Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'PSV en FC Twente akkoord over verhuur met optie tot koop van Michal Sadílek'

5 augustus 2021 16:38 - Tubantia.nl
Foto: Pro Shots

[Update] "PSV en FC Twente akkoord over verhuur met optie tot koop van Michal Sadílek"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad weet te melden dat FC Twente zich bij PSV heeft gemeld voor Michal Sadílek. De Tukkers willen de middenvelder graag op huurbasis overnemen. Zelf ziet Sadílek een tijdelijk vertrek naar FC Twente zitten. De Tsjech heeft nog een contract tot het einde van het seizoen, maar PSV heeft een optie om die verbintenis met een jaar te verlengen.

Naast FC Twente staat Sadílek ook nog in de belangstelling van Sparta Praag. Vanwege de vele concurrentie kan Sadílek niet rekenen op veel speeltijd in Eindhoven. Naast Marco van Ginkel, Ibrahim Sangaré en Davy Pröpper komt ook Érick Gutiérrez er over twee weken nog bij. De Mexicaan kan echter ook nog vertrekken. Daarnaast zou PSV zich ook nog beraden op versterking voor het middenveld.

Update 16:38: Volgens de Tubantia hebben PSV en FC Twente al een akkoord bereikt over Michal Sadílek. Indien de middenvelder door de medische keuring komt zal de Tsjech op huurbasis naar FC Twente vertrekken. De Tukkers hebben bovendien een optie tot koop bedongen. Ook Sparta Praag was in de markt, maar Sadílek wil in Nederland blijven.

Rik Elfrink meldt via Twitter dat de koopoptie ongeveer 1,5 miljoen euro bedraagt met een doorverkooppercentage.

Meer op Tubantia.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

sadilek twente praag sparta tsjech beraden elfrink ginkel gutierrez keuring nederland sangare

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Tijd voor een verkoop. Schat hem als bijtertje op het middenveld wel hoger in dan Mauro en Thomas, maar kan me voorstellen dat hij zelf weer meer wil spelen
+3/-0

2 jaar geleden
Al genoeg in de verhuur ,nu nog alleen te koop...
+3/-0

 
2 jaar geleden
Net alsof er zoveel spelers verhuurd zijn.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Mee eens, Bij een verkoop kan je het dossier sluiten van een speler die net te weinig kwaliteit heeft om echt wat aan PSV-1 toe te voegen.
Met Baumgartl, Bruma, Guti en Mo hebben we al genoeg spelers die PSV te weinig bieden.
+1/-0

2 jaar geleden
Wellicht geen slecht idee.

Zo houd je hem in het zicht.

Terughaal optie in winterstop?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Oh ja joh? Ben jij fan van Sadilek?
Je blijft me verbazen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Nou dat wil ik niet beweren Niet per se fan nee. Maar wij hebben ergere bagger gehaald. En het seizoen is lang. Blijven wij fit? Altijd fijn om achter de hand te hebben. International Tsjechië. Zo slecht ben je dan niet. Beter dan Oranje.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Hahaha inderdaad beter dan Oranje...
+1/-0

2 jaar geleden
Begrijp niet dat spelers van PSV vaak verhuurd (gaan) worden terwijl PSV zelf erg weinig spelers huurt met eventueel een optie tot koop (Fein uitzondering)
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat kan komen omdat de boys een nogal riant salaris genieten dat voor kleinere clubs niet voor lang valt op te brengen. Vandaar huren, want voor kopen is geen geld. En zelfs bij huren zie je constructies dat zelf het volledige salaris niet eens kan worden vergoed.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Buitenlandse topclubs doen niet anders. Veel spelers aantrekken waarvan merendeel weer verhuurd wordt. De pareltjes die het gaan redden komen dan vanzelf boven drijven en krijgen dan een kans bij die club, anders weer verkopen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Omdat we de laatste jaren zoveel bras voorzien hebben van een riant contact. Nu we een echte trainer hebben zijn ze allemaal overbodig.
+1/-0

2 jaar geleden
Goede aanschaf voor Twente. Denk dat hij het daar aardig kan gaan doen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Mee eens. Ik denk dat hij veel kan toevoegen aan Twente. Ik hoop dat hij geweldig gaat doen daar. In slechtere tijden(afgleopen 2 jaar) stond hij vaak z'n mannetje, prima gast!
+1/-0

Deze jongen gaat shinen bij Twente waarna Twente hem voor wat euri kan inlijven en het jaar daarop cashen.
+1/-0

2 jaar geleden
Tja... Goeie speler maar niet voor Psv.
Ben benieuwd wie ervoor Rosario.. sadilek en Malen terugkomen..
+1/-0

2 jaar geleden
Mooi!
Topventje maar niet goed genoeg.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Maar beslist niet minder dan Mauro of Thomas.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Als jagertje misschien wat beter dan Mauro en Thomas maar voetballend niet. En aangezien we tegenwoordig weer gewoon lijken te gaan voetballen, ipv jagen en proberen een nederlaag of gelijkspel te voorkomen, niet meer nodig.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Maar om te (kunnen) voetballen, moet je wel de bal hebben, deze ver- of heroveren. Als eventuele stand-in voor Sangaré zeg maar.

(edit: die invalbeurt van Mauro in Istanbul kost je zomaar een tegentreffer)
+1/-0

 
2 jaar geleden
En zijn invalbeurt in Emmen leverde 3 belangrijke punten op om de voorronde van de Champions League überhaupt te halen. Die jongen is lang geblesserd geweest dus om hem nu af te schieten vanwege een mindere invalbeurt (zonder consequenties) terwijl hij nog weinig wedstrijdritme heeft gaat wellicht wat ver. Het is geen wereldspeler maar zo'n fout is bij hem een uitzondering.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Halen beide het niveau niet, mauro soms, maar vasthouden is de kunst.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Een ideale reservespeler voor ons middenveld wat mij betreft maar hij zal zelf natuurlijk ook graag meer willen spelen. Twente leuke ploeg, die kunnen dit seizoen best eens gaan verrassen. Misschien contract verlengen en volgend jaar als mogelijke opvolger van Sangare een kans geven?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Sangare is bijna 2x zo groot als Sadilek, dus qua power ga je fysiek dan wel veel inleveren
+1/-0

 
2 jaar geleden
De opvolger van Sangarè is dit seizoen al nodig. Benieuwd wie er voor Rosario wordt gehaald.
+1/-0

2 jaar geleden
Ron Jans gaat er wel wat van maken,daar in Enschede.
Prima toevoeging deze terrier.
+1/-0

2 jaar geleden
Verbaast mij ietwat. Heeft veel karakter en kan best mee and selektie speler.
+1/-0

2 jaar geleden
Hoe werkt zo'n "met optie tot koop" constructie eigenlijk?

Heb je dan het 1e recht om te onderhandelen na de huur. En hoe zit dat met geld en salaris.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Volgens mij wordt de afkoopsom van te voren afgesproken. Dus Twente weet nu al wat ze volgend jaar moeten betalen als ze hem dan over willen nemen. Salaris zal dan nog onderhandeld moeten worden met de speler denk ik.

Het is wel opvallend hoe vaak we verhuren met optie tot koop. Ik vind die constructie eigenlijk vooral interessant voor de hurende partij.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Inderdaad, stel je voor PSV vraagt 3 miljoen en hij speelt de sterren van de hemel, marktwaarde naar 5 miljoen. Dan ben je spekkoper als hurende partij!
Speelt hij ruk dan neem je afscheid als hurende partij.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Wat ook nog kan: afkoopsom is 2 miljoen, speelt de sterren van de hemel en hurende partij geeft aan 2 miljoen niet te kunnen betalen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
De laatste keer dat FC Twente een transfersom betaalde was €400.000 voor Boere in seizoen 17/18. Dus die zie ik die €1,5 miljoen (plus doorverkooppercentage), waar het nu blijkbaar omgaat, niet betalen. De laatste keer dat ze zo'n bedrag hebben betaald was in seizoen 14/15 voor Ziyech en Mokotjo. Dat was vlak voordat de financiële problemen begonnen.
+1/-0

2 jaar geleden
Liever niet in NL, maar ja, Who am I?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Voordeel van Nederland is natuurlijk wel dat hij in de picture blijft. Als hij verhuurd wordt aan pak 'm beet een Griekse club zie je er een jaar niks van.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
2 jaar geleden
Wat heb je er aan dat hij in de picture blijft ? Door de slappe huurdeal krijg je hem alleen terug als hij er niks van bakt.
Snap er echt geen zak van, waarom PSV zoveel verhuurt met optie tot koop. Als PSV zo huurt prima, maar wij zijn toch geen FC Dordrecht om zo een speler bij Twente in de markt te zetten.
+1/-0

 


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert baka bakayoko bosz brobbey crisy ehvdgxt excelsiorvriend izecson job koen maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul roger santos schandalige sutalo teze til trestena var volslagen xavisimons zusje