Transparent
Inloggen
Sluiten

Joël Drommel: 'Met PSV hadden we een hele goede start, maar de laatste tijd gaat het iets minder'

28 oktober 2021 13:05 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Joël Drommel: "Met PSV hadden we een hele goede start, maar de laatste tijd gaat het iets minder"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad blikt Joël Drommel terug op afgelopen periode. Na een goede start bij PSV verliep het bij de doelman de laatste weken minder. "Met PSV hadden we een hele goede start, maar de laatste tijd gaat het iets minder. Ook met mezelf, ja", aldus Drommel. "Ik zit nu iets meer in een dipje, dat had ik bij FC Twente ook weleens, maar bij PSV wordt dat dan iets groter gemaakt en uitgelicht. Daar moet je mee dealen."

De doelman merkt dat hij vooral mentaal groeit. "Ik blijf me ontwikkelen. Ik ben nu 24 jaar, er zijn nog genoeg dingen waarin ik nog beter kan worden. Maar je moet ook blijven genieten", zo geeft hij aan.

Drommel wist dit seizoen in de Eredivisie pas één keer de nul te houden. Tot nu toe kreeg hij al zeventien tegendoelpunten. "Daar baal ik ook goed van, zeker omdat ik hier pas net als keeper ben. Maar wat ik al zei: we blijven positief, hard werken en genieten", zegt hij daarover.




Discussieer mee op de forums


Tags

drommel dealen dipje eredivisie twente uitgelicht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
Naar mijn idee heeft hij nog voldoende groei potentieel. Op elk aspect. De vraag is echter of dat óók voldoende is om onbetwist keeper van PSV1 te zijn. Laat ik voor mezelf spreken, nee dat denk ik niet. Bij een keeper is instinct, of anders gezegd, reflexen, het aller belangrijkste. Dat heb je, of dat heb je niet. Dat zag je afgelopen zondag terug bij een aantal goals. Prima en mooie duiken, maar wel aangeleerd, en daarmee net te laat. Een echte keeper heeft een reflex en pakt daarmee een seconde en heeft daar wél een redding mee. Ik las een tijd terug een interview met Mvogo, hij gaf toen aan (of woorden van gelijke strekking) dat hij op adrenaline best een stapje extra doet. Dat zie ik hij Drommel ook. Maar dan zit er intrinsiek iets niet in.
+5/-0

 
2 jaar geleden
We zitten in een periode dat we niet de luxe hebben om even een keeper op te leiden. "Rustig aan jonge, doe er maar 3 jaar over en geniet". Moet meer de 0 gehouden worden, punt.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat zijn 2 verschillende dingen. Je basis niveau moet goed zijn. Daarnaast kun je ontwikkelen en na PSV een stap omhoog zetten. Ik kan me ergens best voorstellen dat de scouts bij Drommel dingen zien die hem erg interessant maken. Zeker naar de toekomst toe. Maar dan moet én zijn basis niveau goed genoeg zijn, én zijn ontwikkel potentieel groot genoeg zijn. En ik denk dat het bij beide niet voldoende is. Zie mijn eerdere post waarom ik dat denk. Dat staat los van hem een kans willen geven, en afbranden Al helemaal niet.
+1/-0

2 jaar geleden
Mvogo had een paar opzichtige blunders, maar pakte naar mijn idee wel meer ballen dan Drommel. Drommel wellicht iets beter in het voetballende gedeelte, maar ook hij kiest vrij weinig voor de snelle spelhervatting. Al met al blijft het een feit dat wij nog steeds niet een betrouwbare doelman hebben en bij Ajax onze voormalig reserve doelman alles pakt wat ie pakken kan... Toch maar eens na al die jaren van jonge onzekere keepers (Zoet, Drommel) weer eens kiezen voor een betrouwbare keeper met ervaring!
+2/-0

2 jaar geleden
Ik denk dat het voor de ontwikkeling van Joël alleen maar goed kan zijn als hij minimaal tot de winterstop gaat banken. Even in de luwte opereren, alles wordt nu onder een vergrootglas bekeken en de kans dat hij als Kop van Jut gaat fungeren á la Manolev zou wel eens door kunnen gaan weryop de lange termijn, terwijl hij echt wel potentie heeft. Off topic; Luuk de Jong maar uit zijn lijden verlossen? Die Venicius gaat het heldenlied toch niet halen...
+1/-0

 
2 jaar geleden
Eens!
Rare timing voor dit interview ook. Als een rode lap op een stier.

Genieten doet ie maar als hij punten pakt.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Even een vraag, Luc is dit jaar gehuurd door Barca, mag je dan in datzelfde jaar weer opnieuw verhuurd worden aan een andere club of kan hij in de winter alleen eventueel terug naar Sevilla. Meen me ergens te herinneren dat dat een regel was.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik las net dat dat kan, omdat hij nog geen wedstrijd voor Sevilla heeft gespeeld.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Je wilt luuk de jong toch niet weer 🤣
Zou wel typerend zijn voor het gebrek aan ambitie om vooruit te kijken
+3/-0

 
2 jaar geleden
Lijkt me het laatste wat je moet doen hem nu laten banken, dat zal z'n zelfvertrouwen schaden. Met een veldspeler vooruit, maar nooit met een keeper, dat wordt als een motie van wantrouwen ervaren en lijkt me funest.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Ik krijg de indruk (maar ik werk niet bij PSV) dat Drommel juist een speler is die ze iets onder PSV-niveau hebben gekocht omdat ze veel groeimogelijkheden in hem zien. Dat is ook een onderdeel van de financiën van een club, redelijk goedkoop binnen halen en daarna duur verkopen. Op de bank zetten is wel het laatste dat je moet doen. Dan kunnen we wel het hele 11-tal op de bank zetten.
+1/-0

2 jaar geleden
Wat ik me afvraag is hoe het komt dat het team tegen zowel Feijenoord als Ajax in elkaar stort als er bv. twee tegendoelpunten zijn gemaakt. Is dat een kwestie van mentale zwakte of van fysieke vermoeidheid? Heeft Schmidt, die mij overigens een prima en sympathieke trainer lijkt, daarop wel eens een bevredigend antwoord gegeven?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Vooral eerst mentaal en daarna dus ook fysiek, ze knakken gewoon.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ze trainen veel te zwaar gewoon. Gewoon cocu terughalen, toen waren de spelers tenmiste fit. En schat Cocu tactisch ook wel beter in.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Jij bent regelmatig bij de trainingen aanwezig en kunt inschatten dat ze te hard trainen @janderk70 ?
+1/-0

2 jaar geleden
Laatste tijd gaat t wat minder? Hahaa tis nog niet veel geweest met hem op doel.
Keept met de voeten en pakt geen een hoge bal in 5m gebied.
Grabbelaar is t en niets minder. Meevoetballende keeper wil Schmidt, maar volgens mij is de eerste prioriteit van een keeper om ballen tegen te houden!
+2/-0

2 jaar geleden
Op Gakpo en Sangare na laat niemand bij PSV meer zien waarom ze bij een grote club als PSV spelen. De spelers die er moeten staan geven niet thuis. Deze selectie mist veel te veel. Gewoon een stel mooi weer voetballers. Ook Drommel valt me vies tegen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Mooi weer voetballers is inderdaad een goede beschrijving van deze selectie
+1/-0

2 jaar geleden
Ik zet eigenlijk nog de meeste vraagtekens bij het scoutingapparaat en de wisselwerking met zij die verantwoordelijk zijn voor de aankopen.
+1/-0

2 jaar geleden
het zou ons sieren als we onze spelers wat meer krediet zouden gunnen. nog maar1 seizoen geleden kon Sangare ook maar beter direct opzouten
+5/-0

