Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV werkt aan komst van Braziliaan Savio'

22 februari 2022 08:54 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"PSV werkt aan komst van Braziliaan Savio"; image source: Pro Shots

Onder meer het Eindhovens Dagblad bevestigt dat PSV werkt aan de komst van Savio. Transferexpert Fabrizio Romano meldde dit een week geleden ook al. Het Braziliaanse toptalent staat op het punt om te vertrekken naar Manchester City, maar komt in Engeland nog niet in aanmerking voor een werkvergunning.

De bedoeling is dat Savio daardoor naar Eindhoven zal komen. PSV ontvangt daarbij een vergoeding en wil daarnaast bedingen dat ook een deel van de toekomstige opbrengst van de middenvelder naar de club zal gaan. Het Eindhovens Dagblad voegt daaraan toe dat het niet uitgesloten is dat PSV in de komende periode vaker talenten op deze manier naar de club probeert te halen.

Meer op ED.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

savio braziliaan bedingen engeland fabrizio romano transferexpert werkvergunning

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Zeker als je kunt bedingen dat je ook bij verkoop een deel van de verkoopprijs krijgt, dan is dit een fantastische manier om goede spelers in Eindhoven te krijgen die uiteindelijk ook nog wat (kunnen) opleveren.
+1/-0

 
2 jaar geleden
En als je er ook nog een vergoeding bij krijgt en geen rare constructies hebt dat hij een minimaal aantal wedstrijden moet spelen, zie ik er ook weinig risico in. Kan me wel voorstellen dat die bonussen alleen zouden gelden bij een x aantal wedstrijden om het een logische deal te maken voor City. Hopelijk wordt wel gewoon de beste opgesteld wanneer de wedstrijd daar behoefte aan heeft.

Verder ken ik zijn kwaliteiten niet zo goed, maar bij eigen talent die je verkoopt krijg je een stuk groter percentage dan wanneer City hem mogelijk in de toekomst verkoopt. Al zal dat bedrag allicht wel aanzienlijk kunnen zijn. Benieuwd over wat voor percentages we hier praten.
+1/-0

2 jaar geleden
Hoezo was deze speler voor PSV financieel onhaalbaar als deze 6,5 miljoen kost. Kortom; scouts en PSV hebben weer zitten slapen dus…
+2/-1

 
2 jaar geleden
Of we zijn niet overtuigd genoeg?
Dan is dit een goede manier om af te tasten..
+1/-0

 
2 jaar geleden
Als het zo’n supertalent is moet je altijd de gok wagen voor zo’n bedrag. Nee maar we halen wel Baumgartl voor 10 miljoen en Bruma voor 10 miljoen binnen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Die speler kost 6,5 miljoen ja. Maar kan kiezen tussen City, Arsenal, Red Bull of PSV. En jij vindt het gek dat hij voor City kiest? Bedenk eens wat voor salaris, huis en faciliteiten die gast daar krijgt. Daar kunnen wij toch nooit tegenop.
+8/-0

 
2 jaar geleden
Helemaal mee eens, alleen vraag me af of PSV niet al in een eerder stadium zo’n talent zou kunnen scouten om zo de grotere clubs te slim af te zijn. Blijkbaar werkt dat tegenwoordig dus niet meer.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Is denk ik makkelijker gezegd dan gedaan. Die clubs proberen natuurlijk ook zo vroeg mogelijk te scouten en zij hebben een veel groter scoutingbudget en netwerk.

Daarnaast is het ook gewoon veel moeilijker om op jongere leeftijd te scouten. Veel 14 jarige toptalenten blijken uiteindelijk geen topspeler te worden. Een jongen die op z'n 16e top is kan op z'n 18e al ingehaald zijn door z'n leeftijdsgenoten. Dit risico heb je met een 18 jarige speler natuurlijk ook maar het is dan al wel iets beter in te schatten hoe goed iemand kan worden.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Wat dat betreft zijn er toch ook al wat goudhaantjes binnengehaald voor beperkte bedragen. Bergwijn, Malen, Madueke, Lozano en nog jeugdspelers die er langer rondlopen. Je kan niet altijd raak schieten. Natuurlijk zijn er af en toe misssers zoals Baumgartl en Bruma (die nu toch op één of andere manier begint te scoren). Boscagli bleek ook een stuk minder grote misser te zijn dan verwacht, het ligt dan ook maar net aan de trainer.

Over de gehele prestaties ben ik nog niet tevreden over Schmidt ondanks hij het beter doet dan zijn voorganger, maar spelers worden wel beter of beter in hun kracht gebruikt.
+2/-0

2 jaar geleden
Komt dus onder contract bij City, wordt verhuur aan PSV en daar krijgen wij dan een vergoeding voor? Bijzondere constructie.

Dat PSV een deel van de toekomstige opbrengst wil snap ik wel. Zinchenko is op moment van schrijven 25 miljoen waard. Zou leuk zijn als wij daar ook wat van terug zagen. Al denk ik dat City zo'n speler pas verkoopt als hij niks meer waard is. Wat moeten ze immers met dat geld.

