Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV serieus geïnteresseerd in aantrekken van Jasper Cillessen en heeft doelman al benaderd'

12 april 2022 13:08 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"PSV serieus geïnteresseerd in aantrekken van Jasper Cillessen en heeft doelman al benaderd"; image source: Pro Shots

Volgens onder meer het Eindhovens Dagblad heeft PSV Jasper Cillessen al benaderd om komend seizoen in Eindhoven te komen keepen. De doelman zou zelf oren hebben naar een transfer. Omdat hij na dit seizoen nog een contract voor een jaar heeft bij Valencia zou hij wel een aantal miljoenen moeten kosten.

Binnen PSV zou er enthousiasme zijn over de kwaliteiten van de bijna 33-jarige doelman en is er het vertrouwen dat hij de club de komende seizoenen verder kan brengen.

Naast het eventueel aantrekken van Cillessen wil PSV bovendien nog een doelman gaan halen. Hoe het met Joël Drommel verder zal gaan wordt op een later moment pas besloten.

Meer op ED.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

drommel valencia

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Mits fit de beste Nederlandse doelman lijkt me. Behalve dat dat ook heel veel zegt over de andere keepers zit het probleem ook in die eerste twee woorden. Als ik kijk op transfermarkt heeft hij in de laatste vier seizoenen elf (!!) verschillende blessures gehad
+4/-0

 
El Frikandel (geschorst)
2 jaar geleden
Dan kijk je toch over de grens ? Als dit het maximale in Nederland is, dan word ik liever 2e.
+3/-2

 
Kijk, daar zijn de echte supporters weer. Liever tweede worden dan kampioen met iemand met een Ajax-verleden :ja
+4/-2

 
El Frikandel (geschorst)
2 jaar geleden
Niet alleen zijn Ajax-verleden, helpt niet, maar die rotkop kots ik op, echt waar. Arrogantje met zijn schijtkauwgumpje. Bah.
+8/-2

 
Je hebt me overtuigd :ja Ik word ook veel liever tweede dan dat we kampioen worden met Cillessen onder de lat :ja
+6/-2

2 jaar geleden
Hij kan wel een bal vangen, maar het is zo'n gruwelijke engnek, dat ik hem liever niet in ons mooie shirt zie spelen.
+9/-1

2 jaar geleden
Ik vind Cillessen een goede keeper maar hij is wel blessure gevoelig. Ik zeg ja met een maar op zijn komst.
+1/-0

2 jaar geleden
Help! Geen uitstraling, niets. Niet doen!
+4/-1

2 jaar geleden
NEE! Alsjeblieft niet. Wat bezielt je om Cillessen aan te trekken? Blessuregevoelig en ook nog eens geen topkeeper. En voor dit moet je dan een torenhoog salaris betalen en ook nog eens een transfersom. En het is gewoon ook een engnek die niet tegen kritiek kan en als een klein meisje gaat lopen klagen als hij buiten de basis komt te staan. NIET DOEN.
Als Cillessen komt, moet John de Jong echt meteen opstappen.
+3/-2

 
El Frikandel (geschorst)
2 jaar geleden
Hmmm, eindelijk een reden om hem wél aan te trekken.
+3/-2

2 jaar geleden
3, 2, 1 en...Ajax heeft ook zometeen interesse gezien hun keepers probleempje.
+4/-0

greggo1 (geschorst)
2 jaar geleden
Wat een armoe. Is dit alles wat er te krijgen is in Europa?
+3/-1

2 jaar geleden
Misschien heeft Cassio nog de wens cirkel rond te maken en zich te revancheren?
+3/-1

 
greggo1 (geschorst)
2 jaar geleden
Waar gaan we heen met ons cluppie ,maat....
+2/-0

 
2 jaar geleden
Nou iig niet de gewenste richting op deze manier.
+2/-0

2 jaar geleden
Moeten we geen penalty tegen krijgen
+4/-0

2 jaar geleden
Tja, gezien de status en financiële positie van de club het hoogst haalbare. Zou dan eerder Zoet bellen, zelfde niveau maar past beter bij de club. Wat een soap afgelopen zomer om 3,5 miljoen en een goede kans op de landstitel door het putje te spoelen voor de dus al afgeschreven Drommel. Brands dient hard in te grijpen in de scouting en het aankoopbeleid. Wat een enorme verspilling sinds zijn vertrek.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Om eerlijk te zijn begon dat al vóór zijn vertrek, met zeg maar zijn "afscheidscadeautjes" Luckassen & Romero.

Maar het wordt idd van kwaad tot erger. Wat een wanbeleid! Los van het feit dat deze sukkel ook nog niet eens goed zal vallen bij de aanhang.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Romero vind ik flauw om te noemen. Die jongen heeft door pech of slechte fysiek nauwelijks kunnen spelen. Dat kun je nooit inschatten natuurlijk. Dan zouden we Madueke ook een misser kunnen noemen, terwijl die toch wel voor een aardig bedrag zal vertrekken. Lucassen is een raar verhaal, speelde basis onder van Bommel en zat ineens uit het niets op de tribune, vervolgens zijn er een hoop foute dingen gezegd, maar vond zijn behandeling door PSV ook niet netjes. Miskoop klopt helaas dus. Het vervelende met hem is dat we hem ook niet konden verkopen, net als Baumgartl, Bruma Thomas en Doan die begin dit jaar hadden moeten vertrekken, zodat wij ons aanzienlijk hadden kunnen versterken. Nu stond er zonder Malen en Dumfries eigenlijk een behoorlijk verzwakte selectie, die het wonderbaarlijk goed doet, dat dan weer wel. Dat er iets drastisch moet veranderen is wel duidelijk in ieder geval.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Helemaal niet flauw om die te noemen! Stond in Argentinië al bekend als blessuregevoelig. Dus een groot risico. En waar slaat die vergelijking met Madueke nou op? Die kostte toch geen 10 miljoen? Los van het feit dat hij al veel meer heeft laten zien. Al mochten die paar momenten van Romero er wél wezen.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Madueke is ook constant geblesseerd, wat zeg ik heel PSV lijkt de afgelopen twee jaar geblesseerd, bizar dit, nu Boscalgi weer vlak voor twee bizar belangrijke wedstrijden. Romero is door de keuring gekomen dus in principe fit, maar goed het is wat het is jammer en geen idee hoe goed hij is/kan worden.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Tuurlijk, als het over Romero gaat is het weer flauw.

Romero kwam naar PSV toen hij net weer 5 minuten kon lopen. De meeste andere clubs waren afgehaakt door die megablessure van hem.

PSV haalt aan de lopende band spelers waar je niet aan zou moeten beginnen en waarvan iedereen en z'n moeder van te voren al kan bedenken dat het op z'n minst een heel, HEEL, groot risico is.

Nu zitten ze weer achter Cillessen aan. Het houdt niet op, niet vanzelf...
+1/-0

2 jaar geleden
Dat zou wel bijzonder waardeloos zijn. Op leeftijd, slappe polsjes, uitstraling van een natte scheet, blessure gevoelig, verwend kind, geen juiste mentaliteit (als je liever op de bak zit bij een grotere club dan in de basis bij een andere) zie echt geen enkele reden waarom wel..
+4/-0

2 jaar geleden
Wat een blamage als dit onze nieuwe keeper moet worden. Schaam me dood… NIET DOEN PSV!
+3/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Nog ruim voordat PSV Drommel aantrok, heb ik Maduka Okoye van Sparta voorgesteld aan John de Jong...

Dat is een keeper met uitstraling, potentie en fatsoenlijke leeftijd...

Maar ja ik ben geen scout🤔🤨 dus ik kan het natuurlijk niet weten na 35 jaar op de tribune bij PSV

Echt wat een creativiteit weer, ik zou Waterreus ook polsen!
+3/-2

 
Na 35 jaar seizoenskaart (wtf boeit het in hemelsnaam hoe lang iemand op de tribune zit?) zou je anders ook moeten weten dat keepen bij een club die tegen degradatie strijdt heel wat anders is dan bij een club die voor de prijzen speelt. De druk is veel groter, je krijgt in een wedstrijd veel minder te doen, alles wordt veel meer uitvergroot, etc.

Maar ja, wat weet ik er nou van. Ik heb pas 22 jaar een seizoenskaart :denk
+4/-3

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Beetje rare reactie. Jij vindt alles prima zo?
Het keepers dossier is een drama de laatste 5 jaar. Weinig visie imo, wat geldt voor meer zaken bij PSV.
Jij doet vaak net alsof niemand ergens commentaar op mag leveren, beetje rare hautaine houding neem je dan aan.

