Transparent
Inloggen
Sluiten

Krappe planning supercup lastig voor PSV

19 juli 2022 09:55 - ED
Foto: Pro Shots

Krappe planning supercup lastig voor PSV; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad brengt de krappe wedstrijdkalender van de KNVB aan de orde. Volgens de krant wil de UEFA de belangrijke Champions League voorronde wedstrijd AS Monaco-PSV plannen op dinsdag 2 augustus. Drie dagen daarvoor staat de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal in Amsterdam gepland tegen Ajax. De verwachting is dat de voetbalbond PSV niet tegemoet zal willen komen door de wedstrijd te verplaatsen.

Vorig seizoen bestond een soortgelijke situatie, maar toen was de supercup tussen de twee Europese wedstrijden gepland en stond PSV al met één been in de play-offs na een ruime overwinning in de heenwedstrijd.

Meer op ED




Tags

supercup heenwedstrijd knvb monaco uefa voorronde wedstrijdkalender

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Gewoon niet zeiken. Ch.league is belangrijker.

Dan maar met een veredeld B-team naar de jcs, selectie lijkt me groot genoeg.
+8/-0

1 jaar geleden
Maak een statement en stuur Jong-PSV, zal de KNVB misschien wakker schudden.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Maak een statement en stuur geen hond.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Maak een statement en stuur fruit….
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Maak een statement door gewoon die wedstrijden te winnen!
+3/-0

1 jaar geleden
Tuurlijk komt de knvb ons niet tegemoet. Elk jaar hetzelfde liedje, men weet ongeveer in welke periode de voorrondes CL gespeeld gaan worden. Doe de jc schaal op een moment dat het beide ploegen uitkomt of schrap die hele onzin wedstrijd. Zo niet, dan gewoon een jeugd elftal sturen om statement te maken. Ben benieuwd of PSV op voorhand al met de knvb om tafel heeft gezeten tot verzoek van verplaatsing oid. Ook wij weten tenslotte al ff dat het goed mogelijk is dat deze wedstrijd ons niet goed uit zou komen.
+7/-0

1 jaar geleden
Zeist en meedenken,pfff.
+5/-0

1 jaar geleden
Gewoon stoppen met die JC-schaal.
Het programma is overvol. Korte vakanties. Selecties vaak incompleet en vluchtig. Spelers nog half-fit als de belangrijkste wedstrijden (voorrondes) op het programma staan.
UEFA, FIFA en KNVB willen telkens meer meer meer. Maar het voetbal prijst zichzelf uit de markt. Er is altijd wel en toernooitje of een prijsje te pakken. (Conference League, Nations Cup, nacompetitie, play-off, you name it.)
Die zogenaamde supercups waren leuk in een tijd dat het voetbal nog echte seizoenen kende. Nu is het een volcontinu-bedrijf geworden.
+3/-0

1 jaar geleden
In Johan fruitschaal gewoon 2e elftal opstellen, zodat KNJB inziet dat PSV weer benadeeld wordt
+1/-0

1 jaar geleden
Niet gaan. Gewoon negeren die suffe prijs !!
+2/-0

1 jaar geleden
Was helaas allang duidelijk dat deze wedstrijd volledig verkeerd geplande staat. Nu allicht nog een dag slechter maar daar had psv ook meteen werk van kunnen maken. Verwacht dat Monaco toch al een maatje te groot is voor dit geheel niet ingespeelde elftal (zeker als vanN vasthoud aan 433 met 1 vm ) en dan kan je dit er natuurlijk niet bij hebben
+1/-0

1 jaar geleden
What's new? Keer op keer zit de (K)NVB* in de weg waar het het speelschema betreft.

Maar als je het telkens weer maar allemaal voor zoete koek slikt en pikt, zal er niets veranderen in dat opzicht.

Sla verdomme eens een keer resoluut net de vuist op tafel, tot hier en niet verder!

*die K moet je eerst verdienen
+1/-0

 
1 jaar geleden
Wat is jouw voorstel dan? Een week later? Heb je er ook last van met de terugwedstrijd? Nog later? Zit je al met de competitie en hopelijk de play off voor de CL. Een week eerder, dan verstoort het de oefencampagne of moet je nog eerder aan de voorbereiding van het seizoen beginnen.

Zoals anderen hier opmerken, de CL is belangrijk. Ik vind het ook wel lekker dat er voor Monaco een wedstrijd zit waar het al om de knikkers gaat.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Mijn voorstel (for what it's worth) is: ophouden met die fruitschaal. Dit jaar is verloren, maar in elk geval vanaf volgend jaar.
Bonden denken aan geld en maximalisatie. Clubs en spelers laten zich lekker maken met blikken schalen en bekertjes. Journalisten doen alsof de "Nations League" en zo werkelijk ergens over gaan.
Laten de clubs een keer hun poot stijf houden. Zo'n fruitschaal hoort bij het verleden. Toen je nog seizoenen en selecties had. Toen je nog geen voorrondes had. Toen je nog geen openstaande "transferwindows" na je eerste wedstrijden had.

En voor alle KNVB-critici op deze site. Het gaat er niet om of de bond voor 020, 040 of 090 voor mijn part kiest. Dat doen die mensen niet. Zo kinderachtig en partijdig zijn ze niet. Ze zijn gewoon kortzichtig en op geld belust. Zien hun werkelijke belang niet. Al dit gehannes maakt het voor Nederlandse clubs als PSV vrijwel onmogelijk om een seizoen voor te bereiden. Veel dingen kan de KNVB niet veranderen, want daar gaat de UEFA over. Wat ze wel kunnen doen is: die belachelijke JC-schaal afschaffen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik ben het eens met Frederiklaan. Gewoon stoppen met die onzin. Of anders Jong sturen.
+1/-0

1 jaar geleden
Het seizoen is nog niet begonnen en de toon is alweer gezet.
Ik zou inderdaad óf jong PSV laten gaan, óf gewoon laten voor wat het is en niet gaan.
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Zou wat zijn, gewoon niet gaan haha. Staan ze daar in hun mislukte ufo
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Dat is hetzelfde als niets toch ?
+1/-0

1 jaar geleden
Helemaal niet op komen dagen. Hele competitie programma's zijn in het verleden aangepast onder het mom van Europese wedstrijden en deze zaadpot wordt elk jaar tussen de voorrondes CL geplaatst. Laat wel zien dat de KNVB hem zelf ook niet zo serieus neemt. Of zou het steken dat wij er meer van hebben dan Amsterdam? Het zou me niks verbazen.
+1/-0

1 jaar geleden
Zelfs in Zeist is men bang dat Ajax dit seizoen wellicht geen enkele prijs zal pakken.
Daarom doen ze er alles aan om dit te voorkomen en daarom wordt de wedstrijd niet verplaatst.

PSV onder13 sturen!
+1/-1

1 jaar geleden
Je raakt wel in flow van een paar keer achter elkaar spelen.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje