Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Marco van Ginkel kan een van de leiders van de ploeg zijn'

9 april 2021 12:44
Foto: Pro Shots

Roger Schmidt: "Marco van Ginkel kan een van de leiders van de ploeg zijn"; image source: Pro Shots

Roger Schmidt was op de persconferentie van vrijdag zeer te spreken over Marco van Ginkel. "Hij is nu in een zeer goede conditie. Het was voor hem hard werken en de medische staf heeft ook goed werk verricht", aldus Schmidt. "Het was natuurlijk niet makkelijk. Hij heeft lange tijd niet gespeeld en ook lange tijd geen groepstrainingen gehad. Nu heeft hij geen problemen meer. Hij traint nu al een paar maanden volledig met de groep. Hij heeft nog niet veel gespeeld, maar als hij speelt zie je hem nu steeds beter worden. Hij is nu klaar om de wedstrijden te gebruiken om zijn kwaliteiten te laten zien."

Volgens de trainer staat het vast dat Van Ginkel een uitstekende speler is. "Iedereen weet dat. Jullie zelfs beter dan ik, omdat jullie hem ook zagen spelen toen hij met PSV titels won", zo gaf hij aan. "Met zijn personaliteit kan hij ook een van de leiders van de ploeg zijn. Hij kan invloed hebben op de tactiek en de organisatie, dus daarom wil ik hem ook speeltijd geven om verder te ontwikkelen. Op een gegeven moment kun je je niet meer ontwikkelen met alleen maar trainen. Hij mag niet meer voor Jong PSV spelen, dus we moeten hem verder opbouwen in onze wedstrijden. Hij verdiende het ook om te spelen en heeft het vorige week goed gedaan."

Schmidt gaf aan dat Van Ginkel inmiddels klaar is voor een basisplaats bij PSV. "Maar ik heb 19 veldspelers en er kunnen er maar 10 spelen. Alle spelers hebben concurrentie. Als de spelers het goed doen en in een goed ritme zitten, is het lastig om daar tussen te komen", zei hij daarover. "Natuurlijk willen we winnen en willen we op de tweede plaats eindigen, dat is nu op dit moment het belangrijkste. Maar ik wil de laatste wedstrijden ook gebruiken om sommige spelers te laten spelen die nog niet zoveel hebben gespeeld als dat ze verdiend hebben."

Van Ginkel kan voor volgend seizoen ook een optie zijn voor PSV. "Daar zullen we het nog over moeten hebben", reageerde hij daarop. "Het was een lange weg om hem weer terug te krijgen. Het ligt natuurlijk ook aan zijn situatie en wat de plannen zijn van Chelsea. Hij wordt nu gehuurd van Chelsea. Het is nog niet helemaal duidelijk, maar voor nu is het belangrijkste om gewoon te spelen. Daarna kunnen we gaan nadenken over het komende seizoen."
Discussieer mee op de forums


Tags

ginkel schmidt roger chelsea conditie groepstrainingen jong opbouwen personaliteit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
En wie gaat onze vriend slachtoffer maken voor onze "leider"?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Mag toch hopen Sangare ,wordt heel wat gele kaarten minder en de chaos er omheen...
+1/-0

3 maanden geleden
Makkelijk zat.
Zahavi!
+1/-7

 
3 maanden geleden
Ehhh middenvelder & aanvaller... ja ja.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Naar mijn idee wordt het systeem dan veel evenwichtiger en komt Malen veel beter uit de verf.
+1/-1

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Oké. Ik denk van niet. Minnetje(s) overigens niet van mij afkomstig. Ieder zijn of haar mening. Afwachten hoe het er komend seizoen uitziet & voorstaat.

(edit: ook nog afhankelijk van al dan niet aanblijven van Malen)
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Als hij echt fit blijft en zijn oude niveau aantikt, is hij proto type van alom gewaardeerde aanvoerder, die bovendien gezegend is met scorend vermogen op het MIDDENVELD, een zeldzame gave in onze selectie.

Ik hoop toch zo dat dit gebeurd... 🤞
+4/-0

 
3 maanden geleden
Ik durf mijn hand er niet voor in het vuur te spreken. Goede voetballer mits fit, maar dat is een groot raadsel hoe lang dat blijft
+1/-0

 
3 maanden geleden
Als het vuur in je zit, hoef je alleen je voeten te laten spreken...😁😉
+1/-0

Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden
Schmidt kan hem heel goed beoordelen. Heeft Chelsea niet nog een optie van 1-jaar? Zal geen goedkope optie zijn vrees ik.
+1/-1

 
3 maanden geleden
Waarom niet ... Chelsea heeft dit jaar nog niets van hem gezien, dus ik weet niet of ze zo zitten te springen om een speler die pas weer net komt kijken ... en ze zullen blij zijn als ze nog iets (aan huur) kunnen vangen, denk ik.
Trouwens, ik denk dat als PSV een (fatsoenlijk) bod doet, dat er best over te praten valt.
+2/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden
Chelsea heeft vele miljoenen in die jongen geinvesteerd en zal het maximale eruit willen halen. Ik geloof er derhalve niks van dat je deze jongen voor het begin van de voorbereiding/ mogelijke CL kwalificatie binnen haalt. Daarbij komt dat Marco een dik salaris zal wensen. Dit in combinatie met zijn blessuregevoeligheid maken dit een 'hoog' risico investering lijkt me. Dit jaar heeft uitgewezen dat je baat hebt bij FITTE ervaren jongens. Zet Blind/ Tadic / KLaassen eens af tegen Van Ginkel/ Gotze en Zahavi.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik weet niet of het een goed idee is om vanGinkel over te nemen, maar voor Chelsea is het transferbedrag wisselgeld, dat lijkt me niet het probleem voor een PL-club als ze van hem af willen. Om het maar eens in perspectief te zetten, Haller is in 2019 voor 50 miljoen overgenomen door WestHam, waarna ze koud 1,5jaar later hem voor 22,5 verkochten aan ajax. Over afschrijving gesproken....
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden
De afgelopen zomers is veelvuldig gebleken dat Chelsea hem niet zomaar liet gaan.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Hij is bijna 8 jaar geleden door Chelsea gekocht voor ruim 9 miljoen. Normaliter wordt een speler(transferbedrag) na maximaal 5 jaar volledig afgeschreven waarmee de economische levensduur dus nu al een tijdje is verlopen. De markwaarde wordt momenteel op 2 miljoen geschat. Ik denk niet dat Chelsea hem derhalve graag op de payroll houdt, want dat gaat ze, tenzij ze hem opnemen in de selectie en speeltijd gaat krijgen, een desinvestering. Daarbij opgeteld dat hij eigenlijk al 3 jaar niet meer echt actief is geweest op het hoogste niveau, vermoed ik dat ze hem eind seizoen gewoon laten vertrekken voor noppes. Aan PSV, indien dat een keuze is, hem een contract voor te stellen die ongetwijfeld veel lager zal liggen dan wat hij nu verdient bij Chelsea.
+1/-1

3 maanden geleden
Een fitte Van Ginkel,kan zeker onze leider zijn,maar dat wisten wij al langer.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Zou mooi zijn, maar heb mijn twijfels. Ik ken weinig spelers(zeker op die leeftijd) die na 3 jaar ellende weer terugkeren op hetzelfde niveau.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Hopelijk komend seizoen weer de leider op ons middenveld. Eventueel met Götze. Marco & Mario, klinkt goed!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik hoop het ook,een middenveld met Mario,Marco en ook Olivier zou wel eens een lekker dominant voetballend trio kunnen vormen;echter heb ik net als Pvh ook mijn twijfels op een volledig herstel op top niveau.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ik vermoed eerlijk gezegd dat PSV niet door gaat met van Ginkel. Er is mi. altijd een risico dat het weer mis gaat, en dan zijn de rapen pas echt gaar als je daar je geld(letterlijk en figuurlijk) op hebt gezet. Met Olivier Boscagli op het middenveld lijkt het er overigens op dat we het systeem die Schmidt voor staat, beter onder de knie hebben.
+1/-0

3 maanden geleden
Absoluut , en een schat aan ervaring. Hoop dat hij fit blijft , heb vele malen van hem genoten bij PSV.
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik hoop dat van Ginkel blijft, mits fit, ook ideale 12/13 man wanneer iets minder fit..... wel heel belangrijk in de kleedkamer, z’on type!!! Tevens heb ik gisteren eens gegraven in Kevin Kampl.... nog 1 jaar te gaan bij Leipzig en speelt wat minder.... oogappel van Schmidt, en naast een Sangare maakt dat het middenveld compleet voor Roger! Nog een beer van een rechter centrale verdediger, Lyanco/Kim? En we kunnen redelijk door
+2/-0

3 maanden geleden
Een miljoen met wat bonussen de tijd om zich te bewijzen komend seizoen met optie PSV te verlengen met twee jaar met passend loonsverhoging in het verschiet?
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

afellay afkeer belgie bruma daguardo dak dame dumfries elfrink irrelevant izecson jong kenners klompje kopman kruijswijk malen nederland nos onzin oranje roglic romero santos teze tour udinese vrouwlijke zaaf zizou