Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt vertrekt na dit seizoen bij PSV

3 februari 2022 11:32 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

<b>Roger Schmidt vertrekt na dit seizoen bij PSV</b>; image source: Pro Shots

Via de officiële kanalen heeft PSV bekend gemaakt dat Roger Schmidt na dit seizoen zal vertrekken bij de club. De trainer heeft besloten zijn aflopende contract bij PSV niet te gaan verlengen. Dit heeft Schmidt laten weten na intensief contact met de clubleiding. De Duitser zal op een later moment zelf met een verklaring gaan komen.

Directeur voetbalzaken John de Jong geeft aan de beslissing te betreuren. "De afgelopen weken hebben we benut om goede gesprekken te voeren. Het was onze intentie om met Roger verder te gaan, maar hij heeft besloten aan het einde van het seizoen te stoppen", aldus De Jong. "Dat vinden wij jammer, maar dit verandert niets aan onze doelstelling om zoveel mogelijk prijzen in de wacht te slepen dit seizoen."

Meer op PSV.nl




Tags

roger schmidt jong

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Mooi op tijd duidelijkheid ...
jammer dat Fraser net heeft bijgetekend bij Oranje.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Lijkt me niet goed genoeg voor de top. Nog niet in ieder geval.

Ben wel echt héél benieuwd wie hem gaat vervangen. Cocu? v Nistelrooy? Allebei niet mijn grootste voorkeur. Maar met de huidige staff hou ik m'n hart vast wie er gaat komen. Maar dat komt dus omdat ik niet het grootste vertrouwen heb in Toontje en JdJ, ik denk dat dat ook meer zegt op dit moment... Hoe is het met Marcel? Heeft die geen interesse om aanboord te komen en meteen een nieuwe trainer te regelen? ;-)
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk eigenlijk van wel ... heeft zich genoeg bewezen bij de kleinere clubs met veel minder materiaal!, en speelt leuk voetbal ...

Als het maar geen Cocu wordt ... maar ik ben bang van wel. :\(
+2/-0

 
2 jaar geleden
Henk de Jong heeft ook leuke dingen gedaan met kleine clubs met veel minder materiaal. Ook geschikt?
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Misschien met z'n tweeen?? :)
+1/-0

 
2 jaar geleden
Of nog beter... met z'n 2-en niet.

Leg mij eens uit waarom Van Nistelrooij er nog niet klaar voor is en Jonk wel. Dat terwijl Van Nistelrooij er al een paar hoofdtoernooien, als assistent, met het Nederlands elftal op heeft zitten, al jaren bij de club werkt en het ook aardig doet in de keukenkastjescompetitie.
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Klopt! ik was ook niet serieus ...
+1/-0

2 jaar geleden
Nou de groeten dan maar hè. Het waren 2 fantastische jaren.
+1/-1

2 jaar geleden
Was ergens te verwachten.
Laatst in de krant deed Scheepers een openlijke sollicitatie en Cocu afgelopen week, zou me niets verbazen als die terugkomen.
+1/-0

KatC (geschorst)
2 jaar geleden
Top nieuws voor PSV. Nu nog de Jong en Gerbrands!
+4/-13

 
2 jaar geleden
En wat dan? Iedereen eruit knikkeren en dan komt het goed? Deze winterbreak 1 goede versterking gehaald en verder geen paniekhandelingen gedaan om de supporters te pleasen. Komende zomer, wanneer de nieuwe trainer bekend is, verder doorselecteren.
+9/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Goede versterking moet nog blijken.

Mag een hoop vertrekken van de zomer. Teveel net niet. En niet alleen op het veld inderdaad.
+1/-0

 
KatC (geschorst)
2 jaar geleden
Gelukkig zie jij wel het topsport klimaat van Gerbrands en co.. Misschien kun je die mij dan even uitleggen?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ik vind ook dat na elke nederlaag van het eerste van PSV, Jong PSV of de dames, de hele top vervangen moet worden. Iedereen eruit!

Sinds Gerbrands er is, is PSV 3x kampioen geworden, wat dus net niet de helft is (3 van de 7 seizoenen). Was er toen ook geen topsportklimaat? Of is dat allemaal ondanks zijn aanwezigheid gebeurt?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Inderdaad een stijgende lijn te zien. Oh wacht die titels waren alweer een tijdje terug toen we een sterke selectie hadden. Al dat CL geld is vervolgens weggegooid aan waardeloze spelers en we bungelen rond plek 60 Europees een half puntje voor Feyenoord en AZ. Toon heeft prachtige verhalen er komt echter weinig van terecht.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ja, want voordat hij kwam was PSV al 6 jaar op rij geen kampioen geworden; toen was het allemaal echt veel beter dan nu.

De selectie die er nu staat is goed genoeg om mee te doen om het kampioenschap, PSV is financieel gezond en er worden nieuwe bronnen aangeboord zoals met Brainport Eindhoven.
Je kan het ook gewoon té cynisch bekijken.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Ook helemaal waar. Het is echter niet cynisch. Als je iets roept moet je het waar maken en ik heb echt niet het gevoel dat we op de wijze zoals we nu bezig zijn de boel om gaan draaien. Trainers van de A1 voor het eerste zetten een onervaren en falende TD aanstellen en ook nog eens verlengen. Voor mij is het allemaal geen topsport klimaat maar ouwe jongens krentenbrood. Onze voorsprong op Ajax is veranderd in een bijna onoverbrugbare achterstand en onze voorsprong op Feyenoord en AZ wordt kleiner en kleiner. Ik krijg gewoon niet de indruk dat dat besef er is bij de leiding, die spelen enkel mooi weer. Hopelijk voor de bühne maar dat wij in de winter niet konden versterken is echt wel heel zorgelijk, want zo goed zijn onze spelers helemaal niet
+2/-1

 
2 jaar geleden
Ik denk dat er intern meer dan genoeg harde noten gekraakt worden, maar dat dit door het bestuur niet naar buiten wordt gebracht, zoals het hoort. Dat zag je zelfs rondom het onslag van van Bommel. Daar bleef het vanuit Gerbrands rustig richting de pers; een club is niet gebaat bij een AD die dan te pas en te onpas vanalles in de media blijft roepen.

Ik vind de aanstelling van van Bommel achteraf bezien een fout. Het aanstellen van de Jong als TD is nog altijd een twijfelgeval: veel van de middelmatige spelers waar veel geld aan uitgegeven is, komen uit de koker van Brands. De keuze om deze winterstop geen 4/5 miljoen uit te geven aan een breedteinvestering vind ik wel de juiste. Bij het stoppen van Propper was er ineens een gat en is er direct doorgepakt naar een speler die een versterking is.

De kloof naar Ajax/Feyenoord/AZ is een beetje de waan van de dag. Ajax kon deze winter na het vertrek van Neres (met verlies zelfs) geen geld op tafel leggen om een vervanger te halen. Ook zullen ze daar deze zomer flink moeten verkopen om quitte te draaien en buiten Anthony (en Gravenberch in mindere mate), lopen er weinig jongens rond met veel restwaarde. Feyenoord kon Veerman niet betalen en huurde uiteindelijk Hendrix. Ook de andere aankopen die ze deze winter deden, zouden bij PSV nooit aan spelen toekomen. AZ heeft afgelopen zomer goed verkocht, maar eigenlijk nauwelijks iets terug kunnen halen omdat al het geld richting het dak ging. Het gat is niet voor niks nog 10 punten op dit moment.

Dus ja, ik vind ook dat het beter moet en dat er deze zomer weer doorgeselecteerd moet worden, maar ik vind ook dat we niet moeten panikeren.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Goed verhaal en kan ik me bij aansluiten. Vind wel dat er bij van Bommel echt veel te lang gewacht is. Maar hij draaide qua punten natuurlijk een heel goed eerste seizoen, waar je normaal gesproken gewoon kampioen mee wordt. Helaas was er ook een sterk Ajax en een discutabele VAR. Het tweede seizoen had niet zo hopeloos verloren moeten gaan als er eerder was ingegrepen. Pas nadat we Europees en nationaal kansloos waren werd de knoop doorgehakt. Verder ben ik geen voorstander van onervaren mensen op belangrijke posten binnen een topclub. Geld voor Cocu, de Jong en van Bommel. Waarbij Cocu natuurlijk wel uitstekende cijfers overlegt met tranen trekkend slecht en vooral extreem bang voetbal, maar he als we winnen zijn we blij, dat was ik ook al keek ik bijna geen wedstrijd meer zo saai. Ik vind dat de nieuwe trainer zich minimaal op subtop niveau heeft moeten laten gelden, zoals bijvoorbeeld Bosz bij Vitesse en Ten Hag bij Utrecht. Van Nistelrooy moet ook lekker eerst Heerenveen doen en als dat goed gaat naar PSV komen, Ik heb ook wel het idee dat hij dat zelf ook zo wil, verstandig. De Jong aanvullen met Vennegoor begrijp ik verder ook niet, je ziet dat we netwerk tekort komen. Iets voor de breedte niet halen is logisch, maar voor de basis kunnen we ook nog wel backs een extra CV na Ramalho en een nieuwe keeper gebruiken. Drommel gaat hem niet meer worden vrees ik. Het is te du te onervaren en we zijn te snel tevreden, dat straalt er een beetje af is mijn beleving. Volgend jaar wordt gewoon heel belangrijk, dan 1e of 2e betekend CL en kansen. Lang verhaal. Het gaat echt net slecht maar ook niet zo goed als men soms wil doen lijken.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Top nieuws voor jou, niet voor PSV. Maar daar kom je nog wel achter. Zo niet, kom ik graag mijn ongelijk bij je toegeven.
+2/-1

2 jaar geleden
Jammer, maar niet verrassend. Zou PSV-Ajax de druppel zijn geweest?
Ben benieuwd wie we dan volgend jaar voor de groep gaan zien.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Zou me niks verbazen. Het is Schmidt inmiddels wel duidelijk dat PSV met beperkte financiële middelen niet op kan boksen tegen die koopclub in Amsterdam (ironisch genoeg verweten ze ons 10 jaar geleden een koopclub te zijn, maar zijn er nu trots op het zelf te zijn getuige hun spandoek voor de wedstrijd in de ufo). En sinds de onderlinge duels met hen weet hij dat hij ook geen hulp uit Zeist hoeft te verwachten. Hoffnungslose Mission zal ie denken en pakt zijn biezen.
+1/-0

Ik ben hier niet blij mee. Het is op dit moment allemaal verre van perfect, maar ik vind dat Schmidt wel degelijk een idee heeft en eigenlijk meer tijd nodig heeft. Bovendien treedt hij naar buiten met een rood/wit hart. Hij staat de pers te woord als PSV'er, dat valt niet overal goed. Maar als supporter is dat mooi om te zien.

Hoe nu verder?
+16/-0

2 jaar geleden
Nauwelijks verrassend te noemen na al die zinspelingen erop... nãchst.
+1/-0

2 jaar geleden
Verstandige keus denk ik, ze zullen wederzijds enigszins teleurgesteld zijn in de mogelijkheden en resultaten. Niet op basis van sentiment doormodderen maar een verstandige keus maken. Prima zo, was de gok waard. Wens Heer Schmidt alvast veel succes bij een volgende club met ongetwijfeld wat diepere zakken, hoop dat hij ons toch nog laat genieten van een prijs of twee. Weet iemand of Ronald een retourtje had gekocht toen hij op die trein sprong? Blijft toch een kampioenen maker..
+1/-0

2 jaar geleden
Ik denk ook dat hij klaar is met Nederland (analisten die hem vanaf het begin geen kans hebben gegeven) en scheidsrechters die duidelijk gemanipuleerd worden door de publieke opinie en media en het feit dat ze iedere week weer rustig kunnen aanschuiven om wat extra te verdienen in een tv programma...
+16/-0

 
2 jaar geleden
Ik denk dat je best wel een punt hebt.
Ik snap namelijk ook never nooit dat op het moment dat er een buitenlander mogelijk als bondscoach aangesteld wordt alle 'voetbalkenners' op TV gaan janken dat het geen Nederlander is en 'kunnen we geen goede Nederlandse trainers meer opleiden?'.

Nou nee dus. Welke Nederlandse trainer (die niet bejaard is) heeft de afgelopen jaren nou iets gepresteerd met een club?

Al die oud voetballers krijgen/kregen hun trainersdiploma bij een pakje boter door middel van de versoepelde opleiding die ze volgen, want anders hebben ze het zo zwaar met het trainen van een jong-team ernaast.

Haal je vervolgens een buitenlander met een andere kijk op het voetbal is het allemaal weer totaal verkeerd en begrijpen we er niets van, terwijl ik denk dat het een totaal andere maar ook goede kijk op de sport is. Voetbal verandert door de tijd heen en daar moet je gewoon in mee gaan.
+2/-0

 
 
2 jaar geleden
Inderdaad.
Waar ik me ook altijd aan stoor is dat er in de media geroepen wordt dat Schmidt met een hoop bombarie naar PSV kwam en het nu niet laat zien. Terwijl het die media zelf is die hem aankondigde met de nodige bombarie.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Dat idd, fullgassfusbal was zijn filosofie, maar het is de media die aankondigde dat hij dit bij PSV ook zou gaan spelen en eigenlijk na de eerste 45 minuten al riep (Perez met name): Ik zie het niet hoor, dat fullgass fussball... En lachen en doen, maar iemand de tijd geven ho maar, want natuurlijk heb je na één zomer met de helft van de spelers trainen niet alles meteen goed staan en volgens je eigen filosofie.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik ben er niet rouwig om. Met deze selectie moet je veel beter en dominanter voetbal kunnen spelen dan in de afgelopen anderhalf jaar is gebeurd. Met uitzondering van de eerste paar maanden van dit seizoen, toen PSV ècht goed speelde, was het verder bijna altijd billenknijpen en hopen dat de zege over de streep gesleept wordt.

Opvolger? Geen idee. Maar hopelijk iemand die een hecht team ervan kan maken met een 'f*ck you-mentaliteit' naar de complete buitenwereld, inclusief bepaalde 020-loving media.
+2/-0

2 jaar geleden
Dat zat er aan te komen. Niet erg rouwig om.
+3/-0

greggo1 (geschorst)
2 jaar geleden
Weinig karakter , gaan er spelers nu minder presteren? Haal van Bommel maar terug. Daar zat wel gif in.
+1/-16

 
2 jaar geleden
Van Bommel hahahaha

Ondanks dat hij als speler hele mooie dingen voor onze club heeft gedaan, wil ik hem nooit meer als trainer zien bij ons. Heeft zich totaal onmogelijk gemaakt binnen de club met zijn bemoeidrang.
+19/-0

 
greggo1 (geschorst)
2 jaar geleden
Dus jij vind dat de medici staf goed functioneert? Dat John De Jong goed functioneert?
Ome Toon de lijntjes goed in handen heeft?
Scouting apparaat optimaal is?
+3/-2

 
2 jaar geleden
Geweldige argumenten om de grootste faalhaas ooit als trainer opnieuw aan te stellen ja :denk
+10/-1

 
2 jaar geleden
Grootste faalhaas is overdreven , volgens mij concurreerden we toen tegen Ajax dat halve finale cl haalde , en wij 2e werden met 86 punten ofzo? Jaar daarna een totaal ongebalanceerde selectie imo.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Hij heeft toch gewoon hard gefaald? Vast blijven houden aan een tactiek die niet meer werkte, tot drie keer toe nagelaten om de titelrace te beslissen en wat hij in zijn tweede seizoen geflikt heeft zou al genoeg reden moeten zijn om hem nooit meer aan te stellen.

Maar nee, omdat hij als speler een clubicoon is moet hij schijnbaar weer terugkomen :denk
+5/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Dag Brennetje, ben het voor een deel met je eens. Mark was een cult-held als speler bij PSV en zijn periode als trainer bij PSV wil ik hem vergeven als hij belooft nooit meer trainer te worden. Ik zie hem als een Marco van Basten, goede voetballer, maar als trainer mist hij kwaliteiten. Maar om te zeggen dat hij het hardste heeft gefaald, wil ik je graag corrigeren. Mark heeft 68,6% van zijn wedstrijden als trainer gewonnen en speelde 17,6% van zijn wedstrijden gelijk. Echter, onder RS hebben we maar 66,7% van de wedstrijden gewonnen (in getallen 36 gewonnen, onder Mark 35 gewonnen). Onder RS hebben we 18,5% van de wedstrijden gelijk gespeeld. Onder Philip Cocu hebben we 71,2% van de wedstrijden gewonnen en 15,9% gelijk gespeeld. Ook al voelde het niet zo, onder Philip deden we het zo slecht nog niet.

Aanvulling, de cijfers per trainer:
Cocu gespeeld 170, winst 121, gelijk 27, verlies 22
van Bommel gespeeld 51, winst 35, gelijk 9, verlies 7
Schmidt gespeeld 54, winst 36, gelijk 10, verlies 8
+2/-0

 
greggo1 (geschorst)
2 jaar geleden
Ja Ricardo ,jouw reactie had ik wel verwacht. Op ieder en iedereen wel antwoordt geven.
Er zijn ook mensen die een andere denkwijze dan jouw hebben.
+6/-1

 
2 jaar geleden
Als ze daadwerkelijk Van Bommel willen aanstellen, moeten diegenen zo snel mogelijk monddood worden gemaakt. Dat je het alleen al bedacht krijgt.
+4/-3

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
2 jaar geleden
Wilde je ook nog Ihattaren terughalen dan? Daar was van Bommel zo goed mee.
+4/-0

 
2 jaar geleden
v Bommel? Op basis waarvan zou hij terug moeten komen dan? Meer gif?
Ik kan echt niets bedenken.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Omdat hij ook om onduidelijke redenen weggestuurd is bij Wolfsburg
+1/-0

 
2 jaar geleden
Inderdaad, die heeft PSV behoorlijk vergiftigd.
+1/-1

2 jaar geleden
Dit is natuurlijk een ontzettend klote bericht. We weten allemaal dat Schmidt het gelijk aan zijn zijde heeft als het gaat om de broodnodige investeringen in de selectie willen we met Ajax kunnen wedijveren. Ik vermoed dat Schmidt gisterochtend op de club is gekomen, compleet geflipt is omdat er in de winter geen versterking achterin is gekomen en daaruit zijn, terechte, conclusies heeft getrokken. Heel erg zonde. Hij heeft een topsportklimaat neergezet en met enkele gerichte versterkingen word je weer kampioen. Balen!
+12/-0

 
2 jaar geleden
Het probleem van Schmidt is dat hij 1 systeem wil hanteren wat deze selectie maar 2 wedstrijden in het seizoen volhoud. De rest van het seizoen zit er voor mijn gevoel weinig idee achter. PSV is altijd goed geweest met een systeem van de boel dichthouden en met snelle jongens op de counter toeslaan. Misschien toch weer terug naar die succesformule.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Dat laatste is inderdaad een interessante gedachte. Want nu is het ook niet sprankelend.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ik zie het liefst een trainer met een visie van dominerend voetbal die weet dat hij hier 3+ jaar blijft. Succes komt niet in 1 jaar dus je moet er dan 100% achter staan.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Die financiële luxe heeft PSV niet meer.
Ik zou het kampioenschap niet als harde eis stellen. Realistisch is: minimaal tweede, aantrekkelijk voetbal, doorstroming van jeugd en overwinteren in de Europa League. (Dat derde Europese toernooi is een lachertje; niet serieus te nemen.)
+3/-0

 
2 jaar geleden
Een directe versterking (CV) was blijkbaar niet haalbaar of niet betaalbaar. Aankopen voor de breedte niet nodig, zijn beschikbaar. (Teze-Obispo-Steels) Misschien had Schmidt wel teveel eisen om eventueel een extra jaartje door te willen gaan. Je moet als club je oren niet laten hangen naar een passant want elke trainer is natuurlijk een passant. Niets of niemand is groter dan de club. Wel benieuwd wie gaat komen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Als Schmidt hetzelfde gewauwel van de Jong en Gerbrands hoort als ons zou hij best wel het idee hebben gehad dat we onze ambitie ook daadwerkelijk waar willen/kunnen maken. Dan kom je van een koude kermis thuis.
+2/-0