Vanaf komend seizoen mag iedere club toch nog maar 6 spelers verhuren? Hoe wil City dat gaan doen?
+3/-0

 
2 jaar geleden
Wij hebben die gozer naar jong PSV gebonjourd in de KKD, waarna hij snel weer vertrok. Vond het persoonlijk 1 van de betere destijds. Denk niet dat we veel kunnen vragen als vergoeding.....
+1/-0

 
2 jaar geleden
Zo bijzonder is die constructie niet. Heerenveen en Lammers was net zo'n constructie.
+2/-0

2 jaar geleden
Niets mis mee dat hij op deze manier bij psv komt en vriendjes met City worden er zijn slechtere ...
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vraag mij af wat City daar zelf concreet aan heeft... maar als je 'm pakt, moet-ie toch minstens (ook) het hele volgende seizoen bij PSV voetballen. Dan hebben wij (als supporters) er ook nog wat aan.

Zoals met Rodriguez 2 jaar geleden, dat was helemaal niks natuurlijk. Goede verdediger hoor, daar niet van, maar huurprijs miljoen plus salaris en dat voor amper zo'n 10 wedstrijden... maar goed, City zou dan ditmaal alle kosten voor haar rekening nemen?

Ik ben benieuwd.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Huur betalen zo als vroeger mag niet meer nu krijg je er zelfs geld voor ,worden er nooit slechter van op deze manier...
+1/-1

 
2 jaar geleden
Daar zit zeker wat in, maat, laten wij hopen dat het allemaal goed uitpakt.
+1/-0

 
2 jaar geleden
"Ik vraag mij af wat City daar zelf concreet aan heeft... "

Dat is simpel. Hij krijgt nu geen werkvergunning, want nog niet oud genoeg en nog niet genoeg punten.
Lang leve Brexit, waardoor het voor Engelse clubs nog lastiger is geworden dan het in het verleden als was. Het is ook niet de eerste keer dat we een Engelse club op deze manier helpen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Tja in het geval van bijvoorbeeld Alex/Chelsea betaalde PSV toch gewoon zelf (grotendeels) salaris?

Aan de andere kant, waarom zou City zich druk maken om die paar centen, veredelde fooi.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Alex kwam niet in een tientallen miljoenen kostende academy.

Tijden veranderen. Vroeger had Heerenveen ook nooit een deel van de transfersom van Lammers gekregen.
+2/-0

2 jaar geleden
Als je een goede speler kunt krijgen en daar financieel beter van wordt lijkt het mij op dit moment een goede optie. De situatie is natuurlijk verre van ideaal, maar in het huidige landschap wel realistisch. Je kunt financieel niet meer op tegen de echte top. Het enige wat je op dit moment kan doen is het elftal met de beschikbare middelen zo sterk mogelijk maken om geld te gaan sprokkelen in de CL. Dan nog begin je niks tegen de tv gelden en olie sjeiken in Engeland of Parijs, maar je kan wel weer stappen maken. Daarnaast zoveel mogelijk talent naar de eigen jeugdopleiding halen. De faciliteiten zijn er inmiddels, goede prestaties van PSV 1 maken het ook aantrekkelijker voor jonge talenten om voor hun kans in Eindhoven te gaan.
+1/-0

2 jaar geleden
Prima! Ik zie al mensen klagen waarom we hem niet zelf voor 6,5 miljoen zouden hebben kunnen kopen. Maar waarom zouden we als we 1. Zelf 0 hoeven te investeren 2. Zelf geen hoge salaris kosten hoeven uit te keren voor de speler 3. We aanspraak maken op doorverkoop percentage 4. Er zelfs nog een vergoeding voor ontvangen ook! Als dit de toekomst wordt prima, 0 risico, 0% lasten 100% de lusten en levert ons nog geld op ook.
+3/-0

 
Ik bedoel maar hè;-) de rest van de drukte begrijp ik echt niet.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik neem aan dat wij dan toch zijn salaris moeten betalen? Sinterklaas bestaat niet.Zou er toch voor waken dat we zo'n huurclub worden a la NAC en Twente waar je elke zomer een team bij elkaar moet scharrelen. Wat dat betreft was Abcoude Noord nog in staat spelers als Neres en Antony zelf te halen (en dik aan verdienen). Dat model is voor ons kennelijk ook al verleden tijd.
+1/-0

2 jaar geleden
Erg jonge speler, ik las in een ander artikel ook dat deze in eerste instantie aan zou moeten sluiten bij de beloften. Toen wij een paar jaar geleden Zinchenko huurden, was deze speler ook nog niet in staat te presteren op PSV-niveau. Inmiddels is hij 5 jaar verder en heeft ie wel een aantal wedstrijden bij City op zijn naam staan.

Alex als huurdeal pakte natuurlijk fantastisch uit. Eigenlijk is het onbegrijpelijk dat deze speler 3 jaar bij ons speelde, want die was eigenlijk na 1 seizoen al goed genoeg voor Chelsea.

Verder kan ik mij weinig succesvolle huur-constructies herinneren bij PSV. Laten we hopen dat deze Savio een schot in de roos gaat zijn. Ik ben echter bang dat wij straks weer een selectieplaats opofferen aan een speler die nog moet wennen aan Europa, en die alweer vertrekt voordat ie ons sterker gaat maken.
+1/-0

 
2 jaar geleden
"Verder kan ik mij weinig succesvolle huur-constructies herinneren bij PSV." Ken je ene Marco van Ginkel? ;) Het ging pas mis toen hij vastgelegd werd!
+1/-0

 
Guardado was ook geen verkeerde huur. En in tegenstelling tot Van Ginkel ging dat niet mis toen hij definitief werd overgenomen :B

De reden waarom Alex hier drie jaar kon spelen was overigens ook vrij simpel: hij kwam niet eerder in aanmerking voor een werkvergunning in Engeland
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage