Transparent
Inloggen
Sluiten

'UEFA staat weer uitsupporters toe in groepsfase'

6 september 2021 17:55 - Football Fans Europe
Foto: Pro Shots

"UEFA staat weer uitsupporters toe in groepsfase"; image source: Pro Shots

Football Fans Europe, dat op komt voor de belangen van voetbalsupporters in Europa, meldt dat er in de groepsfase weer uitsupporters zijn toegestaan. De UEFA heeft dit besloten. Wel is het aan de landen zelf of er restricties zijn voor het bezoeken van een wedstrijd of voor het reizen naar een land. In sommige landen geldt nog een verbod op uitsupporters in de nationale competities, terwijl verschillende landen een quarantaineplicht hebben.

In Spanje is het momenteel nog niet toegestaan voor uitsupporters om een wedstrijd te bezoeken. Op donderdag 9 december staat voor PSV de uitwedstrijd tegen Real Sociedad.

Update 19:58: Via een verklaring op de officiële website heeft de UEFA bevestigd dat uitsupporters weer zijn toegestaan bij de Europese wedstrijden. Volgens de gebruikelijke voorwaarden dient 5% van de stadioncapaciteit gereserveerd te worden voor uitsupporters. Of er ook daadwerkelijk uitsupporters aanwezig mogen zijn ligt aan de voorwaarden die nationale of lokale autoriteiten stellen.




Tags

uitsupporters uefa europe quarantaineplicht restricties sociedad stadioncapaciteit voetbalsupporters

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Prima waar wij niet toegestaan zijn zijn dan ook hier niet welkom. Simpel zat!
+1/-2

 
2 jaar geleden
Vind ik enigszins simplistisch gesteld. Is eerder kwestie van (locale) overheden waarvan de (voetbal)supporters de dupe zijn (as usual). Ik ben meer voor solidariteit tussen supporters.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Het hele maatregelenpakket is toch een lachertje.! Dan speel je het spelletje toch gewoon mee. Wij niet welkom de ander ook niet!
+1/-0

 
En hoe wil je dat doen als landen opeens halverwege de groepsfase de maatregelen aanscherpen? Of nu Sociedad verbieden naar Eindhoven te komen, terwijl in Spanje wordt besloten dat in oktober of november wel weer uitsupporters toegestaan zijn?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Solidariteit zou groot moeten zijn. We hoeven anderen niet hun feestje te misgunnen als we zelf ook niet mogen feesten. We kunnen ons beter verenigen tegen de dictatoriale trekjes van onze overheid, dan ons als burger (en supporters) uit elkaar laten spelen door die onbetrouwbare klaplopers...
+2/-1

 
En hoe wil je dat doen als landen opeens halverwege de groepsfase de maatregelen aanscherpen? Of nu Sociedad verbieden naar Eindhoven te komen, terwijl in Spanje wordt besloten dat in oktober of november wel weer uitsupporters toegestaan zijn?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Wat een primitieve reactie. Gun je die paar supporters van Sociedad, Graz en Monaco dan geen tripje naar ons mooie Eindhoven?
+3/-0

 
2 jaar geleden
Whaha.. In Afrika geen water/eten dan hier ook geen water/eten.

Nee hè?
+2/-0

2 jaar geleden
Mooi en gezellig ,gelukkig is 9 december nog ver weg ,lijkt me een gave uitwedstrijd om te gaan..
+1/-0

2 jaar geleden
Ik heb via mijn contactje in Vigo wel begrepen dat we het echt kunnen vergeten dat er in Spanje snel uitsupporters toegelaten zullen worden. In Spanje hebben ze een broertje dood aan uitsupporters, zit het niet in hun cultuur en bovendien is het thuispubliek pas voor ongeveer 20% welkom.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
(foutje, kan verwijdert worden.)
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje