Transparent
Inloggen
Sluiten

'Benfica meldt verplichte koopoptie op Carlos Vinícius, klopt niet volgens PSV'

22 februari 2022 12:17 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Benfica meldt verplichte koopoptie op Carlos Vinícius, klopt niet volgens PSV"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt dat in het jaarverslag van Benfica staat geschreven dat PSV een verplichte koopoptie heeft op Carlos Vinícius. De club betaalt daarbij een huursom van 2,5 miljoen euro om hem voor twee jaar te huren van de Portugese club. Volgens PSV is er echter geen sprake van een verplichte optie. Er gelden voorwaarden die in de praktijk niet ingeroepen hoeven te worden door PSV.

Benfica meldt zelf dat PSV 10 miljoen euro moet betalen voor vijftig procent van de transferrechten, maar volgens het Eindhovens Dagblad moet er een wonder gebeuren als PSV dat gaat doen.

PSV kan de Braziliaan overigens zo vaak opstellen als het wil. Dit speelt geen enkele rol bij de voorwaarden voor een transfer. Benfica kan de huurovereenkomst niet beëindigen. PSV zou dat wel kunnen, maar zal daarover wel in overleg moeten gaan met de Portugezen.




Discussieer mee op de forums


Tags

benfica carlos vinicius braziliaan huursom ingeroepen jaarverslag wonder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
En toch blijf ik erbij, zet Vinicius als kapstok in de spits, lekker oorlog maken in de 16, met 3 bewegelijke aanvallers eromheen (keuze uit Gakpo, Madueke, Gotze, Bruma, Doan, Vertessen) en gewoon lekker opportunistisch gaan voetballen ipv dat eeuwige ‘omsingel maar niet bijten’ voetbal. Hij speelt zelf weliswaar niet pannen van het dak, maar op deze manier winnen we de rest van het seizoen iedere wedstrijd!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik ben het slechts gedeeltelijk met je eens, een rol van kapstok zou hem prima passen, maar dan wel tussen de voordeur en de paraplubak. Beetje jassen vasthouden en aanreiken. Deze jongen is in geen enkel opzicht een spits, en al helemaal niet van het niveau dat we als PSV zouden moeten nastreven. Paniekreactie geweest waar we dus blijkbaar veel geld aan kwijt zijn en die nieuw talent nog een jaar langer in de weg staat. Wellicht nog eens te proberen op zijn echte positie, maar nooit meer in de aanvalslinie aub.
+4/-3

 
Wat is dan zijn echte positie? En hij hoeft niemand in de weg te zitten want hij zou evt op de bank kunnen zitten of als PSV wilt "asocial weliswaar" op de tribune ware het niet dat hij toch nuttig te gebruiken is bij tijd en wijle, de rol van kapstok/oorlogmaker is zo gek niet bedacht maar wel bij "zonodig"
+2/-0

 
2 jaar geleden
Inderdaad, want wie zit hij dan op dit moment in de weg? Bakayoko die het de laatste maanden prima doet in de KKD? Want die is echt nog niet klaar om als vaste spits van PSV te starten. Romero die weer geblesseerd is? Sealy? Fofona? Antonisse? Touré? Priske? Want die zijn er nog helemaal niet aan toe.
+2/-0

 
Bakayoko is niet eens een spits, maar een vleugelaanvaller. De enige echte spits in de selectie van Jong PSV is Fofana, al is hij nu wederom geblesseerd.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Van origine was hij centrale verdediger, daarna door omstandigheden verdedigende middenvelder. Fofana moet volgend jaar wel minuten gaan maken en mijns inziens heeft die beduidend meer potentie ( mits hij blessurevrij kan blijven).
+1/-0

 
2 jaar geleden
Mag toch hopen dat JDJ dit goed heeft geregeld ,10 miljoen voor 50% pff zelfs 1 miljoen is teveel ..
+1/-0

2 jaar geleden
Waanzin!

Laat dat Benfica maar bij de eigen leden/supporters gaan bedelen.

Toch wordt het wel weer eens tijd voor een échte goalgetter voorin die levert en niet constant geblesseerd is zoals het trio centrumspitsen dat wij momenteel, slechts, bij vlagen, tot onze beschikking hebben.
+1/-0

2 jaar geleden
Das niet te hopen. Heb ze zelden slechter gezien in het shirt van PSV.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Dan heb je Edwin van Ankeren niet meegemaakt...
+3/-0

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
En zelfs die deed het beter dan die Vinicius!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Op mijn netvlies staat nog ene Archie Thompson onder Hiddink.
+2/-0

2 jaar geleden
Dan heb je Edwin van Ankeren niet meegemaakt...

... zet de poort maar open!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ja allemaal legendarisch, die Teddy was van Ploegsma de eerste daad, meteen een ketser van formaat (was het 1980 of 81 ?), toch nog goed gekomen met Kees...

Ff onder de ouwe lullen hier😆
+1/-0

2 jaar geleden
Als die Portugezen gelijk hebben en we idd 10 miljoen moeten gaan betalen voor Vinicius, dan is het duidelijk dat Marcel Brands direct op zoek moet naar een nieuwe TD. Ik neem aan dat de RvC zulk wanbeleid niet accepteert.
+4/-0

2 jaar geleden
Een verplichte koopoptie. Ik wil hier niet de taalnazi uithangen, maar een optie kan toch per definitie niet verplicht zijn? Anders is het geen optie meer...
+3/-0

Zou checken of Luuk zin heeft, Openda?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Luuk is momenteel een stukje populairder in Barcelona, dus die heeft geen haast.
En Openda, leuke voetballer maar wel erg losse handjes🤦‍♂️
+1/-0

 
Geeft iemand Openda maar een flinke draai om zijn oren, dat ie daar aan maar denkt eer die zijn handjes loslaat
+1/-0

Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Lijkt me ook onzin want:
A 10 miljoen is way to much!
B Psv mag geen spelers voor 50% kopen.

Broodje aap verhaal.
+1/-0

 
Het enige wat niet klopt is dat die optie verplicht zou zijn. PSV zou gewoon eigenaar zijn als ze hem voor die 10 miljoen zouden kopen, maar moeten bij een verkoop 50% van de transfersom afstaan aan Benfica. Is niks illegaals aan.
+1/-0

 
Ilegal idd niet, maar het zou wel stupide zijn om 2,5 huur te betalen + 10 voor de helft van de rechten want als er geen wonder gebeurt vang je nog niet de helft daarvan terug.
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Geen geld voor iemand waar je oorlog mee kunt voeren (volgens sommige) ... :)

Aftikken die 10 miljoen en naar de Oekraine ermee .... ;)
+1/-0

 
2 jaar geleden
🤣🤣🤣 pas maar op want dat heeft niets met voetbal te maken... je krijgt zo n kaart van de stazi hier... grapje Stefan!
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
2 jaar geleden
Oooh werkt dat zo?

Ik heb je wel "geplusd", ik hoop dat ik daar geen problemen mee krijg ... ;)

Beetje onzin moet kunnen toch?? :)
+1/-0

2 jaar geleden
Mag idd hopen dat het niet klopt. Allicht blijft hij nog een jaar als tweede spits maar duidelijk prioriteit om een nieuwe / degelijke eerste spits te halen. Zahavi + Vicinius lijkt werkelijk nergens op.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje