Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Xavi Simons komt op huurbasis naar PSV'

25 juni 2022 20:43 - Fabrizio Romano
Foto: Pro Shots

[Update] "Xavi Simons komt op huurbasis naar PSV"; image source: Pro Shots

Onder meer Voetbal International meldt dat Xavi Simons in beeld is bij PSV. De jeugdinternational is een van de kandidaten om het middenveld te versterken nadat Mario Götze naar Eintracht Frankfurt vertrok. Simons staat nog onder contract bij PSG, maar heeft daar een aflopend contract. De 19-jarige middenvelder heeft 11 officiële duels voor de kampioen van Frankrijk op zijn naam staan. Voordat hij in 2019 naar Frankrijk vertrok speelde hij negen seizoenen in de jeugdopleiding van Barcelona.

Volgens het Eindhovens Dagblad is de kans echter klein dat het PSV zal lukken om Simons vast te leggen. PSV wil sowieso een vervanger van Götze aan gaan trekken. De Telegraaf meldt dat ook onder meer Bayer Leverkusen en Barcelona interesse hebben getoond, terwijl Simons ook een nieuw contract bij PSG kan tekenen.

Update 20:43: Transferexpert Fabrizio Romano meldt dat Xavi Simons dicht bij een transfer naar PSV is. De middenvelder zal echter zijn aflopende contract bij PSG gaan verlengen en maakt vervolgens op huurbasis de overstap naar Eindhoven. De onderhandelingen zouden in de laatste fase zitten.

Tags

simons xavi psg barcelona frankrijk gotze bayer eintracht fabrizio frankfurt leverkusen romano telegraaf transferexpert

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
Blij om te lezen dat we op dit soort spelers jagen. Wel klaar met die grijze middelmaat welke de laatste jaren werd binnengehaald. Aanvulling na lezen mogelijke huur: mag hopen een termijn van min. 2 jaar. Met straks minimaal 3 huurspelers vraag ik me af of het extra moeilijk is dergelijke jongens gemotiveerd te houden.
+2/-0

2 jaar geleden
Wel weer jonkie.

Maar goed, het adagium luidt: if you're good enough, you're old enough.

Zal hem dus waarschijnlijk niet worden?
+1/-1

TombaRomba (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Goede categorie speler, echter zie ik het niet gebeuren dat hij naar PSV wilt.

Edit: Huurbasis. Dan kan hij maar beter een zeldzame uitschieter zijn anders loopt hij ons talent alleen maar in de weg. Heb mijn bedenkingen.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Wie zou hij volgens jou in de weg lopen. Liever een speler die meteen een bijdrage levert dan een jeugdspeler die eigenlijk nog 1 jaar nodig heeft om aan te sluiten. Bij Malen, Bergwijn en zelfs Gakpo hebben we kunnen zien dat dergelijke jongens vaak wat tijd nodig hebben om er te staan. Wie van onze jeugdspelers zie je Simons zijn plaatss invullen? Volgens mij vindt men intern bij PSV het middelveld (aanvallende middenvelder) te gering bezet
+2/-0

2 jaar geleden
Moet gewoon spelen om door te ontwikkelen. Ik zou het heel stoer vinden als hij minimaal 2 jaar bij PSV zou spelen en zich zou doorontwikkelen tot een speler van formaat. Op de bank bij PSG, Barcelona of waar dan ook heb je denk ik toch minder aan als jonge speler.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Als hij zo dacht was hij überhaupt niet zo vroeg naar buitenland gegaan toch
+1/-0

 
2 jaar geleden
Op zich zou het Wel kunnen hoor. Op zeer jonge leeftijd naar Barça, daarna nog 2 a 3 jaar Parijs. En dan besef je ineens, ik wil naar de echte lichtstad Eindhoven😎
+1/-0

 
Xavi Simons is opgegroeid in Spanje he. Heeft nooit voor een NLse club gespeeld, ook in de jeugd niet
+3/-0

2 jaar geleden
Ik weet het niet hoor, wat heeft deze jongen nou ooit laten zien? Hij is altijd een groot talent genoemd, heeft bij Barcelona en PSG gezeten, maar de opvolger van Götze? Een ervaren, doorgewinterde, ex-wereldkampioen met een fantastisch inzicht en functionele techniek? Die is niet te vervangen door een jongen met 100 minuten eerste elftal ervaring.

Ik zie in Simons eerder een ruwe diamant, iemand die bij PSV (of Ajax) minuten kan maken om een betere voetballer te worden. Maar of hij (potentieel) basismateriaal is, daar ben ik nu erg sceptisch over.
+4/-0

 
Volgens mij moet je het niet zo zwart-wit zien als directe opvolger van Götze. Omdat Götze vertrokken is wil PSV een extra middenvelder halen. Even er vanuitgaande dat iedereen verder blijft zou je ook kunnen spelen met Sangaré, Guti en Veerman in de basis. En dan zou je een Simons achter de hand hebben als vervanger.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik vrees dat het middenveld wat je noemt (Guti, Veerman, Sangare) wederom het typische PSV probleem met zich mee zal dragen: veels te weinig scorend vermogen.
+2/-0

2 jaar geleden
Leuke verrassing,had ik niet verwacht.
+1/-0

2 jaar geleden
Word hier heel blij van, al ben ik sceptisch over al die huurdeals. 1 prima, maar 3 (Hoever, Savinho, Simons)??
+1/-0

 
2 jaar geleden
PSV heeft geen tot weinig inkomsten uit transfers. Alleen salarishuishouding is fors lager geworden. Daarom zijn dergelijke huurdeals nu niet verkeerd. Toch kwaliteit voor een lage prijs.
+1/-0

 
En PSV kan er later ook financieel van profiteren als die spelers verkocht worden blijkt nu
+2/-0

2 jaar geleden
Fabrizio Romano
@FabrizioRomano
·
Volgen
Excl: Paris Saint-Germain are on the verge of reaching full agreement with Xavi Simons to extend the contract - then loan him out to PSV Eindhoven. Negotiations at final stages. 🚨🇳🇱 #PSG

New long term contract is imminent for Xavi Simons, as reported months ago… and then, PSV.
+1/-1

2 jaar geleden (gewijzigd)
Dit is wat we geworden zijn, het is pijnlijk om te zien dat we geen spelers van formaat meer kunnen kopen maar moeten huren.

Ik vind het ongelofelijk, ook al haalt PSV er mogelijk kleine financiële voordelen uit, de echte klappers maak je uit het opleiden van jonge spelers, ze laten rijpen en met de transferrechten zelf de winst verzilveren. In de voetbalwereld van het vele geld is het opleidingsinstituut het enige bestaansrecht van PSV en het Nederlands voetbal in het algemeen.

Huren op zich is niks mis mee, maar zorg er dan tenminste voor dat je ervaring toevoegt ipv het werk (opleiden) doet voor een andere club. Nu 3 jonkies waar PSV veel geld en tijd in gaat steken, die de doorstroom van jonge talenten in de weg staat en waarvoor het zeer sterk de vraag is of we er echt iets aan overhouden.

Lang heb ik vertrouwen gehad dat het gat met Ajax niet onoverkomelijk was, we hebben namelijk altijd slimmigheden gehad (met recent Brainport als voorbeeld) waardoor we altijd mee konden doen. Nu zie je dat Ajax zonder blikken of blozen 25mln neerlegt voor Bergwijn en zelf ongekend hoge transferinkomsten tegemoet kan zien) Maar dit transferbeleid van PSV, net als de vele bizar dure missers (bv Bruma) laten zien dat we het wel kunnen vergeten. Met veel pijn in m’n hart moet ik zeggen: we zullen nooit meer de voetbalhoofdstad van Nederland worden.
+5/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
De spijker op z’n kop @Bassie. Kleindenkend wanbeleid. Je schiet met huren geen flikker op. Ons voormalig toptalent dat we voor een appel en een ei hebben verkwanseld en die nu voor een fooi onder contract staat bij 020 hadden we beter kunnen VERhuren. Onze voormalige rivalen uit Amsterdam hebben heel ruim afstand van ons genomen. Niet alleen door goed beleid van hun maar zeker ook door het kabouterbeleid van PSV. Onze nieuwe rivaal heet geen Ajax meer maar Feyenoord. Wen er maar aan.
+4/-2

 
2 jaar geleden
Nou nou nou Mick. Wat een negativiteit. Ons vergelijken met Feyenoord is een belediging op zich. Die liggen zo mijlen ver achter. Ik ben ook niet blij met alle huurdeals, maar het is duidelijk dat we voor een andere categorie spelers gaan dan afgelopen jaren. Ben benieuwd wat dat op gaat leveren.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Nou Sevchenko, volgens mij worden wij al jaren minimaal 1x door Feyenoord beledigd, maar dat geheel terzijde. Natuurlijk valt het allemaal niet mee in deze tijd van het absurde geld dat in de buitenlandse competities circuleert, maar de verhoudingen in Nederland zijn drastisch gewijzigd en ik zie geen aanwijzingen dat dit weer ten guste van ons aan het veranderen is. Ajax (lijkt) gewoon weer verder weg te lopen, zij halen voor hun spelers veel hogere transfersommen binnen. Als er berichten over Cody Gakpo of Sangaré wordt gesproken hoor je 30/35. Gaat het over Martinez hoor je 50….. Dan gaat er toch serieus echt iets niet goed. Feyenoord heeft vorig jaar een trainer aangesteld die de ploeg echt beter maakt. Dat zie je direct terug in de waarde van hun spelers en ik zie die club dan ook na jaren kommer en kwel weer naar een behoorlijk niveau groeien. Wij zijn onder Schmidt niet zo heel erg veel opgeschoten. Alleen Cody en Sangaré zijn nu 30plus waard maar dat is echt niet genoeg. Ik weet niet wat Simons en Hoever na dit seizoen waard zijn maar daar hoeven wij ons ook niet druk om te maken. Ik heb wel goede hoop dat het onder van Nistelrooy beter wordt, maar die hoop is eigenlijk nergens op gebaseerd. Een paar jaar geleden had ik hetzelfde met van Bommel….
+2/-0

 
2 jaar geleden
Waarop schat jij de waarde van Boscagli, Teze, Madueke om er een paar te noemen? Ik snap de ‘paniek’ vooralsnog niet. zie je niet dat PSV zich op de zwakkere plekken aan het versterken is?
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Boscagli ongeveer de helft van Malen, Teze 1/3 van Malen en Madueke kan uitgroeien tot een recordtransfer maar dat kan ook helemaal anders uitpakken.
+1/-0

 
:D :D :D

Veel inhoudelijker is het er niet van te maken
+1/-2

 
2 jaar geleden
Hoe zag je dat voor je dan? Dat toptalent had een aflopend contract, meldde zich constant ziek en werd om de haverklap weggestuurd als hij er wel was. Hem verhuren en vervolgens transfervrij de deur uit laten gaan klinkt ook niet als een heel geslaagd plan.

Of denk je werkelijk dat hij zijn contract verlengd zou hebben? :denk
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Dat weet ik ook niet, maar misschien was hij vaak ziek omdat op zijn plek Mario Götze aan zijn herstel liep te werken? Ik weet wel dat hij een toptalent is, dat hij bij PSV onder contract stond, dat hij voor een fooi is vertrokken en dat Ajax hem nu bijna gratis onder contract heeft. Dat kan niet de bedoeling zijn en daar gaan we onze achterstand niet mee verkleinen. Ik denk dat Schmidt/Ihattaren een hele slechte combinatie was en dat Schmidt ook niet de trainer was die wij nodig hadden. Wat dat betreft zou van Nistelrooij wel eens veel beter kunnen uitpakken.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Het verhaal Ihattaren lag maar 1 persoon en dat was Ihattaren. Schmidt kon niks anders doen, want je kan niet 1 iemand een uitzonderlijk behandeling of positie geven binnen de groep, zonder dat dat ten koste gaat van het geheel. Die jongen had moeten zorgen dat hij fit was, gemotiveerd en gedisciplineerd. Dat wordt nu eenmaal gevraagd in topsport en al helemaal bij Schmidt, die afgelopen jaar gewoon prima gepresteerd heeft. En wat heeft super talent Ihattaren nu werkelijk laten zien. Het enige wat in mij opkomt is de 1-2 in de 120ste minuut van de bekerwedstrijd GVVV. Wacht maar tot hij er bij Ajax straks 2 of 3 inschiet. Dan is hij weer de grote meneer en gaat het daar net zo mis als dat het hier is gegaan. Ihattaren naar Ajax zal enkel maar in ons voordeel uit gaan pakken. Zo'n jongen veranderd niet.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Je bedoelt klappers als: Malen, Bergwijn, Lozano, Gakpo etc etc? Ik hoor wat je zegt maar het is natuurlijk niet zo dat we geen er jota van bakken. Probleem bij PSV zit veel dieper dan wat je schrijft. We zijn een club in een kleine competitie, met een 'klein' stadion, maar een commerciele waarde die aan alle kanten voorbijgestreefd wordt etc etc. Er werd voor de jeugd gekozen echter je kunt niet verwachten dat er ieder jaar 10 spelers doorstromen die de kwaliteit bezitten. Zelfs bij onze concurrent (die geroemd wordt om hun opleiding) zie je sporadisch echt talent doorbreken. Inzake de doorstroming in de weg staan: welke jeugdspelers zie je dit seizoen in staat om ons middelveld te versterken? Idem voor de rechtsbackpositie: Sambo lijkt nog wat tijd nodig te hebben.

Volgens mij is PSV bezig om zich gericht op bepaalde zwakke posities te versterken. Daar is niks mis mee, in tegendeel. Ik juich dat toe en zie ons kampioen worden. Ik zie liever een goede gehuurde speler dan jongens als Mwene, Drommel en dat soort net niet spelers. Schijnbaar is er financieel gezien wel degelijk 'upside' bij de gehuurde spelers dus per saldo kun je je financieel versterken met deze 'strategie'. Of zien we liever een eigen jeugdspeler ballen die kwalitatief minder is? Terug naar het tijdperk Rosario, Hendrix en dat soort middelmaat?
+5/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Helemaal eens.
Beter soms een speler voor een jaar huren dan voor 5 jaar vastleggen. Dan staat die pas echt eigen talent in de weg.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik wet niet hoor, we zijn afgelopen seizoen op 2 punten van Ajax geëindigd, haal daar de strafschop in Rotterdam vanaf en een bijzonder discutabele bolling van een bal en over welk gat met Ajax hebben we het dan? Er is helemaal geen sportief gat. Er gaan er ook veel weg in Amsterdam en de sterkte houders raken ook bejaard. Nu goed doorpakken en je kan er komend jaar weer over en daar heb je goede spelers voor nodig. Haal je CL volgend jaar heb je al 2 transfers terug verdiend met die idiote bedragen en een Teze gaat ook ineens van 7 naar 15 miljoen met een schaal en CL ervaring achter zijn naam. De jeugd in de weg lopen vind ik ook zo'n kul argument. Jong PSV bivakeerd al jaren in de onderste regionen van de KKD, dus laten we niet gaan doen alsof we elk jaar even 5 sterren over kunnen hevelen. Breng een Sambo, Oppegard, Fofana en Bakayoko maar rustig dit seizoen en laat ze groeien. Onze jeugdopleiding groeit snel en onze jeugd elftallen zijn enorm succesvol de afgelopen jaren. We zullen nog even geduld moeten en tot die tijd creatief moeten zorgen dat we altijd minimaal 2 worden. Ik denk dat de landstitel dit jaar er in zit, mits de externe factoren daar ook mee kunnen leven.
+4/-0

