Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV wil Ruud van Nistelrooij deze week benoemen als hoofdtrainer'

28 maart 2022 08:16 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

"PSV wil Ruud van Nistelrooij deze week benoemen als hoofdtrainer"; image source: Pro Shots

Onder meer het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV hoopt dat het begin deze week Ruud van Nistelrooij kan benoemen als hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen. De club wacht nog op een ja-woord van Fred Rutten. De verwachting is dat hij maandag of dinsdag 'ja' zal zeggen tegen het aanbod van PSV om de eerste assistent van Van Nistelrooij te worden.

Aanvankelijk gaf Van Nistelrooij aan zich nog niet klaar te voelen om als hoofdtrainer aan de slag te gaan, maar Marcel Brands wist hem te overtuigen. In de technische staf zal normaal gesproken ook plek zijn voor André Ooijer en Boudewijn Zenden, die momenteel al bij de staf van Roger Schmidt zijn betrokken. Volgens het ED zal ook Tim Wolf vermoedelijk bij de technische staf komen. Hij werkt al lange tijd samen met Van Nistelrooij in de jeugd.

Guus Hiddink zal daarnaast als klankbord gaan dienen voor Van Nistelrooij. Zelf is hij al gestopt als trainer, maar de afgelopen jaren hielp hij al vaker de trainers van PSV. In 2014 sprong hij bij toen Phillip Cocu een moeizame start had en ook Ernest Faber kreeg hulp toen hij het als interim-trainer over nam van Mark van Bommel. Van Nistelrooij heeft nu al bovendien af en toe contact met Hiddink.

Of Raimond van der Gouw bij de club zal blijven is nog onduidelijk. De keeperstrainer heeft een aflopend contract bij PSV.




Tags

nistelrooij hiddink bommel brands cocu faber gouw klankbord ooijer raimond roger rutten schmidt tim wolf zenden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Ik ben er geen voorstander van om Ruud nu al voor de groep te zetten. Voor mijn gevoel komt hij één trainer te vroeg. Als het dan toch gebeurt vind ik het wel prettig dat hij omgeven wordt door ervaring (Brands, Rutten, Ooijer, Zenden en Hiddink).
+4/-1

Ik krab me in ieder geval ook achter mijn oren, maar Cocu heeft het toch ook geflikt?
+1/-1

2 jaar geleden
Psv heeft er van geleerd en nu krijg Ruud overal hulp bij ,dat gaat dus wel goed komen...
+4/-1

 
2 jaar geleden
Met alle respect voor Ruud van Nistelrooij, ik ben en blijf toch voorstander van het benoemen van een hoofdtrainer die geen steunpilaren, klankborden, souffleurs op de achtergrond die dan weer komen invliegen en er dan weer mee ophouden, etc. nodig heeft. Ik vind Ruud een super positieve uitstraling hebben, vind hem absoluut geen intigrant à la van Bommel, maar zou als Brands zijnde toch voor ervaring zijn gegaan. Time will tell.
+3/-2

 
2 jaar geleden
Dat is een mislukte versie van zijn broertje: de intrigant....
+2/-1

 
2 jaar geleden
"ik ben en blijf toch voorstander van het benoemen van een hoofdtrainer die geen steunpilaren, klankborden, souffleurs nodig heeft." Mee eens.
+1/-0

2 jaar geleden
"Of Raimond van der Gouw bij de club zal blijven is nog onduidelijk. De keeperstrainer heeft een aflopend contract bij PSV."

In de Skiete Willy podcast werd gezegd dat Ronald Waterreus sinds kort bij Ruud meeloopt bij Jong..... (info via 'ons El', zij werkt op de Herdgang:p)
+1/-0

2 jaar geleden
Ze lijken iig wel meteen kordaat door te pakken. Dat moet je PSV meegeven.

Ik ben nog geen voorstander, maar het feit dat naast Rutten ook Hiddink er dicht op zal zitten geeft toch enige houvast. Mijn vertrouwen in Guus is onvoorwaardelijk.

Het duo De Jong-Van Bomnel is uitgelopen op een regelrechte nachtmerrie. Vandaar dat ik nog steeds van mening ben dat er ook voor De Jong geen plaats meer zou moeten zijn bij PSV. De fouten die de man maakt(e) hebben ook een repeterende vorm aan genomen.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Hier ook - dat Guus op de achtergrond betrokken is, geeft mij goede moed.
Daarnaast is Rutten wel ervaren genoeg, tot aan de bus opwachten toe.Hij maakt spelers aantoonbaar beter maar heeft het als hoofdcoach in de top nooit gemaakt (subtop wel prima). Daarom zou deze combinatie, met een paar gerichte aankopen waar Brands met de Jong meekijkt, best wel eens kunnen werken.
Vooralsnog voorzichtig optimistisch. ;)
+2/-1

 
2 jaar geleden
Ik heb dan wel liever dat Brands met iemand anders meekijkt... ;-)
+1/-1

 
2 jaar geleden
Ja, dat snap ik, maar die gaat hij nooit eruit gooien. ;) Op zich werkte de combi eerder ook dus zou het nu, ondanks dat de rollen wat anders zijn, ook prima kunnen werken.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Ik begrijp wat je zegt maar Brands heeft met Rutten destijds ook nodige steken laten vallen. Zadelde hem bijvoorbeeld op met Manolev en andere druistige dravers. Is uiteindelijk voor Rutten slecht afgelopen maar Brands heeft zich herpakt. Ik wil niet zeggen dat De Jong uit hetzelfde hout gesneden is maar wellicht ontwikkelt hij zich onder Brands nog? Verder prima dat Ruud ervaring om zich heen krijgt. Daarnaast correcte, rustige, welbespraakte personality. Daar waar Van Bommel wat nitwits om zich heen had zonder ervaring en bovendien tenenkrommende persconferenties gaf. Ik geef Ruud en John op dit moment het voordeel van de twijfel.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Manolev wordt enkel maar afgezeken door toedoen van van Der Gijp. Ik kan zelfs van Messi een compilatie maken, waardoor het een totale nono lijkt. Manolev was gewoon een prima speler destijds en een van die weinig die altijd 110% in de wedstrijd gooide in die tijd.
+3/-1

 
2 jaar geleden
Manolev een 'prima speler'? Dat is dan weer het andere uiterste.
Ik vraag me nu weleens af wat Sangare in godsnaam gaat doen als hij begint te draven maar dat was met Manolev nog veel erger. Om gek van te worden als rechtsbuiten.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Deze reactie had ik verwacht. Laat ik Engelaar noemen dan. Of Derijck. Marcello? Gaat niet om Manolev maar om de selectie van Fred waar Marcel destijds verantwoordelijk was. En los daarvan helemaal eens met mijnheer De Bok
+1/-0

 
2 jaar geleden
Inderdaad, Manolev is vooral 'misbruikt' door hem telkens op een verkeerde positie te posteren. Als rechtshalf was het misschien heel anders afgelopen qua beeldvorming!
+1/-0

2 jaar geleden
Ik denk dat je niet moet onderschatten wat voor druk er op je schouders ligt als hoofdtrainer van PSV. Je begint dan in de zomer. Voordat je twee keer met je ogen hebt geknipperd speel je al de fruitschaal tegen Ajax (waar vooral prestige op het spel staat). Direct daarna voorronde CL (hopelijk hebben we die niet nodig). Een slechte start en je ligt meteen onder enorme druk en krijgt direct de stempel Van Bommel 2.0 (alhoewel die nog wél goed begon). Een ervaren trainer is die druk gewend en gaat daar denk ik toch makkelijker mee om.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ruud is nog niet begonnen of hij zit al in allemaal hulp-programma's.
Hij heeft een ervaren trainer naast zich nodig als assistent, en daarboven nog een klankbord om hem bij te sturen tijdens het koffiedrinken.
Eigenlijk presenteert PSV hem nu al als een kneusje dat geholpen moet worden.
Heeft PSV wel door hoe raar de beeldvorming eigenlijk is.
Heeft PSV echt geen schaduwlijst met daarop ervaren trainers, die op een natuurlijke wijze overwicht hebben op de groep, gewoon omdat ze al jarenlang trainer zijn ?
+2/-1

 
Kom zelf dan eens met een ervaren trainer die het beter zou doen
+4/-2

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Los van of ik voor deze trainers ben en of die het beter zou doen, dat weet je nooit van tevoren: Bosz, Fraser, Jonk, Letsch, Cocu
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
- Bosz speelt aanvallend kamikaze voetbal en mislukt vrijwel overal. Dat naieve gedoe is leuk voor de interviews, maar werkt totaal niet in de praktijk.

- Fraser speelt juist heel defensief, die zal binnen een maand al uitgekotst gaan worden met die speelwijze.

- Jonk heeft nu net drie jaartjes in de KKD gehad. Is hij dan opeens ervaren? En kijkt iemand ook daadwerkelijk Volendam of wordt hij nu nog steeds beoordeeld op die ene bekerpot van ruim een jaar geleden? Kleine teaser: vaste volgers van Volendam zijn al het hele jaar heel kritisch op Jonk en het spel van Volendam.

- Letsch met zijn speelwijze van vijf verdedigers en vol voor de counter gaan past inderdaad uitstekend bij PSV. (sarcastisch)

- Cocu was al mateloos populair in die vijf seizoenen als trainer, zeker in zijn laatste seizoen toen hij PSV heel defensief liet spelen. De reacties waren grotendeels positief toen hij vertrok (of volgens sommigen 'eindelijk opdonderde'). En dan zou hij nu de verlosser moeten zijn?



Als deze vijf de andere opties zijn, ben ik in ieder geval blij dat Brands vol voor Van Nistelrooij gaat.
+3/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Dat is niet mijn baan, maar bij PSV zitten ze daar 40 uur/week voor op kantoor.

En het is een groot risico voor de trainers-loopbaan van Ruud. Als je eerst bij een kleine club al succes hebt gehad dan heb je dat al op de CV. Wat moet er met Ruud als het de eerste maanden al slecht start met bijvoorbeeld de druk van o.a de CL halen ? Shevchenko schrijft juist ook over die druk.
+1/-0

 
En degene met 25 jaar ervaring als (technisch) directeur in het betaald voetbal ziet in Van Nistelrooij dus de ideale kandidaat. En hij zit er dus voor op kantoor.

Het maakt geen zak uit wie je aanstelt. Als hij niet presteert zal hij snel zonder baan zitten. Of je nu een ervaren trainer als Bosz (kamikaze voetbal dat overal mislukt) of Fraser (heel defensief) aanstelt, opnieuw een buitenlander of iemand zoals Van Nistelrooij met een jaar KKD en een paar seizoenen in de jeugd.
+3/-2

 
2 jaar geleden
Dus je vindt het niks, maar weet zelf niks beters? :denk
+2/-0

2 jaar geleden
In mijn ogen ook wat snel allemaal.
Maar neem aan dat Brands alle (beschikbare) opties bekeken heeft en als hij dan toch uitkomt bij Ruud, dan is dat zo. Ruud lijkt me niet echt een man die zich zomaar om laat lullen, dus hij zal er inmiddels ook echt wel voor de volle 100% achter staan.

Ik vertrouw het wel, met alle ervaring er omheen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Waarom heb ik dat gevoel nu juist wel dat RvN zich makkelijk laat om lullen. Eerst aangeven er niet klaar voor te zijn en nu plots wel. Kan mij niet voorstellen dat de huidige constructie voor de komst van Brands niet op tafel lag.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Zegt dat iets over Ruud of misschien over JdJ/Gerbrands die hem niet konden overtuigen?
+1/-0

2 jaar geleden
"die momenteel al bij de staf van Roger Schmidt zijn vertrokken"

🤣🤣🤣

Slordig!
+1/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
2 jaar geleden
Wat gebeurt er nu met Javier Rabanal ? Die komt toch ook in de staf neem ik aan.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Die gaat aan de slag bij Jong PSV. Tenminste... daar was hij voor aangenomen.
+1/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
2 jaar geleden
Ja dat klopt maar Ruud wil hem als assistent.
+1/-0

2 jaar geleden
De combi met Rutten vind ik opzich best een heel goed plan, maar Ruud is een echte man van de club. De verwachtingen zijn torenhoog, maar hij is volledig afhankelijk van John de Jong, die nog steeds zijn puinhoop van twee jaar terug moet opruimen en dan ook nog eens iets moet doen wat hem nog nooit gelukt is, een goede evenwichtige selectie neerzetten voor het beschikbare budget. Ik had liever gezien dat Brands wat meer de regie zou nemen in het aankoopbeleid een ervaren man voor de groep had gezet en als dan de spelersgroep weer op volle sterkte is Ruud laat oogsten met PSV. Maar aan de andere kant, kijk wat Schmidt presteert met dit materiaal. Misschien zit er wel meer in dan je denkt. Hopen dat Ramalho, Götze en Gakpo nog een jaartje blijven, anders zal het een zware opgave worden. Andere keeper zal er niet gehaald worden, verdedigers lukte van de winter al niet en we mogen van geluk spreken dat Mauro het zo goed doet. Ook benieuwd of Bazoer achter de schermen al vast ligt. In ieder geval alle vertrouwen in Ruud, hij zal beginnen met zeer veel credit, maar ook Ruud valt als de prestaties achter blijven. Als ik hem was had ik mijn eigen gevolgd.
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik lees erg veel vangnetten. En van de mindere goden in de staf hoeft hij het niet te hebben. Groot afbreukrisico, zie liever een meer ervaren trainer. Zonder Van Nistelrooij af te schrijven.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ik vind het juist voor Ruud een groot risico Ik zou eerst naar RKC of Heerenveen zijn gegaan, om daar nog veel ervaring op te doen.
+3/-1



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage