Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV polst bij Dries Mertens over terugkeer'

6 december 2021 10:44 - Napoli Calcio & Mercato
Foto: Pro Shots

"PSV polst bij Dries Mertens over terugkeer"; image source: Pro Shots

Volgens het Italiaanse medium Napoli Calcio & Mercato heeft PSV geïnformeerd bij Dries Mertens over een terugkeer naar Eindhoven. Ondanks dat de aanvaller de voorkeur heeft voor een langer verblijf in Napels zou hij ook openstaan voor een terugkeer naar België, omdat zijn vriendin zwanger is. Het contract van de topscorer aller tijden van Napoli loopt na dit seizoen af, maar de Italiaanse club heeft een optie om deze met een jaar te verlengen.

Mertens speelde eerder al van 2011 tot 2013 voor PSV en kwam toen in 88 officiële wedstrijden tot 45 goals en 43 assists. Sindsdien speelt hij voor Napoli. Ook clubs uit de Amerikaanse Major League zouden hebben geïnformeerd bij Mertens, maar daar heeft hij geen interesse in.

Meer op Napoli Calcio & Mercato




Discussieer mee op de forums


Tags

mertens dries napoli polst belgie calcio mercato topscorer zwanger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Ik zag Mertens destijds graag in actie bij PSV maar om nu aan een terugkeer te denken? Ik kan maar weinig succesverhalen opnoemen van teruggekeerde (30+) spelers. Cocu was een plus, maar de minnen zijn talrijker. Althans, als je verwachtingen hebt die gebaseerd zijn op een eerste periode. Liever zie ik weer relatief onbekende spelers waar weinig over bekend was furore maken bij PSV. Jongens als Farfan bijvoorbeeld. Relatief goedkoop, geen torenhoog verwachtingspatroon, niet gehaald door media-aandacht zoals een Maher of Engelaar om er maar een paar te noemen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Mooi verwoord en heel vaak sta ik er ook op die manier in,maar juist niet bij Dries.
Ik denk dat hij naast zijn sportieve kwaliteiten van toegevoegde waarde kan zijn ook een voorbeeldfunctie naar aanstormende talenten kan hebben en dat hij na zijn carriere behouden kan worden in de organisatie.
+5/-0

2 jaar geleden
4 jaar geleden had dit leuk kunnen zijn. Nu lekker naar Belgie laten gaan.
+2/-0

 
Maan (geschorst)
2 jaar geleden
4 jaar geleden? 4 jaar geleden kon ie naar welke elke topclub in de wereld. Deze Dries is een wereldaanwinst voor PSV, zelfs op deze leeftijd. Heb je hem de laatste weken zien spelen? Verreweg de beste speler van Napoli.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik zeg, gelijk doen.
Heerlijke voetballer!!
+2/-0

 
2 jaar geleden
Jaren geleden ja.

Zie jij Mertens met z'n 34 jaar nog vrolijk 90 minuten fullgass achter een bal aan rennen op een kunstgrasveldje in Almelo of zo? Ik niet.
+1/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Nee @Zondebok, dat doen de jonge geitjes, de ouwe bok leert de jonge geitjes hoe ze efficienter met hun energie om kunnen gaan, om hetzelfde doel te bereiken.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Oja, net als Zahavi of Van Ginkel zeker?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Van Ginkel komt terug van een blessure en Zahavi mag nog niet in de schaduw staan van Dries.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Gotze dan. En anders Van Bommel.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ja die doen / deden dat ook, en wat doe jij zodat je mij kunt overtuigen dat je hier enig besef van hebt.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Serieus?
Blijkbaar zie jij het heel anders, prima.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Als je ziet hoe makkelijk hij ze nog in Italie in het netje schiet dan moet dat in Nederland ook nog makkelijk gaan. Gauw afscheid nemen van Bruma, die kan er echt niks van, en Dries als vervanger.
+1/-0

 
2 jaar geleden
De italiaanse competitie is niet de nederlandse en PSV is niet Napoli.
+1/-0

 
Dat is open deuren intrappen, opletten dat er geen kramp in je been schiet.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Grappig.

Van Bommel kon ook nog prima een jaartje mee in Italie toen hij terug naar PSV kwam. Maar in jouw ogen was zijn terugkeer natuurlijk een groot succes.
Gotze rent zich ook niet helemaal het apelazerus natuurlijk. En Van Ginkel zit niet op de bank omdat hij het niet bij kan benen, maar om vanaf de bank de jonkies te laten zien "hoe ze efficienter met hun energie om kunnen gaan, om hetzelfde doel te bereiken".

Zoiets?
+1/-0

2 jaar geleden
Gewoon doen maak de kansen wel af !!
+3/-0

2 jaar geleden
Als een club als PSV ,de topscorer aller tijden van Napoli kan halen ,dan moet je niet eens nadenken .Dries mertens is nog altijd topfit,barst van de ervaring.Hij is een speler die overal de openingen ziet ,de bal overal neerlegt en een flink scorend vermogen heeft.Ik denk dat PSV leeftijdgenoot Zahavi loslaat en dit salaris maakt de komst van Dries vrij.Deze speler kan nog 2 seizoenen bij PSV mee ,daarna kan hij terugkeren en afbouwen in Belgie. Daar kan hij met zijn zwangere vrouw nu ook al gaan wonen ,terug naar leuven ,waar ze vandaan komen.Meer dan welkom !!
+5/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Een Club als PSV kon ook een speler als Gotse niet laten lopen en daar zitten we nou gewoon mee,, voegt maar weinig tot niks toe, en Zahavi was ook een schot in de roos Philipske, en nou opteer jij zelf om hem dus te laten gaan om geld vrij te maken voor de komst van iemand die we weer niet kunnen laten lopen? Mertens is wel beter dan allebei , maar ook hij loopt net zo goed tegen het einde aan? Wat vind je zelf?
+2/-4

 
2 jaar geleden
Nog 2 jaar en dan op z'n 37e afbouwen in Belgie?

De romantiek viert hoogtij.
+1/-0

2 jaar geleden
Hoe serieus zijn die geruchten.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet wat ik ervan moet denken.

Had destijds goede staat van dienst bij een net-niet-selectie.

Scoorde 3e PSV in bekerfinale, tand om tand.

Is wel "groot" in Napels, maar waarom zou men hem dan zomaar laten vertrekken?

Zij hebben toch al kind(eren) gehad daar?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Neenee, ze krijgen hun eerste nu. Het zal ook liggen of Kat Kerkhoffs haar tv carriere wil uitbouwen.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ah oké. En Kat is dus zijn vrouw en bezig met tv-carrière? Achter elke "grote" man staat een grote vrouw, vice versa dus.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Kat is al jarenlang een "bekende vlaming". Eerst als vrouw van, daarna werd Dries de man van en nu is ze weer wat weggezakt denk ik, want ze kwamen erachter dat ze eigenlijk echt niet kan presenteren. Hun huwelijksperikelen werden breed uitgemeten. Dat Dries geen hartjes meer maakte als hij scoorde....
+2/-0

 
2 jaar geleden
Het Belgische antwoord op Silvie Meis dus, hahaha, gelukkig kan de huidige vrouw van Van der Vaart wél handballen! ;-)
+2/-0

 
2 jaar geleden
Kat heeft wel meer humor dan Sylvie en is wat meer down to earth.
+3/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Kat heeft ook een schitterend optreden gehad in 'de slimste' in Belgie van twee jaar terug dacht ik. Brains and beauty deed niet onder voor Karin van Arias.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Klopt, daarin was ze heel leuk. Maar haar een eigen programma geven was minder geslaagd geloof ik.
+1/-0

2 jaar geleden
Wat mij betreft doen als je Gakpo of Madueke al kwijt wil.... Vind Mertens wel meer klasse hebben dan Zahavi maar zover ik me kan herinneren is het meer een buitenspeler en hij moet de ontwikkeling van b.v. Madueke niet in de weg staan.
+2/-0

 
Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Zahavi is ouder en nog nooit geslaagd in Europa.

Mertens is jonger, heeft al bij psv gespeeld, spreekt Nederlands, geslaagd in Europa, topfit. Ik zie wel wat verschillen! Heeeeel gauw halen aub
+1/-0

reactie verwijderd

2 jaar geleden
por siempre vencedores , Mario Gotze heeft nu 11 goals en 13 assists = 24 totaal ,in exact 48 wedstrijden voor PSV gehaald , 1 op 2 wedstrijden betrokken bij een goal.Los van dat hij andere wat beter laat voetballen.Mee ens als je zegt dat hij nu een wat mindere fase heeft , maar het is een klasbak die bij PSV hetzelfde rendement heeft als ook bij bayern 114 wedstrijden , 36 goals ,24 assists = 114/60 1 op 2 wedstrijden betrokken bij een goal.Dortmund 219 wedstrijden 45 om 61 = 219/106 1 op 2 wedstrijden betrokken bij een goal.Mischien lijkt het voor jouw anders, maar ter vergelijking , een Davy klaassen dit seizoen 17 duels , 4 goals 0 assists ,17/4 heeft een rendement van 1 op 4 wedstrijden ,mag zijn veters niet strikken.Eran zahavi hetzelfde verhaal ,23 duels , 8 goals,7 assists =23/15.vorig seizoen 33 duels ,17 goals 4 assists = 33/21.Keurig gemiddelde ,je droomt nog te vaak over Romario ,cijfers en statistieken wijzen uit ,dat deze spelers rendement voor PSV hebben.Mertens , die legt ongekende cijfers neer, die is topscorer all time van Napoli club van DM net als zijn initialen ,moest zo zijn ,legende in Napels word niemand meer na Maradona maar ongekende cijfers. Napoli zal hem een transfer gunnen , als zijn vrouw terug naar Leuven wil. PSV zijn oude club ,kan opnieuw de rode loper voor hem uitrollen .Mertens kan op 10 in de spits ,links en rechts op de flank. Voor de eredivisie een klasbak .Na 2 jaar PSV kan hij afbouwen in Belgie.
+2/-0

 
Ik snap je wel, maar is op die leeftijd aflopende zaak, ik zou liever zien dat we goed scouten voor de toekomst.
+1/-0

2 jaar geleden
Is wat mij betreft een beetje een afweging tussen, wat kost het en hoe staat hij er fysiek voor en hoe zit het met zijn eergevoel. Wil hij nog echt voor de prijzen gaan of een beetje lekker ballen dichtbij huis. Oke, dat weet je pas achteraf want dat zal hij uiteraard nooit zo zeggen maar toch, daar zal de leiding van PSV een goed gevoel bij moeten hebben dan. Het kan heel goed uitpakken ( Tadic , Cocu) maar ook een deceptie worden. En dan is het toch wel van belang wat je eraan uitgeeft. Misschien een heel goed prestatiecontract afsluiten ( ben daar als club eens creatief in ) Als hij voetballend levert mag hij van mij ook de hoofdprijs verdienen, dat verdien je dan toch wel terug.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage