Transparent
Inloggen
Sluiten

'Sevilla houdt rekening met transfer Luuk de Jong'

30 mei 2021 19:33 - Marca.com
Foto: Pro Shots

"Sevilla houdt rekening met transfer Luuk de Jong"; image source: Pro Shots

Volgens het Spaanse Marca rekent Sevilla op een vertrek van Luuk de Jong komende zomer. De nummer vier van La Liga is daarom op zoek naar een nieuwe spits. Marca geeft daarbij aan dat De Jong weer kan terugkeren bij PSV, zoals eerder onder meer Voetbal International en De Telegraaf ook al meldden, maar dat de aanvaller meerdere opties heeft.

Meer op Marca.com
Tags

jong sevilla marca meldden telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Hup John, doe eens zelf iets ipv Rogers transfers binnen tikken
+2/-5

3 weken geleden
Ik hoop dat PSV gewoon een talent aantrekt, ipv weer een oud speler terug halen.
+1/-1

 
3 weken geleden
Luuk de Jong komt voor PSV al te kort enzij het hele systeem op hem afgesteld wordt. Eigenlijk geldt dat bij iedere club. Tenzij het systeem alle ballen hoog op Luuk is, gaat hij overal falen.

Niet halen dus
+2/-5

 
 
3 weken geleden
Europacup finale gezien?
+4/-0

 
3 weken geleden
De rest van zijn carrière gezien?
+1/-1

 
3 weken geleden
Zijn periode hier bij PSV in ieder geval wel toen hij met flinke afstand de beste spits in de Eredivisie was
+10/-0

 
 
3 weken geleden
Jij als kenner wilt hem vast terug
+1/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Verander je naam kerel, je bent helemaal geen kenner. Hij heeft 2 mindere seizoenen gehad, van de 5. Maar die andere 3 seizoenen legde hij er toch 20+ per seizoen in. Ondanks zijn 2 mindere seizoenen had hij een overal scorings score van 53% in alle competities en een overal scorings score van 58% in de Eredivisie.
Gaan we kijken naar een Donyell Malen, die iedereen zo geweldig vindt... Over 3 (4) seizoenen (1e seizoen 4 wedstrijden) heeft hij een overal scorings score van 57% (39%) in alle competities en een overal scorings score van 51% (43%) in de Eredivisie.

Overal scorings score is omgerekend hoeveel wedtrijden er gescoord is.

Typo gecorrigeerd... '2 van de 3' moet natuurlijk '2 van de 5' zijn.
+4/-0

 
2 weken geleden
Heb je me ooit horen zeggen dat hij geen goede statistieken kan overleggen in zijn tijd bij PSV?

Als statistieken het hele verhaal van een speler zouden vertellen, was zelfs Rosario een topper. Ja, als Luuk naar Nederland komt legt hij er zo weer 25 per seizoen in. Boeiuhh al die goals tegen RKC ADO Utrecht etc..... Als dat is wat je zoekt halen dan.

Ik zie liever een spits zoals Malen of Madueke die vanuit het niets iets kunnen creëren. In de grote wedstrijden heb je een speler nodig die tegenstander pijn kan doen dmv een actie. Of de bal bij zich kan houden om onder de druk uit te kunnen voetballen. En het is ook handig om een speler te hebben die met zijn voeten ook kan scoren. Dat soort type goals die hij voornamelijk maakt kan je bijna niet maken tegen echte tegenstanders. Die weten namelijk wel dat je moet meespringen als er een trage voorzet komt op onze Luuk.

Bovendien je kan hoog springen laag springen, maar Luuk past totaal niet in het profiel van Schmidt.
+1/-1

 
2 weken geleden
JA!!! Je zegt dat Luuk de Jong voor PSV al te kort komt... Waarom is hij dan in 3 van de 5 seizoenen de best scorende PSV'er? Er werd geen systeem om hem heen gebouwd, er werd in een systeem gespeeld waar hij perfect in paste.

Lees nogmaals wat je typt. Luuk is juist iemand die de bal vast kan houden, daar waar (mister ik doe graag alles alleen) Malen dat niet kan. Verder is Luuk een speler die vroeg druk zet, dat wat Malen vaak niet doet, dus past Luuk wel degelijk beter in het plaatje van Schmidt.

Nogmaals, verander je naam, je bent echt geen kenner. Je praat onzin, je zegt dingen die helemaal niet kloppen. Maar genoeg tijd aan je gespendeerd, je hebt zowel mij als vele anderen laten zien hoeveel kennis de kenner heeft.
+2/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
2 weken geleden
Je noemt Malen en Madueke als spelers die iets kunnen creeren. Dat klopt. Vervolgens stel je dat je spelers nodig hebt die in grote wedstrijden uit het niets iets kunnen veroorzaken. Juist die 2 genoemden brengen dat vooralsnog niet en Luuk de Jong heeft in veel toppers laten zien dat wel in zich te hebben. Je lult jezelf zo ongelooflijk tegen. Lees je eigen verhaal nog eens terug kerel.
+4/-0

 
2 weken geleden
Thanks Tony, mooi gesproken :-)
+1/-0

 
2 weken geleden
Jongens jongens jongens maak je niet zo druk. De Jong is gewoon een zeer beperkte speler. Maar heeft het hier in ehv gewoon heel heel goed gedaan. En als die terug komt gaat hij het ook weer goed doen, maar ga nou niet doen alsof hij zo geweldig is, want dat is die niet en dat zal die ook nooit worden.

Het feit dat hij in deze fase van zijn carrière alweer terug kan komen naar PSV zegt m.i. voldoende over de kwaliteiten van Luuk de Jong. En zoals ik al eerder aangaf hij past niet in het huidige spel van de trainer. Ik zie hem dan ook niet komen.

Zie je het trouwens als voor je Zahavi en de Jong in de spits. Dan kunnen we de titel voor het komende seizoen alvast meteen weer in Amsterdam gaan afgeven.
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
2 weken geleden
Je laatste alinea ben ik wel met je eens maar om Luuk de Jomg als 1 of ander minkukel meer te zetten is bespottelijk. Ik zie ook liever Malen nog 3 jaar bij SV blijven echter dergelijke jongens worden binnen no time weggekocht. Helaas wil die nummer 7 van Juventus persee naar Engeland anders was dat een betere oplossing geweest dan Luuk. Idem met die nummer 10 van Barcelona of die fransoos van PSG. Je moet Toon Gerbrands niet te serieus nemen met zijn top weet ik wat gelul. Types als De Jong is de vijver waarin PSV dient te vissen. Betere spelers zijn nagenoeg onhaalbaar of blijken van glas en voegen geen ene reet toe.
+1/-0

 
2 weken geleden
Dan zijn we het volkomen met elkaar eens. En zeker vind ik hem geen minkukel. Vind overigens niet dat ik hem niet zo neerzet. Enige wat mij stoort is dat mensen doen alsof hij een soort wereld speler is. Want dat is die gewoon niet.
+1/-0

 
2 weken geleden
Aldus "de kenner"
+1/-0

3 weken geleden
Liever dan Zahavi.... ondanks dat ik de persoon Eran erg waardeer, maar Luuk brengt meer... sowieso meer kop sterkte voorin, voetballend niet minder, maar zeker zo gevaarlijk, Luuk, come Home! Samen met Madueke centraal, bij ons kun jij prachtig afsluiten met misschien ook een mooie toekomst in een bepaalde functie bij de club, overweeg dat en de keus is snel gemaakt👍
+1/-0

3 weken geleden
Altijd terug halen als het kan.hij bezit kwaliteiten die nu ontbreken, voornamelijk in de lucht. Hierdoor kun je meerdere systemen en tactieken spelen. Het is nu zinloos om de laatste 10 minuten alles voor de pot te slingeren. En Luuk heeft de juiste mentaliteit. Voor mij de PSV er van het afgelopen decennium.
+9/-0

 
3 weken geleden
👍, prima verwoord
+1/-0

Tony the Tiger (geschorst)
3 weken geleden
Hoe moet ik me dat voorstellen Luuk en Zahavi in 1 elftal?
+1/-0

 
3 weken geleden
Zahavi kan op de rug van Luuk gaan zitten. Krijg je een tweekoppige monster. Moet de KNVB nog spelregels voor verzinnen. Maar ook aan dat tweekoppig monster heb je niets als je geen spelers hebt die bruikbare voorzetten kunnen afleveren.
+3/-0

 
3 weken geleden
Niet.... Zahavi zal denk ik wel gaan als Luuk komt, anders gaat Eran gewoon banken.... nieuw spitsenkoppel word denk ik Luuk met Noni👍, Romero als back up, eran zal wel met familie terug naar de Gazastrook gaan
+2/-5

 
2 weken geleden
Zoals Riverside al zegt, ik denk niet dat deze twee samen in een 4-4-2 systeem in het veld staan. Zie Luuk eerder samen met Malen, Madueke of Romero in dit systeem. Ga je naar het 4-3-3 (of iig met 3 aanvallers) systeem, dan zal het Luuk worden met Gahkpo en Madueke worden ofzo.
+1/-0

3 weken geleden
Luuk de Jong is wat Dusan Tadic bij Ajax is. Luuk heeft er altijd gestaan bij PSV en is de beste kopper van Europa. Hem terug halen is altijd een goede keuze!
+8/-0

 
2 weken geleden
Aan een goeie kopper heb je niets als er geen hoge voorzet wordt gegeven van de flanken. Die heb ik afgelopen seizoen amper gezien
+2/-0

 
2 weken geleden
Voor die hoge ballen hadden we de spits ook niet...
+2/-0

3 weken geleden
Steeds alles terug halen is dat wel een goed plan ,nieuwbloed kan ook wel eens goed zijn en zijn loon was toen bijna 2 miljoen ook een bak met geld !!
+1/-0

 
3 weken geleden
Van mij mag Arias ook nog terugkomen.
+5/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
3 weken geleden
Van mij mag de vrouw van Arias terugkomen. Alle ballen op Karin
+4/-0

 
2 weken geleden
Aan (alleen) nieuw bloed heb je niets, een schip heeft een kapitein nodig. En in het voetbal kan je al snel elke linie als een schip zien ;-)
+1/-0

3 weken geleden
Ik ben voorstander van terugkeer Luuk.

Ligt natuurlijk wel aan het financiële plaatje.
+3/-0

Hopelijk komt Luuk.
Topmentaliteit,iemand die een groep bij elkaar houdt.
Ook in de tijd dat hij niet scoorde was hij belangrijk voor het team.
En met Luuk erbij moet Roger meteen af van dat achterlijk vol gas systeem..Luuk haal je niet voor de bank.
+3/-0

 
2 weken geleden
Wat ik me herinner van Luuk, is dat hij wel vroeg druk zette en overal te vinden was, dat hoort toch bij dat volgas?
+4/-0

3 weken geleden
Als ie slim is, komt hij terug naar PSV. 10 goals in de La Liga in 2 seizoenen, terwijl hij er inde Eredivisie 20+ per seizoen in legt. Scoren in het buitenland gaat hem niet zo goed af :-)
+1/-0

 
3 weken geleden
Hij heeft bij Sevilla misschien niet veel gescoord, maar wel voornamelijk tegen de grote clubs: dit seizoen Valencia en Barcelona, vorig seizoen tegen Real Madrid en Atletico Madrid, nog even 1 in de halve finale EL tegen Manchester United en 2 in de finale tegen Inter.
Dus om nu te zeggen dat het hem niet goed af gaat is ook iets te kort door de bocht. ;)
+3/-0

 
2 weken geleden
Helemaal mee eens. Luuk doet het zeker goed in de La Liga, hij speelt niet voor niets in de finale van de EL. Hij is heel belangrijk voor het team, maar dat was hij bij PSV ook en dat is wat velen niet zien. Zehavi doet dit ook, veel vuile meters lopen om druk te zetten op de tegenstander of om ruimte te maken voor medespelers. Luuk is een enorme onderschatte spits. Echter worden spitsen vaak afgerekend op het scoringsvermogen, daar laat hij het helaas liggen in het buitenland. Van mij had hij wel degelijk topscoorder mogen worden in de La Liga ;-)
+1/-0

3 weken geleden
Ik denk dat dit een goede zet is. We zijn op het moment erg actief op de transfermarkt, maar als wij nu 5 nieuwe basisspelers aanschaffen (Drommel, Ramalho, Mwene, ..., ...) die geen historie bij PSV hebben, dan krijgen we dalijk weer het gezeur dat het team tijd nodig heeft om ingespeeld op elkaar te raken en hebben we weer een tussenjaar. Dan kun je denk ik beter voor een Van Ginkel en De Jong gaan.
+3/-0

 
2 weken geleden
Iemand met zo een inzet, het altijd door blijven gaan, moet je naar mijn mening altijd willen hebben.
+4/-0

 
2 weken geleden
Dat wil iedere trainer. Vraag is of Luuk in het systeem van Schmidt tot zijn recht komt. Wellicht, maar dan in een andere rol dan hij tot nu toe gehad heeft bij PSV.
+1/-0

2 weken geleden
Luuk is behalve een goede speler ook een echte leider. Iemand die voorop gaat in de strijd en zich laat horen in de kleedkamer. Laat hem maar komen, ik spring voor Luuk!
+1/-0

2 weken geleden
gauw halen en gelukkig een die gewoon nederlands spreekt :-)
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

berghuis boer boscagli davynavy doan drommel duitsland dumfries frankrijk gakpo garantie gotze gravenberch jong kopman kruijswijk madueke malen nederland oranje poels promes roglic roon sir tinus tour weghorst wijndal zahavi