Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV ziet onderbelasting als een van mogelijke oorzaken van vele blessures'

5 mei 2022 11:56 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

"PSV ziet onderbelasting als een van mogelijke oorzaken van vele blessures"; image source: Pro Shots

PSV ziet onderbelasting als een van de redenen voor het hoge aantal blessures dit seizoen. Dat weet het Eindhovens Dagblad te melden. Binnen de club wordt verwacht dat er soms te weinig, te voorzichtig of te weinig op echte wedstrijdintensiteit is getraind. Daarnaast wordt ook de corona-periode nog gezien als boosdoener, terwijl er ook lering getrokken moet worden uit de korte voorbereiding van dit seizoen.

De club is bovendien van mening dat de inschatting van kwetsuren en de communicatie daarover zal moeten verbeteren. Dat is iets voor de medische staf van PSV om zich over te buigen.

PSV zal komend seizoen eerder aan de voorbereiding beginnen. Op maandag 20 juni staat de eerste training voor het nieuwe seizoen gepland, terwijl op zaterdag 30 juli pas de eerste officiële wedstrijd op het programma staat. Dan wacht voor de ploeg een strijd om de Johan Cruijff Schaal.




Tags

onderbelasting boosdoener buigen corona inschatting kwetsuren lering wedstrijdintensiteit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Moet natuurlijk wel onzin zijn dit. De experts op deze site roepen al een jaar dat Schmidt veel te hard traint en zij kunnen dat natuurlijk als beste weten :ja :denk
+11/-5

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Volgens mij geven ze in het artikel nog 2 andere redenen aan en Met betrekking tot onderbelasting staat er "wordt verwacht" dus de experts op de club zijn er ook niet zo zeker van.
+1/-0

1 jaar geleden
Goed dat men er mee bezig is, want het is te veel om als pure pech af te doen. Onderbelasting klinkt wel wat vaag naar mijn idee, zeker met het enorme aantal wedstrijden dat we gespeeld hebben en ik eigenlijk dacht dat Schmidt alle getalletjes op zijn tablet zou hebben. Maar he wat weet ik ervan? Helemaal niks.
+4/-0

1 jaar geleden
Kortom. Door niet goed te trainen en onnavolgbare keeperskeuzes worden we dit jaar geen kampioen. Bedankt Roger
+5/-9

1 jaar geleden
Onderbelasting, schiet mij maar lek. Wist niet eens dat het bestond.
+1/-1

1 jaar geleden
Ah natuurlijk, onderbelasting... het wordt steeds gekker. En dan weer covid erbij halen, excuustruusjes. In topsport bestaan geen excuses.
+4/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Mbt COVID: als ik dat lees denk ik meteen dat andere clubs er geen last van gehad hebben.
+7/-0

 
1 jaar geleden
Mee eens, het begint te gemakkelijk te worden.
+2/-0

1 jaar geleden
Tja..

Lastig trainen op "echte wedstrijdintensiteit" als er 2 jaar lang continu een lading spelers geblesseerd zijn, of corona hebben. En als ze dan eindelijk weer kunnen trainen moet je inderdaad voorzichtig zijn, ja.

Iets met een kip en een ei en een vicieuze cirkel.
+2/-0

1 jaar geleden
Interessant. Roept toch wat vragen op. Ik ben vooral benieuwd waarom Liverpool dan bijvoorbeeld nauwelijks (spier) blessures heeft. Dat heeft toch ook met belasting, weerstand, rust en dergelijke te maken.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Mijn eerste reactie was dat de blessures mogelijk iets te maken konden hebben met het spel-systeem van Schmidt, omdat je ook iets economischer met je energie om kan gaan, dan al voorin het veld hard achter de bal aan te gaan rennen.
Maar als je dan aan Liverpool denkt, en het tempo van hun competitie dan valt die reden al weg.
Tav Romero en Madueke is het volgens mij hun bouw, en tav de rest zou ik het niet zo goed weten.
+1/-0

1 jaar geleden
Onderbelasting kan wel degelijk de vele spierblessures verklaren.
Dan ben je gewoon niet goed opgetraind om ineens vol aan de bak te gaan op wedstrijdintensiteit.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Wat onderbelasting een stuk kwalijker maakt dan overbelasting wat mij betreft
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Ben het helemaal met je eens!

Schmidt heeft het hele seizoen met al zijn (soms vreemde) wissels aangetoond dat hij juist bang was voor het “verliezen” van spelers …..
Ik denk dat hij dit ook heeft doorgetrokken in de trainingen, en hierdoor een te zware belasting op de wedstrijden heeft gelegd. Dit had waarschijnlijk beter gedoseerd kunnen worden …. misschien beetje harder trainen door de week, waardoor het lichaam in een wedstrijd niet ineens alle klappen op moet vangen …

Dat wordt er met onder belasting bedoelt, naar mijn mening…
+1/-0

Maan (geschorst)
1 jaar geleden
Is wel grappig dat corona op heel de wereld toe heeft geslagen en niet alleen bij PSV. Dus waarom hebben wij zoveel blessures en andere clubs als bijvoorbeeld Liverpool niet? En die speen nog veel meer wedstrijden als wij.

Daarnaast is het ook niet zo dat psv zo geweldig intensief vol aan de bak speelt dit seizoen.

Ik vind dit gewoon een goedkoop excuus van PSV, toont wederom een gebrek aan professionaliteit!
+3/-3

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens.

