Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV wil Cody Gakpo via speciale constructie jaar langer in Eindhoven houden'

25 mei 2022 10:03 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"PSV wil Cody Gakpo via speciale constructie jaar langer in Eindhoven houden"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV via een speciale constructie probeert om Cody Gakpo ook komend seizoen in Eindhoven blijft. Meerdere clubs die gigantische salarissen kunnen bieden hebben interesse getoond en om met hun te kunnen concureren kan Gakpo volgend seizoen een bonus over zijn eigen transfer verdienen. De aanvaller zou bij een transfer volgend jaar dan zelf een behoorlijk gedeelte van de transfersom ontvangen.

Op dit moment is er nog geen concrete bieding gekomen voor de aanvaller, maar binnen PSV gaat iedereen er wel vanuit dat dat deze zomer nog wel gaat gebeuren. Arsenal leek goede papieren te hebben om hem vast te leggen, maar zij slaagden er niet in om zich te kwalificeren voor de Champions League en daar zou Gakpo naar verluidt wel op gehoopt hebben.

Het huidige contract van Gakpo loopt nog voor vier seizoenen. Mocht het deze zomer toch tot een transfer komen wil PSV een transferrecord. Momenteel is deze nog in handen van Hirving Lozano. De Mexicaan ging in 2019 voor een bedrag tussen de 35 en 40 miljoen euro naar Napoli.

Meer op ED.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

gakpo constructie arsenal bieding bonus concureren gigantische lozano napoli slaagden transferrecord

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Zal wel 10% van de transfersom zijn. Als Cody ons naar de Champions League brengt volgende seizoen, waarvoor je minimaal 2e moet worden, heb je dit al lang en breed terug.

Als er echt een monsterbod komt door een club moeten ze er wel even goed over nadenken. Hij is regelmatig geblesseerd geweest/geschopt afgelopen jaar en wil niet dat hetzelfde gebeurd als bijvoorbeeld bij Neres het geval is geweest.
+1/-0

2 maanden geleden
"Als hij voorlopig blijft en een biedende club volgend jaar pakweg 40 miljoen euro voor hem over zou hebben, kan Gakpo zelf een behoorlijk gedeelte van de transfersom incasseren." aldus het ED. Ben benieuwd wat dit betekent. Want als wij volgend jaar 10 van 40 miljoen aan hem moeten geven kunnen wij hem denk ik beter deze zomer verkopen en 40 miljoen zelf houden.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Mee eens. Psv moet ook de klappers kunnen maken. Er is ongetwijfeld een constructie die kan werken maar teveel geld opgeven in de hoop dat je CL haalt etc is niet super verstandig
+2/-0

 
2 maanden geleden
Die klapper heb je dit seizoen al gemaakt met de transfers van onder meer Malen en Dumfries
+1/-0

 
2 maanden geleden
Is het niet zo dat er in 2023/2024 twee ploegen uit NL rechtstreeks geplaatst zijn voor CL? Indien dat zo is zou je bij een 2e plek ook nog een partij munten van hier tot Tokyo pakken en zou je (ervan uitgaand dat PSV 1e of 2e wordt) een betere deal hebben ondanks dat er bijvoorbeeld €10m naar Gakpo zou moeten. Wel een gok.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Nee, dat is pas vanaf 24/25. Mits Nederland de voorsprong op Portugal nog een jaar vast weet te houden. Verschil is nu ongeveer 2,5 punt.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Dank Ricardo. Mocht je dus geen kampioen worden komend seizoen en Gakp blijft tegen een 'creatieve constructie' dan doe je als PSV financieel gezien geen goede deal is mijn conclusie. Waarschijnlijk snap ik iets niet
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat is altijd het risico wat je neemt. Dat deed PSV in 2014 ook toen het Wijnaldum en Depay nog een jaar hield en met ze afspraken maakte over een transfer. Aan de ene kant zul je netto minder overhouden aan de transfer, aan de andere kant is de kans op een titel veel groter met Gakpo in de ploeg
+1/-0

 
2 maanden geleden
Volgens mij heb je gelijk Tony en klopt het niet wat Ricardo zegt. Vanaf 2023 al 2 Clubs in de CL met deze stand, mits je Portugal volgend jaar voor blijft. Seizoen 2023/2024 dus. Staat ook op sites zo geschreven als je het opzoekt.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Beter opzoeken dan ;)

De stand na dit seizoen (21/22) wordt gebruikt om de startplaatsen te verdelen voor het seizoen 23/24, zodat bij het begin van komend seizoen (22/23) al duidelijk is hoeveel Europese tickets ieder land heeft.

De stand na volgend seizoen geldt voor de Europese tickets voor het seizoen 2024/25, als de CL verder gaat in die nieuwe opzet.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Je hebt gelijk ;) ik lees het verkeerd. Dit seizoen gaan we Portugal niet voorbij natuurlijk.
+3/-0

2 maanden geleden
Het mooiste zou zijn om een percentage te doen over het bedrag wat boven de 35 of 40 miljoen betaald wordt,
b.v. 30% op alles boven de 35 miljoen of 50% op alles boven de 40 miljoen.
Win-Win en het levert PSV waarschijnlijk nog meer op ook.
In Amsterdam worden jongens met een jaar contract nog voor 25 miljoen verkocht, dat moet met Cody en (dan) nog een contract voor 3 jaar ook fors boven de 40 uit komen.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Idd, waar bij een eenjarig contract bij PSV in ieder bericht wordt geschreven dat PSV met een eenjarig contract vrijwel niet in de positie is om meer dan 10 miljoen te vragen, houden ze in Amsterdam kennelijk wel vast aan contracten. Waarom zou je Gakpo niet gewoon houden? Als hij geblesseerd raakt betalen we hem ook nog de rest van zijn contract door... Dus waarom zou PSV nu persee met Gakpo om tafel moeten als ze hem willen behouden? Die gastjes willen bij verlenging een beter salaris, dat krijgen ze, maar dan moeten ze niet huilen als de club ze aan het contract houdt. Gekke constructies allemaal...
+1/-0

 
2 maanden geleden
Wie tekent daarna dan ooit nog een lang contract bij ons?
+3/-1

 
2 maanden geleden
Maar wat betekent dat daadwerkelijk voor Cody nu. Als hij nu naar een grote club gaat ontvangt hij komend seizoen al een bijbehorend salaris. Als je hoort dat Gravenberch 10 miljoen per seizoen krijgt geboden, dan zal dit bij Cody zeker niet (veel) minder zijn, maar laten we voor de veiligheid zeggen dat hij 8 miljoen per jaar gaat verdienen. Ik geloof niet dat hij bij PSV 2 miljoen per jaar verdient, maat laten we er voor de rekensom even vanuit gaan. Door een seizoen langer te blijven krijgt hij dus komend seizoen al 6 miljoen minder. Daarbij loopt hij het risico geblesseerd te raken en/of minder waard te worden, waardoor zijn transferwaarde misschien wel daalt. Als hij dan 30% krijgt van alles boven de 35 miljoen, dan zou hij dus na volgend seizoen 20 miljoen meer moten opbrengen als nu (met een korter contract) om zelf maar break-even te spelen of de verdiensten die hij nu minimaal kan krijgen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
En dan tel je de hoge belastingdruk in NL nog niet eens mee, zo'n bonus zal namelijk onder belaste inkomsten vallen.
Vraag me af of je niet beter een deel van de transferwaarde aan hem kunt verkopen. Stijging van die transferwaarde in het komende jaar is dan voor hem onbelast.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Hij is Eindhovenaar, PSV'er en nog jong, een slimme jongen, die graag naar het WK gaat en dat waarschijnlijk belangrijker vindt dan of hij aan het eind van zijn carrière 70 of 76 miljoen heeft verdiend, met de bedragen die jij noemt.
Volgens mij gaat het gewoon lukken!
+1/-1

 
2 maanden geleden
Yes dat lijkt me voor alle twee het beste ,mooi bedacht Roelson ,maar niet onder de 40 miljoenen en dan 10 voor hem dan maar verkopen...
+1/-0

2 maanden geleden
Ik vraag me wel af of er een club is die op dit moment tussen de 30 en 40milj voor Cody wilt betalen wat PSV en Cody bij dezen goed uit zal komen ivm de WK.
+2/-0

 
2 maanden geleden
@Por, zinvolle post. Ik wil eerst het bod van 40 miljoen wel eens zien voordat ik me druk ga maken, en bij een bod van 40 miljoen zou ik hem direct verkopen.
ik vind dat PSV zich niet vast moet klampen aan een of twee goede spelers (Gakpo en Sangare) als je een bod van 35+ krijgt, maar dat de scouting dan met een goede lijst met alternatieven moet komen.
Wie zegt je dat de prijs nog verder omhoog gaat, en wie zegt dat hij 100% zeker heel blijft ?
+1/-0

 
2 maanden geleden
De alsen en de maaren ja;-)
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik stel voor dat we ons vastklampen aan spelers als Drommel, Mwene, Max, Obispo, van Ginkel en Vinicius wat jij Wouter Erik? :-)..... Beetje sarcasme op de vroege ochtend. Ik was even in de veronderstelling dat er vanaf juli 2023 twee NL'se clubs CL zouden spelen maar dat schijnt niet zo te zijn. Financieel gezien zie ik derhalve de upside van een dergelijke deal voor PSV niet.
+1/-0

2 maanden geleden
Deze creativiteit en doortastendheid hebben we lang niet gezien van PSV.

Voor mijn gevoel zit Brands hier duidelijk achter!
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Het moet sowieso graag of niet zijn. Anders is er geen goede basis om door te gaan.

Constructies zijn leuk en aardig, maar het is ook de bedoeling dat wij nog wat voor hem vangen. En wél een substantieel bedrag.

Persoonlijk ben ik van mening dat-ie beter nog een jaar, eigenlijk 2, bij PSV kan blijven. Maar tegen dergelijke nettosalarissen kunnen wij (bruto) niet op. Probeer dan als Cody maar weloverwogen keuze te maken.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik denk dat hij voor het voetbal ook nog beter een jaar bij PSV kan blijven. Zeker nu met de vCL en de overstappen van CL => Europa-L => Con-L je bij PSV zeer veel Europeese wedstrijden kan spelen.
Maar bij te hoge bedragen moet je gewoon de knoop doorhakken, en moet Gakpo het bedrag pakken, en moet PSV ook gewoon door.
Een speler als Malen zijn we dit jaar ook al weer vergeten (ik in ieder geval wel) omdat je dan de volgende talenten doorschuift en op laat bloeien.
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.799 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

bakayoko blind brands brobbey clubliefde dito eredivisie etappe feyenoord freak ganna gini gotze james jana jong marlon pogacar psg rodriguez shinyazurill simons skipper steemzen telegraaf tijdrit wijnaldum wisselspeler xavi zwitserland