 
Het zijn ook iedere keer weer dezelfde clowns. Niet serieus te nemen
+2/-0

2 jaar geleden
PSV en keepers is al sinds Gomes een moeilijke combi. Alleen Zoet heefgt langere perioden goed werk geleverd.
En de enige goeie die we hadden (Unerstall) wordt richting de uitgang geduwd. Zonde.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Ik begrijp het hele gedoe rond Unerstall ook niet.
Was een keeper waar ik tav het echt keepen, dus tegenhouden van ballen, het meest in zag. Niet begrepen waarom hij niet een half jaar in het doel mocht staan om erin te groeien.
Soms krijg ik het idee dat ze te veel naar voetballers zoeken ipv naar iemand die als een beer in de 16 alle ballen uit de lucht plukt.
+1/-0

2 jaar geleden
Niets minder zeg maar niet om aan te zien,Drommel hij pakt geen punten voor de club....
+2/-0

2 jaar geleden
Iets minder?

Gewogen en te licht bevonden.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
je bent me net voor🤨
Iets minder ??
Dat zegt genoeg over hoe hij erin staat ( en de rest van PSV ook vlgs mij )
Het is al weken lang bedroevend,nationaal gaat het met hangen en wurgen, kans om over een week Europees al klaar te zijn ( tenzij de conference league ook als serieus doel wordt gezien) en dat noemen we dan Iets minder
Dan mag de hoogte van die salarissen ook wel iets minder
En dan nog, een dipje wordt bij PSV groter gemaakt en uitgelicht. Wil hij nu zeggen dat het eigenlijk geen dipje is maar dat de buitenwereld het groter maakt dan het is. Dat is keepen bij een Topclub vriend !!!
Gelukkig kan hij nog genieten..... ik heb naast over zijn keeperskwaliteiten inmiddels ook grote twijfels over het karakter van deze gast.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Op Gakpo na allemaal te licht bevonden eigenlijk.. 😬 En die is ook al van glas helaas..
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
@Wouter Erik. Het moge duidelijk zijn dat Schmid een voorkeur voor zijn eigen speler had. Allemaal politiek. Idem met Zahavi.

Inzake Drommel: ben nooit fan van hem geweest maar hij begon goed.
+3/-1

 
2 jaar geleden
Heb je de analyse van Kenneth Pérez over de rechtsback-positie gehoord een paar dagen geleden. Vond dat altijd de speler uit de eigen jeugd Teze de voorkeur had moeten krijgen, omdat ze toch beide ongeveer even goed zijn.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik vind ‘beiden even slecht’ meer op zijn plaats voor deze positie. Teze valt me daar zwaar tegen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Teze heeft ook niet veel wedstrijden achter elkaar kunnen spelen dus mist denk ik ook wedstrijdritme
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ik vond dat Teze een goed 1e jaar als CV heeft gespeeld.
De back-positie vraagt veel andere eigenschappen, maar ik zou hem in ieder geval graag vaak zien invallen om zich door te ontwikkelen. Ik verwacht meer rek in zijn ontwikkeling dan bij zijn concurrent.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Je eerste regel ben ik het mee eens maar op de backpositie heeft hij mij tot nu toe totaal niet overtuigd. Net zo min als zijn concurrent. Onze backs zijn aan beide zijdes wat mij betreft dissonanten. Max valt me ook zwaar tegen
+1/-0

 
2 jaar geleden
Klopt helaas. Ze zijn ook veel te klein voor back's.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Hoe lang moet een back bij jou minimaal zijn @vlijmen?
+1/-0

 
2 jaar geleden
1,85 minimaal. Liever nog groter. Mwene en Max zijn beiden kabouters
+1/-0

 
2 jaar geleden
Angelino en Arias waren geweldige backs. Lengte is wat mij betreft minder relevant dan voetballende- maar vooral ook verdedigende kwaliteiten. Bij cv's en keeper vind ik lengte wel belangrijk. Maar ja een reus van 200cm die er niet veel van kan zal bij dit PSV het verschil niet maken.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage