Transparent
Inloggen
Sluiten

'Steven Berghuis nog altijd in beeld bij PSV'

27 mei 2021 22:26 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Steven Berghuis nog altijd in beeld bij PSV"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad weet te melden dat Steven Berghuis in beeld is bij PSV. De aanvoerder van Feyenoord kan volgens een clausule in zijn contract voor 4 miljoen euro gehaald worden. Dat geldt ook voor Nederlandse clubs, omdat de opslagclausule die gold voor Ajax en PSV inmiddels is vervallen. De clubleiding zou op reguliere basis contact hebben met het management van de aanvaller.

Twee jaar geleden probeerde PSV ook al om Berghuis naar Eindhoven te halen. Destijds bleek zijn komst nog niet haalbaar. Berghuis tekende toen een verbeterd contract in De Kuip, maar had ook een vertrekclausule bedongen in die verbintenis. Als gevolg daarvan is hij nu dus voor 4 miljoen euro te koop.

Meer op ED.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis feyenoord kuip opslagclausule

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Van mij mag ie komen. Beetje vreemde snuiter, maar 1 van de beste in de competitie en zit gif in z’n donder. Kunnen we ook wel gebruiken.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Een beetje gif is wel lekker, maar rode kaarten uit pure frustratie en knokpartijtjes op de training is misschien net iets te giftig.
+3/-2

3 maanden geleden
Ik vind Steven Berghuis een goede speler en hij heeft ook een randje. Voor 4 miljoen is hij wel een directe versterking. Anderzijds zie ik PSV ook graag investeren in een talentvolle speler die later kapitaal oplevert. Maar een sterk PSV met ervaren mannen kan ook de kassa sportief doen rinkelen.
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Geen fan van Berghuis, van mij mag hij bij Feyenoord blijven of met Mark naar Wolfsburg, ook prima.
+8/-1

 
3 maanden geleden
Hier sluit ik me ook volledig bij aan. Geweldige speler, maar ook knettergek in zijn hoofd als je die bizarre overtredingen van hem ziet in een wedstrijd en alleen puur omdat hij gefrustreerd is. Het is echt een wonder dat hij onlangs pas voor de eerste keer een directe rode kaart kreeg, want hij solliciteert er meerdere keren per jaar naar. Aangezien de media zich daar nu ook steeds vaker op richt zal hij er nu ook niet meer mee weg blijven komen.

Dan komen daar nog de verhalen bij die zich dit seizoen op de training hebben afgespeeld. Dan zou ik ook vriendelijk bedanken. Laat hem inderdaad maar in Rotterdam de boel blijven verstieren.
+2/-0

3 maanden geleden
Nee. Ondanks dat hij wellicht een versterking zou zijn, is dat korte termijn. Ik heb vertrouwen in madueke en vrees dat een berghuis die ontwikkeling in de weg zit
+9/-0

 
3 maanden geleden
Bovendien: hij heeft een nog veel langere gebruiksaanwijzing dan de jongere Mo Ihattaren.
Als je wilt investeren in leiderschap, dan wel graag gezind en stabiel leiderschap.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Bij deze Steven zie ik n dilemma opdoemen: gif en niveau is prima, maar dat gif kan ook verkeerd werken met gele en rode kaarten en wat gebeurd er als hij gepasseerd wordt door Schmidt?
Zit hij bovendien Madueke niet in de weg zoals Gallier al zegt?

Enfin zo bezien, voeren bij mij de negatieve kanten de boventoon...

Moeilijke keuze iig
+2/-1

3 maanden geleden
Laat maar komen! Die knettergekke momenten komen grotendeels doordat hij gefrustreerd is over het (gebrek aan) niveau van de spelers om hem heen bij Feyenooit. Is met afstand de beste speler daar.
Dergelijke momenten zal hij bijv bij het Nederlands elftal niet zo snel laten zien en een international in de selectie is altijd welkom.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Hier kan ik me grotendeels in vinden. Ik denk ook dat hij te overdreven gedrag vertoont om iets te forceren, omdat hij denkt dat hij de enige is dat dan kan doen. Bij PSV heeft hij dan veel meer spelers om zich heen die technisch beter zijn en dan wordt zijn rol anders.
Het blijft wel een beetje raar gedrag, maar voor 4 miljoen heb je dan wel een spelen met zeer veel kwaliteit. Doel van PSV is om zo goed mogelijk te voetballen, en mogelijk de CL te kunnen halen, en Berghuis is vele stappen verder Madueke.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Want bij ons lopen geen spelers waar je gefrustreerd van kunt worden?
Ik kan me prima voorstellen dat hij ook helemaal gek wordt van Mvogo, Sangare, Zahavi en mochten ze blijven.. Rosario, Mo en Malen, ondanks dat die misschien allemaal beter zijn dat wat er bij Feyenoord rondloopt.
+1/-0

3 maanden geleden
Zou een fantastische aankoop zijn, maar dan zal De Jong vliegensvlug moeten handelen. Anders vertrekt hij naar Wolfsburg.
+1/-0

3 maanden geleden
Die kaarten krijg je bij PSV gewoon hoor. Laten gaan deze al is de prijs aantrekkelijk
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Dilemma. Ik lees het woord hier meermaals. Ik vind het een bloedirritant gozertje en ik haat hem tot op het bot (met elke vezel in mijn lichaam). Maar dat kan nogal gauw veranderen als hij (mede) PSV kampioen maakt. Ooit haatte ik Sören Lerby ook, niet meer voor te stellen toch? En Andy van der Meijde... deze laatste was een gebbetje. Dubbel dilemma: stel wij pakken hem niet en Ajax neemt hem? Dan loop je wellicht weer achter de feiten aan. Wat eventuele vechtpartijen op training en tot op het gaatje gaan, eroverheen zelfs, dat is juist prima. Teveel ideale schoonzonen & brave hendriken bij PSV. Wordt tijd dat wij eens definitief afkomen van ons stigma: braafste kindje uit de klas. Nice men don't rock'n'roll. Tijd voor eindelijk weer eens een topsportklimaat op De Herdgang en in het Philips Stadion. Weg met de vrijblijvendheid, tijd om te presteren. En rap een beetje!
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Prachtige voetballer. Ik kan me voorstellen dat je bij Feyenoord vandaag de dag best wel eens gefrustreerd kunt zijn als je zoveel beter bent dan je medespelers, en op het veld het soms n puinhoop is. Naast de financiële beperkingen is Feyenoord eigenlijk al lang geen topclub meer, en Berghuis hoort bij n betere club te spelen.
+1/-0

3 maanden geleden
Doe maar en haal ook een gifkikker voor op rechts. En vervolgens Luuk de Jong in het centrum. Nadeel van al die kikkers, niemand weet ze in de kruiwagen te houden. Tribune bijbouwen voor overtollige spelers? Of biedt Van Bommel de helpende hand?
+1/-0

 
3 maanden geleden
En wat doe je met Gakpo? Ik kan me best vinden in de termen van gif kikker, en dat we die missen. Maar we hebben een paar talenten (gakpo, madueke, teze) die toch de nieuwe levensader van de club zijn?
+4/-0

3 maanden geleden
Directe versterking op 10.Maakt PSV direct sterker.Als PSV het EK afwacht,is het al direct kansloos.Gezien zijn status en leeftijd zal er dan meer interesse zijn,Met een goed plan is er een kans.Steven heeft gif en drive wat bij PSV ontbreekt,de eindpass traptechniek en scorend vermogen als +.Ervaring heeft hij ook.Een mooi 3 jarig contract voor 4 miljoen is perfect.Het is geen vraag of PSV het moet doen.Spelers van dit kaliber met deze kwaliteiten,maken je elftal direct sterker.Dat dit ten koste gaat van spelers die dat niet doen zijn de wetten van een topclub.Verhuur,verkoop,invaller is dan de rol,de echte karakters knokken terug.Berghuis op 10 of op rechts,Gotze op rechts of op 10,van positie wisselen in een wedstrijd,als die 2 spelers chemie blijken te hebben.Goud.Succes verzekerd.Kans aanwezig ,binnen hengelen.Zonder twijfel
+1/-1

3 maanden geleden
Geweldige voetballer des te meer een akelig mannetje met zijn frustraties. Nieuwe omgeving kan wonderen verrichten.
+1/-0

Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden (gewijzigd)
Qua cijfers en zeker uitstraling zou Berghuis prima passen bij ons ECHTER ik denk dat dit verhaal uit zijn verband is getrokken. Deze jongen wordt 30 in december dus levert na afloop van zijn contract niks meer op. Idem met de Jong, Propper, Zahavi, Gotze en van Ginkel. Als je op deze manier met je kapitaalinjectie zou omgaan ben je die tientallen miljoen zo weer kwijt. Daarbij komt dat PSV financieel gezien moet blijven inzetten op de doorstroom van jeugd om kapitaal te blijven genereren. Madueke wordt een grotere rol toegedicht komend seizoen. Mochten we daadwerkelijk dit soort jongens halen dan speelt PSV Russisch roulette en wordt de scheidslijn tussen de kortere termijn (sportief succes) en langere termijn (financiele gezondheid) niet goed bewaakt en moet er ingegrepen worden.
+4/-1

 
3 maanden geleden
Dat heb ik dus ook. Wel vanuit gaande dat hij komt want als dat is nog allerminst zeker.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik denk dat Wolfsburg een interessantere optie is voor Berghuis, CL is zeker en elke week voor zeg 50.000 toeschouwers in een megasterke Bundesliga spelen is mooier dan Eredivisie. Ook het salaris zal hoger zijn.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Als dat maar goed gaat dan! Mo Mark én Berghuis in 1 team! Allemaal "mannetjes" En heb je WegHorst ook nog. Ook een bijzonder manneke
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden
Met uitzondering van Mo wel alle 3 echte winnaars die tot het gaatje gaan. Zouden wij ook mooi kunnen gebruiken
+1/-0

 
3 maanden geleden
Je kunt ook op een positieve manier tot het gaatje gaan , niet tot het gaatje met kortsluiting in de hersenpan
+1/-0

 
3 maanden geleden
Daadwerkelijk CL halen nu we de kans hebben zorgt wel voor een flinke Kapitaalinjectie die ook nog eens ten koste gaat van je grootste concurrent, dus nu alles op een zo sterk mogelijk eerste elftal lijkt me een goede keuze. De JO wordt natuurlijk geen ondergeschoven kindje en ook op dat vlak vind ik PSV erg goed bezig. Ik denk ook dat Schmidt het talent van Madueke, maar ook Vertessen en meerdere opkomende spelers vanuit jong niet gaat verwaarlozen. Wekelijks trainen met topspelers worden onze talenten natuurlijk ook niet slechter van. Je zou als 18 jarige met Götze op het veld staat...
+1/-0

 
3 maanden geleden
Juist,met toppers op het veld en ieder jaar aanvulling vanuit de academy,krijg je een zelfregulerend systeem.
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden
Die reactie over de CL was te verwachten echter er is geen enkele garantie dat je het gaat halen of kampioen wordt. Dat maakt het zo lastig. Mbt je laatste zin: Gotze schijnt juist helemaal geen leider te zijn maar ik snap wat je bedoelt. Stel dat PSV van Ginkel, Propper, de Jong en Berghuis haalt dan blijven er verdomd weinig plekjes over voor spelers als Teze, Madueke, Vertessen en noem ze maar. Jongens als Malen en Bergwijn zijn door veel te spelen gekomen waar ze nu staan en leveren dikke klappers op. ik denk niet dat een Madueke structureel meer waard wordt door met Gotze en Zahavi op het veld te staan. Ze moeten kilometers maken. We gaan het zien, ik geloof er niks van dat al die genoemde eind twintigers naar PSV komen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Garantie heb je nooit natuurlijk, maar jaarlijks op 16 punten 2e worden of lager, incidenteel EL maar meestal conference league maakt de club niet aantrekkelijker voor talenten en eind twintigers met ervaring. Acteren op het hoogste niveau en een goede mix tussen ervaring en talent lijkt mij de enige manier om aantrekkelijk te blijven. Je loopt op termijn zelfs het risico dat we onze beste spelers straks ala Dortmund kwijt gaan raken aan Ajax, want elk jaar kampioen, CL, met regelmaat de beker, hoger salaris, terwijl je bij PSV op het tweede niveau presteert en misschien incidenteel 1x per decennium de CL haalt. Het is vijf voor 12, nu aansluiten of voor een lange tijd afhaken, omdat je financieel niet kan concurreren en daardoor sportief minder aantrekkelijk wordt. Kans dat we CL halen is klein, ben ik met je eens, maar wordt je volgend jaar derde achter AZ of een opleving van Feyenoord is de kans er helemaal niet.
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden
De kunst is om een juiste mix van talent en ervaren jongens te krijgen. Om nou meteen door te slaan en er maar een stuk of 6 (Zahavi, Gotze, van Ginkel, Propper, Romalho, de Jong) op het veld te hebben, terwijl je ook nog een keeper moet opstellen, klinkt ongeloofwaardig en zou in strijd zijn met de uitgezette koers destijds. In een dergelijk geval zou Toon eigenlijk van het pluche moeten komen en e.e.a moeten toelichten. Veel geruchten, ik geloof er niks van dat we straks aan de start verschijnen met al deze 6 'seniors'. Wordt Madueke dan omgeturnd tot cheauffeur van spelersbus 3 om een voorbeeld te geven?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Bij Schmidt is elke speler gelijk en krijgt iedereen zijn kansen. Hard werken en inzet op de training is hier de basis voor, en dat is zeer terecht natuurlijk. Zo vallen spelers als Mo gelijk door de mand en kun je door selecteren. Madueke zal zeker wel aan spelen toe komen en kan daarnaast dagelijks leren van de ervaring die we in huis hebben. Een goede mix is een prachtig ideaal plaatje, maar we willen ook zilver aan het einde van het seizoen en aansprekende Europese resultaten. Met 6 spelers eigen jeugd derde worden gaat hier niet geaccepteerd worden, en dat is terecht want het gaat wel over de beste Nederlandse club van de afgelopen 40 jaar, daar hoort de lat hoog te liggen. Ik begrijp je zorgen, want er zijn weldegelijk risico's, maar het basis niveau van PSV de afgelopen 6 a 7 jaar is gewoon veel te laag. De ondergrens ligt op 3e klasse niveau hebben we o.a. tegen GVVV gezien. De benodigde spelers haal je niet uit jong dat onderin de Jupiler bungelt, dus de klasse en ervaring dient, nog enigszins betaalbaar, elders gehaald te worden.
+1/-0

3 maanden geleden
Zie liever Doan terug komen voor die positie dan dat Berghuis er komt te spelen.
+6/-0

 
3 maanden geleden
Helemaal mee eens! Ik denk ook dat er nog best veel potentie zit in Doan.
+1/-0

3 maanden geleden
Als je het over een directe kwaliteitsinjectie hebt, dan is Berghuis dat natuurlijk absoluut. Ik zou er geen seconde over twijfelen, maar ik denk dat hij liever een nieuw buitenlands avontuur aan gaat. Als Van Bommel echt geïnteresseerd is, dan zal hij wel naar Wolfsburg gaan. Een aanval met Götze, Gakpo, Madueke, Zahavi, Luuk de Jong en Berghuis is toch om je vingers bij af te likken?
+2/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 maanden geleden
Op welke posities zou je die 6 opstellen of komt de helft op de bank terecht?
+1/-1

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
De sterkte van je elftal wordt deels bepaald door de breedte van de selectie. Als enkel de 11 beoogde basisspelers het juiste niveau hebben, kom je nergens. We gaan straks weer een seizoen spelen met hopelijk maandenlang 2 wedstrijden per week. Iedereen komt aan zijn minuten en iedereen heeft zijn specifieke kwaliteiten. Als ze allemaal fit zijn, zou ik denk ik Berghuis en Götze op de half-tien zetten en Luuk met Gakpo of Madueke in de spits. Dan heb je Zahavi op de bank, samen met Gakpo of Madueke, en die maken je elftal niet zwakker als je ze laat invallen. Voor de breedte heb je dan nog jongens als Maxi Romero, Vertessen, Ledezma.

Op het middenveld zet je er dan 2 uit het trio Pröpper, Van Ginkel en Sangaré en dan heb je 9 basiswaardige spelers voor de voorste 6 posities van je elftal. Dat is in mijn ogen een team dat met Ajax de strijd kan aangaan, als de verdediging ook op orde is uiteraard.
+1/-0

3 maanden geleden
We hebben mar 1 doel op dit moment en dat is CL halen. Geld dat wij daaruit halen kunnen we goed gebruiken en halen we de CL niet gaat die hele zak richting Amsterdam. Dubbel belang dus. Berghuis heeft wat er nodig is om dat doel te halen. Individuele actie, goed schot en misschien ook iemand die de boel aan kan wakkeren als het weer is in elkaar stort. Het lijkt mij een speler die langer dan 45 minuten vol gas kan geven en dus zeg ik, laat maar komen. En brede selectie en een sterke basis is wat we nodig hebben om aan te haken. Ik vind PSV uitstekend bezig sinds het eindigen van de competitie.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Stel dat NL de 1/2e finale van het EK haalt. Dan zitten Gakpo, Malen en Berghuis (en Luuk) tot 6 of 7 juli bij Oranje. Daarna zijn ze wel aan vakantie toe na een lang en zwaar seizoen.
PSV moet op 20 of 21 juli al aan de bak in de 2e voorronde voor de CL, tegen Rapid Wien, Galatasaray of Midtjylland, geen tegenstanders om te onderschatten.En we hopen allemaal dat Oranje op het EK verder komt dan Oostenrijk, Turkije en Denemarken. De Oranje internationals hebben in dat geval de gehele voorbereiding gemist. Ik vermoed dat JdJ en RS nu al aan het puzzelen zijn om een week of twee voor 20 juli al een selectie te hebben die in staat is om de voorrondes te overleven.
+1/-0

3 maanden geleden
Je staat 16 punten achter de koploper,dus om deze achterstand in te halen,heb je een directe kwaliteitsimpuls nodig om je elftal naar een hoger plan te tillen.
Ik zeg doen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
We beginnen weet op 0 met z'n allen hahahhaa
+1/-0

3 maanden geleden
Ben niet bang dat hij komt als hij ook naar het buitenland kan. Of hij nou met feyenoord tegen rkc speelt of met psv.
+1/-0

3 maanden geleden
Niet doen kwal van een speler....
+1/-0

3 maanden geleden
Voor 4 miljoen zeker proberen op te halen. In de top 5 beste spelers van de eredivisie. Dat korte lontje is puur uit frustratie door gebrek aan kwaliteit bij Feyenoord. Dit is het gif dat we nodig hebben. En voor 4 mln kan PSV echt nergens een zekerheidje kopen, met Berghuis haal je wel een zekerheidje. En ja ik snap dat mensen bang zijn voor de ontwikkeling van Madueke, maar beide spelers zijn op meerdere plekken inzetbaar, we spelen enorm veel wedstrijden en een brede kwaliteitsvolle selectie is gewoon nodig! Daarnaast zie ik Madueke nog naar Dortmund of leicester vertrekken.
+1/-0

 
3 maanden geleden
We moeten niet willen dat Madueke nu al vertrekt, dus het evt halen van Berghuis moet zeer kritisch bekeken worden, zondermeer dus.
+1/-0

3 maanden geleden
Stel Berghuis wordt gehaald, dan zullen we zeker trubbels krijgen met een van de jongens die al een jaar geduld heeft gehad met zijn proces en van wie wij allemaal weten dat hij het aankan, stel we halen Luuk, dan hebben wij in Zahavi of Luuk een dure bankzitter zonder restwaarde, eentje zou best kunnen maar niet beide, dan hebben we soon to be voetbalbejaarden kwa restwaarde Mario, Ramalho, Glazen Gink, Propper en evt Berghuis waardoor meerdere jonge jongens zich achter de oren zullen gaan krabben en hun conclusie trekken, natuurlijk mag ieder zijn mening hebben, persoonlijk zie ik graag Jetro komen, mijn reden? Ik heb zo mijn twijfels in Max, en al zeker zonder concurrentie.
+2/-0

 
reactie verwijderd

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Dat doen ze bij onze vrienden in Abcoude noord toch ook niet...

AANVULLING:

Zie verder de poll, net iets meer dan de helft ziet het zitten met hem (Berghuis bij PSV)...
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Alsjeblieft niet. OF hij moet 3 ton betalen per schandalige actie. Daarnaast staat ie de ontwikkeling van andere inde weg. Ik zie liever Noni basisspeler worden
+2/-0

 
3 maanden geleden
Niet dt ik Berghuis geen goede speler vindt, maar ik denk dat als we hem halen wij een groot talent op het spel zetten, Noni oogde al ontevreden met die korte invalbeurten en er is belangstelling voor hem en door het minste, dus?
+1/-0

3 maanden geleden
Ik krijg altijd jeuk als ik zulke berichten lees.

Laat weg, laat weg.
+1/-0

3 maanden geleden
Natuurlijk gelijk halen!!
Of je het nou een kwal vind of niet dat heeft er niks mee te maken.
Geweldige voetballer en vechtersmentaliteit, ik hoop dat ze eruit komen.
+1/-0

3 maanden geleden
Ik ben wel fan van Berghuis, is een speler die we goed kunnen gebruiken en ik houd van het vuur wat af en toe in hem losbrand, dat houdt iedereen op scherp. En zijn vader heeft ook bij ons gespeeld.
+1/-0

3 maanden geleden
Ik heb ergens gelezen dat hij het liefst naar onze Amsterdamse vrienden verkast. Dus in principe is PSV 2e of 3e keus.Hij komt niet naar PSV. Ergens vind ik het jammer maar een speler die niet graag naar PSV wil daar moet PSV geen moeite voor doen.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ook nog erbij, de weegschaal zoals ik het zie gaat toch meer richting niet doen.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.851 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aankunnen backup balverlies basarnhem benfica berisha boateng boscagli dumfries eredivisie feyenoord fofana galatasaray gokken ihattaren kwalitatief mand mauro midtjylland mwene obispo ramalho ring schmidt shevchenko spartak teze toptalenten viergever yonci