Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'PSV en FC Twente bereiken akkoord over transfersom van 3,5 miljoen euro'

12 april 2021 22:39 - ED.nl
Foto: Pro Shots

[Update] "PSV en FC Twente bereiken akkoord over transfersom van 3,5 miljoen euro"; image source: Pro Shots

De Telegraaf weet te melden dat PSV en FC Twente eindelijk een akkoord naderen over de transfer van Joël Drommel. De onderhandelingen waren stil komen te liggen omdat FC Twente zo'n 6 miljoen euro wilde hebben voor de doelman en PSV hier niet aan wilde voldoen. De directie van de Tukkers namen vrijdag echter zelf contact op met PSV omdat ze Drommel uit financieel oogpunt per se willen verkopen. Naar verwachting zal de transfer in de komende dagen afgerond worden voor een bedrag tussen de 3,5 en 4 miljoen euro.

Update 12-04 09:17: Zowel het Eindhovens Dagblad als Voetbal International meldt dat Joël Drommel op maandag al zijn medische keuring bij PSV zal ondergaan. De doelman zal waarschijnlijk aan het eind van de week officieel gepresenteerd gaan worden als nieuwe aanwinst voor het komende seizoen. Drommel bereikte enkele weken geleden al een persoonlijk akkoord over een vijfjarig contract.

Update 22:39: Volgens het Eindhovens Dagblad zal PSV 3,5 miljoen euro gaan betalen voor Joël Drommel. Beide clubs hebben een overeenstemming bereikt. Bij de transfer zijn bovendien geen bonussen afgesproken. FC Twente wilde aanvankelijk 6,5 miljoen euro. Drommel heeft echter afgezien van het percentage van de transfersom waar hij contractueel recht op heeft. Dit zou om enkele tonnen gaan.

RTV Oost komt overigens met een heel andere lezing. Zij melden dat PSV juist vorige week contact heeft opgenomen om tot een akkoord te komen en een bedrag betaald zal gaan worden tussen de 4 en 4,5 miljoen euro.

Meer op ED.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

drommel twente afgezien bereikte keuring lezing naderen oogpunt oost telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden (gewijzigd)
3,5 is nog altijd meer dan genoeg voor slechts 1 jaar en zonder ervaring op hoogste niveau.

Wel talentvolle keeper en Nederlands, dat scheelt weer communicatie problemen; meest talentvolle en toch al redelijk ervaren keeper (eredivisie) in Nederland, maar op het hoohste niveau is natuurlijk de vraag hoe hij t doet...
Enfin, 3,5 is acceptabel, alles daarboven teveel imo, ook gezien de financiën van PSV in deze corona ellende...
+3/-0

4 maanden geleden
De Telegraaf weet te melden....pffffff.....
+3/-0

 
4 maanden geleden
ED namens Elfrink meldt dat. Precies zoals verwacht ging Twente weer terug naar PSV om de deal af te handelen, ze hadden ook geen keus.
+2/-1

4 maanden geleden
Pfff ik zag hem gisteravond weer blunderen in Zwolle. Duur want enige doelpunt.
+3/-1

Tony the Tiger (geschorst)
4 maanden geleden
Lijkt wel de jongere broer van Jeroen Zoet in interviews. Benieuwd naar deze keeper. Vond hem in het begin van het seizoen opvallen maar laten we hopen dat het toeval is dat hij sinds de interesse van PSV bekend werd regelmatig er niet goed uitzag. Is hij mentaal opgewassen tegen het continu moeten presteren? Lukt hem dat dan doe je als PSV zijnde een goede deal. Welkom bij PSV Joël.
+3/-1

4 maanden geleden
Zag er gisteren weer niet goed anders. Is het gedonder al begonnen nog voordat hij binnen is?
+2/-0

michelos (geschorst)
4 maanden geleden
Die keept waarschijnlijk als een drol omdat ie pislink was op Twente en Streuer. Nu het afgerond is, gaan we kijken hoe die zich manifesteert.

Een ding is wel zeker. Mvogo is geen puntenpakker gebleken. Heeft zelfs een paar keer punten gekost. En waar ie voor gehaald is, het meevoetballen, dat bleek op hetzelfde niveau als Zoet te zitten, oftewel ondermaats.

Die Drommel heeft volgens mij assists op zijn naam dit jaar met die lange trap die die achter de defensie neerlegt. Dus voetballend opbouwend l gaan we er zeker op vooruit. En met een beetje mazzel hebben we de nieuwe Nederlands elftal keeper voor de komende 10 jaar.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Nou volgens mij maak je als seizoenkaarthouder van 020 nog meer kans op een basisplek in oranje dan wanneer je een basisplek hebt bij PSV maar dat zal wellicht over twee maanden bij de nieuwe bondscoach anders zijn...
+10/-2

 
4 maanden geleden
Dat is natuurlijk helemaal niet waar hé Michelos. Je kan zeggen dat mvogo geen geweldige reddingen maakt, maar PSV voetbalt vanuit achteren wel degelijk vele malen makkelijker sinds Mvogo daar staat. Een bal naar de keeper levert immers niet continu balverlies meer op. Daarnaast heeft hij na zijn fratsen in het begin van het seizoen geen nieuwe fratsen meer uitgehaald. Daarnaast is het maar de vraag of Drommel het beter gaat doen. Op dit moment is Drommel iig nog niet beter dan Mvogo!
+2/-0

 
michelos (geschorst)
4 maanden geleden
Jij kijkt niet dezelfde wedstrijden.

Het aantal malen dat Mvogo van achteruit het spel probeert te verleggen is tegen het dramatische aan, met name zodra de bal iets verder moet dan de dichtsbijzijnde verdediger.

Aantal verre uittrappen richting de verkeerde kleur, of over de zijlijn overtreffen waarschijnlijk Zoet.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Je verwacht een betere keeper dan die we hadden als er een nieuwe komt, en dat is wat mij betreft niet gebleken.
+1/-0

4 maanden geleden
Welkom bij de club en 3.5 mooi bedrag...
+3/-0

4 maanden geleden
Vooralsnog geef ik hem het voordeel van de twijfel. Hopelijk zit er nog rek in. En hopelijk hebben ze niet meer dan 4 miljoen betaald, want dat vind ik al een behoorlijk bedrag voor een keer met een contract van één jaar.
+1/-0

ittiespinazie (geschorst)
4 maanden geleden
Kansloze aankoop, 1 van de beste keepers van de eredivisie niet opstellen en gratis laten vertrekken naar Twente en vervolgens een keeper halen voor veel geld die nog nooit heeft overtuigd en 100x liever naar Ajax was gegaan.

Ik mag toch echt hopen dat John de jong met zijn studio sport scouting buiten word gejaagd mocht PSV geen 2e worden.

PSV blijft maar afglijden met zakkenvuller John de Jong aan het roer.
+2/-10

 
4 maanden geleden
Idd wederom vreemde move. Hoeveel miskopen mag John de Jong doen voordat hij eindelijk de laan uit gebonjourd wordt?

Uiteraard hoop ik dat Drommel mijn ongelijk bewijst, maar ik heb er weinig fiducie in.
+3/-2

 
4 maanden geleden
vriend is jong heeft toekomst en 3.5 mooi bedrag evt jaren plezier en later goede verkoop .En Mvogo koste 1.75 per jaar gaat nu terug dus wordt er bespaard op de kosten nu nog een 2e keeper halen ....
+3/-0

 
4 maanden geleden
Jij hebt ook gelijk, maat, afwachten en maar zien.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Dat je niet moe wordt van al die onzin iedere keer :D
+5/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Dat verhaal met 020, dat willen ze daar graag vertellen, open je ogen @spinazie, het is betaald voetbal en daar wordt het meest betaald in Nederland, tuurlijk wilde hij daar graag naar toe...

Vergeet ook ff niet dat hetzelfde rond ging over Luuk de Jong... en die werd hier gewoon heel belangrijk en succesvol, dus ik zou zeggen ken de PSV geschiedenis!
+1/-1

 
Tony the Tiger (geschorst)
4 maanden geleden
Je vergeet voor de goede orde te vermelden dat er in Amsterdam de laatste jaren wel sportieve successen werden gerealiseerd en hier niet? Zou het echt alleen om het geld gaan denk je of had je je PSV bril op?
+1/-0

 
4 maanden geleden
Je haalt er weer zaken bij die er niets mee te maken hebben, PSV GRAAG
+2/-1

 
4 maanden geleden
De balans is de laatste jaren qua sportieve successen vreemd genoeg nog in ons voordeel met 3 om 1 landstitel in de laatste 5 jaar. Waarbij die titel van Ajax ook nog eens een cadeautje van de KNVB was. Maar inmiddels is de situatie wel anders. Ook dit jaar is onze duurste aankoop de bank warm aan het houden. Die ontwikkeling moet heel snel een stop toegeroepen worden, want van het geld van Bruma, Doan, Baumgartl en Sangare hadden we dat gat naar Amsterdam volledig kunnen dichten.
+1/-0

4 maanden geleden
Sommige fans vinden Unnerstall een klasbak.Daar heb ik een andere lezing over.Lars is bij Schalke 04 opgeleid,nooit doorgebroken,en na een verhuurperiode bij FC Aurau,teruggekeerd in Gelsenkircehen en voor een schamel bedrag opgepikt door Fortuna dusseldorf ,die hem weer gratis naar VVV lieten vertrekken.Daar is hij opgebloeid en een transfer naar PSV afgedwongen.Hij is nu 30 ,heeft goede wedstrijden gespeeld,maar nooit onomstreden , een reserverol achter 2 doelmannen ,en ook 3 trainers gehad ,waarvan de laatste technische staf landgenoten zijn ,nu word hij in juli 31.Twente is gezien zijn leeftijd,woonadres,cariere voor hem de juiste stap.Drommel daarentegen is 24 jaar ,acteert al op dat niveau,en daar zit nog rek in,kan uitstekend meevoetballen.Ronald waterreus kon dat ook ,10 jaar PSV.Wellicht een perfecte match.Welkom Joel Drommel.
+11/-0

 
4 maanden geleden
Onderschat de kracht van deze site niet. Als een speler op de bank terecht komt, wordt het opeens een wereldster
+7/-0

 
ittiespinazie (geschorst)
4 maanden geleden
Als je Ronald Waterreus een goeie keeper vind dan schat ik je niet ouder dan 30.
Ik heb me 10 jaar lang lopen te verbijten met Waterreus ik de goal.

Zoals ik al aangaf PSV is ver afgegleden wanneer er supporters zijn die hopen dat een keeper ooit net zo goed word als Ronald Waterreus.

De eerste supporter die mij 2 goeie potten op kan noemen in de tijd dat hij bij PSV zat moet nog geboren worden.

Wanneer we al warm worden van een keeper als Drommel dan een er maar aan dat PSV eens in de 15 jaar kampioen gaat worden.

Dit is geen PSV niveau, verre van.
+2/-5

 
4 maanden geleden
Met Waterreus in het doel werd je ook vier keer kampioen, won je de beker en pakte je zes keer de fruitschaal. Maar zwets er vooral verder op los
+11/-0

 
4 maanden geleden
Rare vergelijking trek jij, Waterreus was niet van het niveau Van Beveren (legende) en ook minder dan Van Breukelen & Gomes, maar het was wel n goeie keeper.

Wie in Nederland zie jij dan als doelman geschikt voor PSV?
Ik weet ook niet of Drommel zo goed gaat worden, maar zullen we dat gewoon ff afwachten ipv hem hier nu al gaan afbranden?

Dat lijkt me wel redelijk en fair, niet?
+7/-1

 
4 maanden geleden
Dat laatste zeker, helemaal eens. Volgens mij is de rol en verwachtingspatroon van een keeper in de loop van jaren anders komen te liggen. Wanneer je het over het voetballende aspect hebt was Waterreus een topper. Explosieve en katachtige reddingen, mwa. Dat waren de mannen als van Beveren en Gomes wel. Het aspect meevoetballen is dusdanig belangrijk dat ik de keuze voor Drommel wel begrijp. En dat er met zijn leeftijd of potentieel nog flinke groei in zit, klopt ook. Laat ik voor mezelf praten als ex keeper, zij het op minimaal niveau en wat kilo's lichter, dat ik ook een zwak heb voor de old school keeper. Een type unnerstall. Waarmee ik niet zeg dat Unnerstall wereld niveau is. Mvogo is gehaald voor zijn voetballende kwaliteiten, en die zijn mij niet meegevallen. En die belangrijke eerste onmogelijke redding heb ik ook niet gezien. En die laatste kwaliteit heeft Unnerstall wel iets meer. Ik denk dat daar het gevoel van een aantal vandaan komt.
+1/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Hierin kan ik meegaan, ik vind het ook zonde dat Lars geen echte kans heeft gehad onder Schmidt; imo verdiende hij dat wel.

Als je echter Schmidt volgt, dan vind ik de mee voetballende kwaliteiten van Mvogo ook tegenvallen, dus dan snap ik deze transfer wel; hopelijk maakt Joel het waar op het hoogste niveau...

Ik hoop verder dat PSV doorpakt en gaat voor Kevin Kampl, die exact snapt wat Roger wil; 1 zo'n speler kan het verschil betekenen tussen door rommelen en succes. Volgens mij stipte @philipske elders aan dat hij nog 1 jaar contract heeft; dat biedt wellicht mogelijkheden...
+1/-1

 
4 maanden geleden
Kampl heeft afgelopen zomer z'n contract verlengt tot 30 jun. 2023.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Die laatste 3 zinnen, dat is waarom veel supporters balen van het vertrek van Unnerstall. Voor veel supporters (in de 25+ leeftijd) is Gomes de standaard waar je naar moet streven. Gomes blonk uit in katachtige reddingen op ballen die onhoudbaar leken en had daarnaast echt uitstraling in de goal. Die twee zaken hebben we enorm gemist bij Zoet en Isaksson. Unnerstall is in die zin de eerste keeper na Gomes die dat weer kon brengen en dat was een verademing.
+1/-1

 
4 maanden geleden
Vond hem eerlijk gezegd geen uitstraling hebben in de goal. Of iig niet de uitstraling van zekerheid en zelfvertrouwen. Bij hem had ik hetzelfde als bij zoet en mvogo. Iedere terugspeel bal is billen knijpen. Wel was hij de beste lijnkeeper van de drie.
+2/-0

4 maanden geleden
Afein, zodra Drommel onder de lat staat st ik iig achter onze keeper, Drommels ja!
+4/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Jij snapt het drommels goed man😁
+2/-0

 
4 maanden geleden
En allemaal aan het Drommelsch Bier.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Das bier und Frikandel speziale, heb het idee dat we volgend jaar wat bijzonders gaan vieren
+2/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.851 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

backup basarnhem benfica berisha boateng boscagli dumfries eredivisie feyenoord galatasaray gokken ihattaren kwalitatief malen mand mauro midtjylland mwene obispo paok ramalho ring schmidt shevchenko spartak tank teze toptalenten viergever yonci