Vermoeiend constant die excuses.
+3/-2

 
Aantal blessures zijn nagenoeg gelijk aan die van Ajax, terwijl ze daar 10 wedstrijden minder hebben gespeeld

Al weken/maanden wordt hier afgevraagd waar al die blessures vandaan komen. De internethelden hier weten allemaal als beste wat de oorzaak is. Nu worden er vanuit de club meerdere oorzaken aangedragen, maar omdat die niet overeenkomen met wat men hier denkt is het opeens een goedkoop excuus en een gebrek aan professionaliteit? :denk
+12/-6

 
1 jaar geleden
Als je het hebt over ‘aantal blessures’ haal je dan de ‘voetbal blessures/ contact blessures’ eruit? Waar kan ik info vinden over de aantallen van NL’se clubs? Hoe moet ik dat COVID argument lezen? Volgens mij heeft bijvoorbeeld AZ ook een enorm aantal COVID gevallen gehad vergelijkbaar met ons. Hoe zijn de cijfers bij hun?
+2/-0

 
Gewoon alle blessures. Spelers die vanwege ziekte/corona ontbraken heb ik niet meegeteld. PSV heeft dit seizoen 35 verschillende blessures gehad, bij Ajax staat de teller op 32 en ook zij hebben ook aardig wat langdurige (gehad).

Op transfermarkt.com kun je per individuele speler de blessurehistorie bekijken. Een totaal overzicht per club is er volgens mij niet direct, al kan ik er natuurlijk ook naast gekeken hebben.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Dank je wel. Interessant. Ik neem aan dat de ‘analyse’ van PSV dieper gaat en dat er ook over de grenzen gekeken wordt. Het verbaast mij dat het PSV overkomt juist nu we Schmidt in huis haalden. Dacht altijd dat hij juist iemand was die over dit soort materie zeer onderbouwd was. Het argument ‘COVID’ begrijp ik in deze nog steeds niet helemaal. Daar heeft de hele wereld mee te doen gehad dus waarom dit bij PSV eventueel meer invloed gehad zou kunnen hebben snap ik niet. Verder was ik recent zeer verbaasd om te zien dat een aantal PSV’ers in Dubai was terwijl anderen interlands speelden. Tijdsverschil is relatief beperkt maar reizen in een periode waarin je zou moeten rusten is volgens mij oerdom.
+1/-0

 
Ik denk dat het covid-verhaal iets anders moet interpreteren.

Hoe het komt dat PSV meer blessures heeft dan een andere club zal niet snel verklaard kunnen worden vanuit de club omdat zij geen inzage hebben in wat er bij de andere clubs gebeurt. Dat het wel invloed kan hebben op het aantal blessures is bij andere clubs ook wel gebleken. Zie bijvoorbeeld Davies bij Bayern München die lange tijd uit de roulatie was met een ontstoken hartspier na een covidbesmetting.

Dat van die lange vakantie in de interlandperiode heeft me ook zeer verbaasd ja. Al was dat volgens mij in de vorige interlandperiodes ook het geval. Toen verschenen er op social media in ieder geval ook foto's van de niet-internationals die op vakantie waren. Alleen toen was er geen aandacht voor omdat PSV de wedstrijd na de interlandbreak 'gewoon' wist te winnen.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Waarom zo'n minachtend toontje?

Dit is een discussieforum met verschillende meningen en visies. Niemand heeft hier de wijsheid in pacht en niemand pretendeert zulks ook.

Dus kan gevoeglijk gesteld worden dat dan iedereen hier een internetheld is, of niemand natuurlijk.

Bij mij persoonlijk komt het begrip 'internetheld' niet voor in mijn vocabulaire. Zal de leeftijd wel zijn.
+7/-1

 
1 jaar geleden
@Killermfc, ik sluit me hier helemaal bij aan. Laten we het gewoon een gezellig forum houden waar we met elkaar kunnen kletsen alsof we aan de bar zitten. Niet om op een punt van de ander te winnen, of te scoren, maar gewoon omdat we het leuk vinden om over voetbal te kletsen. Daarbij hoort dat je het normaal vind dat een ander er anders naar kijkt. Dan steek je nog wat van elkaar op. dank voor je opmerking.
+5/-0

 
 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Helemaal mee eens. Sommige forumgenoten hebben er een handje van om continu andere forumleden op hun mening aan te vallen. En dan bij voorkeur met minachtende of denigrerende toon. Erg jammer, want het is een discussie forum en in the end zitten we hier allemaal om dezelfde reden; de liefde voor PSV.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Je hebt gelijk. Maar hoe je het ook wendt of keert : de trainer en zijn staf zijn hier debet aan en dat hebben de meeste hier geroepen....
+4/-0

1 jaar geleden
Is gewoon een rechtstreekse aanklacht tegen Schmidts 2jarige wissel/spaar-beleid.

Spelers die in de flow zaten continu wisselen. Spelers die zogenaamd in het 'rood stonden' sparen en buiten de basis laten. Malen, Madueke, Gakpo etc, het moest allemaal zo voorzichtig aan. Want de heren hadden de data bestudeerd. En dan nu ineens met onderbelasting en te weinig spelen als conclusie aankomen van blessures. Niet te filmen.
+4/-0

Onderbelasting;-) In welke kleur enveloppe komt die?
+3/-0

1 jaar geleden
Coronagevallen tussen teams is volgens mij niet eerlijk omdat het virus zich door de tijd ontwikkeld heeft en volgens mij milder geworden is. Bij PSV begon het half oktober 2020.

Wedstrijd instelling is denk ik ook een verklaring voor de blessures. Zie de kwart en halve finale van de beker dit jaar. Bij NAC klaart PSV het klusje in de eerste helft en tegen GAE is het billenknijpen tot het einde terwijl de Eagles de tweede helft met 10 man speelden.

De blessure van Boscagli is volgens mij een gevolg van de wedstrijd niet echt onder controle hebben, ondanks een 2-0 voorsprong
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage