Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV betaalt 1,1 miljoen euro terug aan seizoenkaarthouders, hoopt nog op fans bij laatste 3 wedstrijden

11 maart 2021 09:34 - ED
Foto: Pro Shots

PSV betaalt 1,1 miljoen euro terug aan seizoenkaarthouders, hoopt nog op fans bij laatste 3 wedstrijden; image source: Pro Shots

Met de avondklok nog van kracht, alle restaurants nog dicht en alle andere COVID maatregelen die nog gelden, lijkt stadionbezoek nog erg ver weg. Het Eindhovens Dagblad speculeert echter vandaag samen met commercieel PSV-directeur Frans Janssen over een voorzichtige opening van het stadion, nog dit seizoen. "Wat wij vooral niet hopen, is dat de overheid alleen in de laatste wedstrijd nog een deel van de toeschouwers wil toelaten. Dan profiteert maar een klein deel van de seizoenkaarthouders eenmalig en komen wij voor pijnlijke keuzes te staan", zegt Janssen. Hij hoopt op mogelijkheden bij de laatste drie thuiswedstrijden van het seizoen. Dat zijn de wedstrijden tegen Groningen (24 april), Heerenveen (2 mei) en PEC (13 mei). Dan kunnen veel meer mensen nog een keer gaan.

Volgend seizoen hoopt de club zelfs zonder al teveel gedoe met apps en vaccinatiepaspoorten fans onbeperkt te kunnen toelaten: "Als de vaccins werken en de kabinetsbelofte daarover in de zomer wordt ingelost, hopen we deze periode snel achter ons te kunnen laten", aldus Janssen. In hoeverre deze wensen realistisch zullen zijn, zal moeten blijken. Tot dusver zijn vanuit de experts veel minder optimistische geluiden te horen. Ongeacht wat er met de laatste drie wedstrijden van dit seizoen gebeurt zal PSV volgens afspraak dit seizoen ongeveer 1,1 miljoen euro terug moeten betalen aan seizoenkaarthouders die niet of nauwelijks van hun kaart hebben kunnen genieten.

Meer op ED




Tags

janssen avondklok covid groningen heerenveen kabinetsbelofte onbeperkt opening overheid pec speculeert stadionbezoek vaccinatiepaspoorten vaccins voorzichtige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Dat is dan het einde van mijn seizoenskaart.
+2/-8

 
3 jaar geleden
Hoezo einde van je seizoenskaart, je kan volgend seizoen toch gewoon weer gaan?
+4/-1

 
3 jaar geleden
Niet als ik me verplicht moet laten testen. Er is DUIDELIJK gezegd dat je niet moet gaan testen als je geen klachten hebt. En dan nog ! Een diagnose wordt gesteld door een arts, niet door een test. Een test zegt niets. Die meet geen virus. Kijk maar op het artsencovidcollectief.
+6/-10

 
3 jaar geleden
Ja, het is een hoop gedoe.
Maar als ik dit moet doen om eindelijk weer naar mijn club te mogen, doe ik dat.
+9/-1

 
3 jaar geleden
Ik niet want het is in strijd met de grondwet. Daar offer ik de integriteit van mijn lichaam niet voor op.
+6/-16

 
3 jaar geleden
Ik snap niet hoe jij denkt de integriteit van je lichaam op te offeren als je een test zou laten doen? Wordt overigens niet verwacht hè dat je moet testen voorafgaande een wedstrijd.
Maar als jij dan je seizoenkaart hiervoor gaat inleveren mag je dat geheel zelf weten uiteraard. Niemand zal je tegenhouden aangezien er een wachtlijst is ;)
+9/-2

 
3 jaar geleden
Top
Een test afnemen is een medische handeling en dus schending van de integriteit van het lichaam.
+4/-14

 
3 jaar geleden
Dat is ook prima. Mij interesseert het hele voetbal niet meer. Zondag kijk ik ook niet want dan ben ik voor mijn vrijheid aan het demonstreren in den Haag.
+3/-14

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Als je toch niet meer kijkt en het voetbal je niet interesseert, waarom had je de kaart uberhaupt nog? Waarom is de test dan de druppel? Buiten dat Janssen juist zegt zonder testen te willen werken. Geef lekker je plek op.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Ik ben nog geweest tegen Emmen. Maar doordat ik niet meer mocht gaan daarna is het me ook niet meer gaan interesseren.
+1/-11

 
3 jaar geleden
LOL
Daar is een term voor meen ik.
Iets met namaak supporter ofzo.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Mijn god zeg, lever die kaart in en gun een ander inderdaad die plek maar.
+10/-1

 
3 jaar geleden
Zo zo, zware teksten. Ik hoop voor de dienstdoende artsen dat als jij ooit een keer gewond op de EHBO post terecht komt dat je niet eerst een discussie gaat voeren over je persoonlijke integriteit. En dat melodramatische gezeik over je vrijheid terug trek ik al helemaal niet. Ga eens praten met in willekeurige volgorde, mensen die geliefden zijn kwijtgeraakt, mensen van een vorige generatie die de oorlog hebben meegemaakt of mensen die hier als vluchteling uit een oorlogsgebied zijn terecht gekomen.
Jonge, jonge wat heb ik een hekel aan principejagers zoals jij.
+14/-1

 
3 jaar geleden
Als je voor je vrijheid bent, kun je beter niet gaan demonstreren, maar je houden aan de maatregelen.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Seizoenkaart doorknippen en nooit meer terugkomen. Mafkees.
+1/-0

 
3 jaar geleden
@Wolffie Gast doe niet zo moeilijk man. Dan blijf lekker thuis of ga ergens anders voor je 'vrijheid' demonstreren. Geef die SCC maar aan echte supporter!
+4/-0

 
Maan (geschorst)
3 jaar geleden
Ik sluit me bij je aan wolffie, ik doe ook niet mee aan dat getest en zeker niet aan het vaccineren of dat vaccinatie paspoort. Dan kom ik maar helemaal nergens meer, maar ik blijf wel eigen baas! Niets is verplicht maar zo verplichten ze de vaccinatie alsnog en daar werk ik niet aan mee!! Dan maar geen psv, geen bios, geen etentje en nog meer. Maar als een van de weinige wel me eigen ballen in me eigen hand!!!
+2/-2

 
3 jaar geleden
misschien moet je eerst goed lezen: Frans Janssen gaat ervan uit dat testen vooraf niet hoeft..
+4/-1

 
3 jaar geleden
Haha lezen kan hij niet, maar wel het hoogste woord over wat er in de grondwet staat e.d. Wat een lastig leven heb je Wolffie :)
+6/-1

 
3 jaar geleden
'Een diagnose wordt gesteld door een arts, niet door een test'. Een typische zin van een beroeps rebel die overal maar problemen in zoekt, die test geeft een indicatie van het wel of niet aanwezig zijn van het corona virus en niet een officiele diagnose haha. Even een wattenstaafje een paar centimeter in je neus duwen en je mag eindelijk weer naar het mooiste stadion van Nederland, is toch prachtig.

Veel plezier met demonstreren in Den Haag voor je EIGEN vrijheid, want voor mij en 90% van Nederland sta je er niet.

Nog een ding, wat doe je eigenlijk nog op dit forum als het jou allemaal niet meer interesseert, verwijder even je account aub
+11/-2

 
reactie verwijderd

 
3 jaar geleden
Haha ik kom hier om een beetje over voetbal en de mooiste club van Nederland te lullen, niet om een discussie met iemand te hebben over iets waar wij allebei niet genoeg over weten. Ik ben namelijk geen viroloog en heb ook geen medische studie gedaan. Ik ben slechts een Technische Bestuurskunde student aan de technische universiteit in Delft, virussen zijn dus niet bepaald mijn vakgebied. Ik besef dit heel goed, en laat het onderzoek en het maken van conclusies dus over aan mensen die daar al heel hun leven mee bezig zijn. Dan mag je mij een slapende, slappe zak vinden, maar ik ben op deze manier prima tevreden met mijn leven. Ik maak mij niet heel druk om een wattenstaafje in mijn neus of een klein prikje. Het enige waar ik momenteel een beetje ontevreden over ben in mijn leven is dat ik niet meer in het weekend en soms doordeweeks met mijn vrienden een biertje kan drinken in philips stadion. Als dit door testen en vaccinaties weer kan binnenkort is mijn leven weer helemaal top!
+3/-1

 
3 jaar geleden
Ik ben moleculair bioloog. En ik weet ook hoe collega's erover denken.
+1/-7

 
3 jaar geleden
Ben razend benieuwd wat de collega's zelf van hun collega wolffie vinden.
+1/-0

 
3 jaar geleden
haha die hebben hem waarschijnlijk aangenomen voor de loonkostensubsidie.

Top trouwens dat hij zo snel geschorst is, kunnen we nu eindelijk weer over voetbal praten!
+3/-0

 
3 jaar geleden
och, in elke beroepsgroep zitten wappies.
+1/-1

3 jaar geleden
Hoop had ik tegen willem2 en Fortuna dit seizoen maar ging niet door snik...Nu geen hoop meer vreemd 35ste jaar scc ..Op naar nummer 36 eens kunnen we er weer in ...
+3/-0

 
3 jaar geleden
Ik herken het gevoel: 31e jaar met slechts 1 wedstrijd tot nu toe.
En de rest zien we wel.
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Grappig, ik heb exact t zelfde, Fortuna en Willem II op laatste moment door de neus geboord... ik heb nog wel in voorbereiding fietstas gezien, maar dat was het dit 35e jaar... vrees ik.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
PSV hoopt natuurlijk de laatste 3 wedstrijden 10.000 man publiek toe te kunnen laten per wedstrijd. Dan kan iedereen nog één keer gaan en komen alle rechten van de seizoenkaarthouders te vervallen. 50/50 seizoenkaarthouders zouden namelijk de helft van hun geld terugkrijgen als er het hele seizoen niet met publiek gespeeld wordt (de eerste paar wedstrijden dit seizoen zouden niet meetellen voor die regeling). All-in seizoenkaarthouders zouden een jaar langer de all-in kaart mogen aanschaffen voor hetzelfde tarief als er het hele seizoen niet met publiek gespeeld wordt. PSV is er dus alles aan gelegen om de supporters in ieder geval één keer in het stadion te krijgen dit seizoen. Ik hoop dat de supporters zich dit ook realiseren.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Nee dat klopt niet, Shev, het verspelen van de rechten op restitutie geldt alleen bij volle stadions en dat is natuurlijk nog totaal niet aan de orde.

Aan het begin van het seizoen mochten de seizoenkaarthouders opteren voor één gratis wedstrijd (van 4). Degenen die voor PSV-Emmen hadden gekozen hadden geluk, aangezien het de enige thuiswedstrijd mét een kwartcapaciteit publiek was. Vandaar dat men het over 3 wedstrijden heeft. Voor degenen met kaarten destijds voor de thuiswedstrijden tegen ADO, Fortuna & Willem II.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Het is niet waar dat de rechten alleen worden verspeeld bij een vol stadion. Ik ben een van de gelukkigen die maar PSV-Emmen is geweest (het is maar hoe je het bekijkt, zo'n topwedstrijd was dat niet). Vervolgens bleek dat er voor die andere drie thuiswedstrijden (Fortuna, ADO, Willem II) meer publiek kon worden toegestaan dan een kwart van het stadion. Vanuit PSV kreeg ik de optie om naar nog een wedstrijd te gaan, maar daarmee zou ik wel mijn rechten verspelen, dat werd er expliciet bij vermeld.

