Transparent
Inloggen
Sluiten

UEFA straft PSV voor ongeregeldheden tegen Galatasaray

27 juli 2021 21:26 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

UEFA straft PSV voor ongeregeldheden tegen Galatasaray; image source: Pro Shots

PSV heeft bekend gemaakt dat het door de UEFA is bestraft vanwege de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tegen Galatasaray van vorige week. De club heeft een boete gekregen van € 1.500. Bovendien moeten bij de eerstvolgende Europese thuiswedstrijd de vakken G en H leegblijven. "Op die vakken ontstond kort voor de rust enige onrust na een doelpunt van Galatasaray", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands. "Het is jammer dat er nu een heel vak de dupe wordt van enkele mensen die hun seizoenkaarten hebben doorverkocht. Tegen hen zullen wij optreden."
Tags

galatasaray uefa doorverkocht gerbrands leegblijven

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Valt nog mee. Zou mooi zijn als PSV de daders kan opsporen en een stadionverbod kan opleggen.
+4/-0

2 jaar geleden
Voortaan dus ook een discriminerend toegangsbeleid voeren als club? Of hoe moet je dit voorkomen als club?
+2/-5

 
2 jaar geleden
Bij de toegang de Turken al moeten weigeren! Waren duidelijke afspraken gemaakt dacht ik zo! PSV z'n eigen schuld!
+9/-5

 
Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Juist mesters. Je hebt volkomen gelijk. 1 / 2 / 3 Turken bij elkaar met een psv shirt aan of wat dan ook is niets mis mee. Maar als er een hele groep bij elkaar naar binnen wil en bij elkaar zit dan weet je dat ze niet voor psv zijn, zo simpel is het en dan moet je direct optreden en niet wanneer het te laat is.
+5/-3

 
Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Je meent dit serieus? Alsof er geen Turkse supporters toegelaten worden? Op verschillende plekken in het stadion zitten gewoon Turkse psv fans, helemaal niets mis mee. Maar geen uitfans is geen uitfans, dus ook niet in de thuisvakken om lekker te kunnen provoceren. Dat vechten praat ik zeker niet goed, had niet mogen gebeuren maar iedereen had aan de poort kunnen zien dat zij smallatasaray fans waren en geen psv fans. Om vervolgens hutje mutje bij elkaar te zitten om te kunnen kloten en uitlokken, ook toen had psv in kunnen grijpen. Helaas deden ze dat pas na het escaleren. Hoop dat psv er ook van geleerd heeft intern en nu eens een voorbeeld gaat stellen en enorm hard optreedt tegen de kaartjes doorverkopers, zodat dit nog niet nog eens gaat gebeuren, ook niet meer tegen Feyenoord! Ik ben er voor de seizoenskaarten per direct in te trekken en 5 jaar stadionverbod te geven aan deze mensen.
+8/-4

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Met dank aan de echte supporters die hun kaarten doorverkopen ga je vanzelf een keer krijgen dat je je moet legitimeren bij binnenkomst. Staat er op jouw kaart een andere naam dan op jouw ID mag je meteen weer omdraaien. Is in sommige landen overigens ook al jaren zo.

Precies dezelfde reden waarom dat gedoe bij (Europese) uitwedstrijden tegenwoordig zo onnodig ingewikkeld is. Die kaarten werden ook de hele tijd doorverkocht (supporters met sv). Vervolgens waren mensen ook nog zo slim om uitgebreid op internet (ook op het oude forum hier) uit te leggen hoe je de omwisselbiljetten kan vervalsen. Dan komt PSV vanzelf wel in actie om het tegen te gaan.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Wie zegt dat de kaarten doorverkocht zijn? Mooi verhaal, maar kunnen ook gewoon Eindhovenaren geweest zijn die de kans hadden om een keer een wedstrijd van Galatasaray te kijken. Wat denk je van die theorie?
+2/-1

 
2 jaar geleden
Nou er konden alleen kaarten worden aangeschaft door (seizoen)club card-houders.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Bij Philips asml werken een heleboel expats uit Turkije. Via de werkgever kan je ook tegen een gereduceerd tarief kaarten kopen. Heb je geen clubcard voor nodig. Die lui zagen er ook niet uit als relschoppers. Of iets dergelijks. Zaten gewoon gezinnen die in hun onwetendheid dachten te kunnen juichen voor hun team. Wat overigens ook gewoon zou moeten kunnen. Er zijn zoveel methoden om legaal aan een kaartje te komen. De opmerking van PSV dat ze gaan uitzoeken wie de kaarten doorverkocht hebben is te makkelijk.

