar wat te denken van Teze, doet het echt prima, iets minder in the picture, maar heeft zijn kans gepakt en het gaat goed, heeft een prima dieptepass als sterk punt. Ook exponent van de JO.
+4/-0

3 jaar geleden
Zijn er hier mensen die geloven dat Mo uverhaupt kan/ gaat functioneren in het beoogde systeem van Schmidt?
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Iemand met zoveel talent en sterke punten als Mo kan in elk systeem functioneren, dus ook hier. Bij elke grote club wordt 110% inzet geëist, en ren je je de hele wedstrijd rot. Neem ajax als vb., in dat systeem moet je in positievoetbal de hele tijd bewegen. Zonder inzet wordt het ook bij ajax helemaal niks, zou het ooit gebeuren dat hij daar naar toe gaat. Gewoon bijtekenen hier en door hem zelf geopperde grote belofte waarmaken: grootste uitgaande transfer ooit.
+1/-0

3 jaar geleden
Deze jongen gaat niet functioneren men vergeet blijkbaar dat je deze jongens niet moet ophemelen. Ze dienen discipline bijgebracht te worden, ze worden ook veel te riant betaald waardoor ze buiten de schoenen gaan lopen en eisen gaan stellen. Laat ze een keer verplicht meelopen in bijvoorbeeld industriële schoonmaak ver boven de 40% graden en riant betaald beneden de €20,00 voor werken, zij breken na een uur af onder de knieën schoonmakers gaan door 40 uur per week.
+3/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje