Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV bij bereiken laatste voorronde Champions League tegen Benfica of Spartak Moskou

2 augustus 2021 12:15
Foto: Pro Shots

PSV bij bereiken laatste voorronde Champions League tegen Benfica of Spartak Moskou; image source: Pro Shots

Indien het PSV lukt om de laatste voorronde van de Champions League te halen wacht voor de ploeg van Roger Schmidt een tweeluik met de winnaar van Benfica - Spartak Moskou. Dat werd duidelijk na de loting van maandagmiddag. Het eerste duel zal buitenshuis worden gespeeld op dinsdag 17 augustus of woensdag 18 augustus. De return in het Philips Stadion is dan een week later.

Vier keer eerder speelde PSV in Europees verband tegen Benfica. De gewonnen finale in de Europa Cup 1 in 1987/1988 is bij iedereen bekend en hoeft weinig verdere introductie te hebben. (Voor degenen die nog een keer willen nagenieten). In het seizoen 19974/1975 werden de Portugezen in de kwartfinale van de Europacup 2 ook al uitgeschakeld. In het seizoen 1998/1999 was Benfica een van de tegenstanders in de groepsfase van de Champions League. In Portugal werd verloren, terwijl in Eindhoven gelijk werd gespeeld. De laatste keer dat beide ploegen elkaar in Europees verband troffen was in het seizoen 2010/2011. In de kwartfinale van de Europa League was Benfica in Lissabon met 4-1 veel te sterk. De return in Eindhoven eindigde in 2-2.

Tegen Spartak Moskou speelde PSV nog nooit eerder in Europees verband. De ploeg van Jorrit Hendrix was in de voorbereiding van het seizoen 1990/1991 wel de tegenstander in een vriendschappelijke competitie in Barcelona. Toen werd met 2-1 gewonnen.

Indien PSV in de derde voorronde wordt uitgeschakeld door FC Midtjylland zal de club direct doorstromen naar de groepsfase van de Europa League. Voorrondes hoeven dan niet meer gespeeld te worden.
Tags

benfica spartak voorronde barcelona europacup hendrix introductie lissabon midtjylland nagenieten portugal roger schmidt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Moet te doen zijn.
Mooi affiche in iig.
Eerst die Denen maar.. Ben benieuwd
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
2 maanden geleden
Volgende halte waarachijnlijk Portugal... doable
+1/-0

 
2 maanden geleden
Benfica is anders gewoon de favoriet ...
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
2 maanden geleden
Geef ons gewoon een goeie kans, als je de opstelling van gisteren ziet man. Druipt er vanaf. Slechts 1 goaltje meer over 2 wedstrijden is zat...
+1/-0

mesters79 (geschorst)
2 maanden geleden
Benfica echt de moeilijkste van de 2! Portugees voetbal ligt Nederland niet zo. Maar goed eerst de Denen zien te verslaan!
+1/-0

 
2 maanden geleden
Er spelen niet veel Nederlanders bij PSV.
+2/-0

 
mesters79 (geschorst)
2 maanden geleden
Serieus? đŸ˜‰đŸ€ŁđŸ€Ł
+1/-0

killermfc (geschorst)
2 maanden geleden (gewijzigd)
Voor een play off valt het nog mee, maar is natuurlijk pittig. Hopelijk wordt het Spartak. Gelukkig ditmaal wél eerst uit. Maar goed, first things first: Midtjylland dus.

Overigens klopt het niet dat de dubbele confrontatie in de kwartfinale van 1975 (ook) voor de Europacup I was. Die vond namelijk plaats i.h.k.v de Europacup II. In de halve finale was vervolgens Dinamo Kiev te sterk.
+3/-0

 
site-admin 2 maanden geleden
Je hebt helemaal gelijk. Ik was iets te gehaast met het bericht :D Het is gecorrigeerd
+2/-0

 
2 maanden geleden
Het eerste duel zal buitenshuis worden gespeeld op dinsdag 17 augustus of woensdag 18 augustus. De return in het Philips Stadion is dan een week later.
+2/-0

 
killermfc (geschorst)
2 maanden geleden
Ha dank je, hier was ik iets te gehaast met typen (zie bericht hierboven)!

Ik heb het inmiddels gecorrigeerd, "ditmaal wél eerst thuis" staat idd nogal raar, aangezien wij de eerste 2 voorrondes natuurlijk al thuis begonnen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Gij bent ook al zo oud, dat je dit wel moest weten ;)
+1/-0

 
killermfc (geschorst)
2 maanden geleden
Uiteraard, hahaha!
+1/-0

2 maanden geleden
Eerst de Denen maar eens verslaan en dan een mooi affiche met kansen. Als je het red sta je er in ieder geval terecht. Ik heb er vertrouwen in, maar makkelijk wordt het zeker niet.
+2/-0

2 maanden geleden
Ik ben er niet blij mee. Benfica is een grote club en hun selectie is net als PSV van een hoog niveau en misschien nog net iets beter. Als PSV echt de Champions League in wil moet het echt top blijven presteren.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Niveau van individuele spelers kan hoger zijn, maar voetbal is en blijft een teamsport. Ik vind PSV tot nu toe een hoog teamgehalte hebben en van Spartak en Benfica kan ik dit niet beoordelen.
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
2 maanden geleden
Moet te doen zijn, kwalificatie. Anders hebben we er ook niks te zoeken.
+1/-0

2 maanden geleden
Shakhtar of Benfica was allebei heel lastig geweest. Het is dus lood om oud ijzer. Overigens staat Shakhtar (18e) nog een stuk hoger op de UEFA ranglijst dan Benfica (24e).
+2/-0

2 maanden geleden
Laatste kwalificatie wedstrijd voor deelname aan de CL is natuurlijk nooit tegen een makkelijke tegenstander. We gaan het zien. Is Benfica of Spartak Moskou een maatje te groot hebben we ook niks te zoeken in de poulefase van de CL. Mocht PSV de CL wel halen hoop ik toch dat we niet alleen de poen maar ook wat punten binnenhalen zodat we niet eventueel bijna puntloos als laatste in de poule eindigen. Doelstelling is natuurlijk CL halen maar dan zowel sportief als ook financieel.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Financieel is meedoen aan de CL zelfs een feest bij 6 nederlagen in de groepsfase. Qua coëfficiëntpunten krijg je in de CL een startbonus van 4 punten, wat gelijk staat aan 2 overwinningen. Tel daar de 6 wedstrijden in de voorronde bij op en dan zet je ook op dat gebied stappen mocht je niks winnen in de groepsfase.
+1/-0

2 maanden geleden
"tegen Benfica of Spartak Moskou"

Gelukkig staat er "of" en niet "en"...
+2/-0

2 maanden geleden
Vervelend hoor die potjes tegen nietszeggende tegenstanders voor het echte werk begint.😉
Of zit ik nu op het verkeerde forum😂
+1/-0

2 maanden geleden
Mooi die kwalificatie rondes, mooi meegenomen interessante voorbereiding op het grotere werk en het levert ook nog wat punten en centjes op, het overkomt je niet elke dag.
+1/-0

2 maanden geleden
Wil je bij de grote jongens horen, dan moet je dit kaliber tegenstanders ook overwinnen.
+2/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

afgetroefd awaydays benfica boomertje clown doan drommel eredivisie feyenoord gakpo ginkel gotze hansie ingewikkeld izecson kraaij maalderink madueke moe mwene oorlog registratie sangare schmidt sparen teze vertessen vinicius yassera zahavi