Hij zou zich in eerste instantie eens moeten gaan richten op de mensen die denken dat ze eigen rechter mogen spelen. Dat is het echte probleem.
+5/-1

 
Voor degenen die graag willen kunnen juichen voor de bezoekende club hebben ze iets heel moois uitgevonden en zie je ook in ieder stadion: een uitvak. En aangezien de UEFA de aanwezigheid van uitsupporters verbiedt zijn ze helemaal niet welkom in het stadion.
+2/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Heb je ook helemaal gelijk in. Maar ze hebben ook iets uitgevonden voor mensen die denken dat ze andere mensen mogen mishandelen. Een gevangenis! En aangezien de samenleving mishandelingen niet tolereert zijn dergelijke figuren niet welkom in onze samenleving.
+1/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ook dan is de herkomst van de kaarten duidelijk en moet het traject via de zakenrelaties van PSV vrij eenvoudig zijn te achterhalen. Overigens zal zo'n bedrijf ook wel op de hoogte zijn van de regels rond het bezoek van Europese kwalificatiewedstrijden en die kaarten dus niet zomaar vrijgeven aan niet-cardhouders.

Dan is er nog de kip-ei kwestie. De met Galatasaray sympathiserende bezoekers waren als eerste in overtreding door het stadion te betreden en zich niet low profile op te stellen. De 'correctie' daarop was gevalletje actie-reactie. En zoals hier meermaals gememoreerd, dit incident staat niet op zich. Supporters zijn het zat dat uitsupporters het stadion over nemen terwijl PSV e.e.a. wel best lijkt te vinden.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Ben ik niet helemaal met je eens, RIS, ik neem regelmatig PSV-supporter uit mijn omgeving zonder club card mee naar met name Europese wedstrijden. Soms op extra aan te schaffen kaart op mijn eigen naam, maar vaker namens mede seizoenkaarthouder die zelf niet wil en/of kan. Moet toch gewoon kunnen.

Zelfs het aanschaffen van kaarten voor bevriende supporters van andere clubs mag imo geen probleem zijn, zolang deze maar in cognito zijn (lees: géén clubkleuren) en zich gedragen. Daar moet je dan zelf voor instaan.
+2/-0

 
Ik bedoel niet dat ik vind dat er een legitimatieplicht moet komen, maar ik verwacht dat dit uiteindelijk wel gaat gebeuren omdat het regelmatig mis gaat met provocerende uitsupporters op de thuisvakken.

Dat zal dan inderdaad ook ten koste gaan van supporters in jouw voorbeelden.
+2/-0

2 jaar geleden
Ach, dan gaan die toch ergens anders zitten, moet toch 1/3 leeg blijven.
+4/-0

2 jaar geleden
Opvallend, want volgens mij zat de grootste groep op vak c/d, toch? En daar gelden geen maatregelen voor?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ja snap ik ook niet. Het gezeik ontstond allemaal op Erezuid/vak D. Geen idee wat vak G en H hiermee te maken hebben.
+1/-0

 
Daar ging het er anders ook goed los. Alleen dat is niet op Dumpert verschenen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik oordeel slechts over wat ik in het stadion heb gezien. Maar zit in vak T, dus dat is een eindje weg.
+1/-0

2 jaar geleden
Zag bericht dat ze oost dicht ginnen doen,,,wat G-H er mee te maken hebben ,had dus erger kunnen zijn.Veel strenger worden op deze nep supporters...met dat door verkopen aan de tegen stander en ook DOM..
+3/-0

2 jaar geleden
Boete is te verwaarlozen en gedupeerde kaarthouders voor betreffende vakken kunnen uitwijken naar andere vakken. Is immers 1/3 stadion vrij. Dus valt allemaal reuze mee. Wij hoeven niet uit te wijken naar Den Bosch of Arnhem... verrek dat was juist tegen Galatasaray, cirkel is rond.
+3/-0

2 jaar geleden
Volgens mij was het vooral te doen op ere zuid?

PSV moet zowieso ook eens wat gaan doen aan de stewards. Die zullen ook nooit ingrijpen ergens of, in dit geval, zo een groep Turkse supporters verzoeken zich te gedragen of anders het stadion te verlaten.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Is ook niet aan de stewards, hiervoor zal je professionele beveiliging moeten inschakelen. Die staan volgens mij al deels op oost, maar zijn bij dit soort wedstrijden dus ook nodig op andere vakken.

Ik hoor alleen weinig over het opsporen van de personen die vanaf Oost geweld gebruikten. Waar zou dat door komen?
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Snap niet dat PSV "fans" hun seizoenkaar doorverkopen aan turkse fans.

PSV heeft een 100% ellende ratio tegen turkse clubs.
Ik ben zelf bij 2 turkse voorbereidingswedstrijden geweest, wedstrijd stilgelegd en fans op het veld. 2x prijs.

Of vergeten we nog die keer tegen galataseray waarbij de turkse fans zich misdroegen en de politie als NL politie mietjes kinderen, bejaarde eindhovenaren en PSV fans de aftrap in sloegen met knuppels zodat de misdragende turkse fans die ze niet aan durfde te pakken vrij baan door eindhoven kregen, met als klap op de vuurpijl een officiele waarschuwing voor de aftrap omdat mensen het beu waren met knuppels te worden afgeslagen voor geen goede reden en de NL politie mietjes een paar bakstenen terug cadeau gaven?

Om wat voor reden, de engelse fans zijn wereldwijd berucht, maar in mijn beleving zijn turkse fans 100x zo erg. iig als het gaat om wedstrijden in nederland. altijd ellende.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Laat eens raden: 2009 Sivassppr (3-0), Zutphen! :-)
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Dat is ook precies de reden dat onze jongens eigen rechter spelen, daar moeten PSV en die valse nichten van de politie maar eens over nadenken.

Ik heb t meegemaakt dat MEers in ons vak zaten NB TIJDENS EEN THUISWEDSTRIJD en openlijk ons provocerden, zum kotzen dat NSB Volk
+1/-0

2 jaar geleden
Normaal vind ik Toon Gerbrands uiterst correct in zijn reacties, soms zelfs iets teveel het braafste jongetje van de klas. Maar nu vind ik het opvallend dat hij wijst naar supporters die hun seizoenskaart hebben doorverkocht. Het probleem is dat een groepje supporters zich uit de tent liet lokken door juichende / provocerende Turken.
+1/-2

 
2 jaar geleden
Volgens Toon hadden die Turkse fans daar niet mogen/kunnen zitten behalve als zij onrechtmatig kaarten hadden gescoord via PSV fans.
Als het Turkse fans waren met een PSV-seizoenkaart, hadden ze zich wel anders gedragen rondom de doelpunten en was er niets gebeurd.

Wat verder vak G en H ermee te maken hadden is mij een raadsel....
+2/-0

 
Op West ging het al eerder los dan achter de dugout. Alleen daar is niets van op Dumpert verschenen.
+1/-0

2 jaar geleden
Die Turken juichten alleen maar toen de club waar zij supporter van zijn scoorde. Wat is daar in hemelsnaam mis mee? Er was van provocatie geen enkele sprake. Dat er een stelletje opgefokte PSV-fans zo raar op reageren ligt niet aan hun. Om nog maar te zwijgen van die idioten van Oost die menen het hele stadion over te moeten steken en zich er ook nog eens mee gaan bemoeien.
PSV is nog goed weggekomen met deze minimale boete. Wat mij betreft mogen die "supporters" van Oost die overgestoken zijn allemaal een stadionverbod krijgen.
+1/-2

 
Als je werkelijk wil gaan beweren dat zij niet aan het provoceren waren na het doelpunt zegt het in ieder geval genoeg dat je zelf niet in het stadion was en geen flauw idee hebt waar je over praat.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Juist einde discussie; plus met moraal ridders win je de oorlog nooit
+3/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.841 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman vitesse weghorst xavi