2 jaar geleden
Toeval dat Fraser gisteren zijn contract niet verlengd heeft en stopt einde seizoen?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Francisco Roque da Silva is gisteren ook gestopt als hoofdtrainer...toeval??
+2/-0

2 jaar geleden
Ik pleit voor Wim Jonk. Doet het goed bij Volendam, is een ex PSV'er met succes, staat voor aanvallend voetbal en ik hoop dat we eens gewoon 4-3-3 gaan spelen met buitenspelers die het veld breed houden ipv dat "trechtervoetbal". Daarnaast vind ik Schmidt in zijn communicatie veel te veel Calimero (zeker ten opzichte van Ajax). Enige wat jammer is is dat we zijn netwerk nu kwijt zijn van spelers. Dat heeft iemand als Jonk minder en dat van J de Jong is ook nog niet indrukwekkend.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Laat Jonk eerst maar eens in de subtop gaan werken in Nederland. Jonk voor komend seizoen aanstellen is wat mij betreft de ambitie uitspreken om mee te gaan doen voor plek 3 tot en met 8.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Tja dat is wel heel makkelijk gezegd. Alsof een trainer van het kaliber Koeman een garantie op spelen voor de bovenste plaatsen is? Daarnaast ben ik na jaren onverzorgd voetbal onder van Bommel (fiasco in alles), Schmidt en in mindere mate Cocu wel eens toe aan iemand die PSV verzorgd laat voetballen met lef. Dat in combinatie met het WEL winnen van topwedstrijden ook al was Cocu daar weer een meester in.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Klopt, heel makkelijk van mij. Maar het is ook makkelijk gezegd om ieman uit de Keuken Kampioen divisie te noemen als serieuze kandidaat voor onze gave club PSV.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Amen!

Slaat echt helemaal nergens op, die Jonk fetish.
Van Nistelrooij doet het ook aardig in de 1e divisie en die heeft ook al veel meer ervaring als assistent.
+2/-0

 
2 jaar geleden
En heeft ons met volendam alle hoeken van het veld laten zien. Ik ben ook voor Jonk!
+3/-0

2 jaar geleden
Goeie keus voor beide partijen.
Vind dat Schmidt het niet uitgesproken goed of slecht gedaan heeft, maar het is tijd voor iets anders.
Meer avontuur en minder reactievoetbal.
Meer eigen smoel en minder piejesviej en pee-es-fau.
Wel graag eerst een ervaren trainer. Er zijn te weinig Van Bommels en Cocu's overgebleven. Van Nistelrooij moet gewoon de tijd nemen en niet nu meteen verzuipen.
En de volgende trainer moet een Nederlander zijn.
+2/-0

2 jaar geleden
Logisch. Die vent ziet ook in dat werken met JdJ niet gaat werken omdat die geen BALLEN heeft (en geen netwerk).
+2/-5

2 jaar geleden
Ik sta er dubbel in dat Roger Schmidt vertrekt. Hij maakt zijn keuze tijdig kenbaar en dat is heel eerlijk. Schmidt wil denk ik meer dan PSV op dit moment wil of kan. Daarnaast geloof ik wel in zijn filosofie maar dat is niet genoeg. De statistieken zijn niet slecht maar ik vind Schmidt niet onmisbaar voor PSV. Ik ben benieuwd naar de mogelijke vervangers. Cocu met van Wonderen en Fraser? Team Jonk van Volendam? Ronald Koeman?
+1/-0

2 jaar geleden
Dan maar de coach vastleggen die het beste voetbal van de Eredivisie speelt Cees van Wonderen.
+3/-0

2 jaar geleden
Jammer, maar niet onverwacht. PSV is de afgelopen jaren, ondanks diverse pogingen, niet in staat geweest om een selectie te smeden waarmee Schmidt succesvol kon zijn. Wellicht dat het met een andere coach / andere speelwijze beter was gegaan, maar mijns inziens is het - gezien de verwachtingen omtrent PSV - niet mogelijk om met de huidige selectie daaraan te beantwoorden.

Fijn dat er nu duidelijkheid is, want dat betekent dat PSV op zoek kan naar een nieuwe coach. Terugvallen op Phillip Cocu is natuurlijk een optie. De laatste trainer die ons een kampioenschap heeft geschonken. Mijns inziens echter voornamelijk door de kwaliteit van de spelers en niet zozeer door de kwaliteit van de trainer. Zijn avonturen in het buitenland waren ook ronduit teleurstellend.

Als PSV ambitie toont, is het misschien een mogelijkheid om Ronald Koeman te polsen. Ronald ging destijds heel slecht samen met de directie, en hij wist niet hoe snel hij op de trein naar Valencia moest springen, maar met de huidige leiding is hij wellicht wel te porren voor een nieuwe periode in Eindhoven.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Broertjes Koeman samen lijkt mij wel aardige stunt. Daarvoor wil Erwin pensioen wellicht paar jaar uitstellen. Beiden PSV-verleden als speler én trainer. En Hiddink als adviseur wellicht, of td. De man mag dan wel op leeftijd zijn maar in die functie kan het nog prima. Heeft schat aan ervaring en kennis én, niet onbelangrijk, wél een netwerk! Marcel Brands & Phillip Cocu zijn ook weer beiden vrij. Zij kennen Toon en Toon kent hen. Voor John de Jong moet het doek nou ook maar eens definitief vallen. Genoeg (gefaald) is genoeg.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ben jij echt voorstander van Koeman? Je blijft me verbazen. ;)
Superpassant eerste klas! Heeft net zo veel met PSV als met Ajax en Feyenoord en als er weer een trein voorbij komt is ie gelijk weer vertrokken.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ik had daar destijds alle begrip voor, hoewel het niet leuk was en ons bepaald rauw op het dak viel. Dat gekonkel eerder dat jaar van Frits Schuitema terwijl PSV alle zeilen moest bijzetten om kampioen te worden, zal hem op zijn beurt niet in de koude kleren zijn gaan zitten. Logisch dat-ie vertrok toen de kans daar was, met opgeheven hoofd: job done én titelprolongatie waardig team achterland. Tevens verantwoordelijk voor een van de succesvolste CL-campagnes uit onze historie, die strandde in de kwartfinales.

Hoewel ik mij doorgaans meer aan de man geërgerd heb dan dat ik hem op handen droeg - logisch: hij was vaker & langduriger werkzaam bij clubs die ik, ahem, een minder warm hart toedraag, en hij doorgaans meestal niet al te sympathiek overkomt - heb ik geen klachten m.b.t. 's mans dienstverbanden met PSV. Bottom line: de man is een winnaar pur sang.

Een combinatie samen met broer Erwin, in de rug gedekt door vadertje Hiddink, zou mij derhalve ten zeerste aanspreken.

Aan de andere kant wil ik ook de hereniging tussen Phillip Cocu & Marcel Brands een kans geven, met Guus Hiddink als adviseur. Desnoods Louis van Gaal een laatste kunstje laten flikken. De weg van de harde aanpak, voor de vermaledijde gemoedelijkheid is geen plaats meer. Evenmin uiteraard voor John de Jong, maar dat staat buiten kijf.
+2/-0

2 jaar geleden
Mixed feelings inderdaad..
Heeft in mijn ogen de torenhoge verwachtingen die ik had ook niet echt waar kunnen maken. Of dat nou ligt aan zijn werkwijze, aan de blessures, aan Corona, aan de spelersgroep, geen idee..
Qua resulaat heeft het niet gebracht waarop ik hoopte.

Een trainer met een duidelijke (aanvallende) spelvisie zou in mijn beleving mooi zijn.
Automatismen, dominantie, plezier op het veld. ;)
+2/-0

2 jaar geleden
We weten dat een aantal spelers voor hem naar PSV zijn gekomen. Kijken wat zij nu gaan doen.
+3/-0

2 jaar geleden
Sommige vinden dit misschien klets(ch) maar ik vind Thomas Letsch wel een serieuze optie voor PSV. Hij brengt stabiliteit bij het altijd onrustige Vitesse en maakt spelers ook zichtbaar beter.
+3/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Maybe they will let(sch) him try!
+1/-0

2 jaar geleden
Daar schrik ik wel van. Had het niet verwacht, zeker niet nadat PSV een nieuwe financiele injectie krijgt. Ik vond Schmidt iemand van niveau die bovendien een erg goede staat van dienst in Duitsland had. Dat Ajax in ons land de betere is, kwam niet als een verrassing. Ik had ook de indruk dat de spelers goed met hem door een deur konden. Wat nu? Wie heeft het niveau van Schmidt? Cocu is vrij, maar van hem hoeven we ook geen wonderen te verwachten. Van Nistelrooy zal er nog niet aan toe zijn. Fraser? Ik weet het niet.
+1/-0

2 jaar geleden
Er is in ieder geval tijd om naar een Nederlandse trainer met genoeg ervaring te zoeken. Eerst en vooral samen met Roger de titel binnen harken.

En dan kom je eigenlijk vanzelf wel uit bij Peter Bosz
+1/-0

2 jaar geleden
Hij heeft steeds verkondigd dat jij bezig is met een traject, een proces dat uiteindelijk moet leiden tot een succesvolle spelopvatting.
Alle medewerking en kansen hiervoor gekregen van de directie
Ik kan dit besluit , na nul concrete resultaten, dus niet anders samenvatten als, Project mislukt !
+3/-1

 
2 jaar geleden
Bij mijn weten hebben we begin dit seizoen de Johan Cruijff schaal gewonnen en zijn we op dit moment nog kansrijk in drie competities...
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Jc schaal is voor mij geen prijs
Knvb beker is voor mij geen prijs
En als je denkt dat we dit jaar nog kampioen worden dan wel de conference league winnen dan bewonder ik je om je positivisme
+4/-1

Schmidt's vertrek zal heus wel eens te maken kunnen hebben met zijn populariteit buiten PSV om, vooral bij de schijtcorps en de KNVB die schaamteloos beleid voert, stierenstront de beweringen dat je zo goed moet zijn dat je niet door de schijtrechters benadeeld kan worden en zeker als je de onbeschaamde uitlatingen van het KNVB korps hoort.
+3/-1

2 jaar geleden
Schmidt out, Letsch in. Kan die gelijk Bazoer meenemen om onze 3 mans verdediging (samen met Boscagli en Ramalho) van power te voorzien en ons middenveld van een man meer!
+1/-1

reactie verwijderd

2 jaar geleden
En nu?
Welke smaken zijn er nog?
Wim Jonk lijkt mij een hele goeje.
Cocu als een soort manager met van Nistelrooy als veldtrainer?
Peter Bosz?
Ben benieuwd.
+2/-1

2 jaar geleden
Mooi, weer tijd voor een échte voetbalcoach!
+1/-1

2 jaar geleden (gewijzigd)
Prima, heeft aantoonbaar spelers beter gemaakt. Zijn visie heeft het spel van PSV verbetert. Is echter tactisch zwak in grotere wedstrijden. Zijn media optreden vond ik ook altijd niet fraai met als dieptepunt na de wedstrijd tegen Ajax.

Ben benieuwd of we nu doorgaan op deze lijn of dat het roer weer om moet. Bij het tweede moeten de directeuren zich beraden op hun positie.

Mijn ervaring is dat teams die weten dat de trainer weggaat minder presteren. Denk dat er moeilijke maanden aan gaan komen.
+2/-0

2 jaar geleden
Wij hebben kunnen constateren dat het "volgas" voetbal ons niet past. Daarnaast tactisch een heel matige trainer. Komt pas na 2 jaar tot de ontdekking dat PSV meer een opleidingsclub is dan een CL kandidaat... Rest my case.
+1/-0

2 jaar geleden
Ben benieuwd waar hij naar toe gaat en welke spelers hij meeneemt (sangare, gakpo?). Teken aan de wand dat een trainer met ambitie het niet (meer) ziet zitten bij PSV.
+2/-0

2 jaar geleden
Vind het wel jammer, had hem graag een seizoen gezien met wat versterkingen en minder blessures en corona gevallen. We kunnen hem toch onmogelijk de schuld geven van de blessures van Ramalho, Madueke, Gakpo, Zahavi, Romero en de regelmatige corona gevallen. En met het gevoerde financiële beleid kom je helaas in de hier vaak genoemde halfjes en net niet categorie spelers terecht.
En ik zeg niet dat het nu vaak hosanna is maar met Cocu kunnen we bij een 1-0 stand de TV gerust uitzetten of naar huis gaan. Nou dan worden we misschien nog een keer kampioen maar dat was toch niet om aan te gluren.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Hij kan in de slotfase wel weer aan hoor, als de spitsen eruit zijn en iedereen in de eigen 16 staat valt meestal de 1-1
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik zei vorig seizoen al dat ik hoewel het resultaat zwaar tegenvalt ik (eindelijk) heb genoten van het spel in de topwedstrijden. Eindelijk lef, helaas nooit beloond.
+1/-0

2 jaar geleden
Mooi verhaal is dit. Ik ben tot nu toe geen fan van Schmidt maar hij heeft wel 2 jaar bijna de vrije hand gehad om aankopen te doen van de Jong. Een volgende trainer moet het met dit materiaal doen terwijl het misschien helemaal niet past in de speelwijze van zijn opvolger.

Er is op deze manier in 2 jaar wel heel erg aan kapitaalvernietiging gedaan en dat mag de leiding best kwalijk genomen worden.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Wie zou er dan precies niet meer in passen? Götze? Ramalho? Max of Mwene?
Die hebben in het verleden toch ook in andere systemen gespeeld? Of gaat de nieuwe coach wellicht zonder backs of verdediging spelen?
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ik heb geen idee wie, maar het gaat mij erom dat een trainer een passant is en dat de PSV leiding Schmidt bijna carte blanche heeft gegeven.

Een technisch directeur hoort de aankopen te doen op basis van scouting rapporten. Ik ben van mening dat JdJ zijn werk bij Schmidt heeft neergelegd en zelf weinig ingebracht heeft bij de aankopen die gedaan zijn en dat is geen goede ontwikkeling.

Gaan we een volgende trainer ook weer laten bepalen welke spelers er moeten worden aangekocht of gaan we ons op de toekomst richten? Eerst eens bij de jeugd kijken wat daar rondloopt en die de kans geven en als die (nog) niet voldoen de versterking met eventuele restwaarde ergens anders scouten.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Volgens mij is dat juist gedaan deze winterstop door niet blind voor een breedteaankoop te gaan.
Het is ook al vaker door Rik Elfrink weerlegd dat Schmidt carte blanche heeft gekregen en John de Jong zjin werk overgenomen heeft. Wel is er overduidelijk gebruik gemaakt van het netwerk van Schmidt, maar als dat je de mogelijkheid geeft om spelers als Götze en Ramalho voor weinig geld binnen te krijgen, waarom zou je er dan geen gebruik van maken? Dat hij carte blanche zou hebben gekregen en alles voor het zeggen had is iets wat ze bij de Telegraaf graag roepen, maar wat gewoon niet klopt.

Dan nogmaals de vraag: wie zou er dan van de aankopen uit het netwerk van Schmidt niet passen in een ander systeem? Götze? Ramalho? Mwene? Max? Want het lijkt me dat zij evengoed in 4-3-3, 4-4-2 of 5-3-2 of wat dan ook passen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
We zullen het zien volgend seizoen. Ik hoop dat ik ongelijk heb natuurlijk, maar ik vind JdJ niet de juiste man op de juiste plek.
+1/-0

2 jaar geleden
Henk de Jong halen en Ruud ernaast zetten!
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Jawel, en Luuk ook terug!!
+1/-0

2 jaar geleden
Kutzooi! Hier ben ik echt ziek van, voor mijn gevoel was hij de enige die tenminste de lat omhoog wilde leggen. Sinds John de Jong TD is geworden is die teveel omlaag gegaan.
+6/-0

2 jaar geleden
Van de zomer nauwelijks versterkingen je beste spelers kwijt en de spelers die verhuurd waren omdat ze niet goed genoeg zijn terug. In de winter 1 goede aankoop maar veel te weinig om serieuze stappen te maken. Jammer het is een toptrainer met matig materiaal en een bestuur dat daar geen verbetering in kan brengen. Met 2 of 3 gerichte aankopen was hij gebleven en hadden we echt voor de prijzen kunnen gaan. Ik hoop op Koeman maar verwacht anti voetbal Cocu. De laatste is opnieuw een stap achteruit, zonder wijnaldums Depays en Guardados in zijn elftal, maar de nieuwste de Jong Missers. Er zullen er meer vertrekken nu. Zwarte dag.
+2/-0

2 jaar geleden
Erg dubbel dit.
Zijn systeem heeft tijd nodig om dat erin te slijpen. Enerzijds denk ik dat het volgend jaar pas écht goed zou gaan werken. Anderzijds heeft hij daarvoor al tijd genoeg gehad. Ik mis nog steeds een plan B voor (onder andere) de topwedstrijden. En ik stoor me aan zijn excuses bij een verlies en over fitheid bij domme wissels.

Het is een trainer die de lat hoog legt en die nooit openlijk zijn spelers af zal vallen, ook niet de reserves. Dat siert hem. Het is ook een trainer met een groot netwerk en een goede naam, waardoor onder andere Götze bijnons speelt.

Maar het is ook een trainer die het met teveel beperkte spelers moet doen, doordat onze td en onze scouting al jaren een matig aankoopbeleid hebben. Ik denk dat het geduld van Schmidt op was, toen hij in de winter weer niet kreeg wat hij vroeg.

Feit is wel dat er nu een andere trainer komt die weer een hele andere filosofie heeft. Wanneer je dan terugkijkt heeft Schmidt niet zoveel gebracht.
+2/-0

2 jaar geleden
Waarom zou hij blijven ?

* PSV toont geen ambitie door te durven investeren.
* De media maakt hem continu belachelijk.
* De arbitrage
Zijn woede laatst was terecht en oprecht, hij stapte blanco in onze competitie en ziet iedere wedstrijd tegen Ajax dat die club bevoordeeld wordt. Maar hij wordt weggezet als een huilebalk. Toen hij terecht iets zei van Nijhuis (Gakpo heeft nog maanden last gehad van die overtreding) werd hij geschorst en leek de club hem niet echt te steunen.
* De zogenaamde PSV prominenten zijn tegen hem (oa gebroeders vd kerkhof)
* Hij is veel te hard aangepakt voor de situatie met Ihataren. Het heeft maanden geduurd voor men enigszins toegaf dat de fout ook bij Mo lag. (en als die zou gaan presteren bij ajax begint het hele riedeltje weer opnieuw. )
+11/-0

 
Mooie aanvulling op mijn reactie/post eerder hierboven.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Mooi omschreven en je hebt helemaal gelijk.
+3/-0

Kan natuurlijk ook zo zijn dat JdJ en Toon met het oog op de eventuele vertrek van Herr Schmidt geen tussentijdse versterking hebben gehaald om de nieuwe trainersstaf niet op te zadelen met meer erfenissen uit de episode Roger Schmidt? Dan hebben ze dat iig mooi gedaan.;-) Zou dat? Of is dat een brug te ver vooruitziende blik voor deze twee heren?
+3/-0

 
2 jaar geleden
Die twee kijken niet verder dan de volgende stoeptegel.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Jep :) maar aan de andere kant dieptriest :-(. Toekomst van PSV ligt toch vooral in hun handen. Van onze rvc hoeven we ook niks te verwachten
+1/-0

 
Snap wel dat het diep triest is ja, maar laten we het o zo belangrijke humor er maar van inzien he.
+1/-0

2 jaar geleden
Met Letsch van Vitesse zou je zeggen dat de selectie nog enigszins passend is voor de volgende trainer. Ben benieuwd.
+1/-0

reactie verwijderd

2 jaar geleden
Gaan Toon Gerbrands en vooral ook John de Jong hier conclusies voor zichzelf aan verbinden???
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Het is heel simpel. Willen wij bij de top32 van Europa horen, moeten zaken wel anders aangepakt gaan worden. Ik vind dat JdJ gewoon te kort komt om dit vak in ieder geval bij een topclub als PSV uit te voeren. De feiten spreken voor zich. Dus werk aan de winkel voor Toon! RS heeft een hele mooie slag gemaakt om PSV professioneler te laten zijn, laten we dit werk voortzetten. Als Toon hier geen zin in heeft, dan gaat hij maar lekker een boek schrijven.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Dat - met name ook - laatste lijkt mij onvermijdelijk. John de Jong heeft zich onmogelijk gemaakt bij PSV.
+1/-0

2 jaar geleden
Hoe lang gaat het nog duren voordat iemand met Van Gaal komt aanzetten ?? Ben benieuwd.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Nu niet meer. Had destijds gekozen moeten worden ipv Mark van Bommel 😇
+1/-0

2 jaar geleden
Maar gauw Cocu en back up Van Niselrooij voor volgend seizoen vast leggen.
Of Evt R Koeman.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Misschien Rijkaard polsen samen met Völler?
+2/-0

2 jaar geleden
Deze gaan vertrekken deze zomer:
Zahavi, Venicius, Gakpo, Madueke, Sangare,
wellicht ook: Vertessen, Doan, Bruma,
Naar de bank: Max, v. Ginkel
Nou vul maar in wat er bij moet en wie dat gaat betalen. Ik schat in dat feijenoord (en wellicht ook AZ) de komende jaren ons structureel voorbij gaat en wij voor de subtop moeten gaan......
+1/-1

 
2 jaar geleden
Ik verwacht niet dat PSV zo veel spelers in 1 keer laat vertrekken. Wel denk ik dat Gotze nog mist in het lijstje, ondanks zijn contract tot 2024.
Voor de rest vrees ik dat je weleens gelijk kan hebben.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Die kan best met Schmidt meegaan ja...
+1/-0

 
2 jaar geleden
Niet zo dramatisch joh. Als dat al gebeurd hebben wij genoeg centjes in kas om de hele selectie van Feyenoord te kopen én waar nodig te versterken.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ik denk dat je gaat schrikken als je ziet hoeveel geld er in echt in kas zit.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik mag toch aannemen dat er dan ook behoorlijk wat centjes deze kant op komen? Daar moet toch iets van te maken zijn dan? Bergwijn terug misschien of Calvin Stengs halen.
Weet niet hoe hij het doet bij Nice?
+1/-2

2 jaar geleden (gewijzigd)
Dat was het dan ,had hij beter jl week kunnen doen niet voor Psv-Az ,hopelijk gaan ze voor Wim Jonk daar alle vertrouwen in ook goed met onze jeugd..!!
+2/-2

 
2 jaar geleden
De vorige keer heb ik niks gezegd maar dit is nu de 2e keer. Het is Wim, niet Win.

En nee een trainer die het aardig doet in de keukenkastjescompetitie is niet goed genoeg voor PSV. Van Nistelrooij doet het ook aardig in de keukenkastjescompetitie en die is er ook nog niet klaar voor, ondanks dat die al veel verder is en veel meer ervaring heeft dan van Wim Jonk.
+2/-1

2 jaar geleden
Hiermee komt hopelijk een eind het tijdperk van de grote vernederingen, Europees en tegen onze concurrenten. Ik zal er geen traan om laten. Welgeteld één uitzonderlijke prestatie onder deze trainer, de 0-4 voor de totaal onbelangrijke JC schaal. Verder mooi aantal punten gehaald tegen de ‘kleintjes’ maar dat is niet waar mijn rood-witte bloed sneller van gaat stromen. Nu graag een trainer met een positieve kijk op het voetbal en die het vele goud dat tegenwoordig uit de opleiding komt nog beter maakt.
Let’s make PSV great again!
+2/-0

2 jaar geleden
Ben blij, dat hij vertrekt. Totaal niets gepresteerd.
+1/-0

2 jaar geleden
Zou Ten Hag nu eindelijk eens terugkomen? Volgens mij heeft hij destijds met PSV geen prijzen gewonnen, dus dat zou een mooie uitdaging zijn 🤪
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik moet er niet aan denken, ondanks dat het best een goede trainer is.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Mag je eerst wel betere spelers halen. Ik wil Bobbie Kaal wel eens met minder materiaal zien werken.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ja en dan in ruil met gesloten beurzen: Erik naar PSV en Roger naar Ajax!

Al is het alleen al om de schok die e.e.a. bij Mo teweeg zal brengen!

Helaas lijkt mij uitgesloten.

Over 3/4 maanden weten wij of wij écht rouwig moeten zijn om vertrek, en dat zou betekenen rouw met gouden rand! Ik verwacht zulks niet.

Overigens is het voetbal er als kijkspel niet bepaald leuker op geworden. De toeschouwersaantallen (in het Philips Stadion) hebben gedurende zijn dienstverband een ongekend dieptepunt bereikt.
+1/-0

2 jaar geleden
Ben benieuwd naar zijn eigen verklaring.
Verder is het geen drama,genoeg opties voor een andere invulling.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik kan er niet rouwig om zijn. In 1,5 seizoen heeft PSV, op de voorbereiding op dit seizoen na, helemaal niets laten zien en zijn we zelfs regelmatig flink door de ondergrens gezakt.

Maar zijn vertrek lost het ware probleem niet op. Spelers als Vinicius, Zahavi, Van Ginkel, Thomas, Mauro, Guti, Mwene, Bruma, Doan en Boscagli kunnen simpelweg niet (meer) beter dan wat ze nu laten zien. Dat krijgt zelfs Pep Guardiola niet veranderd. Afgelopen seizoen bijv. je topscorer Malen vervangen door Vinicius…. dan houdt alles op.

Laten we hopen dat Toon en RvC nu doorpakken, schoon schip maken en om te beginnen Marcel Brands opnieuw boven JdJ installeren. Laat hem vervolgens de nieuwe trainer maar zoeken en vervolgens in de selectie flink doorselecteren.
+3/-0

 
2 jaar geleden
En Dumfries door Mwene/Teze en dan toch nog zo goed presteren. We staan enkel tweede omdat er wat jojo's van mening zijn dat de buitenlijnen voor het veld niet zo nauw genomen hoeven te worden. Als je geen duidelijk beeld kan vinden waarop de bal in is, dan kan hij best wel eens in geweest zijn????? Maar hoe wij het vertrek van de sterkste spelers van afgelopen seizoen hebben opgevangen is echt diep triest, terwijl we het hele jaar al wisten dat ze zouden vertrekken. Iets met regeren en vooruit zien of zo?
+1/-0

2 jaar geleden
Jammer dat Schmidt na dit seizoen vertrekt.Een correcte man die vaak terechte kritiek op bepaalde beslissingen van scheidsrechters had.Door omstandigheden zoals blessures werd niet altijd het gewenste resultaat behaald.Een trainer is altijd afhankelijk van de kwaliteit van de selectie. En daar heeft de nieuwe trainer ook mee te maken dus verwacht geen wonderen. PSV staat 2e, speelt nog Europees en voor de beker.Gelukkig zijn de meeste supporters niet meer zo arrogant om die laatste 2 niet als een prijs te zien.En een feit is dat Ajaks een betere selectie en veruit het meeste geld in de eredivisie heeft.Dus als 2e eindigen is geen schande.
+4/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een bullshit lees ik hier allemaal over de selectie en wie er allemaal wel niet tekort komen voor PSV. En al dat doemdenken over dat we helemaal opnieuw moeten beginnen en 80% van de selectie moet of gaat opdoeken. Ik wordt er gewoon misselijk van! Ok, het heeft niet echt meegezeten afgelopen 2 seizoenen onder Schmidt mbt Corona, blessures, etc. Maar ik had het nog wel eens willen zien als we onder zijn speelwijze 2 jaar lang met een vaste basis hadden kunnen spelen. Bovendien heeft Schmidt flink wat spelers naar een hoger niveau getild die ik allang had afgeschreven. Spelers als Doan, Vertessen, Sangare, Guti, Boscagli, Teze, Mauro, Obispo en zelfs Bruma ben ik weer helemaal in gaan geloven omdat hij ze (noodgedwongen of niet) uit de dood heeft doen herrijzen. En of ze volgend seizoen nog bij ons spelen of niet, Schmidt heeft er voor gezorgd dat al deze spelers in ieder geval weer een transferwaarde vertegenwoordigen waar we wat mee kunnen. Als de selectie ‘gewoon’ intact blijft zou ik als nieuwe trainer volgend seizoen juist helemaal happy worden van de kwaliteit die overstroomt en waar echt wel wat moois van te maken is. Al helemaal als je ziet wat voor stormachtige ontwikkeling sommige jeugdspelers maken. Nee, er zullen heus wel wat spelers onze club verlaten en er zullen echt nog wel wat goede gerichte aankopen gedaan worden. Maar als ik de nieuwe trainer van PSV zou zijn zou ik me geen mooier vertrekpunt kunnen wensen dan met deze selectie die juist bol staat van de kwaliteit maar welke afgelopen jaren om veel verschillende redenen jammergenoeg niet in staat is geweest om voor langere tijd als ingespeelde machine te opereren. Aan de kwaliteit ligt het echt niet dus ga niet lopen zaniken over de ‘mislukte aankopen van John de Jongh’! Ik ben er niet eens zou rouwig om dat Schmidt vertrekt maar heb alle vertrouwen in het spelersmateriaal wat er nu is en wat er nu vanuit de jeugd doorkomt
+3/-2

 
2 jaar geleden
Dus je verwijt mensen dat ze de halve selectie afschrijven maar zelf had je Doan, Vertessen, Sangare, Guti, Boscagli, Teze, Mauro, Obispo en Bruma al afgeschreven.

Bijzonder.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ja inderdaad, maar ik heb altijd geloof gehouden in de (totale) selectie en dat doe ik nog steeds. En dat is het grote verschil met hoe ik erin sta
+2/-1

 
2 jaar geleden
Huh?
Je hebt altijd geloof gehouden in de selectie? Hoe dan? Je zegt net zelf dat je ook de helft al had afgeschreven. Precies wat je nu anderen verwijt.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Wat is er zo moeilijk om te begrijpen? Ik zie ontzettend veel potentie in de selectie van nu (en inderdaad een onderdeel daarvan bestaat uit spelers die weer helemaal opgebloeid zijn waar ik dat op voorhand niet van had verwacht). Op basis daarvan doe ik niet mee aan het doemdenken dat volgend jaar de hele selectie weer op de schop moet en helemaal weer opnieuw moeten beginnen zoals velen dat schijnbaar wel zo zien. Ik zie een selectie waar een nieuwe trainer handenwrijvend mee aan de slag wil en zou nu al een geweldige opstelling kunnen bedenken met het huidige materiaal waar we nu al heel competitief mee kunnen zijn. Dat dat nu nog niet in succes heeft geresulteerd heeft mijns inziens niks met de kwaliteit van de selectie te maken maar Corona, blessures, wisselende opstellingen, raar wisselbeleid, domme pech, etc, etc. Maar dus niet aan de kwaliteit van de spelers die wij nu tot onze beschikking hebben (en inderdaad spelers waarvan ik zelf ook moet toegeven dat ik ze te vroeg heb afgeschreven maar daar inmiddels op ben teruggekomen) is die strekking van mijn eerdere verhaal zo onduidelijk voor je?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Aan het begin van het seizoen hebben we gewoon echt fantastisch goed voetbal laten zien en toen kwamen de blessures en corona en nu is het helemaal weg. Het niveau dat we tegen Telstar of NEC op de mat leggen is toch niet wat je van PSV mag verwachten. Nauwelijks in staat om dreigend te zijn rond de 16. De spelers die tekort komen lijken nu misschien beter omdat ze wel moeten spelen, maar elke wedstrijd met een beetje tegenstand gaat verloren, voornamelijk omdat we gewoon nauwelijks gevaar stichten. Het tempo is te laag en het spel te onnauwkeurig. Dat is gewoon een gebrek aan kwaliteit.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
En ik zeg dat als we een jaar lang consistent met een vaste basis hadden kunnen spelen (bestaande uit onze beste spelers van onze huidige selectie) we er heel anders hadden voorgestaan zowel in de competitie als Europees
+1/-0

 
2 jaar geleden
Excuses tellen niet in de topsport, maar misschien ligt daar de crux wel: van topsport vervallen tot excuustruus.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Eens, maar een team bestaat uit meer dan 11 spelers en na nr 14 zakt het niveau dramatisch. Is ook aan het begin van het seizoen voorspeld door bijna iedereen geloof ik. In de breedte is het te smal en door de enorme dosis pech met blessures en corona al twee seizoenen lang is dat ook onze achilleshiel gebleken. Hetzelfde verhaal dat er geen plan B is als we achter staan. Er is niemand voor plan B, dus blijf A maar proberen dan. Maar er zitten wat veelbelovende talenten aan te komen.
+1/-0

2 jaar geleden
Gelukkig, dat ie PSV verlaat. Heeft veel geinvesteerd in dure spelers en resultaat 0,0.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.841 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psvrijnwoude ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage