Transparent
Inloggen
Sluiten

'Adviesgroep tegen plannen van uitbreiding PSV Campus De Herdgang'

2 mei 2022 09:20 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Adviesgroep tegen plannen van uitbreiding PSV Campus De Herdgang"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV het eigen trainingscomplex wil uitbreiden met extra velden. Bovendien wil het de tribune bij het hoofdveld uitbouwen naar een stadion en denkt het ook aan de bouw van een (medisch) topsportcentrum en mogelijk ook logies voor de eigen jeugdspelers aangezien PSV verwacht dat het aantal jeugdspelers steeds verder toe zal nemen.

De club heeft bij de gemeente Eindhoven een eerste ontwerpplan ingediend, maar adviesgroep Trefpunt Groen is tegen die plannen. Volgens het adviesovergaan gaan de huidige plannen te veel ten koste van de bossen en zijn aanpassingen noodzakelijk.

In een reactie laat Trefpunt Groen weten dat zij tegen de plannen zijn omdat er een aantal hectares monumentale bomen gekapt zal moeten worden. De adviesgroep heeft een aantal alternatieven voorgesteld, maar de coördinator wil tegenover het Eindhovens Dagblad niet zeggen waar de uitbreiding dan wel zal kunnen. PSV heeft al aangegeven hard na te denken over aanpassingen van het huidige plan.

Meer op ED.nl




Tags

adviesgroep groen herdgang trefpunt adviesovergaan bossen gekapt gemeente hectares hoofdveld logies monumentale ontwerpplan topsportcentrum

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Dat medisch topsportcentrum lijkt me wel handig met al die blessures.
+12/-0

1 jaar geleden
Zijn we in Nederland goed in altijd wel een groep die tegen zijn ....
+6/-2

 
1 jaar geleden
Nou ja, ik zou ook niet zonder meer zeggen: kap maar een flink eind weg met die bomen. Als het niet hoeft, lekker laten staan. Dat zou het uitgangspunt moeten zijn wat mij betreft.
+9/-0

 
1 jaar geleden
Veel bramenstruiken in de omgeving daar? ;-)
+5/-1

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens. Veel spelers roemen juist de mooie rustige bosrijke omgeving, een stukje weg van alles. Dat moet in stand gehouden worden. Ben benieuwd naar de alternatieve plannen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Deze groep onderscheid zich echter wel door niet alleen tegen de plannen te zijn, maar ook meteen alternatieven voor te stellen.
+9/-0

 
1 jaar geleden
Hier heb je een van de problemen te pakken inderdaad, zagen is in dit geval wel een toepasselijke term!
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
PSV kan zich beter eens hard gaan maken voor uitbreiding van het stadion. Het inwonersaantal van Eindhoven is de afgelopen 10 jaar bijna 10% gestegen en gaat de komende jaren richting de 250.000. Ondertussen is de capaciteit al 20 jaar onveranderd en zijn er geen concrete plannen voor utibreiding. Meer bezoekers is niet alleen directe kaartverkoop, maar ook horeca / merchandise / band met je supporters / (internationale) aantrekkingskracht. In 2019 kondigde Gerbrands een studie aan naar uitbreiding van het stadion, hoe lang moet dit in hemelsnaam duren?
+12/-0

 
1 jaar geleden
Misschien tijdelijk in de ijskast gezet ivm corona? Maar ben ook wel benieuwd welke ambitie PSV heeft op dit vlak. Je ziet wat er gebeurt met een club als Feyenoord als je te lang in een oude fietsenstalling blijft spelen.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Helemaal mee eens! Volgens mij zullen we met 45000 het stadion sowieso voor 80% met seizoenkaart houders alleen al gevuld krijgen. Bovendien onderschatten we met z’n allen de kracht van een kolkend stadion met dito achterban. Verbaas me toch telkens weer hoe ze in Rotterdam met zeer beperkte middelen toch telkens weer boven zich zelf uit weten te stijgen in de grote (Europese) wedstrijden enkel en alleen door de Kuip inclusief legioen. Daar kunnen wij nog een puntje aan zuigen
+3/-1

 
1 jaar geleden
De vorige keer dat deze onderzoeken klaar waren , kostte het volgens mij circa 45 tot 50 miljoen om circa 10.000 extra plekken te creëren in ons stadion. Erg duur natuurlijk.

Vermoed dat het plan, nieuw stadion stiekem in het achterhoofd speelt. Helaas.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Vorige keer was in 2010. Toen waren de kosten zo’n 80 miljoen voor 10.000 extra plaatsen. PSV / Eindhoven wilde daar toen enkel aan beginnen bij toewijzing van een WK.

Ga er maar van uit dat dezelfde verbouwing 12 jaar later 50-75% meer zal kosten.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dus dat. M.a.w., niet meer reëel te noemen.
Daarom duurt het onderzoek, ingezet onder Toon, ook zonder einde. Er is geen realistisch nieuws.
Een nieuw stadion is het geen er in de pijplijn zit.
Maar dat is door vele niet gewenst natuurlijk.
+1/-0

1 jaar geleden
Typisch groen (links) geneuzel... liever een goed initiatief afkappen dan een paar boompjes.
+4/-7

 
1 jaar geleden
Whaha.. Ze hadden dit inderdaad gewoon wat groener aan moeten pakken. Je moet die gekapte bomen gewoon supergroen maken. Als voer voor een biomassacentrale of zo.
+1/-0

1 jaar geleden
Prima. Bomen zouden vanaf nu eigenlijk boven de wet moeten staan, wij mensen moeten zich maar eens aanpassen.
Stadionuitbreiding? Je kunt Oost en West 1e ring onder een flauwere hoek tot aan het veld laten doorlopen.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Kappen nou.
Ze kunnen beter de bomenkap in de amazone tegenhouden.
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje