Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV in Conference League tegen Leicester City

18 maart 2022 15:15
Foto: Pro Shots

PSV in Conference League tegen Leicester City; image source: Pro Shots

PSV zal het in de kwartfinale van de Conference League moeten opnemen tegen Leicester City. Dat werd vrijdagmiddag loting tijdens de loting van de UEFA. Op donderdag 7 april is de heenwedstrijd in Engeland, terwijl een week later de return wordt gespeeld. De Europese voetbalbond maakt op een later moment de aanvangstijdstippen van de wedstrijden bekend.

Als PSV de halve finale weet te halen, zal het dan moeten afrekenen met de winnaar van Bodo/Glimt - AS Roma. PSV speelt de eerste wedstrijd dan thuis.

In Europees verband speelde PSV nog nooit eerder tegen Leicester City. Het is ook niet heel raar, omdat de Engelsen nog niet vaak actief waren in een van de toernooien en bovendien vaak vroegtijdig al werden uitgeschakeld. In het seizoen 2016/2017 wist het wel de kwartfinale van de Champions League te halen, terwijl het vorig seizoen in de tweede ronde van de Europa League werd uitgeschakeld.




Tags

leicester conference aanvangstijdstippen bodo engeland glimt heenwedstrijd roma uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Pittige loting. Zwaarst mogelijke van ze allemaal. Maar denk dat Leicester ons ook niet het liefste getroffen had van allemaal.
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Leuke loting, gunstig eerst uit.
+2/-0

2 jaar geleden
Mooi, we kunnen Feyenoord pas in de finale tegenkomen. Leicester is niet zo top meer als 1 of 2 jaar terug, maar ik denk dat elke willekeurige Premier Leuague club hier gewoon meedoet om de titel. Het zijn wel potjes waar ik hee veel zin heb. Dan in de halve finale even aan onze vrienden uit Amsterdam laten zien hoe je Roma wel uitschakelt en dan een finale tegen Amsterdam en Rotterdam aan het einde van het jaar. Worden we toch mooi de eerste Nederlandse club die de Quatro pakt of zoiets. Zin in!!
+1/-0

2 jaar geleden
Leicester is niet meer wat het geweest is, met dezelfde energie en spirit als gisteren in Kopenhagen zou het nog een leuk einde van het tijdperk Schmidt kunnen worden. Hopen maar!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Je kunt gewoon in beide wedstrijden niet zo'n helft spelen als de eerste helft thuis tegen Kopenhagen. Speel je beide wedstrijden zoals gisteren tegen Kopenhagen, heb je echt wel dikke kans om door te gaan.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Klopt, Leicester is niet meer zo goed als paar jaar geleden. Maar nog steeds een club met 4X de begroting van PSV. Spelers als Tielemans, Smeichel, Maddison zijn toch nog wel erg sterk hoor.

Ik zie hen als favoriet.
Nou ja het worden hopenlijk mooie potten en als wij top zijn... who knows. Forza
+2/-0

2 jaar geleden
Heerlijke loting! Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet.

De uitwedstrijd op een gelijkspel proberen te houden om het vervolgens in een kolkend Philips Stadion af te maken!
+1/-0

2 jaar geleden
Zal de knjb de bekerfinale uitstellen.....oh nee dit is nòg meer in hun voordeel.....
+2/-1

 
2 jaar geleden
Nu zal de ware aard naar boven komen van onze onafhankelijke voetbalbond. Wedstrijden worden alleen verzet als het om die ene club gaat!
+1/-0

 
Onzin. Er zijn het hele seizoen al wedstrijden verplaatst. Je moet het natuurlijk wel willen zien.

En nee, natuurlijk wordt die finale niet verplaatst. Er is ook helemaal geen ruimte in het speelschema voor.
+1/-3

 
2 jaar geleden
Ja man, want de KNVB (Ow nee, KNJB :D) verzet wel iedere keer de bekerfinale als dat voor 020 goed uitkomt :ja
+3/-1

 
2 jaar geleden
Dit is onzin natuurlijk want er wordt verzet om clubs Europees beter te laten presteren, niet nationaal. En de finale is na deze Europees ronde.
+2/-1

2 jaar geleden
Is ook een beetje met een knipoog.
Alle wedstrijden er vol opklappen, aan motivatie zal het niet liggen, we zitten eindelijk in een goede flow.
+1/-0

2 jaar geleden
Leicester City Football Club it is.

Never a dull moment.

Hopefully to be continued.
+2/-1

2 jaar geleden
Mocht PSV winnen van Leicester dan ligt de weg naar de finale open. Dat is het voordeel van de sterkste club loten en als PSV onverhoopt uitgeschakeld wordt dan is het geen schande. Ik verheug me al op beide wedstrijden. Eerst FCT uit en dan Leicester uit en dat worden 2 cruciale potjes voor het vervolg van het seizoen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Nee hoor. Alles hangt van het kampioenschap af. Het seizoen is pas geslaagd als je kampioen wordt. mocht PSV kampioen worden en daar boven nog een andere prijs pakken, bv de Beker of de Conference League dan is het een bonus. Maar mocht PSV geen kampioen worden maar wel een andere prijs pakken dan is het niets anders dan een troostprijs. Dus of PSV nu wel of niet doorgaat, Zolang PSV die schaal niet pakt betekend het niet zo veel. Je moet kampioen worden om van een succesvol seizoen te spreken.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ben ik het niet mee eens. Wat een succesvol seizoen is, is natuurlijk subjectief. Mochten wij Conference League en beker winnen en tweede worden in de competitie, dan vind ik het seizoen meer dan geslaagd.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Maar het kampioenschap is natuurlijk de hoofdprijs van de drie. Als ik zou mogen kiezen tussen alleen kampioen worden, of geen kampioen maar dan wel de beker en Conference League pakken dan kies ik toch echt voor het kampioenschap hoor.
+1/-0

2 jaar geleden
Geweldige loting,dat engelse voetbal ligt ons wel.
Wie weet weer eens een Leeds united scenario.
+1/-0

2 jaar geleden
Geen makkelijke loting, extra balen nu dat we Guti missen door die onzinkaart. Lijkt me wel een geweldige wedstrijd om te gaan kijken.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Guti is er wel weer bij de return. En ik denk dat die wedstrijd je wel een vechtertje als Guti kan gebruiken
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
2 jaar geleden
Heb wel zin in een reisje naar Ierland !
+1/-0

2 jaar geleden
Mooie club en ook een sterke selectie. Wat mij betreft de beste selectie van de Conference League. Leicester is al een paar jaar een zeer gewaardeerde club met goede resultaten. PSV moet sterk zijn om te winnen en dat kunnen ze ook.
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
2 jaar geleden
Probeer net mijn eigen kaartjes op Oost te kopen, krijg ik... UITVERKOCHT ! Dat kan toch nie ?
+1/-0

2 jaar geleden
Pff, is ook. De sterkste die nog over is, was meer iets voor de finale deze pot. Wel heel interessante clash.
+1/-0

2 jaar geleden
Britse clubs liggen PSV wel: Leeds, Newcastle, Arsenal, ManU, Rangers, Totteham, eigenlijk allemaal behalve Liverpool. Meestal met goed resultaat...

Dus ik zie zeker kansen, moet PSV wel scherp blijven. Als we spelen zoals in Kopenhagen, dan komt het zeker goed!

Kan al met al wel eens heel leuk seizoen worden (alsnog, want daar leek het begin van 2022 niet op...)

We hebben nog wat KARMA tegoed !
+1/-0

2 jaar geleden
Kijkend naar de laatste wedstrijd en de goede flow waar we nu in zitten zeg ik.. makkie!

Kijkend naar de laatste jaren vrees ik dat ik Leicester nog een maatje te groot is. Mochten we toch winnen van Leicester vrees ik dat we nog lang niet geslepen genoeg zijn om van een anti-voetbalteam te kunnen winnen, hoewel we natuurlijk geen Nederlandse trainer hebben, dat scheelt misschien. Kon weleens een verrassing zijn voor Mourinho.

Maar goed.. laten we hopen op een finale tegen Feyenoord.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Klein stadion, dus speel de finale dan liever tegen een team dat amper supporters mee neemt, Bodo. PSV tegen Feyenoord in Albanië lijkt me WO3😜
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dit zou voor de verkoop van spelers wel eens zeer goed kunnen zijn,
Stel dat Gakpo, Madueke of Doan een hele goede partij speelt, en indruk maakt op de Engelse clubs, dan is er voor PSV goed geld te verdienen.
En het aanvallende voetbal van Schmidt verkoopt ook goed,
zo heeft Ajax ook veel geld verdient.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Mee eens. Het is dan weliswaar geen CL, andere clubs kijken toch mee deze laatste rondes van de Europese toernooien. Dus qua transferwaarde is dit zeker gunstig.
+1/-0

2 jaar geleden
PSV als in de eerste pot tegen Kopenhagen gaat eruit tegen alle resterende teams, PSV zoals tegen Kopenhagen in match 2 kán deze cup winnen. De waarheid zal in het midden liggen. Persoonlijk denk ik dat wij dit Leicester gewoon moeten kunnen hebben en ben ik blij dat we Marseille en Roma nog even ontlopen.
+1/-0

Ik denk dat Feyenoord tegen ieder willekeurig team een WO3 wordt :D
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje