Transparent
Inloggen
Sluiten

NEC - PSV niet met publiek in Goffert, mogelijkheid voor andere locatie nog onderzocht

5 november 2021 11:06 - Gelderlander.nl
Foto: Pro Shots

NEC - PSV niet met publiek in Goffert, mogelijkheid voor andere locatie nog onderzocht; image source: Pro Shots

PSV zal in december het uitduel tegen NEC niet met publiek in De Goffert mogen spelen. Nadat tegen Vitesse een deel van de tribune instortte is uit onderzoek gebleken dat het stadion niet veilig is en er voor onbepaalde tijd geen supporters welkom zijn bij de Nijmegenaren. Dit zal zeker tot en met de winterstop zijn. NEC - PSV staat op de planning voor zondag 12 december.

In een reactie aan De Gelderlander laat algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC weten dat de mogelijkheid onderzocht wordt om voorlopig ergens anders te spelen. Dit zou echter erg lastig worden. Vanwege de supportersrellen na de derby tegen Vitesse liepen eerdere gesprekken met andere clubs en gemeenten op niets uit.

Volgens van Schaik wordt ook gekeken naar de optie om een tijdelijk stadion te bouwen of bij een amateurclub te gaan spelen. "We willen heel graag in ‘eigen’ huis spelen. Maar we willen eerst in kaart hebben wat dat gaan kosten. De eerste offertes daarvoor staan al uit", aldus de algemeen directeur.

Meer op Gelderlander.nl
Tags

goffert locatie schaik vitesse derby gelderlander instortte nijmegenaren offertes onbepaalde supportersrellen wilco

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Voor mij als Nederlander is het lastig te begrijpen dat zelfs na de incidenten in Enschede en Alkmaar, nog steeds onderzoek ná een incident nodig is om te zien dat een stadion niet veilig is! Dit is een BVO in 2021. We zijn toch geen derdewereldland waar het niet uit maakt als er wat mensen van de tribune vallen of geplet worden? Met een falende betonconstructie hadden de gevolgen heel wat erger kunnen zijn.
+1/-0

 
4 weken geleden
Ach, zo geweldig is Nederland helemaal niet. Corruptie van hier tot daar en een liegende, bedriegende overheid die geen reet om de mensen geeft, laat staan om hun veiligheid, enkel om hun centjes. Zo'n verrot stadion past precies in dat plaatje.
Maar gaaf land volgens sommige van de grootste leugenaars die hier rondlopen.

Zo, dat lucht weer even op.
+3/-1

 
4 weken geleden
Onzin vriend, vergelijk het maar eens met willekeurig welk ander land. Of wil je graag in Turkije, Irak, Afghanistan of Syrie wonen? Volgens mij willen die gasten juist allemaal naar die 'ellendige samenleving' hier toe... Toch?
+3/-0

 
4 weken geleden
Ga je nu echt Nederland met Turkije, Irak, Afghanistan of Syrie vergelijken?

Maar prima, ik had me idd niet zo moeten laten gaan.
+1/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Gaat het weer een beetje, meneer Dröge?

(edit: reactie op die bokkige geitensik)
+1/-0

 
4 weken geleden
Zo mag ik het horen, broer.

Zo ken ik je weer.
+1/-0

4 weken geleden
Nu er drie stadions in elkaar gedonderd zijn, denk ik nog wel een paar keer na voor ik naar Feyenoord-uit ga.
+3/-0

4 weken geleden
Zijn nergens welkom ,dus in leeg stadion wordt het !!!
+1/-0

 
4 weken geleden
Aldus een Arnhemmer.😉
+2/-0

4 weken geleden
Dan maar in Eindhoven en alleen maar PSV supporters in het "uit" vak.😎
+1/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Doe dan maar op Herdgang, fifty-fifty qua bezoekers. Zullen de bosjesmannen van NEC zich iig wel aardig in kunnen vinden, dunkt mij.

Bij mij is deze wedstrijd nu definitief geschrapt uit de rubriek te bezoeken wedstrijden seizoen 2021-22. Die soap laat ik, wijselijk, aan mij voorbijgaan.
+1/-0

4 weken geleden
Dat ze graag thuis willen spelen snap ik wel en is heel logisch. Maar hun 'thuis' is voorlopig (misschien gaat het wel heel lang duren) gewoon geen optie. In Arnhem spelen zou qua afstand het meest logische zijn maar wordt het niet. Er zijn wel meer clubs die niet zo ver van Nijmegen zijn waar ze prima zouden kunnen spelen.

Van Nijmegen naar Eindhoven is 68 km en 50 minuten rijden maar. Waarom zou de wedstrijd niet in het Philips Stadion gespeeld kunnen worden? 12.500 kaartjes voor NEC (wat er normaal ook in kan in Nijmegen) of evt. meer. De rest voor PSV supporters en andere mensen die willen gaan kijken. Met wat geluk verkoop je 20.000 kaartjes voor die wedstrijd en met 25 euro per kaartje gemiddeld (heel veel meer moet je er niet voor vragen denk ik) is dat 500.000 euro aan inkomsten. Natuurlijk gaat er BTW en nog diverse andere kosten vanaf. Voor sponsoren kan het ook interessant zijn en er zijn natuurlijk ook diverse contacten tussen bedrijven in EHV en NMGN.

PSV en NEC de winst delen en je hebt alleen maar 'winnaars'. Zeker voor NEC levert het dan relatief aardig wat geld op en de rivaliteit tussen NEC en PSV is echt niet van dien aard dat je volgens mij grote problemen hoeft te verwachten.

Er is toch ook nog politie om dingen in goede banen te leiden en NEC heeft ook geen duizenden hooligans die een groot gevaar op hoeven te leveren in een stad waar ze wel meer gewend zijn.
+1/-0

4 weken geleden
Niet met? Bedoelen jullie zonder?
+1/-0

4 weken geleden
Gelukkig hebben we afgelopen donderdag al een wedstrijd zonder thuispubliek kunnen ervaren, dat scheelt.
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.835 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

basarnhem bruma code corona doan drommel feyenoord griep griepje heerenveen kabinet mauro mvogo nikiforov pasveer puntenverlies ramalho schmidt scorendemiddenvelderaub skipper sociedad topsportmentaliteit tsaar unnerstall utrecht variant vinicius vitesse zahavi zorg