Ik vind het een gemiste kans, wedden dat hij het goed gaat doen in buitenland?
En die Cillisen vind ik helemaal niets, totaal geen visie!
+1/-2

 
Zeg ik ergens dan dat ik het prima vind? Nee, inderdaad.

Ik zeg alleen dat het heel anders keepen of spelen is bij een club die tegen degradatie strijdt of die voor de prijzen speelt.

En hoe lang iemand een seizoenskaart heeft, doet dus helemaal niet ter zake.
+2/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ah daar is de minkukel politie weer...

En dan heb ik het niet over jouw reactie maar die minnen!

Over jouw reactie: je gaat niet in op mijn centrale punt en dat is kritiek op de scouting, zie ook onderste post!
Meer jij focust je op 1 cynische opmerking van mij, dus ga nou eens in op het centrale thema: de drama scouting!
+1/-0

 
Ik vind het vrij apart om kritiek te geven op de scouting als een bepaalde speler uit de Eredivisie niet wordt gehaald aangezien dat keer op keer de kritiek hier is als een speler uit de Eredivisie wel wordt gehaald. Die hoef je niet te scouten, want iedereen kan die speler wel in actie zien. Maar nu een speler uit de Eredivisie niet wordt gehaald betekent dat ook weer dat de scouting dramatisch is. Wat is het nou? Heb je in de Eredivisie nu wel of geen scouts nodig?

Om in te gaan op Meijer: ik vind 6 miljoen wel heel veel voor een speler die eind december pas voor het eerst in de basis stond en een contract voor maar één jaar heeft. Helemaal voor een positie die nu al dubbelbezet is. En wellicht wordt hij een fenomeen en is hij over een paar jaar de nieuwe linksback van het Nederlands elftal. Maar er zijn komende zomer een paar posities die hoe dan ook versterkt moeten worden. Om dan voor 6 miljoen een linksback te halen waar het nog maar de vraag van is of hij al klaar is voor het niveau van de top Eredivisie zou ik aardig gekkenwerk vinden.

Over Okoye gaan we het niet eens worden. Ik zie hem regelmatig de fout ingaan bij Sparta (afgelopen weekend zorgde hij nog voor de gelijkmaker), maar omdat hij bij een kleine club speelt komt daar de nadruk niet op te liggen. Dat is ook direct het verschil tussen keepen in de top en keepen in de subtop (of lager). Drommel speelde tegen Twente een dramatische pot, Unnerstall stond afgaande op de berichten hier en in de media lekker te keepen. Uiteindelijk maakte hij ook een enorme blunder en zag hij er bij de eerste twee tegengoals niet goed uit.

Om weer terug te vallen op de scouting. Het is voor ons niet te doen om ook maar iets zinnigs te zeggen over de scouting aangezien we geen flauw idee hebben over welke spelers een rapport wordt ingediend. Wellicht is er een nieuwe Gomes ontdekt in Brazilië of heeft Thoresen in Scandinavië een groot talent gevonden, maar ziet de directie (De Jong/Brands) dit niet zitten of wil Van Nistelrooij per se een ervaren Nederlandse doelman onder de lat.

Ik zeg overigens absoluut niet dat ik vind dat Cillessen gehaald moet worden. Ik zou echter wel voor een ervaren doelman onder de lat gaan die eind 20 of begin 30 is (Cillessen wordt volgende week 33). PSV heeft in mijn ogen behoefte aan een keeper die er meteen kan staan en zorgt voor rust onder de lat door zijn ervaring. Dat zal ook direct doorstralen richting de rest die daarvoor staat. Net zoals dat je ook in het veld een of twee van zulke spelers nodig hebt. Natuurlijk zal een keeper van 30+ geen/nauwelijks transferwaarde meer vertegenwoordigen. Dat is in mijn ogen van ondergeschikt belang omdat je gewoon enkele ervaren spelers in de ploeg nodig zal hebben die de kar kunnen trekken. Of Cillessen dan die doelman zou moeten worden heb ik ook mijn twijfels bij, maar dat komt puur door zijn fysiek. Het aantal blessures van afgelopen seizoenen is echt enorm.

Het verschil zag je in de seizoenen 2013/2014 en 2014/2015. In het eerste seizoen van Cocu had je een enorm jonge selectie met twee ervaren spelers (Schaars/Park) die vanwege blessures veel duels hebben moeten missen. Het gevolg was een werkelijk dramatische eerste seizoenshelft waarin je zelfs een tijdje in het rechtterrijtje gestaan hebt. Een seizoen later haal je met Guardado en De Jong twee ervaren spelers binnen die wel de kar konden trekken (ondanks zijn vrij jonge leeftijd had De Jong toen al bijna 200 duels op zijn naam) en alles viel op zijn plek met diezelfde jonge spelers. Het gevolg was een landstitel met een puntenrecord.

In Amsterdam zag je in 2018 hetzelfde gebeuren. Nadat ze in Eindhoven vernederd werden hebben ze het roer daar ook volledig omgegooid en zijn ze grof gaan investeren in spelers die wel al ervaren zijn. In plaats van alleen maar talenten halen en jeugdspelers laten debuteren zijn het sindsdien Tadic en Blind die de kar moeten trekken waar ze grof voor betaald hebben en voor Eredivisie begrippen ook een enorm salaris ontvangen. Net zoals ze afgelopen jaren met onder meer Klaassen, Haller en Berghuis nog meer ervaren spelers hebben aangetrokken. Dat heeft met scouten niks te maken aangezien iedereen weet wat hun kwaliteiten zijn en waar de zwakke punten liggen.

Uiteindelijk moet er een zo'n sterk mogelijke ploeg op het veld staan waarin het van ondergeschikt belang is hoeveel een speler uiteindelijk eventueel kan opleveren. Je zal gewoon enkele spelers nodig hebben die de kar kunnen trekken en dan wellicht wat minder transferwaarde vertegenwoordigen. Betere prestaties van de club zorgen er echter wel voor dat de talenten die wel een hoge transferwaarde vertegenwoordigen hun kwaliteiten op een hoger podium kunnen laten zien. Dat zie je uiteindelijk ook weer terug in de portemonnee als de clubs zich gaan melden. Het is nogal een verschil of je een speler haalt van een team dat de halve finale van de Champions League heeft gehaald of een speler van een club die in de kwartfinale van de Conference League speelt. Ik zie regelmatig hier voorbij komen dat het tijd wordt dat PSV eens 70/80 miljoen voor een speler gaat ontvangen. Er is geen enkele speler in de selectie die een dergelijk bedrag waard is zolang je niet kan uitblinken op het hoogste niveau.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Kijk, dit is goed onderbouwd, maar dat vitten op een detail in mijn betoog snapte ik niet.
Kann en heel eind mee gaan in jouw betoog, maar ik zou toch willen pleiten voor wat meer durf, visie en creativiteit.
Kijk in wezen zijn de verhoudingen wel groter geworden qua geld, maar ook in de jaren 2000 t/m 2010 was PSV en financieel kleine speler tov bv de Engelse top, maar waren we wel in staat om opeens met Kezman te komen of Robben binnen te takelen.
Uiteindelijk - indien het echt toppers zijn - gaan ze toch weg, maar met een goed netwerk een verleidelijk traject voorspiegelen is nog steeds mogelijk, maar dan moet je wel doorpakken en er vroeg bij zijn. Ik mis het slimme, zakelijke en creative van Van Raaij, PSV kan echt nog steeds wel spelers verleiden, zoals ook met Götze, die was ook onhaalbaar in de ogen van iedereen... we moeten ons niet klein maken, maar meer Brabantse branie tonen!

De regio en de club hebben aangetoond dat het mogelijk is, altijd weer!
+1/-0

2 jaar geleden
De beste man was een paar jaar mijn onderbuurman. Best een klein mannetje "in het echt". Als we een beetje een kerel zoeken voor in de goal, moeten we verder zoeken.
+1/-0

2 jaar geleden
Vaak in het nieuws geweest omdat hij in de Ned. Elftalselectie werd uitgekotst door de rest van de spelers. Geen idee wat daar van waar is maar dan lijkt me zo'n speler niet goed voor de chemie in een selectie. Buiten de vraag hoe goed hij nog kan keepen.....
+2/-0

2 jaar geleden
PSV moet Cillessen niet halen.
Ik sluit me aan bij een aantal argumenten die ik bij de andere post tegen kom.
1) te vaak geblesseerd, en daar hebben we met Romero en Madueke al genoeg problemen mee,
2) Ik vind het ook een hele rare man. Er zijn genoeg ex-Ajax spelers die ik wel een leuke uitstraling vind hebben, maar bij Cillessen krijg ik altijd een heel raar gevoel. Net als bij Van der Sar, een koude uitstraling.
3) je moet een zorgen voor een goede chemie in de selectie, en zorgen dat een speler bij PSV past. Lijkt me ook niet het geval.
Hopelijk kan Gomes een goede doelman vinden, die weet waar een keeper moet voldoen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat jij iemand z'n karakter kan oordelen op basis van interviews is ook zorgwekkend. Het is een verplichting , hun baan , je kan niet zo maar slap gaan lullen.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
3) ..., en zorgen dat een speler bij PSV past.

Rrrrr... Nog meer schoonzoontjes.

Oh, en Gomes is geen scout.
+1/-0

2 jaar geleden
Misschien moeten we nu die Schmeichel van Leicester benaderen en met wat miljoenen strooien. Dan staat er wel echt iemand.
+2/-0

2 jaar geleden
WAT een gelul, wat voor een kop erop staat
echt slap gelul
werd dat ook gezegd over stanley Menzo?

Los van het feit dat Cillessen veel geblesseerd is en weinig tot tot spelen komt, is het een ervaren en talentvolle keeper.

Begrijp heel goed dat er contact is gelegd.
Ben benieuwd
+1/-1

 
2 jaar geleden
Hé Jasper, welkom op het forum 😉
+4/-1

2 jaar geleden
Tis n gruwelijk omhoog gevallen Menneke , toen ie net van nec naar 020 ging en daar in t begin op de bank kwam liep meneer heel pontificaal met z’n 020 trainingspakje door de ah in Groesbeek , heel de week om iedereen maar te laten zien wat meneer had bereikt , engnek!
+4/-0

2 jaar geleden
De vraag moet alleen zijn of Cillissen bij PSV past,en fit genoeg is om PSV verder te helpen.Zijn ajax verleden doet er niet toe.PSV heeft nauwelijks mensen binnen de club die een ajax verleden hebben,al is het alleen Andre ooijer uit de technische staf die na 9 jaar PSV ,voor 1 seizoen naar ajax ging omdat PSV zijn contract niet verlengde.Zo zit Reiziger daar in de staf ,een ajax man , maar wel een die zijn voetbalcariere in Eindhoven afsloot,langs mitchell van der gaag, een door PSV opgeleide speler , Ten hag ,die als assistent trainer langs rutten bij PSV het trainersvak moest leren,Huntelaar door PSV opgeleid in het bestuur, Labyad en ihattaren in een ajax trainingspakkie ,kokketeren met Bergwijn die zou moeten komen.Het barst daar van de PSVers in amsterdam ,en het maakt ze niks uit , ze willen er nog meer.Cillisen was van NEC,ging naar ajax en vertrok naar valencia.De vraag is alleen ,is hij nog op topniveau.
+1/-1

2 jaar geleden (gewijzigd)
PSV zit te slapen qua scouting, nu gaat die Meijer, linksback van Groningen weer naar Brugge... ook n gemiste kans, net zoals Maduka Okoye!

Ik vind het schrijnend, dat was altijd ons sterkste punt, maar het lijkt wel of de grotere focus op de jeugd - en daar ben ik helemaal enthousiast over - ook heeft gezorgd voor een zekere luiheid in de scouting... dat MOET anders, oftewel terug naar het oude niveau!
+1/-1

2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vind de reacties wel grappig hier , de spelers moeten aan een bepaalde norm voldoen al heeft het niet eens met voetbaltechnisch te maken. Als Cillessen de beste beschikbare keeper voor PSV op het moment is dan moeten we die kans gebruiken om sportief verder te komen.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Ben ik niet met je eens, je moet als supporter toch ook een beetje binding hebben met de spelers in je elftal? Dat heb ik totaal niet met die Cillessen dus ik hoop dat het niks wordt.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ik kan dat begrijpen hoor maar ik zet m'n eigen rancune weg voor de club.
+2/-1

2 jaar geleden
Alles beter dan Drommel, wat een braskeeper !!
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage