Transparent
Inloggen
Sluiten

Komst van Super League legt bom onder huidige Champions League

19 april 2021 09:34
Foto: Pro Shots

Komst van Super League legt bom onder huidige Champions League; image source: Pro Shots

Twaalf Europese topclubs hebben zondag de komst van een Super League aangekondigd. Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona, Juventus, Internazionale en AC Milan willen uiteindelijk in een competitie van twintig clubs jaarlijks om de titel strijden. De twaalf oprichtende clubs zouden samen met nog drie andere clubs ieder jaar verzekerd zijn van deelname, terwijl vijf andere clubs zich kunnen kwalificeren.

Volgens de New York Times zouden clubs alleen al bij deelname aan de Super League verzekerd zijn van 425 miljoen euro ieder seizoen. Zo zou de Amerikaanse bank JP Morgan jaarlijks 4 miljard euro willen steken in de competitie.

In het statement wordt aangegeven dat de wedstrijden voor de Super League midweeks worden gespeeld, zodat de clubs in het weekend kunnen spelen in de nationale competitie. De voetbalbonden hebben samen met de UEFA en FIFA echter keihard uitgehaald naar de clubs. Clubs die deelnemen aan de Super League worden uitgesloten van deelname aan nationale en internationale competities. Ook zouden spelers van clubs uit de Super League niet meer in actie mogen komen voor de nationale elftallen. Ook de KNVB heeft zich bij dit statement aangesloten.

De komst van de Super League legt ook direct een bom onder de Champions League en de andere toernooien. Maandag zou bij een vergadering van de UEFA juist ingestemd gaan worden met een nieuw model van de Champions League vanaf 2024. Ook de twaalf clubs stonden achter deze opzet, maar zijn nu alsnog met de komst van de Super League aangekomen. Bovendien zijn de twaalf clubs ook direct opgestapt uit de European Club Association. Ook de ECA heeft zich fel tegen de komst van een Super League gekeerd.
Tags

bom madrid statement uefa aangekomen arsenal association atletico barcelona chelsea fifa ingestemd internazionale juventus knvb liverpool milan miljard morgan oprichtende times titel tottenham york

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Ik ben benieuwd waar dit allemaal toe gaat leiden.
+2/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Ik kan het niet laten om op dit moment een link te leggen naar ons overleden clubicoon en held Willy van der Kuijlen
Kijk naar het verschil tussen deze clubTopper en de tegenwoordige overbetaalde ,overgewaardeerde clubHoppers. een held zoals Willy zal er nooit meer zijn. Tegenwoordig komen voetballers steeds verder van de fan af te staan.
En zo ontwikkelt het voetbal zich nu met deze opzet weer een stap verder naar vervreemding van de fan. Een paar clubs die hun eigen feestje organiseren. Dat is misschien idd wel de doodsteek voor het voetbal maar voor mij persoonlijk komt het moment steeds dichterbij dat ik me ga afwenden van het topvoetbal. Het wordt steeds minder leuk op deze manier.
+11/-0

 
4 maanden geleden
1000% eens met al je woorden! Misschien opent dit voor PSV wel weer andere deuren. Wat vaker CL spelen, weliswaar met veel minder geld. Maar de teams die overblijven, zullen zorgen voor een veel spannendere competitie. PSV-Steaua Boekarest, Bayer Leverkusen-FC Kopenhagen enz.
Laat Ajaks maar mooi het FC Emmen van die ESL worden, misschien voor alle partijen beter!
+1/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Eens, wat een treurig stemmende tegenstelling idd, in een woord bah!
+1/-0

4 maanden geleden
in een tijd van Corona, dat clubs moeite hebben om het hoofd boven water te houden. Een tijd waarbij de supporter niet in het stadion zit, durven deze clubs met zo'n plan te komen. Dit heeft niks met voetbal te maken, alleen maar hebzucht.
Ik hoop dat de UEFA en FIFA de rug recht houden en deze clubs keihard straffen.
+4/-0

4 maanden geleden
Denk dat JP Morgan jaarlijks 4 miljard euro wil steken in deze competitie. In stukje hierboven staat 4 miljoen, tikfoutje.. :-)

Overigens, een heel slecht idee. Sluit deze clubs maar uit van CL en EL als dit doorgaat. Maken andere clubs meer kans en wordt de CL en EL plotseling een stuk leuker ...
+1/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Gewoon doen. Dan krijgen we een prima verdeling van clubs achter de decoder, met spelers die we internationaal verder niet te zien krijgen. De geldbeluste broodvoetballers en spelers die voor hun vaderland willen uitkomen en wel vechten voor wat ze waard zijn worden dan goed gescheiden van elkaar.

Goede regel zou tevens zijn dat spelers die in die competitie instappen ook niet meer in het nationale elftal en competitie welkom zijn in de toekomst... En ook clubs die instappen kunnen daarna terug naar de amateurs als ze willen.
+2/-0

4 maanden geleden
De markt bepaalt. Zolang wij niet naar die wedstrijden gaan kijken, ook geen inkomsten voor die clubs en zal dit idee een stille dood sterven.
Geldt overigens ook nu al: Elke Nederlander die loopt te zeiken dat Nederland verder achterop raakt, maar in het weekend wel lekker Engels, Spaans, Duits of Italiaans voetbal gaat zitten kijken, werkt gewoon mee aan onze eigen teloorgang.
Mij niet gezien voor zo'n ESL. Ik kijk liever naar VVV-PSV en RKC-PSV met een plastic beker pils in de hand 😉
+4/-0

 
4 maanden geleden
Dan hoop ik dat je op de betreffende thuisvakken zit. Of het moet zijn dat je thuis plastic bekers schenkt, dat kan ook natuurlijk.
+2/-0

Tony the Tiger (geschorst)
4 maanden geleden
Mijn respect voor Bayern München (en Dortmund) is nog groter dan voorheen nu beiden zich distantiëren van dit initiatief. En als Mourinho inderdaad bonje heeft gehad met de Spurs on dit initiatief idem voor hem. Wat Milan hier überhaupt bij doet snap ik helemaal niks van. En wij Nederland de Zuid Europese landen maar spekken continu.
+3/-1

 
4 maanden geleden
Jij vraagt je af wat Milan hier doet, maar dat had ik bij Tottenham. Die willen niet met 'de kleintjes' delen. Zelf maar twee keer kampioen, voor het laatst in 1961 !!! Laatste prijs in 1991 : de FA-cup. Enige lichtpuntje is de uitschakeling van onze Amsterdamse vrienden twee jaar terug 🤭
En kijk nu naar Juventus. Die zien natuurlijk de bui hangen, want worden straks met die superster in hun midden met een beetje pech nog 5e en zouden de CL mislopen. De voetbalwereld is gek geworden. Ik schreef gisteren hier nog bij één of ander nieuwsbericht dat ik er eigenlijk al mee klaar ben toen ik hoorde dat De Bruyne bijna een half miljoen per week gaat verdienen. Dat slaat toch helemaal nergens meer op.... Maar ja, aanstaand weekend zit ik gewoon weer PSV-Groningen te kijken. Gewoon, omdat ik van PSV hou. Maar ik ga geen euro uitgeven aan de SL ?! Zit echt niet te wachten op Arsenal-Atletico....
+2/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
idd, hulde aan Bayern en Dortmund! Arsenal, ManCity, Atletico en Tottenham, laten die nou eerst maar eens zien de beste van Europa te kunnen worden, voordat ze denken dat ze beter zijn dan anderen.
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
4 maanden geleden
Persoonlijk vind ik dat je City (4e plek coëfficiënten lijst) en Atletico (plek 6) tekort doet in deze maar dat terzijde.
+1/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Ligt er maar aan welke tijdspanne je daarvoor neemt. Ze hebben geen historie in het Europese voetbal, het zijn in principe op een paar laatste jaren na, nobodies. Echt, dat soort clubs horen daar niet thuis als bv. veelvuldig winnaars zoals Bayern,ajax en ook Porto, en grote clubs als bv een Benfica er niet bij zijn. Deze 12 zijn niet de afspiegeling van het Europese Voetbal.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Het is heel simpel. Bayern en Dortmund hebben hun financiele boekhouding prima op orde. Daarom nemen ze een ethisch standpunt in. De rest is alleen uit op geld, want als het op sportieve gronden zou zijn dan zouden ACMilan, Tottenham en Arsenal er helemaal niks te zoeken hebben. En natuurlijk staat iemand van een club als Real aan het roer, de ultieme gelfstofzuiger moet sturing geven. Maar de passie van de supporter zal overwinnen. De SL zal een stuk vuurwerk zonder lont zijn.
+1/-0

4 maanden geleden
Lekker laten gaan en veel plezier met elkaar!!! Mooi moment om de toekomstige opzet van de CL gericht op voornamelijk deze clubs in de prullenbak te gooien en gaan naar concept waar alle clubs beter en gelijkwaardiger van worden. Spannende competities, verassingen in de Europese toernooien. Niet meer standaard de helft uit maar 4 landen. Ik zou zeggen iedereen in een grote pot en loten maar. Ook niks meer met geplaatste status o.i.d. iedereen gelijke kansen. Dat zou het voetbal nou echt goed doen. Dat ook Rode ster gewoon de cup weer kan pakken, of Heerenveen de kwartfinale EL kan halen. Dit is de kans voor de grote reset, pak hem met twee handen beet Uefa, het draait om het spelletje, niet het geld!!
+3/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Dit plan heeft geen kans van slagen, dat weten ze zelf ook wel. Ze kunnen zich beter druk maken hun financiële huishouding op orde te krijgen ipv deze idiote vlucht naar voren. Als Bayern(wèl een goede boekhouding), de laatste CL-winnaar, al niet mee doet of te vermurwen is, dan weet je hoe laat het is. Maar bij het presenteren van het plan proberen ze wel het mes op de keel te zetten van de UEFA. De UEFA zal moeten reageren en met een alternatief moeten komen waar al langer aan gewerkt wordt, voor seizoen 2024-2025... maar naar voren geschoven moet worden? Kijk naar de eigenaren van die meeste clubs, allemaal investeerders die geen flikker om fairplay of sport geven, alleen maar om hun eigen glorie en portemonnee. Wellicht een aanleiding voor andere grote clubs tezamen een statement te maken richting die geldwolven, waarbij je weet dat heel de voetbalminnende wereld achter hen zal staan. Als UEFA zou ik daar gebruik van maken.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Maar de UEFA zal wel weer zwichten voor de grote jongens zoals altijd. Toen in de jaren 80 kleine jongens ala Steaua en Porto de succesvolle en populaire EC I wonnen en in 1988 het machtige Real werd uitgeschakeld door ene Linskens van het "kleine"PSV, werd een systeem bedacht om de grote jongens meer kans op de eindzege te geven. De CL. Dit gedrocht werd jaarlijks meer aangepast aan hun wensen zodat er van een Kampioenen liga geen sprake meer is. Luister wat Gary Neville te melden heeft op Sky Sports over "enough is enough".
+2/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
De UEFA heeft ook n zeer twijfelachtige reputatie aangaande corruptie en de baas willen spelen. Ze zullen het heft niet graag uit handen geven, dus reken er maar op dat in dit geval ze alles zullen doen dit de nek om te draaien. Hun eigen plan is veel reëler (32 tot 36 clubs) en zal verwacht ik veel steun van de andere clubs krijgen. De 'onderhandelingen' zullen binnenkort wel aanvangen....
+1/-0

4 maanden geleden
Naar mijn mening is het overduidelijk dat vooral de Engelse clubs hierachter zitten.
Chelsea, Liverpool, Tottenham en Arsenal staan op dit moment buiten de CL plekken en hebben teveel concurrentie van Leicester en dit jaar van WHU en Everton.
Spaanse en Italiaanse topclubs zien alleen maar $$$.
+1/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Is jouw laatste zin nou net niet waar het hier om gaat? Voor de Spaanse clubs is het n lifeline om financieel niet ten onder te gaan, Barcelona en Real Madrid bv zitten zwaar(!) in de shit.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Dat is toch zum kotzen?

Hoe groot die Spaanse clubs ook zijn, van mij mogen ze echt omvallen en beginnen ze - gelijk Glasgow Rangers - maar op het 4e of 5e niveau opnieuw.

Het is toch te idioot voor woorden dat deze club op deze manier de rest besodemieterd? En die Spaanse banken, die dat allemaal maar goed vinden en steunen mogen van mij ook aangepakt worden vanuit de Europa, want als het puntje bij paaltje komt kunnen de rijke Europese landen zoals Nederland en Duitsland weer gaan schokken om tekorten op te lossen.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Baas Real Madrid: "In 2024 is voetbal dood, de Super League gaat het juist redden". Volgens mij verwart hij zijn club met Voetbal. Krijg je er van als je járen met geld smijt dat je niet hebt.
+1/-0

4 maanden geleden
Het in Nederland zo populaire Barcelona heeft een giga schuld net zoals Real Madrid.Dit initiatief heeft geen kans van slagen en is bedoeld om de Uefa onder druk te zetten om de CL nog lucratiever voor de grootste clubs te maken.Het is veelzeggend dat onze Amsterdamse vrienden zich er niet van distantieren in tegenstelling tot Bayern en Dortmund.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Barcelona en Madrid hebben ieder al meer dan 2x startgeld schuld haha. Gewoon doorvoeren dit wanstaltige gedrocht. Nodig Ajax ook maar uit, die kunnen dan in die competitie het FC Dordrecht spelen haha. En vele conpetities worden er interessanter door, zonder deze geldwolven. Ik zeg DOEN !
+1/-0

 
4 maanden geleden
Juist, opzouten met die Dagobert Dick clubs!
+3/-1

 
4 maanden geleden
Inderdaad coole actie van Bayern. Maar of dit helemaal gemeend is weet ik niet. Herr Direktor Rummenige = Adidas = UEFA en FIFA. Lees het boek Kwaad Bloed maar eens. Maar het siert ze hoe dan ook dat ze hun middelvinger opsteken naar die ESL. Lees net dat in Engeland boze supporters van de zes clubs die mee willen doen de straat op zijn gegaan. Ga vanavond voor het eerst sinds jaren weer eens BBC1 bekijken. Om 11 uur komt dan het 10 uur-journaal 😉
+1/-0

4 maanden geleden
Ben net even op 'hun' netwerk geweest. Ongelooflijk !!! Er zijn daar echt van die halfzachte die vinden dat zij er aan mee moeten doen. Daarom mag ik die mensen niet zo; ze voelen zich verheven boven de rest van Nederland. Hopelijk gaan ze er inderdaad aan mee doen. Hoef ik ze nooooit meer te zien 👋🏻
+2/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Er is - by far - geen club in Nederland, waar zoveel meelopers achteraan hobbelen, die niets met liefde voor het voetbalspel hebben; dat zijn puur sensatie en succes supporters.
Echte fans - ook van die club - hebben daar ook een graf hekel aan, alleen in de main streem media komt dat nooit naar voren, want dat is maar 1 club en die moet positief benaderd worden...
Hoe zielig eigenlijk als je het hebt over sport & competitie
+3/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Deze plannen staan symbool voor alles wat het huidige topvoetbal lelijk maakt.

Absurde macht (invloed op media, bonden, de grote massa en hun eigen supporters). Ziekelijke graai cultuur om hun eigen bewust onverantwoordelijke beleid nog enigzins af te dekken (ook al drijven ze hun club naar de afgrond op financieel gebied, zoals nu Real en Barca).
Totaal schijt hebben aan alle principes die sport zo mooi kunnen maken (verbroedering, fysiek elkaar uitdagen en gelijke kansen voor iedereen).
Uitbuiten van de liefde voor het voetbal spel (hoge prijzen, steeds meer alleen betaalbaar en bereikbaar voor de rijken onder ons).

Ik hoop echt dat dit soort megalomane clubs onderuit gaan en afgeserveerd worden; hulde voor de Duitse clubs; tevens voor de clubiconen van deze dwaze 12 clubs die openlijk afstand nemen en zich fel verzetten tegen deze gang van zaken!
Dat er maar vele mogen volgen...
+2/-0

 
4 maanden geleden
En alle clubs trekken zich inmiddels terug en de SL zal worden opgeheven nog voor die goed en wel is opgericht, hahaha, zie ook mijn post hieronder.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Ja mooi, wat een stelletje uitzuigers, die dachten dat ze ermee wegkwamen, ha ha ha!

Deze arrogante klootzakken zijn gelukkig speersnel in de wielen gereden!
+1/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Nou ja, ik heb naast de MFC in mijn forumnaam wel grote sympathie voor Chelsea.

En in Spanje ben ik vóór Real & tégen Barça. Maar als bijvoorbeeld Sevilla of een Baskische club kampioen wordt, zij het ze van harte gegund hoor.

(edit: grote sympathie... maak daar maar gerust fanatieke support van!)
+1/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
MFC = Millwall Football Club?
Ja dat is wel n cult club, zullen ook fijne reputatie hebben, net als Chelsea vroeger met zijn smile...

Tegenwoordig kan ik daar alleen maar van walgen, dat fysieke geweld, het zal je maar overkomen... n Chelsea smile, voor altijd mismaakt🤐

Maar misschien heb jij heel andere associaties...
En de supporters van Chelsea herberg wel gelijk flink aan de bel getrokken, dat is mooi!

Vanuit vroeger had ik wel binding met Ipswich Town van Bobby Robson en ook Liverpool, maar sinds het Heizel drama is dat ook wel over... daar werd ik zo ziek van dat ik de wedstrijd niet meer wilde zien (dat was me nog nooit gebeurd destijds), verschrikkelijk.
+1/-0

4 maanden geleden
Wat een ophef zeg, wat die zogenaamde Super League allemaal niet teweegbracht! De hele (top)voetbalwereld leek wel te exploderen!

Imo niets meer en niets minder dan een storm in een glas water. William Shakespeare zei het al: much ado about nothing.

Want natuurlijk gaan die 12 clubs geen wilde bond of competitie opzetten vol onzekerheden en zonder ook maar enige historie!

Hiermee is alleen de druk wat opgevoerd op de Uefa om de entreegelden, bonussen & winstpremies nog wat verder op te voeren. Krankzinnig in de huidige tijden, maar nou ook weer niet bepaald verrassend. Toch?

En die reacties van met name de Premier League en Uefa kwamen toch wel ietwat hypocriet over. Als er ergens met ordinaire poen en integriteit wordt gesjoemeld, zijn het de (overkoepelende) bonden wel.

Het zou mij overigens niet eens verbazen als het hier een 1-2'tje betreft tussen de grote (lees: rijke) clubs en de Uefa. De Uefa is gebonden aan haar eigen "Fair-Play" - whatever that means - en kan nu, na deze schijn coup, zeggen dat men niet anders kon.

Was overigens wel een aardige stunt geweest van Paris Saint Germain: jezelf afzijdig houden, vervolgens de 3 overgebleven concurrenten in de halve finales CL uit de competitie te zien genomen worden, om vervolgens je doodleuk als kersvers CL-winnaar alsnog in juni aan te sluiten bij de nieuw te vormen SL. Leuk, maar gaat dus niet gebeuren.

En wat PSV betreft verandert er weinig tot niets. Dat ploetert toch alweer jaren gewoon door op de ingezette Europese weg, zeg maar op de "Foul Play" wijze.
+1/-0

 
4 maanden geleden
De eigenaren van de champions league rechten die ze voor veel geld hebben gekocht zijn ook de eigenaren van PSG.
Het is dus logisch dat zij niet voor waren, ESL was voor hen een Loss-Loss situatie.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

abroad benfica berghuis boscagli buitenspelers corona coronamaatregelen crockett drommel dumfries gakpo ginkel gotze madueke mauro mwene nieuwsbericht nieuwsberichten nikiforov obispo onzin romario sangare tadic teze vertessen viergever wethoudervanjuine zahavi zaka