Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB kondigt richtlijnen voor uitstel van wedstrijden aan bij coronabesmettingen

11 januari 2022 19:45 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

KNVB kondigt richtlijnen voor uitstel van wedstrijden aan bij coronabesmettingen; image source: Pro Shots

Via de officiële kanalen heeft de KNVB de richtlijnen gepubliceerd wanneer een wedstrijd vanwege coronabesmettingen zal worden uitgesteld. De voetbalbond benadrukt daarbij dat het uitspelen van de Eredivisie niet in gevaar mag komen door het onnodig uitstellen van wedstrijden, omdat er niet veel mogelijkheden zijn om duels in te halen.

Er zijn twee redenen waarom een wedstrijd kan worden uitgesteld. Een duel zal doorgaan indien een club minstens dertien spelers waaronder één doelman beschikbaar heeft. Iedere club dient daarom 25 testen af te nemen bij spelers en deze te overleggen aan de KNVB. Spelers die na onderling contact in quarantaine zitten of kampen met een blessure worden niet meegerekend. Het aantal van dertien spelers is een richtlijn die wordt overgenomen van de UEFA.

Ook is het mogelijk dat een wedstrijd wordt uitgesteld indien een club kort voor een wedstrijd getroffen wordt door een medische ongecontroleerde uitbraak. In zo'n situatie worden in een zeer korte periode steeds meer spelers positief getest. Om verdere besmettingen te kunnen voorkomen kan daarom besloten worden een wedstrijd uit te stellen. De aantallen wanneer een duel wordt uitgesteld zijn echter arbitrair en wordt beoordeeld door de bondsarts van de KNVB.

In alle gevallen zal het bestuur betaald voetbal bepalen of er uitstel van een wedstrijd wordt verleend. Bij een volgende wedstrijd zal na contact tussen de club- en bondsarts worden afgewogen of er redelijkerwijs kan worden verwacht dat voldoende spelers zijn hersteld om weer te kunnen spelen.

Meer op KNVB.nl
Tags

knvb coronabesmettingen uitstel bondsarts arbitrair besmettingen bestuur eredivisie ongecontroleerde quarantaine redelijkerwijs richtlijn uefa uitbraak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Dat wordt nog lachen ... die bond kennende ... ;)
+4/-0

9 maanden geleden
Arbitrair.. ja ja.. nou dan weet ik het wel weer denk ik.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Arbitrair = discutabel = acceptabel, zoiets?
+1/-0

9 maanden geleden
Maar eens zien of de regeltjes ook toegepast worden wanneer het om een bepaalde club gaat.
+6/-0

 
9 maanden geleden
Dat was dus ook mijn eerste gedachte..let maar op dat er van die club wedstrijden uitgehaald worden als het hun uitkomt.
+2/-0

Maan (geschorst)
9 maanden geleden
Dit gaat echt een fiasco worden!
Competitie vervalsing ligt op de loer.
Clubs zullen blessures faken om onder een bepaald aantal fitte spelers te blijven, waardoor wedstrijden afgelast worden wanneer ze besmettingen hebben.

Het is of iedereen speelt of niemand speelt.

Dus wanneer er corona besmettingen zijn en een team mag/kan niet spelen, dan maar de hele competitie ronden eruit gooien. Dan is en blijft het voor iedereen hetzelfde.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Er valt niks te faken aan blessures aangezien geblesseerde spelers niet meetellen bij de 25 spelers die je moet testen
+2/-3

 
Z. on de Bok (geschorst)
9 maanden geleden
"Een duel zal doorgaan indien een club minstens dertien spelers waaronder één doelman beschikbaar heeft."

Als je een selectie van 26 spelers hebt, zoals PSV, met 13 geblesseerden en 1 speler met corona kan de wedstrijd gewoon uitgesteld worden.

"In alle gevallen zal het bestuur betaald voetbal bepalen of er uitstel van een wedstrijd wordt verleend"

Daar zit hem de crux. Dit biedt ruimte voor willekeur.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Het kan zijn dat ik het verkeerd lees/interpreteer (komt overigens ook door een interview wat die gast van de KNVB vorige week bij de NOS had), maar ze verwachten dat je de selectie opvult met spelers uit de jeugd indien je kampt met blessures. Het staat ook in die tekst dat er bij 25 spelers een coronatest afgenomen dient te worden voor iedere wedstrijd en dat geblesseerde spelers hierbij niet meetellen.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Willekeur is niet zo erg als voorkeur. Daar vrees ik namelijk meer voor.
+1/-0

9 maanden geleden
Grote boelsjit. Waarom kunnen wedstrijden zonder publiek niet midweeks ingehaald worden of overdag zelfs. Er is dan toch geen ruk aan, dus plan maar in donderdag middag 14:00 uur. Geen burgemeester of pliesie die maauwt, geen uitsupporters die een risico vormen. Slap verhaal van de KNVB, en dat zijn we niet gewend. Duh ! Kwartje zal wel weer richting Amsterdam vallen, surprise !
+3/-0

 
9 maanden geleden
Omdat je tot en met de laatste speelronde al vrijwel iedere midweek een wedstrijd op de planning hebt :denk
+3/-0

 
9 maanden geleden
Omdat Fox dan veel geld misloopt
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.853 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

arrogantie begeleiders bekerfinale benfica brands brenetjes cambuur column feyenoord fox gaal gakpo gestoeld haast ihattaren jong koen mislukking mossou nederland onvoorstelbare onwetendheid oranje samenwerkte schmidt specialisten tsaar vitesse vleuten winstbejag