Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Maximiliano Romero op huurbasis naar Udinese, Italianen hebben optie tot koop'

18 juni 2021 09:21 - Gianluca Di Marzio
Foto: Pro Shots

[Update] "Maximiliano Romero op huurbasis naar Udinese, Italianen hebben optie tot koop"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad weet te melden dat PSV in gesprek is met Udinese over een transfer van Maximiliano Romero. Over de exacte voorwaarden wordt nog gepraat tussen beide clubs. Mogelijk gaat het om een verhuurperiode met een al dan niet verplichte optie tot koop. Vanwege blessureleed kwam Romero nog nauwelijks in actie voor PSV. De Argentijn heeft nog een contract voor twee seizoenen in Eindhoven.

Update 17:19: Volgens de doorgaans zeer betrouwbare Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio staat Maximiliano Romero op het punt om te tekenen bij Udinese. De Argentijn zal vrijdag de medische keuring ondergaan, maar PSV en Udinese zijn al akkoord over een transfer. Afgaande op de berichtgeving van Di Marzio lijkt het om een definitieve transfer te gaan. Hoeveel PSV ontvangt voor de spits wordt niet gemeld.

Update 18-06 09:21: Het Eindhovens Dagblad meldt nu dat Maximiliano Romero toch op huurbasis zal vertrekken naar Udinese. De Italianen hebben daarbij wel een optie tot koop bedongen. Udinese hoopte vorig seizoen al op zijn komst, maar toen raakte de Argentijn zwaar geblesseerd aan zijn knie. Onduidelijk is nog wel hoe hoog de optie tot koop is en of deze al dan niet verplicht is.

Meer op Gianluca Di Marzio
Tags

udinese romero maximiliano italianen marzio blessureleed keuring verhuurperiode

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Met het eventuele vertrek van Malen zou ik hier nog even mee wachten. Hij was goed bezig vorig jaar, totdat hij wederom werd getroffen door een enorme dosis pech. Ik heb deze jongen nog niet afgeschreven. Tenzij we natuurlijk praten over getallen van 8 cijfers, dan wordt het een ander verhaal. Kijken de naar de huurclausules van Doan en Bruma zal het er een worden waarbij we geld verliezen.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Vertrouwen op Romero bij een vertrek van Malen? Nou, nee. Romero heeft net iets teveel "pech".
+3/-0

2 maanden geleden
Ik vrees bij dit soort nieuws altijd een beetje een Eidur Gudjohnsen-scenario. Afschrijven / goedkoop laten vertrekken vanwege blessures, en vervolgens speelt ie vijf jaar later de CL-finale...
+1/-0

2 maanden geleden
Een signaal dat PSV een andere spits heeft gevonden (Luuk de Jong).
+1/-0

 
2 maanden geleden
Of Cassio Ramos & Diego Tardelli die pas begonnen te presteren toen zij bij PSV weg waren (lees: terug in Brazilië).
+1/-0

 
2 maanden geleden
Tardelli werd voor één seizoen gehuurd dus de situatie is niet echt vergelijkbaar.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik mag toch hopen van niet! Dit is de beste die we hebben (ja, ik vind hem zelfs beter dan Donny van de Malen).
+1/-4

 
michelos (geschorst)
2 maanden geleden
Dat moet dan op basis van zijn wedstrijdjes in Argentinië zijn.

Want hier heeft ie nog niks laten zien.
+3/-1

2 maanden geleden
Ik snap hier vrij weinig van. Gaat dan vast met een optie weg die (veel) minder is dan zijn aanschafwaarde terwijl hij niet onverdienstelijk speelde voor zijn blessure.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Wellicht hem nog keer proberen in voorbereiding. Maar wat als hij wéér geblesseerd raakt, hetgeen niet bepaald denkbeeldig is.
+2/-0

2 maanden geleden
Aub niet laten gaan!! Onze topspits… moet alleen ef fit worden. Ik zie echt toekomst in deze jonge, hoop echt dat psv hem niet verhuurd/verkoopt. Zelfs niet wanneer er een vervanger voor malen komt.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Zal je net zien dat hij, net als hij geen eigendom van ons meer is, (weer) zijn topniveau gaat halen. Sommige spelers gedijen beter in een écht topsportklimaat. Gek hè? Nou ja, als wij maar enigszins quite spelen, m.a.w. de €10M terug.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Lijkt me een aardige utopie dat je na twee zware blessures en slechts enkele minuten speeltijd een transfersom kan krijgen dat ook maar in de buurt komt van 10 miljoen euro
+1/-0

 
2 maanden geleden
Mijzelf ook eerlijk gezegd.

Bit of wishfull thinking.

Fijn "afscheidscadeautje" van Marcel.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Waarom zou je hem verkopen dan? Vorig jaar tegen de basis aan, nog twee jaar contract. Ik zie echt geen enkele rede om deze jongen met verlies te verkopen, dan zou ik hem nog een jaar hier houden.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Niet verkopen, niet verkopen NIET VERKOPEN!!!
+3/-0

 
2 maanden geleden
En nu zal hij de volledige voorbereiding nog moeten missen vanwege zijn blessure. Pas in de loop van het seizoen kan hij aanhaken bij de selectie. Hij zal zeker in zijn eerste maanden nog geen optie kunnen zijn. Wat wil je er mee doen dan?
+2/-0

 
2 maanden geleden
Hoezo voorbereiding? Hij staat op het punt gekeurd te worden dus is in feite fit.
+1/-0

 
2 maanden geleden
We zullen het meemaken. En horen vanzelf de prijs!
+1/-0

reactie verwijderd

2 maanden geleden
Hij is wel verantwoordelijk voor mijn meest euforische moment dat ik afgelopen seizoen live heb beleefd in het Philips stadion.
+4/-0

Riverside (geschorst)
2 maanden geleden
Ik hoop dan toch echt op verkoop, icm doorverkoop, ik zag hem liever niet vertrekken….. wij hebben de echte Romero niet gezien… ik denk dat hij een groot potentieel heeft, ondanks al z’n tegenslag…. Jammer, allemaal verliezers, tot nu toe….
+2/-0

 
2 maanden geleden
Even afwachten nog.. we kunnen pas verliezers zijn als de details van de deal bekend gemaakt worden.
Ik zie het potentieel ook wel, maar ben ook bang dat de man teveel glas in z’n DNA heeft zitten..
+1/-0

2 maanden geleden
Nu maar hopen dat we er nog veel voor krijgen richtig de 10 miljoen of weer voor 4-5 miljoen weg gegeven .??
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Geen club in de wereld die 'richting de 10 miljoen' geeft voor een jonge speler die nu al veel blessureleed achter de rug heeft en daardoor nog nooit op niveau heeft kunnen laten zien wat hij kan. Als je 4 à 5 miljoen krijgt is er een superdeal gedaan door JdJ, maar zelfs dat betwijfel ik, dat zit er mi. gewoonweg niet in.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Waarom denk je dat er een huurperiode van 1 jaar + optie tot koop is afgedongen?
Wanneer Romero fit blijft en goed functioneert, dan is de kans groot dat Udinese hem alsnog voor een flinke pak geld overneemt.
En Udinese heeft een jaar om hem van dichtbij te zien.

Daarnaast voor de azijnzeikers onder ons: Boekhoudkundig staat Romero voor nog maar 4 miljoen in de boeken.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Het is niet zo zwart wit. Of zullen we bij Malen en Dumfries bij verkoop ook kijken naar de boekhoudkundige waarde?
+1/-0

2 maanden geleden
Ik denk dat het verstandig is om Romero te verkopen. Hij is erg blessuregevoelig gebleken waar hij zelf ook niets aan kan doen. Hij leek afgelopen seizoen lekker te beginnen en weer een blessure.
PSV moet doorselecteren en beter worden met fitte spelers. Hier hoort Romero jammer genoeg niet bij.
+1/-0

2 maanden geleden
En toch had ik m hier een kans gegeven.
+2/-0

2 maanden geleden
Toch had ik graag gezien dat ze hem verhuren zonder optie tot koop. Als hij blessurevrij blijft kan hij echt gaan verrassen en dat wordt hij veel meer waard.
+1/-0

2 maanden geleden
Buiten het feit of we Romero moeten houden of niet, vind ik dat PSV spelers te gemakkelijk verhuurd. De andere club kan dit risicoloos doen en de speler na een jaar weer gemakkelijk terugsturen, zie Doan en Bruma.
In tegenstelling tot Ajax die een Traoré gewoon voor ± 10 Mil verkoopt. Dat zie ik dan toch liever.....
+2/-0

 
2 maanden geleden
Traoré heeft vorig seizoen meer gespeeld dan Romero in alle jaren bij PSV. Bovendien CL gespeeld en aardig wat goals gemaakt. Ajax verkoopt hem op het juiste moment, want het is een vrij matige spits die niet goed genoeg is voor het Ajax-niveau.

Romero is ontzettend blessuregevoelig gebleken. Ik snap wel dat een team liever eerst wil huren. Of PSV daar dan in mee moet gaan of niet, is afhankelijk van de plannen van die de club met hem heeft. Blijkbaar willen ze de ruimte in de selectie liever op een andere manier invullen.

Door zijn blessures heeft hij nooit echt de kans gekregen om onze harten te stelen, maar op basis van wat ik wél gezien heb, twijfel ik of hij het niveau heeft van bijv. een Madueke. En dan is een vertrek en schade beperken misschien wel de beste optie.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik begrijp dat je Traoré niet kan vergelijken met Romero. Ik wil alleen aangeven dat PSV spelers als Romero, Doan en Bruma voor veel geld koopt en daarmee ook het risico neemt of ze het niveau aankunnen. Vervolgens verhuren we deze spelers erg gemakkelijk, waarmee de andere partij geen risico neemt. We zijn geen liefdadigheidsinstelling, als een andere club een speler wil overnemen kunnen ze 'm kopen en daarmee ook wat risico nemen.
Ik snap ook dat het zo niet altijd werkt en dat PSV zelf ook spelers huurt, maar vind dat PSV er net iets te gemakkelijk in is om ze maar te verhuren ipv te verkopen.
+4/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Helemaal mee eens. PSV investeert een vermogen in blessuregevoelige spelers en/of die er niks van kunnen en vervolgens begint weer een nieuw verhuurtraject. Uiterst kostbaar en improductief.
+2/-0

 
2 maanden geleden
PSV moet zelf ook meer op deze manier zaken gaan doen, want dan had PSV een Bruma gehuurd voor pakweg 2 miljoen en 1 jaar kunnen bekijken of hij daadwerkelijk de aanwinst zou zijn, die Marcel Brands en de scouting in hem zag.
Dat had je een miljoentje of 10 gescheeld.
+1/-0

2 maanden geleden
Persoonlijk begrijp ik deze deals nooit zo goed. Zeker wanneer de optie tot koop niet verplicht is. Dit was/is een enorm talent. Heeft ontzettend veel pech gehad met blessures en kan zomaar nog weleens gaan verassen.

Nu kan je de volgende twee situaties krijgen:

1.) Hij speelt goed, scoort regelmatig en is blessurevrij -> Udinese koopt hem en zou hem gelijk voor flink wat miljoenen meer kunnen doorverkopen. Want de potentie, die ziet iedereen.

2.) Hij speelt matig, af en toe goed (zie Doan), slecht of krijgt opnieuw een blessure -> Udinese koopt hem niet en PSV zit met hem opgescheept.

Nu ben ik natuurlijk aan het speculeren. Het kan zomaar zijn dat de koopoptie verplicht is. Maar als ik kijk naar wat het meest gebruikelijk is en PSV vorig jaar gedaan heeft, dan durf ik mijn geld erop in te zetten dat het geen verplichte koop is.

Dan had je hem nog beter gewoon kunnen verhuren zonder koopoptie aan pakweg Heerenveen. Doet hij het daar goed, dan is die gelijk 10 miljoen waard (zie Lammers). Natuurlijk loop je dan ook het risico, maar dan heb je wel de regie in eigen handen.

Ik heb het gevoel dat heel veel clubs spelers huren met koopoptie (niet verplicht) zonder de echte intentie te hebben om de speler uiteindelijk te kopen. Lekker risicoloos spelers uitproberen. Zijn ze goed en is de marktwaarde meer geworden dan de koopoptie? Dan koop je hem. Is de marktwaarde hetzelfde of minder geworden? Dan koop je hem niet. Zeker met jonge spelers is dit leuk verdienen voor veel clubs.
+2/-1

 
2 maanden geleden
"Ik heb het gevoel dat heel veel clubs spelers huren met koopoptie (niet verplicht) zonder de echte intentie te hebben om de speler uiteindelijk te kopen. Lekker risicoloos spelers uitproberen."

Dat doen we zelf toch ook?
Afgelopen seizoen nog met Fein en het seizoen daarvoor met Rodriguez.
+1/-0

Sunnysideup (geschorst)
2 maanden geleden
De upside komt in Italiaanse handen. Snap niks van dat verhuren continu
+1/-0

2 maanden geleden
Mooi!

Dure speler, die voorlopig toch nog niet kan spelen, weg en dus ruimte voor een spits die wel gewoon inzetbaar is.

Go Sjonnie!
+2/-0

 
2 maanden geleden
Hij staat op het punt om gekeurd te worden daar, ze gaan niet kopen zonder hem te keuren he, zijn echt niet gek, dus hij is fit op dit moment, PSV zou er goed aan doen aan een constructie te werken waar doorverkoop procenten wordt veiliggesteld, of gewoon niet verhuren en risico op de evt comeback nemen, hij kan zomaar een sensatie worden.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Er zit natuurlijk wel een verschil tussen een blessure die (zo goed als) hersteld is en fit zijn.
Ze zijn bij Udinese ook niet gek en weten echt wel in welke situatie Romero op dit moment zit. Toch willen ze dus blijkbaar een gokje wagen, net als PSV toen ze Romero kochten.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Rare benedenering, maar okee laat het maar daarbij.
+1/-0

michelos (geschorst)
2 maanden geleden
Dat verhuren met optie tot koop is dusver weinig succesvol.

Laatste alinea is raar. Ik heb nog nooit een verplichte optie tot koop gezien. De term optie zegt genoeg.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik kan me er ook niet veel herinneren alleen weet ik nog dat PSG toen Mbappe 1 jaar had gehuurd met verplichte toekomstige vergoeding van 170m aan het einde van zn huur.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dan moet je toch echt beter opletten. Noah Lang bv.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

backup basarnhem benfica berisha boateng boscagli dumfries eredivisie feyenoord galatasaray gokken ihattaren kwalitatief malen mand mauro midtjylland mwene obispo paok ramalho ring schmidt shevchenko spartak tank teze toptalenten viergever yonci