2 jaar geleden
Ben zeker benieuwd naar deze naam. Over de verhuur, tja kennelijk is onze beurs leeg als we onze toppers behouden, Of dat willen ze doen geloven.

balans:

2X huur, 1x transfervrij en gedoe om een transfersom van 6 mil.

daarentegen vooralsnog behoud van Gakpo en Sangare.
+1/-0

2 jaar geleden
Het is de kwaliteit die nu gehuurd wordt waar onze eigen jeugd zich weer aan kan optrekken en waar ook de scouting zich op moet gaan richten.
Alles stapje voor stapje up-graden.
Roger Schmidt was daar ook niet voor niets al kritisch over,nu komt die top-jeugd wel binnen al is het in eerste instantie via huur.(hopelijk Savinho ook snel)
+2/-0

2 jaar geleden
De naam R.V.Nistelrooij is zo groot dat we zelfs deze spelers kunnen huren ,koop gaat het echt nooit meer worden hier al blij mee ,ze komen nu graag naar PSV ,daar worden we nooit slechter van...
+1/-0

2 jaar geleden
Aan alles merk je dat ze nu willen dat er een kwalitatief goede selectie moet staan om de VCL in te gaan. Oftewel, korte termijn, met als doel op de lange termijn (deelname CL is een geldbron) mee te kunnen doen.
Ik vind het best een goede zaak.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik weet niet hoe jij die conclusie kan trekken op basis van deze speler. Hij heeft een paar keer een aantal minuutjes mee mogen doen in een onbelangrijk potje voor PSG. Natuurlijk, hij is talentvol. Maar er is 0 garantie dat deze jongen in staat is om er te staan tegen een Midtjylland, Union St. Gilloise en laat staan Benfica of Monaco. Hij heeft er op dat niveau namelijk nog nooit hoeven staan.

Zelfde geldt voor Hoever en Savinho, die overigens wel al iets meer 'eerste elftal ervaring' hebben. Maar ik vind het een grote gok om met dit soort jonge, onervaren spelers het enorm belangrijke voorronde-traject in te gaan.

Vorig jaar hadden we een ervaren selectie die bovendien al grotendeels ingespeeld was geraakt in het jaar ervoor. Dat betaalde zich uit in een uitstekend tweeluik met Galatasaray en Midtjylland. Dit jaar missen we nog een nummer 9, en hebben we op het middenveld met het vertrek van Götze een behoorlijk jasje uitgedaan.
+1/-0

 
2 jaar geleden
True, dat je nog geen conclusie kunt trekken over de meerwaarde danwel aantoonbare kwaliteiten die spelers in een 1 elftal hebben laten zien.

Mijn punt gaat meer over je selectie op orde brengen, "ruim" voor de eerste wedstrijden.
Jonge talenten, ja, maar een aantal dure aankopen hebben de laatste jaren ook niet altijd garantie op succes gebracht. En laten we eerlijk zijn, het gros hier roept al weken dat we nu eindelijk eens de selectie op orde moeten hebben voor aanvang seizoen. Of het kwalitatief en op tijd, op orde is/was gaan we over 1,5 maand zien.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Gelukkig waren Gotze en Zahavi een garantie op succes.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Fruitschaal, beker, en bijna een landstitel.... nou ja vul zelf maar in. Keeper, VAR, WII uit. We hadden hem moeten pakken. Vorig jaar was gewoon het eerste goede seizoen na het vertrek van Cocu.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Klopt inzake je laatste zin en dat met spelers als Drommel en Mwene. Gelukkig worden hiaten aangevuld met kwaliteit.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Zahavi was voetballend gezien erg matig, maar heeft cijfermatig 2 redelijke jaren gedraaid bij PSV. In mijn ogen echter veel te weinig voor zijn salaris. Götze was een van de beste spelers bij PSV met zijn overzicht, techniek en rust aan de bal. Natuurlijk, het was niet de speler van 8 jaar geleden die elke wedstrijd besliste, dus ook hier kun je je afvragen of hij zijn salaris voor de volle 100% waaard is geweest.

Ik weet echter zeker dat ik veel liever met Götze en Zahavi aan de komende voorrondes zou beginnen dan met Simons en Savinho. Ondanks dat die laatste 2 misschien op termijn wel eens beter kunnen gaan worden dan de eerste twee.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Volgens mij wordt er hard gewerkt om een waardig vervanger voor Zahavi te halen dus je vergelijking Gotze/ Zahavi versus Simons/ Savinho vind ik niet helemaal fair. Vergeet ook niet dat een schijnbaar een hele goede keeper hebben gehaald. Wat een verademing zal dat zijn!
+1/-0

2 jaar geleden
Ajax heeft komend jaar Ihattaren, Feyenoord wil Stengs huren, en wij hebben straks Xavi Simons. Drie jonge Nederlandse talenten, alledrie natuurlijk in een iets andere fase van hun carrière. Ik ben benieuwd of het allemaal doorgaat en wie er dan de beste huurdeal heeft. Wellicht is Simons "in potentie" de meest veelbelovende. Ik heb er echter mijn twijfels bij of hij op dit moment in zijn carrière al echt toegevoegde waarde kan hebben voor een club als PSV. Twijfels die ik een stuk minder heb als het gaat om Ihattaren bij Ajax of Stengs bij Feyenoord.

Ik heb in principe niks tegen het huren van spelers. Echter, dat moeten wel spelers zijn die direct een toegevoegde waarde zijn voor het elftal óf je moet het perspectief hebben deze spelers langer vast te kunnen leggen. In dat opzicht snap ik alle aanstaande huurdeals van Hoever, Savinho en Simons niet zo goed. Wij gaan nu de écht jonge, onervaren, ruwe diamanten hun eerste vlieguren geven op topniveau. En dan gaan andere clubs daar straks de (sportieve én financiële) vruchten van plukken.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Blijft een naar gevoel ihattaren in dat lelijke shirt te zien. Ik hoop dat die flopt daar, is vanuit hem ook een naaistreek geweest richting PSV om juist daar te tekenen
+3/-0

 
2 jaar geleden
Je verhaal over de twijfels kan ik niet plaatsen. Wat hebben Dikke Mo en Stengs dan meer dan Simons? Waar is je twijfel op gebaseerd?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Nou, een paar jaar ervaring op het hoogste niveau. Uiteraard valt er op Mo en op Stengs voldoende aan te merken. Maar Stengs heeft zich al meerdere jaren bewezen als een waardevolle speler bij AZ. Hij heeft gedebuteerd in Oranje. Hij zal voor Feyenoord een directe versterking zijn.

Mo heeft bij PSV gedurende fases laten zien dat hij uitstekend kan voetballen. Ik zeg niet dat hij het 100% zeker gaat maken bij Ajax, maar als hij de boel nu op een rijtje heeft en de juiste prioriteiten stelt, dan is de kans aanwezig dat hij in een aanvallende ploeg als Ajax gaat excelleren. Vergeet niet dat Mo bij PSV ook al een plek in de echte Oranje-selectie heeft afgedwongen.

Simons staat nu op het punt, waar Mo en Stengs 2-3 jaar geleden stonden. Voor zijn eerste 'echte' seizoen in een eerste elftal. Hij gaat er tegenaan lopen dat het nu niet meer alleen om de mooie acties gaat, maar dat taakbewust voetbal ontzettend belangrijk is. En dat je daarbinnen je meerwaarde moet laten zien. Kan hij dat direct? Pikt hij binnen 2-3 maanden aan? Of gaan we hier ook een speler zien die eigenlijk een half jaar nodig heeft om te wennen aan wat er van hem verwacht wordt?

Zoals je ziet, heb ik gewoon veel vragen. En dan denk ik dat Mo en Stengs gewoon een grotere kans op korte-termijn-succes bieden. En bij een huurtransfer is dat toch hetgeen het belangrijkste is. Want op de lange termijn gaat hij gewoon weer terug naar PSG.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten simons strijdplan vaio veerman vitesse waarheid weghorst xavi