Transparent
Inloggen
Sluiten

'Mohamed Ihattaren ontvangt oproep voor Marokkaans elftal'

21 mei 2021 12:29 - Al-Mountakhab
Foto: Pro Shots

"Mohamed Ihattaren ontvangt oproep voor Marokkaans elftal"; image source: Pro Shots

Volgens het Marokkaanse medium Al-Mountakhab zal Mohamed Ihattaren een oproep ontvangen voor het Marokaans elftal. Op donderdag 27 mei zal via een persconferentie bekend worden welke spelers worden uitgenodigd voor de oefenduels tegen Ghana en Burkina Faso. De selectie zou echter al zijn uitgelekt en Ihattaren zou daar deel van uit maken.

Een bron rond de PSV'er zou hebben laten weten dat Ihattaren vooralsnog geen oproep heeft ontvangen. De middenvelder is ook nog geen procedure gestart om van sportnationaliteit te wisselen nadat hij anderhalf jaar geleden koos voor het Nederlands elftal. Ihattaren wil hiermee wachten tot hij daadwerkelijk een uitnodiging ontvangt. Wel zou hij hopen dat hij voor Marokko uit mag komen.

Meer op Al-Mountakhab
Tags

ihattaren burkina faso ghana marokaans marokko mountakhab procedure sportnationaliteit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


 
3 jaar geleden
Ik weet niet of ik het daar mee eens ben. Mits hij wel het fatsoen heeft om bij te tekenen, wat ik niet vermoed, denk ik nog altijd dat hij een keer dit puberaal gedrag ontgroeid zou zijn. Jongetje is 19 jaar oud, bij sommige duurt dat puberen wat langer en dan zit er om één of andere reden geen enkele logica meer in de gedachtes van die persoon. Paar jaartjes ouder en ze kunnen zich weer normaal gedragen en rust in het hoofd krijgen.

Kanttekening is wel dat ik dit voornamelijk heb ervaren bij een 'normale burger' die niet heel zijn jeugd met satijnen handschoentjes is behandeld en denkt alles al bereikt te hebben. Zij moeten doorgaans de knop wel om zetten om überhaupt rond te komen.

Met een miljoen op de bank, als hij die niet al lang uitgegeven heeft, is die druk wel een stuk kleiner.
+4/-0

3 jaar geleden
Tja, niet verrassend. Mo is een talent dat bij PSV en in het NL elftal niet aan de bak komt (eigen schuld!). De bondscoach van Marokko ziet alleen het talent, niet de sores, en roept die jongen op. Geef 'm eens ongelijk.
Ik vrees dat Mo er eentje wordt in het rijtje Labyad, Aissati, Bakkali...
+3/-0

3 jaar geleden
Ik vrees het niet alleen, maar indien hij van de zomer vertrekt hoop ik het ook.

Zou wat zijn zeg: hier opleiding genieten en narigheid veroorzaken en elders schitteren... ja dahag!

Toch heb ik nog een flintertje hoop.
+3/-0

reactie verwijderd

3 jaar geleden
Ik ga ervan uit dat hij anderhalf jaar geleden bewust de keuze heeft gemaakt om voor het Nederlands elftal uit te willen komen. Dan zou het raar zijn als hij nu, in een periode van sportieve tegenspoed, opeens wél voor Marokko wil gaan. Zijn carrière duurt nog 15 jaar en als hij in zichzelf gelooft dan zijn de argumenten voor een keuze tussen Oranje en Marokko nu niet anders dan anderhalf jaar geleden.

Dat gezegd hebbende zou het me ook niet verbazen als hij nu wél voor Marokko uit wil komen. Hem lijkt min of meer het EK beloofd in een tijd dat hem sportief gezien alles voor de wind ging. Dan zou het mij niet verbazen als hij nu teleurgesteld is in bepaalde mensen en als "protest" dan maar voor Marokko gaat uitkomen.

Mocht dat gebeuren, en mocht hij van de zomer naar een buitenlandse club vertrekken, denk ik niet dat we nog veel van hem zullen horen. Dan is het gewoon een buitenlandse speler die niet geslaagd is in de jeugdopleiding van PSV en voor het Nederlands publiek verder oninteressant.
+2/-0

 
Dit is toch exact hetzelfde als met Ziyech? Die had ook gekozen voor het Nederlands elftal en zat onder Hiddink ook bij de definitieve selectie. Vanwege een blessure kon hij toen echter niet in actie komen.

Hij werd vervolgens onder Daley Blind niet uitgeroepen en heeft toen uit frustratie de switch gemaakt naar Marokko. Iets wat Ziyech zelf ook bevestigd heeft in verschillende interviews.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Dergelijke definitieve en lange termijn keuzes maken op basis van frustraties op de korte termijn klinkt niet als een hele slimme aanpak.
+5/-0

 
3 jaar geleden
De macht van Daley Blind gaat wel ver ;)
+1/-0

Maan (geschorst)
3 jaar geleden
Als ie daarvoor kiest dan laat dat zijn echte mentaliteit wel zien. In dat geval als ie daar werkelijk voor kiest dan hoop ik ook dat ie direct vertrekt en hoeft ie van mij absoluut niet meer te verlengen. Dat geeft in mijn ogen namelijk aan dat je zelf te lui bent om te werken en voor de makkelijkste weg kiest en dus geen topsporter bent die wij alle in hem zien. Ben benieuwd!!

Van Marokko overigens ook wel enorm kansloos dit!

Als ik zo gepasseerd zou zijn zoals Mo bij Marokko gedaan heeft had ik hem dus echt nooit meer opgeroepen. Maargoed, ik heb dan ook wél principes.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Het is ook makkelijk om principes te hebben als je ze niet hoeft te gebruiken. Zo koop ik uit principe geen Ferrari ;)
+2/-0

 
Maan (geschorst)
3 jaar geleden
Dat is een kromme vergelijking, dat weet je zelf ook.

Dat je geen Ferrari kunt betalen is geen principekwestie of keuze.

Gelukkig ken je me niet en mijn persoonlijkheid en principes dus ook niet ;-)
+1/-0

 
3 jaar geleden
De vergelijking is juist perfect:

Je roept dat je principes zou hebben in een situatie waar je nooit in terecht zult komen, net als ik met mijn Ferrari.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik zou hier lekker voor gaan als ik Mo was. Het Nederlands elftal is te hoog gegrepen op misschien een enkele invalbeurt na. Als hij straks ergens middenmoot Turkije of een andere competitie speelt is ie sowieso uit het oog verdwenen. Wie weet bijvoorbeeld waar Bakalli de Belgisch International is gebleven? Bij PSV gaat het hem niet meer worden denk ik, niet goed genoeg, misschien technisch wel, maar een topvoetballer is een compleet plaatje. Het talent heeft hij tot op heden ook niet waar kunnen maken en met alle blessures en Corona lagen die kansen er dit jaar toch echt wel. Bij Marokko maakt hij nog een kans om eens een prijs te pakken. Lekker doen.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Bakkali staat nog steeds onder contract bij Anderlecht. Op zich geen verkeerde club natuurlijk en prima club om je in de kijker te spelen voor het NL elftal, maar ik begrijp je punt.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Oh das nog best aardig, ik was hem daar niet gaan zoeken....maar goed ik hij zal niet mee gaan naar het EK lijkt me? Nu heeft België ook wel een hele goede lichting.
+1/-0

 
Maan (geschorst)
3 jaar geleden
Was bijna aan Sparta verhuurd afgelopen seizoen, maar hij koos voor Beerschot. Had hem graag onder fraser bij Sparta gezien. Denk dat Bakkali veel meer kan dan dat ie ooit heeft laten zien.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Bakkali is door Anderlecht verhuurd aan Beerschot (de nr. 9 van de Belgische competitie): https://www.beerschot.be/nl/teamlink
+3/-0

3 jaar geleden
Goed, als ie kiest voor Marokko dan is hij dus én een lastpak én de club waar die speelt is hem midden in het seizoen kwijt voor de Afrika Cup.
Benieuwd wie hem dan hebben wil.
+1/-0

3 jaar geleden
Hopelijk is Mo in Dubai begonnen met een vakantie waarin hij eens heel rustig en goed gaat nadenken. Met name ook over mensen in zijn directe omgeving. Schijnbaar zitten er mensen om hem heen die hem niet kunnen of willen raken. Neem afscheid van dergelijke mensen Mo en ga doen waar je zo goed in bent: lekker ballen. Je hebt nog een hele wereld voor je!
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Dat zou wijs zijn, maar ja iets met vaders, gedachten en wensen...
+1/-0

 
3 jaar geleden
Hmmmm, ja zo kun je m ook lezen; bedoelde het gezegde de wens is de vader van de gedachte; zo zie je maar weer voor je weet loopt het uit de hand; was helemaal geen verwijzing naar de overleden vader van Mo...
+2/-0

 
3 jaar geleden
Welkom terug! Dat was een korte schorsing.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Thanks, Yep 2 dagen op de strafbank 🤣🤣🤣

Humor wordt slecht verteerd in de Noord Koreanse hoek...
+1/-1

3 jaar geleden
Rapide Oued Zem heeft ook geïnformeerd. 5 miljoen en houdoe. Koppijndossier gesloten.
+1/-0

3 jaar geleden
Laat hem maar gouw gaan hij is het niet waard zo veel aandacht te krijgen hij is maar middelmaat.
+1/-0

3 jaar geleden
Hij zoekt het maar uit. Luiwammes heeft het al verbruid sinds ie met 5kg overgewicht terug van vakantie kwam. En vervolgens nog eens maanden nodig hebben om fysiek aan te haken ipv weken.

Wat voor een mafkees haalt het in zijn hoofd om zo compleet je lichaam te verwaarlozen in een cruciaal jaar waar je internationaal kunt doorbreken in Europa via PSV en het nationaal team.

Van de hottest boy in town naar de grootste deceptie. En volledig op eigen conto. Want alles aan gedaan door iedereen om hem heen. Zelfs zin personal trainer wist niet waar ie uithing.

Wat gaat die spijt krijgen later. Zie nou al het interview voor me dat ie terugkijkt op deze jaren en toegeeft dat ie een dom joch is geweest die het zelf verkloot heeft.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Het lijkt er op dat Raiola zelfs niet in staat is Mo weer op het juiste pad te krijgen, dat is zorgelijk. Enige manier is wellicht weg uit NL, ver van z'n 'vrienden', resetten en totale focus op voetbal. (zou Bommel interesse hebben? ;) )
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.833 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten simons strijdplan vaio veerman vitesse waarheid weghorst xavi