Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV ontvangt boete van UEFA na incidenten tegen Sturm Graz

20 oktober 2021 18:24 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

PSV ontvangt boete van UEFA na incidenten tegen Sturm Graz; image source: Pro Shots

PSV heeft een forse geldboete ontvangen van de UEFA. Dat meldt de club via de officiële kanalen. Vanwege ongeregeldheden rondom het uitduel tegen Sturm Graz moet PSV in totaal € 33.625 betalen. Zo werden er in het stadion vernielingen aangericht en werden voorwerpen vanuit het uitvak op het veld gegooid.

Algemeen Directeur Toon Gerbrands geeft in een reactie aan dat een grens is bereikt. "Wij accepteren het niet langer dat mensen zich uit naam van PSV misdragen, zeker niet als wij te gast zijn. Dit wangedrag valt niet onder supporten en ik wil dat het voorgoed stopt", zo geeft hij aan. "Wij hebben inmiddels contact opgenomen met de Oostenrijkse autoriteiten en met Sturm Graz en zetten alles op alles om de daders te identificeren. De boete zullen we op hen verhalen."

Meer op PSV.nl
Tags

graz sturm uefa gerbrands identificeren misdragen supporten uitvak voorgoed wangedrag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
En weer een bak geld weggegooid door John de Jong. Oh wacht...
+6/-3

 
2 maanden geleden
Die slordige 30 mille is nog geen 0,3% van de transfersom voor Baumgartl.
+1/-3

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Liever 0,3% Baumgartl dan 30.000 euro voor een stel idioten die denken een 'leuk' avondje te hebben en dat 'de club supporten' noemen.
+6/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben benieuwd of de stoere taal van Gerbrands, maar ook van NEC-directeur Van Schaijk na afgelopen weekend, dit keer ook tot acties zal gaan leiden. Want wangedrag van supporters is er al sinds jaar en dag, en ondanks alle veroordelingen vanuit vele kringen, lijkt het eerder erger te worden dan beter.

Verder natuurlijk helemaal eens dat wangedrag moet stoppen. Waarom dingen vernielen? Waarom dingen op het veld gooien (al is het maar bier)? Dat heeft niks met support te maken, alleen met het overtreden van fatsoensnormen.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ja maar Bas, jij begrijpt het niet. Die jongens hebben door Corona ruim een jaar thuis gezeten en konden hun energie/agressie niet kwijt. Logisch toch dat ze dat meteen gaan doen nu ze de kans weer krijgen. Dat hoorde ik afgelopen weken tenminste een "expert" zeggen.
Moet niet gekker worden met deze maatschappij, gewoon aanpakken die lui!
En ja ik heb vroeger ook wel eens wat uitgevreten en nee ik ben geen fatsoensrakker of geitenwollen sokken type.
+5/-2

 
2 maanden geleden
Sukkels, wat een sneu gedrag. Alsof je zo je clubje steunt. Blijf dan liever weg uit een stadion.
+11/-1

2 maanden geleden
Het is al heel bijzonder dat dit zo goed als alleen in het voetbal gebeurd. Alle andere sporten zit gewoon door elkaar en geen probleem. En dat als Nederland speelt het allemaal de grootste vrienden zijn, hoe gek is dat om dan een week later elkaar weer de hersenen in te slaan of lekker te slopen.
+4/-0

2 maanden geleden
Als het om eigen supporters gaat weet Toon de media wel te vinden.... Maar wan vertoningen op het veld , blijft ie maar stil.
+8/-13

 
2 maanden geleden
Ach gos.... Lagen de augurken weer zwaar op de maag gisterenavond?
+11/-2

 
2 maanden geleden
Dus ik vind iets en ben een zeikert??

Oke jongen
+3/-8

 
2 maanden geleden
Moet ie dan over ons slechte spel lopen roeptoeteren tegen de pers en onrust veroorzaken?
+3/-0

 
2 maanden geleden
Dit dus! Iets slopen is NOOIT goed te keuren, maar Toon kan ook een belletje doen naar de UEFA dat 33k voor een netje wel erg duur is. Hij veroordeelt zijn eigen fanatieke supporters wel altijd heel erg snel.
+3/-3

 
2 maanden geleden
Dingen slopen maakt je geen 'fanatieke supporter', wel een vandaal met een steekje los in je bovenkamer.
Logisch dat Toon daar kwaad om wordt als die idioten dat doen uit naam van de club waar hij AD is.
+5/-0

2 maanden geleden
Dus wie in het net gehangen heeft of gesloopt neem er een baantje bij ome Toon komt met de rekening,...
+1/-0

2 maanden geleden
En nu staat Toontje lager weer vooruit met zijn droeftoeter. NEE, dingen bewust slopen is NIET goed te keuren. Maar volgens mij gaat het enkel over een netje dat even weggehaald is voor beter zicht. Beetje baldadigheid. Kom op man, braafste jongetje van de klas club zijn we.
+3/-8

 
2 maanden geleden
Wat is dit nou weer voor kansloze reactie? PSV ontvangt een boete vanwege het gedrag van supporters, maar mag deze dus niet verhalen op degenen die er voor gezorgd hebben, omdat ze anders het braafste jongetje van de klas zijn? :D De tering, je hetze tegen 'Toontje lager' begint wel heel sneu te worden als je dit verzonnen krijgt :D
+12/-1

 
2 maanden geleden
Zet je de rest even op de mail?
+1/-11

 
2 maanden geleden
Stoere Toon Sou, kom nou man, een netje van 33.625 euro? Duur netje op kosten van een ander, en die mag geen Toon slaan?
+3/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Die ga je hier niet "winnen", SouBa, geloof mij, hahaha! ;-)

Persoonlijk vind ik de enige juiste wijze van bier gooien achterover in de keel, al prefereer ik een goed glas wijn of whisky (of tegenwoordig een frisje).

Overigens vind ik het bestormen van een kroeg met PSV-supporters door "bende bivakmutsjes" de avond voor de wedstrijd ook verre van goede gastvrijheid betonen.

Al moet ik dan ook wel weer toegeven dat ik niet denk dat de gezinstribune rechts van het uitvak daar veel mee van doen had. Die lui namen het overigens prima op en zo onstond er aardige interactie tussen beide supportersgroepen. 'A bit of banter' noemen de Engelsen zulks.
+2/-0

 
2 maanden geleden
"een netje dat even weggehaald is voor beter zicht"

Geloof je dat echt? Of moest dat netje weg zodat er allemaal troep op het veld en naar mensen gesmeten moest worden?
Raar he, dat dat netje daar hangt? Blijkbaar heeft dat net toch een andere functie dan supporters hun zicht ontnemen. Maar dat is natuurlijk gewoon niet waar, toch?
+5/-0

 
2 maanden geleden
Nee allicht niet, beetje tussen de regels door lezen he. Dat geldbedrag staat gewoon in geen verhouding tot de overtreding. Mijn mening. Maar goed, veel Europese awaydays komen er niet meer dit seizoen dus dat scheelt.
+1/-1

2 maanden geleden
En bedankt.. SUPPORTERS.
Je weet dat je club rode cijfers gaan schrijven, naai je ze nog met dit.
+3/-0

2 maanden geleden
Net geen 34K.. pff schijntje van menig maandsalaris :p
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
34k is een schijntje (fractie) van menig maandsalaris?
+1/-0

2 maanden geleden
Ik geloof dat er elke europese wedstrijd een of beide clubs wel een geldboete krijgt van de UEFA. Ze kunnen beter een UEFA belastingstelsel in het leven roepen.
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afgeschaald basarnhem bruma code corona doan drommel feyenoord griep griepje heerenveen kabinet mvogo nikiforov pasveer ramalho schmidt scorendemiddenvelderaub skipper sociedad topsportmentaliteit twente unnerstall utrecht vaio variant vinicius vitesse zahavi zorg