Overigens lees ik nergens dat ze het over 3 wedstrijden hebben om de gemiste wedstrijden (Fortuna, ADO, Willem II) alsnog aan te kunnen bieden aan degenen die die toen gemist hebben.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik behoorde ook tot de "uitverkorenen" voor PSV-Emmen. En omdat er iets meer mensen naar die overige 3 wedstrijden van dat blok van 4 konden, was er op de laatste maandag van september (de 29e?) nog een online "verkoop" hiervoor. Ik heb de week ervoor nog contact gehad met kaartverkoop en mij werd uitdrukkelijk verteld dat dit een bonus betrof en derhalve geen consequenties zou hebben voor recht op restitutie. Aangezien het maar weinig kaarten betrof en het aantal gegadigden 3x zo groot was, greep ik toen mis. Een paar uur later bleek dat iedereen mis had gegrepen... stadionbezoek was, voorlopig, uit den bozen.

Ik ga er vanuit dat het aantal van 3 wedstrijden bewust is gekozen voor diegenen die kaarten hadden voor de wedstrijden tegen ADO, Fortuna en Willem II. Maar dat is puur speculatief van mijn kant.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik heb een mail gehad op 25 september met uitleg dat er meer publiek welkom was bij die resterende 3 wedstrijden en dat PSV daarom mij een tweede wedstrijd aan kon bieden. In die mail stond letterlijk dit stuk: Met het bestellen van een ticket voor een tweede wedstrijd, treden de voorwaarden van jouw PSV Seizoen Club Card in werking. Voor een FiftyFifty-seizoenkaart betekent dit dat er één van de negen wedstrijden afgestreept wordt. Hierna heb je dus nog recht op acht Eredivisie-thuiswedstrijden, voordat je per wedstrijd bij dient te betalen. Bij een Seizoen Club Card All-in is PSV niet langer verplicht om in 2022-2023 dit type seizoenkaart aan te bieden. Vreemd dat jij vanuit PSV Kaartverkoop een ander signaal hebt ontvangen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Idd zéér vreemd ja. Hoewel niet geheel verrassend wanneer je bekijkt hoe men eerder die compensatie m.b.t. het voorgaande seizoen heeft afgehandeld.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Jij hebt overigens helemaal gelijk. Ik heb net ff terug gescrold en ik had bewuste e-mail nog in mijn inbox staan. Maar toen ik n.a.v. die mail toch nog even telefonisch contact opnam met afdeling kaartverkwanseling om zekerheid hieromtrent te krijgen, werd mij verzekerd dat een extra kaart bestellen geen consequenties zou hebben m.b.t. eventuele restitutie. Dat zou slechts gelden bij, normaal, volle stadions. Nog een geluk dat ik er die maandag niet doorheen kwam!
+1/-0

 
3 jaar geleden
Bedankt voor het checken. Blijft vreemd. Want in de mail wordt niks gezegd over volle stadions. Hoe dan ook, eerst even de kleine lettertjes lezen als er weer wat mogelijk is :)
+1/-0

 
3 jaar geleden
Zeker weten, leer mij PSV kennen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dat denk ik ook; maar ik denk dat dat een "verkeerd signaal" naar de supporters zou zijn na zo'n lastig jaar. Velen die al twijfelen om te verlengen zullen het dan zeker niet doen. Dus of de club daar nu veel beter van wordt?

Ik denk dat de club dan eerder zal zeggen: die wedstrijd gunnen we de supporters eventueel en de rechten blijven staan: dus all-in voor nog twee jaar en 50/50 krijgt gewoon het geld terug.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik denk dat het niets uitmaakt, aangezien diegenen toch nog/al recht hebben op die ene "gratis" wedstrijd. Ik denk dat PSV er daarom over begint.
+2/-0

3 jaar geleden
Ik ben wel gewoon benieuwd hoe een en ander in de praktijk uit gaat pakken. Komt er een vaccinatiepaspoort op basis waarvan mensen uitgesloten kunnen worden? Ikzelf ben het daar ook niet mee eens.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Ik ben het daar wél mee eens, met een vaccinatiepaspoort of iets dergelijk. Daarnaast zou je met sneltests kunnen werken m.b.t. degenen die (nog) niet zijn gevaccineerd. Maar de samenleving móét weer open, en snel ook.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Inderdaad, helemaal eens. Trouwens een private partij moet altijd eisen kunnen stellen aan wie hij wel of niet binnenlaat. Is nu ook al. Zonder kaartje kom ik ook niet binnen op een festival, in een zwembad moet je een zwemdiploma hebben, in een pretpark mag je beneden een bepaalde lengte niet in bepaalde attracties vanwege veiligheid ( vaccinatiepaspoort nu is ook een eis tbv veiligheid van andere bezoekers ) Trouwens ook in de publieke sector zijn legio voorbeelden , zonder rijbewijs mag ik niet autorijden, zonder paspoort kom ik bepaalde landen niet in etc. Al die mensen worden ook uitgesloten. Moeten we dit allemaal ter discussie gaan stellen vanwege een of andere wazige op niks gebaseerde, uit zijn verband gerukte grondrechtendiscussie.
+3/-2

 
3 jaar geleden
Ik laat me vooralsnog zeker niet vaccineren. Zelf denk ik dat ze met een soort sneltest systeem gaan komen tot deze waanzin over waait zodra het gros ingeënt is. Tot die tijd een prima oplossing en veilig voor alle bezoekers.
+2/-2

 
3 jaar geleden
Dat jij je niet laat vaccineren, verbaast mij eigenlijk. Jij komt op dit forum op mij over als weldenkend mens en beslist niet als sympathisant met een virus waanzin/waarheid of hoe die gasten zich tegenwoordig ook noemen. Kleine moeite toch, één of twee prikjes voor het hervatten van een normale samenleving. Maar dat laat jij aan "het gros" over. Merkwaardig.
+3/-2

 
3 jaar geleden
Dus als je vooralsnog niet voor vaccineren bent, ben je een sympathisant van complot denken? Dat zie ik echt anders. Ik geloof in statistieken en die leren mij dat Corona voor mensen van mijn leeftijd nauwelijks schadelijk is. Of in ieder geval denk ik dat mijn immuunsysteem sterk genoeg is. Dit kan heel anders zijn als ik 79 jaar oud ben. Het is niets meer en minder dan dat. Wordt een beetje als wappie weggezet nu en dat vind ik onterecht.
+2/-2

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Zeer rechte opmerking @soubavaria, geheel eens met jou, want zo sta ik er ook in.

Wel treurig dat als je anders denkt, je tegenwoordig als n complot gekkie wordt gezien... niet verwacht van jouw @killer btw
+3/-1

 
3 jaar geleden
De meesten geven als reden dat ze die prik halen “omdat alles dan weer open kan”. Maar ik denk dat alles ook zonder gevaren open kan als pak hem beet iedereen boven 65 jaar is ingeënt en de mensen met een medisch dossier waarbij het noodzakelijk wordt geacht door het voortschrijdend Corona inzicht. Ik vind dat er anno 2021 veel te veel op angst onder de bevolking wordt ingezet.
En mocht PSV onverhoopt een vaccinatie paspoort invoeren, dan was dit mijn laatste SCC. Maar daar ga ik niet vanuit.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ook jij kan klaarblijkelijk niet goed lezen. Ik zeg dat SouBa op mij overkomt als een weldenkend persoon.

(edit: reactie op Altijd)
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Volgens mij zeg ik juist precies het omgekeerde.

Ik durf voor mijzelf het risico ook wel te lopen, maar ik zie - in het algeheel belang - geen kwaad in een spuitje, of twee.

Algeheel belang, en daarnaast ook wel puur eigen belang. Ik wil weer back in action en als een spuitje daarvoor de snelste weg is, dan moet dat maar.

(edit: reactie op SouBa)
+3/-0

 
3 jaar geleden
Hier ook gewoon een soortpaspoort van spuiten die ik heb gehad voor verre vakantie's .Dus een kaart dat je de spuiten heb gehad geen probleem gewoon een pasje er bij ...Spuit er in en langzaam weer terug in normale wereld !!
+5/-1

3 jaar geleden
Altijd fijn als je nog geld tegoed hebt. 1,1 miljoen is een schijntje als je het vergelijkt met de salarissen van de spelers die dit seizoen prijzen hadden kunnen winnen.
+5/-0

reactie verwijderd



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage