Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV eindigt voorbereiding met winst tegen Real Betis

23 juli 2022 19:54
Foto: Pro Shots

PSV eindigt voorbereiding met winst tegen Real Betis; image source: Pro Shots

PSV heeft de voorbereiding afgesloten met een overwinning tegen Real Betis. In het Philips Stadion werd de regerend bekerwinnaar van Spanje met 2-1 verslagen. Cody Gakpo opende al vroeg de score. Nadat PSV vooral in de eerste helft enkele opgelegde kansen miste, kwam Real Betis vlak na rust op gelijke hoogte uit een hoekschop.

Na ruim een uur spelen wisselde Ruud van Nistelrooij voor het eerst en bracht onder meer Phillipp Mwene binnen de lijnen. Voor de vleugelverdediger waren het zijn eerste minuten sinds hij in februari een knieblessure opliep in het duel tegen Maccabi Tel Aviv. Al snel na zijn invalbeurt wist Mwene met een knap schot van randje zestien opnieuw voor de voorsprong te zorgen en dat bleek uiteindelijk de eindstand.

Aan de zijde van Real Betis speelde Andrés Guardado een half uur mee. De Mexicaan speelde van 2014 tot 2017 voor PSV en kwam toen tot 101 officiële duels. Guardado was in zijn periode in Eindhoven al mateloos populair en werd ook nu weer ruimschoots toegezongen door de supporters van PSV.

Opstelling PSV: Benítez, Hoever (62' Mwene), Teze (90' Luckassen), Obispo, Max, Sangaré, Til (62' Gutiérrez), Veerman (79' Simons), Madueke (87' Bakayoko), De Jong (79' Vertessen), Gakpo (62' Saibari)




Discussieer mee op de forums


Tags

betis mwene gakpo guardado andres aviv bakayoko benitez cody gutierrez hoever jong luckassen maccabi madueke mateloos nistelrooij obispo phillipp saibari sangare simons teze til veerman vertessen vleugelverdediger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ik dacht even dat PSV een eigen goksite had opgezet, bij het zien van de berichten hierboven :p.

Lekker balletje van Noni. En knap met links vanaf links afgemaakt door Cody.
+2/-1

Riverside (geschorst)
1 jaar geleden
Wie heeft die Hoever gescout? Die man moet ff met vakantie gestuurd worden, ( scout) op non actief, mijn god zeg, wat is dat onze achilleshiel, al 3 oefenwedstrijden weet die jongen volgens mij niet wat hij moet doen, Sambo is beter, geef die dan meer minuten, Mwene is ook beter, iig betrouwbaarder
+4/-2

 
1 jaar geleden
Mee eens. Hoever wordt aan alle kanten voorbij gelopen. Was bij de Wolves al geen basisspeler, ik weet het niet. Geldt ook voor die jongen die van Everton is gekomen. Als ik het goed heb begrepen slechts zes invalbeurten afgelopen seizoen bij een ploeg die net niet is gedegradeerd in Engeland.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Hoever had Portugees international Semedo als concurrent en kijk voor de gein eens even welke verdedigers Everton allemaal had afgelopen seizoen. Dat maakt je verhaal tenminste volledig.
+3/-2

 
1 jaar geleden
Nee hoor - 6 wedstrijden waarvan 3x de volledige 90 minuten in de PL en 1x 90 minuten FA-cup. Niet dat dit nu zoveel is, maar ik zie die jongen liever zelf een keer aan het werk dan dat ik bij voorbaat roep dat het niks kan zijn.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Even voor de duidelijkheid: ik schrijf die jongen niet bij voorbaat af maar heb wel twijfels op basis van zijn speeltijd in de PL. Dat ik mijn feiten wat dat betreft niet op orde heb is helemaal waar.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Klopt wordt er uit gelopen doet alles verkeerd in een woord Drama deze man..
+3/-0

1 jaar geleden
Ik kijk pas sinds de rust, maar het oogt allemaal erg onzeker achterin. Hoever matig, Sangare slordig. Etc.
+1/-1

1 jaar geleden
Zal niet zeggen dat Hoever een geweldenaar is(aanvallend beter dan verdedigend)maar het is wel zo dat hij juist vaak te maken krijgt met een overtalsituatie van twee tegen een doordat de afstemming op het middenveld niet goed is.
Het ging al beter dan tegen Villarreal maar dat moet nog beter als je de Cl in wilt stromen.
+1/-0

1 jaar geleden
Aardig potje, eindelijk eens overwinning!

Nou de, hopelijk comfortabele, treinreis terug.

(later meer)
+1/-0

1 jaar geleden
Ai, ik schrik nu toch wel van het interview van van Nistelrooij achteraf. Hierin geeft hij aan dat we teruggedrongen werden en dit liever niet willen. Ik dacht juist dat het een bewuste strategie was om in de omschakeling toe te slaan.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
@Labomba:
In de tweede helft had PSV vrijwel geen balbezit. Af en toe vijf seconden, maar daar zag je niks van omdat ESPN net op die momenten een herhaling liet zien.
Veel geschuif achterin, balletje naar de keeper, verre trap, balverlies. Dat kan onmogelijk de bedoeling zijn, want als je zoveel achter de bal aanhobbelt moet het een keer fout gaan.
Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat er een elftal staat waarin automatismen groeien en de bal rond gaat.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Hoe lang het duurt? De wedstrijden tegen Monaco staan voor de deur!
+1/-0

1 jaar geleden
We hebben gisteren een vermakelijk potje gezien, waarbij ik vind dat het grootste gedeelte van de wedstrijd Betis voetbaltechnisch veel comfortabeler was aan de bal dan de onzen. Echter PSV creëerde veel meer grote kansen en had voor rust ruimer voor moeten staan.

Als de 3 voorwaartsen hun dag hebben en Luuk goed wordt bediend, dan hebben we goud in handen. Op het middenveld is er ook keuze te over, maar bij mij zouden Guti en Sangaré altijd spelen. Over die derde positie mag Ruud dan zijn hoofd nog breken.

Achterin doen Mwene en Sambo het beter dan Hoever, al valt er na 4/5 potjes nog geen echt goed oordeel over te vellen natuurlijk. Positioneel zit laatstgenoemde wel vaak mis. Dat kunnen we tegen Monaco en Benfica niet hebben.

Het plan wat Ruud met deze ploeg heeft zie ik nog niet echt, ik hoop dat wij nu klaar zijn voor het grote werk. Gisteren was er een zege en op EL-groepsniveau zeg maar. Dat is in orde, maar de lat moet nog omhoog. Dat willen wij allemaal graag, toch?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Onze 3 voorwaartsen moet ook aan den bak, want om wedstrijden te winnen met deze verdediging moeten er elke wedstrijd minimaal 3 gemaakt worden...
+1/-0

 
Twee goals waren anders al voldoende om de bekerwinnaar van Spanje te verslaan :denk
+1/-0

 
Maar ieder ander zou er twee hebben gemaakt tegen ons;-)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Goede samenvatting. Viel mij vooral op, hoevaak Sangare in ondertal kwam te staan. Oftewel, teveel spelers voor de bal. Ik ben ook benieuwd naar het plan.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ook ik heb een redelijk aantrekkelijk potje gezien, zij het grotendeels in een wat loom - zomeravondvoetbal - tempo.

Het eerste uur leek op vorige week tegen Villareal, al had je ditmaal met rust zeker op 2-0/3-0 móéten staan, met vlak na rust weer de vermijdbare gelijkmaker.

Wél een prachtige aanval gezien geheel in volley waarbij Luuk als sluitstuk de bal net niet laag genoeg kon houden. De goede 1-0 van Cody was ook het gevolg van een vlotte combinatie.

Overigens heb ik mij na rust nooit écht zorgen gemaakt. Zo sterk vond ik Betis nou ook weer niet. En de winnende kwam dan ook niet als een verrassing. Ik ben niet bepaald onder de indruk van de back Mwene maar deze begint zich wel als een goalgetter te ontwikkelen. Prachtig geplaatst hoor die bal!

Ik was ook écht blij dat wij deze 'uit het vuur sleepten'. Ik hoor dan ook niet bij diegenen die hopen op een slechte voorbereiding met veel verlieswedstrijden omdat zulks een garantie zou zijn voor een geweldig seizoen.

Mooi gezicht trouwens vooraf dat "eeuwig trouw" logo op de middencirkel, voorafgaand aan de wedstrijd had ik ook het lijvige en ongetwijfeld prachtige boekwerk van onze honderdjarige SupVer afgehaald dat netjes voor mij klaarlag.

En niet onvermeld dient te blijven dat de treinen ditmaal "gewoon" reden! Weliswaar via Tilburg i.p.v. Den Bosch en dus langs De Kuip en niet langs De Arena. Houden zo!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Eens! Maar we hebben nu tenminste ook eens geoefend tegen goede teams die willen voetballen. Voor mij is de hamvraag dus vooral: wat gaat PSV doen tegen teams die 4-4-2 spelen en wij ook de bal vaak niet zullen hebben? Sangaré neemt vrij veel risico en als hij de bal niet heeft ligt het hele speelveld open als de tegenstander met speekpasses crosscourt komen zeg maar. Wat Villarreal deed. En tegen die teams moeten we PSV beoordelen, niet tegen Excelsior, Volendam of RKC. Game on!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Klopt wel. Vorig seizoen mors je keiharde en dito dure punten tegen Willem II en Heerenveen en kwam je nog een paar maal met schrik vrij tegen rechterrijtjers. Dat mag incidenteel, maar niet als je teveel laat liggen tegen de (in)directe concurrentie. Dat móét beter. Vorig seizoen had je óók wat meer met de vuist op tafel moeten slaan m.b.t. speelschema en verplaatsen wedstrijden eredivisie. En nu zit je alweer met die achterlijke JCS vlak voor Monaco away.

Overigens, ik was het hier eerder vergeten, begrijp ik niet waarom gisteravond die goede 3-1 werd afgekeurd. Leek mij weinig mis mee.
+1/-0

1 jaar geleden
Heb heel de oefencampagne nu gezien. Zorgen: Hoever en ook Simons gaan denk ik snel banken. Ook keeper moet oppassen maar die heeft niet echt concurrentie. Sangare vaak belangrijk maar blijft dat slordige houden, gaat ons nog paar keer punten kosten (voor 37 mlj strik erom). Positief: Ledezma (zeker houden kan topper worden op middenkveld), ook Vertessen paar keer goed ingevallen. Gezien de paar minuten die hij heeft gehad was hij vaak betrokken bij (bijna) goals. Veel van de jonkies hebben zich goed laten zien, met name Saibari.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ook keeper moet oppassen? Waarvoor? Dat hij niet met de kerst al weggekocht wordt?
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Omdat hij er, conform de PSV traditie, elke wedstrijd minsten 1 uit het netje moet halen. Dat patroon is er nog niet uit. Dat ligt niet in alle gevallen aan hem maar heb al drie goals gezien die hij ook best had mogen voorkomen.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage