Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Lichte blessure voor Cody Gakpo, inzetbaarheid tegen AZ zeer twijfelachtig'

6 september 2021 12:10 - Ons Oranje
Foto: Pro Shots

[Update] "Lichte blessure voor Cody Gakpo, inzetbaarheid tegen AZ zeer twijfelachtig"; image source: Pro Shots

De KNVB meldt dat Cody Gakpo een blessure heeft opgelopen in de wedstrijd van zaterdag tegen Montenegro. De aanvaller van PSV zal daardoor dinsdag niet in actie kunnen komen tegen Turkije en heeft het trainingskamp van het Nederlands elftal inmiddels verlaten. Hoe ernstig de blessure is en of hij ook wedstrijden van PSV zal moeten missen is nog niet bekend.

Update 12:10: Het Eindhovens Dagblad meldt dat Gakpo een lichte blessure heeft opgelopen. De eerste prognose is dat hij er rond een week uit zal liggen. Het lijkt zeer twijfelachtig dat hij komend weekend tegen AZ al kan spelen.

Meer op Ons Oranje




Tags

gakpo cody twijfelachtig knvb montenegro prognose trainingskamp turkije

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
tja...teveel goed nieuws op 1 dag kan blijkbaar niet. Hopelijk kan hij tegen AZ gewoon meespelen.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Dat is inderdaad te hopen.
Komen 2 a 3 belangrijke potten aan waarin we hem nodig gaan hebben!
+2/-0

2 jaar geleden
Dit is niet goed om te horen. Maar hij zou de blessure zaterdag hebben opgelopen. Ik kan me herinneren dat hij aan het begin van de tweede helft inderdaad een rotschop kreeg en toen er even uit was. Weer heel snel terug was en daarna een half uur later nog dat fantastische doelpunt maakte. Hij is er dus nog een tijdje mee doorgelopen. Hopelijk heeft dat de boel niet verslechterd. Duimen draaien maar nu dat hij snel terug is en niet voor langere tijd, zoals vorig jaar na die N(aa)ijhuis-show op Het Kasteel.
+1/-0

2 jaar geleden
Ben je mooi klaar mee dan, Gakpo is natuurlijk gewoon een zeer belangrijke speler voor ons en onze vice-aanvoerder. Moeilijk te missen.

Laten we hopen dat hij er tegen AZ gewoon bij is. Zo niet, is het hopen en bidden dat dit weer eens een wedstrijd is waarin Bruma het op zijn heupen heeft. Het probleem is dat dit met Bruma altijd een soort Russisch Roulette is...
+1/-0

2 jaar geleden
Het zal toch niet weer hé. Hopen hopen hopen. Gakpo valt inmiddels al in de buiten categorie spelers die we tegen AZ en Feyenoord keihard nodig hebben.
+2/-0

 
2 jaar geleden
PSV heeft met AZ en Feyenoord meteen twee zware ploegen op het programma staan en dan is Gakpo met zijn kwaliteiten noodzakelijk. Hij is een speler die echt het verschil kan maken.
Ik ben zeer benieuwd of PSV dan 6 punten kan halen, en de rest (Feyenoord, AZ, Vitesse) op een afstand kan zetten.
+1/-0

2 jaar geleden
Dit is gewoon erg balen voor hem en PSV!
+1/-0

2 jaar geleden
Ik heb het al vaker gezegd en zeg het nu weer: Oranje alleen maar ellende!

Straks komen Eran & Noni ook nog zzom* terug from international duty... gewoon kappen met dat interlandvoetbal.

*ziek zwak of misselijk
+2/-2

 
2 jaar geleden
Hij kan ook geblesseerd raken bij PSV hè.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Klopt ja, de club die zijn salaris betaalt.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Er wordt, mede daarom, ook een vergoeding betaald aan de club door de bond/uefa/fifa
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik weet dat je het niet zo op Nederlands elftal hebt en dat is prima, maar "alleen maar ellende"? Echt?
Ik neem aan dat ook jij wil dat onze spelers beter worden en op een dag een toptransfer gaan maken. Of denk je dat ze beter en meer waard worden van trainen met half jPSV tijdens de interlandperiodes?
+6/-0

 
Nou, als je hier steeds leest hoe goed spelers worden op moment als ze op de bank zijn belandt zou het niet eens zo slecht zijn :B
+2/-0

 
2 jaar geleden
Als er geen Nederlands elftal meer is, straalt dat net zo goed af op Ajax, sterker nog meer bij (K)NVB-kliek, en als er geen interlandvoetbal meer zou zijn, verandert er ook niets in vergelijking met de andere landen.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Nederlandse competitie is geen top in Europa, dus elke kans die een eredivisiespeler krijgt om te trainen met echt goede spelers is goud waard. Ff verder denken soms hè @killer.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Maar dat geldt dan ook voor Ajax. Dus qua saldo maakt dat dus niet veel uit. Ff verder denken soms hè @pvh.
+1/-0

 
2 jaar geleden
PSV en ajax(en ook feyenoord) spelen Europees en moeten daar zo goed mogelijk presteren om punten te verzamelen (wellicht dan nr2 automatisch in CL), dus hoe beter de spelers , hoe beter de resultaten, hoe meer geld, hoe meer spelers hier betaald kunnen worden om (langer) te blijven. Echt, zo moeilijk is het niet @killer.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Tja ik zie PSV niet meer zo 1-2-3 Europees succes behalen. Wij hebben dé kans gemist in 2005. Ajax was er de de afgelopen jaren een paar maal dichtbij. Ik stond toch wel doodsangsten uit in 2017 & 2019. Een van de ergste gebeurtenissen in mijn leven vond plaats in mei 1995. Ik hoop zulks nooit meer mee te maken. Dan maar geen Europese successen meer voor de Nederlandse clubs. Desalniettemin hoop ik wél dat bijna elke Nederlandse club Europees doorbekert, al wil dat ook weleens afhankelijk zijn van de opponent.
+2/-0

 
2 jaar geleden
".. als er geen interlandvoetbal meer zou zijn, verandert er ook niets in vergelijking met de andere landen."

En dat is wat we willen?

Waarom je Ajax erbij haalt is me een raadsel, die doen er totaal niet toe, wat ze ook doen of niet doen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Dat is vrij eenvoudig. Als geen interlandvoetbal PSV schaadt qua ervaring, exposure, geld(?), doet het dat evenzo bij Ajax en wellicht nog wel meer. Dus qua saldo valt e.e.a. dan reuze mee. Imo is een seizoen redelijk geslaagd indien Ajax geen kampioen wordt, indien PSV het wél wordt, is hier sprake van een geweldige bonus.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Nogmaals... Ajax? Who cares?

Wij moet er gewoon alles aan doen om de beste te zijn, daar hebben die betondorpers verder echt helemaal niets mee te maken.

Wij zijn Eindhoven, wij zijn Eindhoven! ;)
+2/-0

2 jaar geleden
Staat LICHTE blessure dus ga er van uit zaterdag gewoon fit er bij...
+1/-0

2 jaar geleden
Ik heb al een hekel aan interlands tussendoor, dit maakt het er niet beter op.
Hopelijk valt het allemaal mee. Zullen hem nodig hebben.
+1/-0

2 jaar geleden
1 wedstrijd is te overzien, zeker nu AZ niet in zijn beste tijd zit. Bruma op links? Gotze op links en Junior/Thomas/Doan (1 van de 3) centraal erbij? Proper in de basis en van Ginkel en stuk naar voren? Gelukkig hebben we momenteel heel veel opties om het op te vullen waarbij we (naar mijn mening) niet al te veel kwaliteit verliezen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Misschien Vertessen linksbuiten? Kan me voorstellen dat we tegen AZ meer ruimte krijgen dan tegen Cambuur.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Precies.
Beter gewoon even rustig laten herstellen, voordat hij er straks wel een paar maanden uit ligt.
+1/-0

2 jaar geleden
Ai - dat is niet handig. Cruciale wedstrijd voor NL en ook belangrijke pot voor PSV. Nou maar hopen dat het meevalt
+1/-0

2 jaar geleden
Wij zijn niet bang,want Bruma is erbij!
+2/-0

2 jaar geleden
Heel jammer voor hem en PSV, maar kan gebeuren met jonge spelers die te graag willen (zie begin dit jaar met Noni). Vooral geen onnodige risico's nemen, liever 1 wedstrijd tegen AZ er niet bij dan te vroeg spelen en enkele weken er niet bij.

Over interlands en blessurerisico: ja dat is een risico, maar een speler met status van international en een (hele fraaie) interlandgoals achter zijn naam is ook weer goed voor de marktwaarde van de speler en voor de uitstraling van PSV als (opleidings)club voor jonge talenten.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Mijn gedachte is ook dat een speler van PSV in het NL-elftal goed is voor de marktwaarde van die speler (zeker als hij scoort in het oranjeshirt). Maar zeer recent is nog gebleken dat verbetering van de marktwaarde niet altijd het geval hoeft te zijn: Dumfries was het afgelopen EK de beste speler van het NL-elftal en maakte enkele cruciale doelpunten. Toch was de interesse in Dumfries niet groot en is zijn transferbedrag ook niet substantieel gestegen t.o.v. het transferbedrag dat voor het EK voor Dumfries verwacht werd.
+1/-0

2 jaar geleden
Het is altijd balen als een speler geblesseerd raakt, of dat nou bij PSV, bij Oranje of op de keukentrap gebeurt. Extra zuur is het dat Gakpo in goede doen is en dat hij met Götze, Madueke en Ramalho tot de 4 spelers behoort die niet te vervangen zijn door een min-of-meer gelijkwaardige wisselspeler.

Dat gaat zeker een slok op een borrel schelen in de fase met AZ, Sociedad en Feyenoord. Gakpo kan een grote wedstrijd voor je beslissen. Maar ik betwijfel of Bruma dat kan of dat Vertessen daar al klaar voor is. Maar goed, ook zonder Gakpo hebben we nog steeds veel kwaliteit in het veld. En hopelijk blijft de afwezigheid inderdaad beperkt tot 1 weekje.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Propper er ook nogsteeds niet bij. Een van de andere beste spelers wat mij betreft. Verre van ideaal …
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage