Transparent
Inloggen
Sluiten

Frans Janssen: 'Maandag kregen we nog te horen dat het veel te voorbarig was'

8 april 2021 15:37 - Peesjevee Podcast
Foto: Pro Shots

Frans Janssen: "Maandag kregen we nog te horen dat het veel te voorbarig was"; image source: Pro Shots

Commercieel directeur Frans Janssen is in de Peesjevee Podcast verder in gegaan op het nieuws dat er tegen FC Groningen weer supporters in het Philips Stadion mogen zitten en het feit dat PSV hier verrast over was. "Ik kreeg een appje van Rik Elfrink met de vraag hoe we het gingen regelen en hoe we het gingen doen. Ik wist echt niet waar hij het over had", aldus Janssen. "Ik zit in een groepsapp met andere commercieel directeuren en ook directeuren van de Eredivisie. Maandagavond kregen we na Veronica Inside nog te horen dat het veel te voorbarig was. Het was weer typisch Chris Woerts. We kregen te horen dat het op niks was gebaseerd en het veel te voorbarig was."

Een dag later maakte de rijksoverheid bekend dat er daadwerkelijk publiek bij de wedstrijden mag zijn. "Ik ga dan niet tegen Rik Elfrink of iemand van ESPN liegen. Als mij dan wordt gevraagd hoe we het gaan doen, moet ik zeggen dat ik het niet weet, omdat ik verrast ben", zo gaf hij aan. "Het is natuurlijk belangrijk dat het verantwoord gebeurd. Bij ons mogen 4.000 supporters komen en dat kunnen wij aan in de buitenlucht. In september hadden we nog een kleine 7.000 toeschouwers en dat ging ook goed."

Janssen ging ook in op de uitspraken van directeur betaald voetbal Eric Gudde, die zei dat hij juist verrast was dat verschillende clubs zeiden verrast te zijn. "Het klopt dat we op 30 maart een mail gehad hebben waarin staat dat er een plan voorgesteld zou worden op donderdag 1 april in Den Haag. Daarna zou het ook besproken gaan worden met de burgemeesters", zei hij daarover. "We waren op de hoogte van het plan, maar de beslissing kwam dinsdag. In de mail stond geen groen licht, alleen dat er een plan was. Wij hebben ook direct aangegeven dat als dat plan zou lukken dat wij een wedstrijd om 20:00 uur hebben en er gedacht moet worden aan de avondklok. Wij denken juist altijd een paar stappen vooruit. De wedstrijd moet verzet worden, anders moeten we mensen in de rust al naar huis sturen. Die mail kwam dus op 30 maart."

De commercieel directeur wilde geen kritiek geven op de KNVB. "Maar als je met zo'n groot nieuws komt. En dat is niet alleen groot nieuws voor de voetbalclubs, maar echt voor iedereen. Ook al komt het op het laatste moment, informeer ons een uurtje eerder. Dan kunnen we nog een Q&A houden met welke vragen er komen. Dan is alles opgelost", reageerde hij daarop. "Het wordt nu wel groter gemaakt dan het is. Eric Gudde zal denken dat hij ons geïnformeerd heeft. Hij heeft ons geïnformeerd dat er een plan zou komen. Alleen wisten wij nooit wanneer het besloten zou gaan worden. Op 1 april waren er in Den Haag heel andere discussies gaande. Daar zullen ze echt niet speelronde 30 uit de Eredivisie hebben besproken. We wisten daarom niet wanneer het dan wel besproken zou worden en opeens was het er."

Janssen is het volledig eens met de opmerking dat dit ook een goed signaal richting de seizoenkaarthouders is, omdat er nu weer perspectief geboden kan worden. "We beginnen met 4.000 mensen, maar we hebben ook al besproken met een aantal clubs en de Eredivisie dat er een serieuze kans bestaat dat we die twee andere thuiswedstrijden ook met beperkt publiek gespeeld mogen worden. En dan op het niveau in september. Dat zou met 8.000 mensen zijn", aldus Janssen. "Als je dan gaat rekenen met de 6.500 die we al gehad hebben, zouden alle seizoenkaarthouders één keer geweest zijn. Bizar natuurlijk dat we daar blij mee moeten zijn, maar het zou wel heel tof zijn."

Er mogen dus 4.000 supporters aanwezig zijn bij PSV - FC Groningen. "Zoals we er nu in staan is dat degenen die in september al geweest zijn netjes een mail van ons ontvangen dat ze nu nog even niet mee mogen doen", zo gaf hij aan. "We zullen het echter pas echt naar buiten communiceren als de persconferentie volgende week dinsdag geweest is, zodat we meer weten over het tijdstip en de avondklok. En wellicht ook nog over het vervolg van de overige twee thuiswedstrijden. Daarna zullen we het open gaan gooien. Dat betekent dat 4.000 mensen kunnen proberen een kaartje te bemachtigen. We hopen dat we daarna snel door kunnen gaan met Heerenveen en Zwolle, dat voor 8.000 mensen zou zijn. Dan zou in principe iedereen aan de beurt moeten zijn geweest."

Meer op Peesjevee Podcast
Tags

janssen voorbarig eredivisie avondklok elfrink groningen gudde appje bizar buitenlucht communiceren espn groen groepsapp heerenveen informeer kaartje knvb peesjevee podcast rijksoverheid toeschouwers tof uurtje veronica vervolg verzet voetbalclubs woerts

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Nou moet die k.t Burgemeester Jorritsma nog zeker toestemming geven?
+0/-2

 
2 weken geleden
Want?? Jij bent een betere burgemeester?
+4/-0

 
2 weken geleden
Ja dan zou het veel beter gaan met iedereen.Ik teken overal voor
+1/-2

2 weken geleden
Klink goed we wachten af,gelukkig zit Frans Janssen bij ons psv en niet die kneus van een Eric Gudde moet er niet aan denken wat een ramp deze man...
+2/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
En precies zoals al verwacht... voorlopig helemaal geen versoepingen.

Het is te hopen dat er niet al een fortuin is uitgegeven aan de voorbereidingen om weer met publiek te gaan spelen.

Met dank aan de roeptoeters uit Den Haag die hun eigen hachje weer eens probeerden te redden.
+1/-0

 
2 weken geleden
Dit is dan ook geen versoepeling, maar een nieuwe fieldlab test
+1/-0

 
 
2 weken geleden (gewijzigd)
We gaan het zien.
Ik zie het nog niet gebeuren. In Duitsland is de organisatie van het EK ook alweer teruggefloten.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aisatti arsenal barcelona belastingvoordeel chelsea dumfries eigenaren eredivisie feyenoord floristhfc geografisch geografische gewone godenzoon historie ihataren ihattaren kloof liverpool madrid malen martinez milan nba rasmussen rensch shevchenko uefa var willy