Transparent
Inloggen
Sluiten

Rik Elfrink: 'Ik denk dat PSV eind deze maand Luuk de Jong wil gaan ophalen'

9 augustus 2021 12:04 - Peesjevee Podcast
Foto: Pro Shots

Rik Elfrink: "Ik denk dat PSV eind deze maand Luuk de Jong wil gaan ophalen"; image source: Pro Shots

Rik Elfrink verwacht dat Luuk de Jong deze transferperiode nog naar PSV zal komen. Dat geeft de clubwatcher aan in de Peesjevee-podcast. "Ik denk dat PSV eind deze maand Luuk de Jong wil gaan ophalen", aldus Elfrink. "Met zijn kwaliteiten kun je Luuk de Jong in je selectie altijd gebruiken, zowel als plan A en als plan B. Ik kan me wel voorstellen dat er bij PSV enige zorgen over zijn, want De Jong en Eran Zahavi samen zie ik niet echt goed zitten."

PSV werd afgelopen periode ook gelinkt aan Mergim Berisha, maar hij lijkt niet te komen. "Daar is bij zijn management belangstelling voor getoond, maar door wie en wat is lastig. PSV heeft gezegd dat zij zelf niet gebeld hebben", zo geeft Elfrink aan. "Het kan ook door iemand anders zijn gedaan, maar zijn management is wel benaderd. Op dit moment zijn er alleen geen aanwijzingen dat dat heel heet is."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong elfrink aanwijzingen berisha eran mergim peesjevee podcast zahavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Ik hoop dat Luuk de Jong niet terugkomt. Hij kan heel goed koppen( iets wat we in de huidige selectie missen) maar voetballend is hij heel erg matig en ik vind eigenlijk dat we al teveel oudere spelers zonder restwaarde hebben. Ik hoop nog steeds op BV Hlozek. We hebben de kans om de selectie echt af te maken, ik zou persoonlijk echt teleurgesteld zijn als hij wel zou komen.
+8/-2

 
2 jaar geleden
Dat valt toch wel mee? Alleen Zahavi, Götze, Van Ginkel, Propper en Viergever vallen denk ik in die categorie. Die gasten zijn allemaal gratis of zeer goedkoop binnengehaald en vertegenwoordigen ook zo goed als geen waarde op de balans.

Wel met je eens dat er niet fors geïnvesteerd moet worden in Luuk de Jong. Hem mag je echt alleen halen als hij goedkoop is.
+5/-2

 
2 jaar geleden
Ramalho is ook bijna 30, Max en Mwene ook achter in de 20.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Van al deze 'oude' spelers, is alleen voor Max een noemenswaardige transfersom betaald. Dat is dus ook de enige die met waarde op de balans staat en waarop afgeschreven moet worden. Bovendien zijn al deze gasten, behalve Viergever, op dit moment meer waard dan het bedrag waarvoor ze zijn aangetrokken. Wat mij betreft dus totaal geen problematische situatie.

Vergeet niet, jonge selecties winnen geen prijzen. Daar zijn ze in Amsterdam een paar jaar terug (helaas) ook eindelijk achter gekomen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Natuurlijk heb je oudere spelers nodig in je selectie om voor prijzen in aanmerking te komen maar het gaat om balans. Mijn persoonlijke mening is dat een basiselftal dat bestaat uit Drommel, Mwene, Ramalho, Boscagli, Max, Sangare, VGinkel, Gakpo, Gotze, Madueke, En dan ook nog eens Luuk de Jong te weinig spelers met restwaarde heeft. PSV is nou eenmaal voor een groot deel afhankelijk van de verkoop van spelers. Als Zahavi weg zou gaan en ze bv(Hlozek, Berisha) aan zouden trekken als basisspeler en als Luuk de jong dan bereid was om als pinchhitter(daar is hij natuurlijk wel echt goed voor) te komen, dan zou mijn antwoord dolgraag zijn. Maar zoals de situatie nu is liever niet.
+3/-0

2 jaar geleden
Wanneer komt Maxi terug? Het wordt wel erg druk voorin wanneer en Luuk, en Zahavi en Romero moeten knokken voor een basisplaats en er ook nog spelers als Fofana een keertje willen komen ruiken.
+6/-0

 
2 jaar geleden
Je noemt Fofana en als Luuk terug komt denk ik dat hij juist minder tot geen tijd gaat krijgen en dus misschien niet verlengt.
Ik zie het ook niet zitten, niet nu.
Bergwijn, Malen, Madueke, Gakpo die lijn moeten we doorzetten
+5/-0

 
2 jaar geleden
Je weet dat maar een klein percentage van de jeugdopleiding (en het maakt niet uit bij welke club je gaat kijken op dit gebied) het haalt tot de top?
Veel spelers vertrekken eerder door te hoge eissen, kunnen de druk niet aan of zijn gewoonweg niet goed genoeg. Deze spelers belanden uiteindelijk bij Europese middenmoters. Ik denk dat je blij mag zijn als je ieder jaar 1 (of 2) spelers uit eigen jeugd door kan laten groeien tot een vaste basis speler.
Uiteraard zou dit hoger mogen zijn van mij, maar ga maar bij elke (Europese) club kijken, je ziet zelden dat er ieder jaar weer meer dan 3 spelers uit de eigen jeugd doorgroeien naar de basisplaats bij diezelfde club.

Op dit moment hebben we Madueke en Vertesse welke net komen kijken (Gahkpo, Teze en Obispo zijn van eerdere lichtingen). Spelers als Fofana, Oppergard, Obispo en Sambo zouden geduld moeten hebben, en als ze dat lukt, zie ik voor hen eenzelfde toekomst als Gahkpo, Malen of Bergwijn (ik bedoel als 'ontwikkeling', niet als carriere).
+1/-0

 
2 jaar geleden
Mensen met een andere mening wegzetten als 'supporters' die niet sporen en zelf niet eens spelersnamen goed kunnen schrijven :denk
+4/-0

 
reactie verwijderd

 
2 jaar geleden
Doorbreken is inderdaad niet makkelijk, mee eens.
Maar je moet er wel de structuur voor hebben en dat betekend een mix van ervaring en jong talent. Met Luuk verstoren we dat een beetje vind ik.

Ik denk trouwens dat je Europese clubs niet kan vergelijken. Ja er breken ook spelers door bij de toptop, Messi, Foden etc maar voor clubs als PSV is het gewoon bijna van levensbelang. En vergeet niet Malen kwam van Arsenal, Madueke van Spurs. PSV kan zich nu juist zo goed positioneren voor talent. Zolang we maar goed blijven scouten ook in jeugd en.. genoeg ervaring hebben om wedstrijden te winnen en balangs sterk te houden.
+1/-0

Het voetballen van Luuk is in Spanje in zoverre verbeterd dat dat in de ED best mee kan, alhoewel het wel een problemen zou kunnen brengen voor Fofana en/of Romero, maar het kan zo zijn dat een Zahavi vertrekt en dan zou het een goede zet kunnen zijn, Luuk heeft goede Europese ervaring.
+1/-0

2 jaar geleden
Dan had je beter guus Til of die vlap kunnen halen.
Fysieke spelers die op de positie van Gotze kunnen spelen en ook kunnen koppen en goals maken en fysiek hebben.
Luuk of Zahavi zijn te goed voor op de bank.
Beter een jongere back up met restwaarde halen als spits.
+5/-0

2 jaar geleden
Wat een vreemd verhaal weer, zeker rondom die Berisha... En wat Luuk de Jong betreft geen speler die continu de vijandelijke verdediging afjaagt voor balbezit, c.q. voor verstoring van hun opbouw zorgt.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Onzin. Luuk werkt zich juist een slag in de rondte.
+2/-0

2 jaar geleden
Wat een raar bericht. Enerzijds kunnen we alles met De Jong, anderzijds kan hij niet samen met Zahavi. Nu heb ik Zahavi al weer even niet gezien na Galatasaray, maar zou De Jong niet terug halen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Niet gezien? Vier assists is meer dan niet zien denk ik zo. De eerste die het drukzetten regelt in het team. Niet verzaakt. De arbeid die hij levert is zo belangrijk voor het team. Mede door hem kunnen we dit spel spelen.
+4/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Voor een rol achter Zahavi als pinchhitter dus, en een salaris wat daarbij past en dus psv begrippen normaal, dan top! Aansluitend een rol in de organisatie ergens, ook mooi!

Anders: niet doen. Zahavi is voetballend beter, wijkt ook veel makkelijk uit voor inlopende andere spelers, is nu ingespeeld, in vorm en we moeten niet terugwillen naar alle ballen (hoog) op Luuk.
+6/-0

 
2 jaar geleden
Ben het me je eens. Dan is Luuk de Jong inderdaad een geweldige versterking.
+2/-0

2 jaar geleden
ik zeg niet doen. Die zou dan imho op de bank moeten plaatsnemen (momenteel zahavi beter, kent schmidts systeem en hele voorbereiding meegemaakt) en waarom zou hij van wissel bij sevilla naar wissel bij psv gaan? Daarnaast zie ik liever talenten een kans krijgen
+2/-0

2 jaar geleden
Als Luuk genoegen neemt met een rol als pinchhitter is het een goede versterking maar ik neem aan dat hij dat niet doet. Zahavi pas veel beter in dit systeem, werkt hard, zet druk, is gevaarlijk en kan voorin het spel verdelen. Luuk is misschien beter in het afwerken (vooral koppen) maar minder in zijn algeheel. Ik zie Zahavi ook niet weggaan want hij lijkt gelukkig hier dus graag een ander type...
+2/-1

 
2 jaar geleden
Helemaal mee eens. Als pinchhitter meer dan uitstekend, maar dat moet 'ie wel willen.
+1/-1

 
Hoe gelukkig zou Zahavi hier wel zijn na dat drama? Hoor je wel ietje over eventuele verlenging? Nee dus? De kans is groot dat hij vertrekt en vandaar dus de belangstelling voor Luuk en niet om beide spelers op de loonlijst te hebben, zou gek zijn , thake it suave Rico;-)
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik volg hem al op Instagram sinds hij bij PSV speelt en ook na het incident bij hem thuis geniet hij met volle teugen van Amsterdam. Gaat bij de mooiste restaurants lunchen, dineren, borrelen en is veel met zijn kinderen, vrouw en vrienden te vinden op de grachten. Hij en zijn familie zien er oprecht gelukkig uit. Ik ken de buurt waar hij woont goed en snap dat het goed toeven is daar, vooral met de grootste Joodse gemeenschap. Ja, het is een mooie stad dat Amsterdam ;-)
+3/-0

 
 
Maar volgens Assaf Cohen is de kans maar zeer minimaal dat hij verlengt, vandaar dat ik dus denk dat hij gaat en dat PSV daarop anticipeert met het evt halen van Luuk de Jong, kan jij ook Googelen Rico, moet je maar eens doen.
+1/-0

2 jaar geleden
Was leuk met Luuk nu nieuwe tijd dus niet terug halen haal die duitse spits maar en we hebben Romero nog hoe is het daar mee en geef Fofana een kans anders is hij weg ...
+3/-0

2 jaar geleden
Hopelijk verlengt Fofana zijn contract voordat L de Jong eventueel terugkeert. Zie Fofana net als Oppergard, Obispo en Sambo niet snel verlengen als ze niet veel kans hebben op speelminuten. Snel verlengen dus en daarna eventueel jaartje verhuren om vlieguren opdoen. What about Maxi Romero ?
+1/-0

2 jaar geleden
Alweer dit gerucht. Wat hier al verder gezegd is. Ik was fan van Luuk. Maar nu hebben wij Eran & Noni. Ik weet niet of t zou werken. Aan de andere kant weet je het nooit. Paar blessures en je zit in de problemen. Tenzij Luuk als breekijzer komt en voor navenant bedrag. Dilemma. Gelukkig ga ik er niet over.
+2/-0

2 jaar geleden
Jammer om te lezen hier, maar sommige 'supporters' sporen echt niet. Elke speler die basis-plaats waardig is en je kan aantrekken voor een mooie prijs, aantrekken (mits je er al 10 van op de bank hebt zitten voor die positie). Iedereen kan geblesseerd raken, uit vorm raken of zelfs voor langere tijd geschorst raken, dan is een gelijkwaardige speler op de bank altijd welkom (als een speler naar PSV wil komen, dan weet deze persoon echt wel dat hij niet vanzelf in de basis staat).

En voor de jeugd spelers die komen ruiken, maar niet bij willen tekenen als ze niet meer speeltijd krijgen, lekker laten gaan, er komen nog genoeg andere talenten aan uit onze eigen jeugd. Deze jeugdspelers zouden trots moeten zijn dat ze mogen komen ruiken (en af-en-toe mogen invallen in wedstrijden die al gespeeld zijn, om wat speelminuten te maken) bij spelers die al veel ervaring hebben in diverse competities (en met name met Europees voetbal), die deze jonge jongens kunnen begeleiden in hun ontwikkeling.

MAW, ik mag hopen dat Luuk de Jong snel tekent bij PSV.
+6/-8

 
2 jaar geleden
Eigenlijk ben ik het hier wel mee eens. Zahavi heeft op dit moment geen concurrentie. Als hij wegvalt leveren we flink in op kwaliteit. Dat risico is te groot. Nadeel van Luuk is dat hij alleen Zahavi kan vergangen en niemand van de andere aanvallers. Een Malen bijvoorbeeld kon op meerdere posities voorin terecht.
+6/-0

 
2 jaar geleden
Denk je nou echt dat de Jong naar PSV komt en veel salaris inlevert om hier op de bank te gaan zitten ? Dan spoor jij echt niet.. Verder moet PSV (grote) talenten proberen langdurige contracten te laten tekenen. Belangrijke bron van inkomen is doorgebroken talenten verkopen.. Beetje makkelijk om te roepen: "niet bij willen tekenen als ze niet meer speeltijd krijgen, lekker laten gaan, er komen nog genoeg andere talenten aan uit onze eigen jeugd." vind ik dan ook erg kort door de bocht. Wie bedoel je trouwens met: "er komen nog genoeg talenten aan uit onze eigen jeugd" ?? Verklaar je nader svp
+4/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Sterker nog, ik weet zeker dat Luuk de Jong zijn salaris best in wil leveren en bij PSV op de bank wil zitten. Gelukkig zijn er voetballers die wel de strijd aan durven te gaan en genoeg nemen met een begin op de bank. En ik zal je vertellen, binnen een paar maanden staat Luuk standaard in de basis en juichen en springen jullie allemaal voor Luuk. Daarnaast gaan niet alle spelers voor het geld. Luuk wil naar PSV voor de prijzen die we gaan winnen, maar ook zijn vrouw en kinderen willen dolgraag terug naar Nederland.
+3/-1

 
2 jaar geleden
ohhhh jij hebt veel insde-information. Zaakwaarnemer ??
+4/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Zou het @kloekky? "Kinderen willen terug"? Luuk z'n zoontje is al 5 maandjes oud, en misschien heeft hij idd. een uitgebreid onderhoud met z'n papa gehad dat ie toch wel graag terug naar NL gaat. (Wunderkind?)
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat heet 'het nieuws volgen' en 'interviews lezen/luisteren'. Dit zijn uitspraken die door Luuk zelf zijn gedaan de laatste maanden.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Zou het kunnen dat je geruchten en verhalen verward met nieuws en interviews? Of heb je een bron met een concrete quote van De Jong over de dingen die je zegt?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dit komt toch vooral over alsof het hart voor Luuk sneller klopt dan dat er vermogen is om nuchter en realistisch na te denken.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Goed punt. Wel jammer dat je trouwe fans met een andere mening moet kleineren.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ik ben gestopt met lezen toen jij zei dat andersdenkende "supporters" 'niet sporen'. Schandalige aantijgingen.
+3/-0

 
Dat is wel vaker zijn manier van 'discussiëren'. Komt ook heel sterk over als je hierboven de namen van spelers niet eens goed kan schrijven, maar vervolgens wel mensen met een andere mening uit gaat maken voor 'supporters' die niet sporen. Goede basis voor een discussie :denk
+2/-0

2 jaar geleden
Dit voetbal vraagt om snelheid en dat heeft ie gewoonweg niet , denk niet dat het systeem ineens aangepast word voor hem,voor de breedte is ie veel te duur! Of hij kost niet zoveel en veel salaris laten vallen .
+3/-3

2 jaar geleden (gewijzigd)
Luuk is natuurlijk een type speler die nu ontbreekt in de selectie. Hij zou Schmidt nog meer mogelijkheden geven. Echter is Zahavi zoveel beter in het huidige systeem dat Luuk voornamelijk als pinchhitter ingezet zal worden als er iets geforceerd moet worden, hij heeft absoluut niet de finesse en het inzicht van Zahavi, maar kan wel voor onrust in de 16 zorgen en is ijzersterk in de lucht. Iemand met de status van Luuk moet natuurlijk altijd met open armen ontvangen worden bij onze club, een mooi contract voor 2 a 3 jaar supersub en daarna als jeugdtrainer verder. Verder vind ik dat PSV altijd moet streven naar het sterkste elftal als ook dat ten koste van de jeugd gaat. De jongens die echt goed genoeg zijn komen er wel en ook Schmidt rouleert zoveel dat iedereen met de juiste inzet en talent aan het spelen toekomt. Als jeugdspelers niet willen bijtekenen als ze niet in 1 mogen spelen kunnen ze inderdaad beter hun kansen bij Vitesse of Monaco gaan proberen. Je traint dan ook wel een niveautje lager uiteraard.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik krijg soms een ongemakkelijk gevoel als ik Pröpper op de bank zie zitten en weinig zie spelen, zonde van zijn talent denk ik dan. Maar aan de andere kant hebben we met hem 3 complete basiselftal waardige middenvelders en zijn minuten komen nog wel. Het belangrijkste is dat je een vervanging hebt waarbij je amper tot geen kwaliteit inlevert.
In de spits hebben we dat niet, Vertessen of Fofana zijn niet goed genoeg daarvoor. Dit is precies waar de plek we meer breedte nodig hebben. Een speler met de kwaliteiten, psv-verleden en strijdlust van Luuk is in mijn ogen een enorme aanwinst.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Je vergeet wel dat Propper vorig seizoen bijna niet heeft gespeeld dus ook weer ritme moet opbouwen. Van Ginkel moet dat ook alleen hij heeft vorig jaar al meegetraind, dus de spelers voelen elkaar iets beter aan. Verwacht dat de tijd van Propper nog gaat komen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Zolang hij dat knotje heeft blijft hij maar buiten beeld.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psvrijnwoude ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage