Transparent
Inloggen
Sluiten

John de Jong: 'Bruma bood aan deel van het salaris in te leveren om voor tweede kans te gaan'

9 september 2021 17:06 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

John de Jong: "Bruma bood aan deel van het salaris in te leveren om voor tweede kans te gaan"; image source: Pro Shots

Directeur voetbalzaken John de Jong is in gesprek met de NOS lovend over Bruma. De aanvaller bood zelf aan een gedeelte van zijn salaris in te leveren. "Deze transferwindow speelde er wat rondom hem. Er waren wat clubs geïnteresseerd, maar dat was niet naar zijn wensen en naar onze wensen", aldus De Jong. "Hij heeft toen bij mij aangegeven dat hij graag wil blijven. Hij had een valse start gemaakt en was een dure speler."

Bruma wilde daarom iets terug doen voor de club. "Hij zei dat hij bereid was om een gedeelte van zijn salaris in te leveren om hier te blijven en een nieuwe start te maken", zo geeft De Jong aan. "Uiteindelijk heb ik dat met de trainer besproken en hebben wij ook nog een gesprek gehad. Ik vind het een heel mooi gebaar dat hij dat wil doen om hier voor zijn tweede kans te gaan."

Volgens De Jong zegt het genoeg over de persoon. "Hij voelt natuurlijk ook aan dat we een flinke investering hebben gedaan destijds en dat dat er niet uit is gekomen", zegt hij daarover. "Dat heeft meerdere redenen gehad, maar daar kan hij zelf beter over uitweiden. Maar dit gebaar is wel heel mooi als je dat doet als speler."

Meer op NOS.nl




Tags

jong bruma nos transferwindow uitweiden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Dat vertelde ik ook aan mijn baas vorige week, hij belde meteen mijn vrouw met het voorstel een paar weken ziek te melden.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Heb je toch een mooie week met lekker weer in de tuin kunnen zitten.
+1/-2

2 jaar geleden
Wel een heel mooi gebaar van hem en zegt ook wat over de persoon zelf.
Wie weet de verrassing van het seizoen.
+5/-0

2 jaar geleden
Dit exorbitante salaris (3,5 miljoen per jaar volgens Bild destijds) is tevens de reden dat hij maar niet weg komt.

Geen enkele weldenkende club wil dit namelijk overnemen.....

12,5 miljoen transfersom + 3,5 miljoen x 5 (?) jaar = 30 miljoen euro euro linea recta door de versnipperaar. Een flater van absurde proporties.
+2/-2

 
Gelukkig is Bild ook een heel betrouwbaar medium
+6/-1

 
2 jaar geleden
3,5 miljoen salaris per jaar geloof ik niks van. Voor Götze inclusief bonussen bij behalen CL misschien, maar PSV betaald doorgaans niet zulke salarissen.
+8/-0

 
2 jaar geleden
Transfervrij gekomen, verdiende 10miljoen per jaar, das gratis vriend.
+1/-0

 
2 jaar geleden
De Bild! Een van de weinige kranten die het voor elkaar krijgt nog minder betrouwbaar te zijn dan de Telegraaf. 😂
+7/-1

 
De telegraaf liegt elk woord, liegt Bild dan elk woord 2 keer.
+1/-0

 
2 jaar geleden
@rafl klinklare onzin, Bruma beurt nog niet bijna 3,5 miljoen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Daar sta je dan nog versteld van. Bij de presentatie van de jaarcijfers kwam duidelijk ter sprake dat het salaris van de toen net naar Olympiakos vertrokken kon worden weggestreept tegen het salaris van Mario Götze. Van die laatste is bekend dat hij naar PSV kwam voor pakweg 3 miljoen per jaar.
+1/-0

 
Ook alleen maar gebaseerd op vage sites die het melden. Dat is inderdaad heel betrouwbaar.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Vage sites, Marco? Ik was bij zowel de presentatie van Mario Götze als bij de presentatie van de jaarcijfers. Heb hier zelfs een artikel over geschreven voor het novembernummer van afgelopen jaar in de PSV Supporter. Dit is letterlijk zo gezegd. Het salaris van Bruma kon weggestreept worden tegen het jaarsalaris van Mario Götze.
+1/-0

 
Dat het salaris van Götze weggestreept kon worden tegen dat van Bruma is ook bevestigd door Gerbrands zelf, dat is de discussie niet.

Het gaat om het salaris wat Götze kreeg. In Duitsland werd al snel 3 miljoen gemeld, terwijl het AD toen kwam met 1,5 miljoen, wat via bonussen kon oplopen naar 2 miljoen. Vervolgens kwamen er ook geruchten dat een deel van het salaris van Götze persoonlijk wordt betaald door Jumbo-topman Frits van Eerd.

Dat is juist mijn punt. Niemand hier weet hoeveel een speler verdient. Je kan alleen maar afgaan op geruchten, niet op feiten.
+2/-0

2 jaar geleden
Echt heel opmerkelijk dat Bruma deze keuze gemaakt heeft. Het siert hem ook wel weer. Nu maar lekker gaan voetballen.
+4/-0

2 jaar geleden
Prachtig gebaar van deze jongen in dit banale voetbalwereldje. Hoop wel dat dit soort transferflaters voorgoed tot het verleden behoren. Deze transferzomer stemt me hoopvol, er is geweldig werk verricht. Veel gecached, bijna niets uitgegeven en heel veel sterker geworden. Het gogme dat ons in het verleden groot heeft gemaakt lijkt teruggevonden!
+7/-0

2 jaar geleden
Dan heb je een hart van goud als dit klopt. Veel respect voor.
+6/-2

 
2 jaar geleden
Mee eens, maar hoezo “als dit klopt”?
+2/-1

 
2 jaar geleden
Het hart van Bruma zal wel kloppen.
+4/-0

 
Bruma heeft het zelf aangegeven in een interview met het Eindhovens Dagblad. Nu geeft De Jong het aan tegenover de NOS en dan is het 'als het klopt'?
+6/-0

 
2 jaar geleden
Het zal dus kloppen. Geweldig gebaar van Bruma.
+5/-2

2 jaar geleden
Wilt nu wel heel graag blijven bij dit elftal ,verdiend trouwens nog zat maar wel netjes van Bruma !!
+3/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Er staat: bood aan om, mooi gebaar. Weet iemand of het er ook daadwerkelijk toe gekomen is?
+1/-0

2 jaar geleden
Indien dit idd zo is, verdient de man alle respect. Komt bij dat hij momenteel al aardig bezig is zich te herstellen. En aangezien hij nu beter presteert tegen een lagere honorering, is hij dubbel zoveel waard.

Dat alles neemt niet weg dat zijn aankoop een ridicule en groteske financiële miskleun en daarmee onverantwoord groot risico was en daar doen die paar goaltjes en assists van nu niks aan af.

Dat John de Jong zulks nog eens meldt is imo overbodig. Een geforceerde poging om zijn straatje schoon te vegen.

Bruma werd én wordt nog immer meer dan uitstekend gehonoreerd. Dat valt hém uiteraard niet te verwijten. Mooie stimulans om ons dit seizoen terug te betalen: #cultheld.
+1/-2

2 jaar geleden
Ik ben benieuwd hoeveel hij verdient en hoeveel hij wilde inleveren. Die 3,5 miljoen zal misschien niet helemaal conform waarheid zijn, maar bij het halen van Bruma zullen wij toch behoorlijk diep in de buidel hebben moeten tasten. En dat voor een speler die op z'n zachtst gezegd "geen zekerheidje" was, is op zich al dubieus beleid van PSV.

Toen PSV in 2011 de deal met de gemeente Eindhoven maakte, werd er een salarisplafond ingesteld. Dat zou ook door de gemeente worden gemonitord. Dat plafond was, meen ik, 1 miljoen euro. Nou zal dat plafond wel meebewegen door de tijd, maar ik vraag me af hoe dit zit. Want met "normale inflatiecijfers" kunnen wij nu nooit salarissen van 2 miljoen of meer betalen. Dat zou enkel mogelijk zijn als er schimmige constructies gebruikt worden.

Maar goed, dit soort transparantie zal waarschijnlijk nooit geboden worden.
+1/-0

2 jaar geleden
Mooi gebaar,zijn tweede kans zal hij zelf moeten pakken,de wedstrijden waarin hij met veel ruimte krijgt te maken,heeft hij al laten zien daarmee overweg te kunnen.
Wie weet morgen in Alkmaar opnieuw een betekenisvolle rol.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage