Transparent
Inloggen
Sluiten

Schade op ranglijst valt nog mee

2 oktober 2022 16:49 - Stand
Foto: Pro Shots

Schade op ranglijst valt nog mee; image source: Pro Shots

Naast PSV verloren ook Ajax en Feyenoord dit weekend punten. De Amsterdammers beten zich thuis stuk op Go Ahead Eagles (1-1) en Feyenoord kwam op bezoek bij NEC niet verder dan 1-1. AZ en Twente wonnen dit weekend wel overtuigend en zijn daarmee de winnaars van het weekend. De Alkmaarders zijn de nieuwe koploper na een 1-4 overwinning bij Groningen en Twente maakte thuis gehakt van het Vitesse van Cocu: 3-0. PSV staat nu derde op twee punten van AZ en één punt van Ajax. Naar beneden is het gat met Feyenoord één punt en met Twente twee.

De grootste schade die PSV opliep was daarmee waarschijnlijk het gedeukte zelfvertrouwen nu op het begin van een lange reeks belangrijke wedstrijden.

Meer op Stand
Tags

feyenoord twente cocu eagles gehakt groningen vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Daar hoeven we helemaal niet naar te kijken en al helemaal niet als we zo waardeloos spelen in de meeste wedstrijden.

Gewoon ergens rond de 85 punten halen is nodig en we lopen nu schema 77. Met 80-85 kun je kampioen of "eervol" tweede worden, zoals vorig seizoen.

Volgende week met een angstgegner en de angst al in de ploeg als koploper tegen een degradatiekandidaat... hoewel we tegen Feyenoord ook ineens wonnen.
+2/-0

Hendrikus (geschorst)
5 maanden geleden
Schade valt nog mee?? We staan ongelofelijk voor l*l en hadden alleen bovenaan kunnen staan.
Tsja🤔
+9/-0

 
5 maanden geleden
Feyenoord en Ajax hebben een 1-1 gehad, daar valt nog mee te leven.
0-3 verliezen is veel erger, vooral omdat het een structureel probleem bloot legt. Zoals we al vaker posten zijn de tegendoelpunten van PSV dramatisch.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Zo worden alle problemen continu gebagatelliseerd. En komen er nooit structurele oplossingen. ajaks is niet weggespeeld, wij wel.
+1/-0

5 maanden geleden
Nou pffff.... Als we zo door blijven spelen zullen we nog eens met weemoed aan dit beperkte-schade-weekend denken. Het moet om, en snel ook!
+3/-0

 
5 maanden geleden
Ik vermoed dat men bij de RVC ook door begint te krijgen dat het echt anders moet. John de Jong is al gedwongen om op te stappen, en ik hoop dat men bij PSV nu ook eens stopt met het aanstellen van beginnende trainers die PSV-1 kunnen gebruiken om het vak te leren.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Onduidelijk is nog of de RVC echt vond dat hij op moest stappen. Ze waren ontevreden en wouden een gesprek. John wou dat gesprek niet aangaan en stapte zelf op. Momenteel wordt toch echt bewezen dat de RVC gelijk heeft dat er iets niet goed gedaan is.
+1/-0

 
5 maanden geleden
John de Jong zou ik hier niet bij betrekken, maar dat gegoochel met beginnende trainers is gewoon altijd een risico. Saillant detail hierbij is dat vNistelrooy vond dat hij er nog niet klaar voor was in gesprek met Gerbrands, maar na een paar gesprekken met Brands vond dat hij er wèl klaar voor was. Brands heeft blijkbaar veel overredingskracht maar vraag is of het een verstandige zet was als je vNistelrooy in principe uit z'n comfortzone trekt van 'ik ben er nog niet klaar voor'.
+2/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
5 maanden geleden
Je vraagt je toch af of nou niemand binnen PSV dat zelf ook niet kan bedenken???
+1/-0

 
5 maanden geleden
Nergens meer opportunisme te vinden dan in de voetbalwereld, en waar de mening van buitenaf(lees media) meegenomen wordt in de besluitvorming. Bij elk normaal bedrijf wordt je eruit geflikkerd als je dit flikt.
+2/-0

 
5 maanden geleden
John de Jong was ook geen voorstander van beginnende trainers. Is overruled door brands.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
5 maanden geleden
Hoe weet je dat? Daar ben ik wel benieuwd naar...
+1/-0

 
5 maanden geleden
Na van Bommel wilde hij een ervaren coach. En met psv de richting in van de Red Bull filosofie. Het benaderen van Van Nistelrooy is voornamelijk gebeurd door Brands. Een plus een is twee.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Waar haal je deze onzin nu weer vandaan? Direct nadat Schmidt bekend maakte te vertrekken, heeft De Jong meerdere gesprekken gehad met Van Nistelrooij omdat hij de nummer één kandidaat was (is nog door alle partijen bevestigd ook). Van Nistelrooij wilde zelf echter nog niet, omdat hij er niet klaar voor was.

Enkele weken later wordt Brands aangesteld en hij weet Van Nistelrooij te overtuigen dat hij er wel klaar voor zou zijn, zodat hij uiteindelijk alsnog de nieuwe hoofdtrainer wordt. Maar eigenlijk wilde De Jong dit niet en is hij overruled? :D Wtf

Als iedereen hier zelf nieuws gaat verzinnen en vervolgens op die manier gaat discussiëren zal van deze site ook weinig meer terecht gaan komen.
+2/-0

 
5 maanden geleden
De Jong was heel ver met het aantrekken van Mbappé die transfervrij was, package deal met Simons. Commercieel directeur Frans Janssen dacht dat het marketing technisch gezien niet goed zou zijn om hem te contracteren, zodat hij uiteindelijk toch bij PSG bleef :ja

Ook Rudiger wilde transfervrij dolgraag komen, maar de RvC verbood dat omdat er geen directe versterkingen voor de defensie gehaald mochten worden. Alleen maar huurlingen. Het budget wat beschikbaar was, mocht alleen voor middenvelders en aanvallers gebruikt worden :ja
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ja er zijn gesprekken gevoerd o.a. met Van Nistelrooy. logisch ook aangezien er bepaalde afspraken in het verleden met Ruud zijn gemaakt. Voorzover ik heb begrepen was dat niet meer dan informeren of Ruud al interesse had in de job. Heb ik uit zeer betrouwbare bronnen.
+1/-0

5 maanden geleden
Voor nu ja, maar zoals het nu gaat gaan we gewoon ergens in de middenmoot eindigen dit jaar
+1/-0

5 maanden geleden
Misschien dat je dat als supporter denkt maar ik mag hopen dat er binnen trainers en spelersgroep niemand zo naar kijkt!
Deze wedstrijd was gewoon schandalig , klaar!
+2/-0

PSValtijd1 (geschorst)
5 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ga hier pleiten om potten sambal naar de training te brengen, net zo lang tot het pittige kwartje valt...

Voor wat peper in de reet!
+1/-0

5 maanden geleden
En laten we niet vergeten dat van tijd tot tijd AZ Twente of Feyenoort verrassend de titel pakken, dus dit soort fratsen zijn dodelijk.
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Je kan zeggen wat je wilt maar achter het voetbal van Ajax, Feyenoord en AZ gaat tenminste wel een gedachte. Een herkenbare structuur, een goede organisatie en vastigheden die ingeslepen worden. Ook deze teams zullen in de toekomst nog punten gaan verspelen maar dan is dat wel gebaseerd op toeval met een kansenverhouding en balbezit ver in hun voordeel omdat ze wel gewoon de betere waren die dag. Bij PSV weet je gewoon niet wat je krijgt behalve een ongeorganiseerd zooitje, 3 linies die veel te ver uit elkaar spelen, een shitload aan tegengoals en een tegenstander die technisch en tactisch minstens net zo goed is ondanks dat wij individueel betere voetballers hebben rondlopen. Als wij een wedstrijd willen winnen dan moeten er op voorhand al 4 ballen worden ingeschoten anders ben je bij dit PSV je leven nog steeds niet zeker. Met die wetenschap vooraf begrijp ik eigenlijk ook wel dat ze in de uitwedstrijden met knikkende knieën en zonder enige vorm van vertrouwen de wedstrijd ingaan, zucht.
+2/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
5 maanden geleden
https://www.vi.nl/nieuws/van-hanegem-wijst-zwakste-schakel-aan-in-de-topvijf-van-de-eredivisielink

Deze ouwe rot zegt hetzelfde en dat is pijnlijk maar ook de keiharde waarheid, wat een treurige conclusie...
+1/-0

 
5 maanden geleden
Wat hij zegt over het gebrek aan idee bij PSV heeft hij 100% gelijk.
Over Feyenoord is hij (en de rest van de media) weer eens verrassend mild - voor een ploeg die het voetballend wel op de rit zou hebben creeren ze echt bijzonder weinig. Of is het plan om iedereen 2x45 minuten dood te vervelen wel een plan dat bij een top 3 club past?
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
5 maanden geleden
Ja zijn voorliefde voor onze Rotterdamse vrienden is bekend en dat vind ik prima; kan hem altijd veel beter hebben dan n willekeurige 020er...
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
5 maanden geleden
Al jaren zonder enig idee rondlopen op t veld. Zelfs Eagles voetbalt met lijnen en automatismen. Heb ik lang niet meer gezien bij ons ☹️
+1/-0

remmie01 (geschorst)
5 maanden geleden
NU ken ik niet de volledige competitieprogramma's van de rest, maar wij hebben tot op heden toch echt wel een feest schema gespeeld. Feyenoord thuis en Twente uit zijn de enige wedstrijden waar je op papier mogelijk punten zou mogen verspelen. Deze 3 tegen Cambuur zijn kunnen net zo duur worden als de 3 vorig jaar tegen degradant WII. Gewonnen van Excelsior, Volendam, Emmen, RKC, Go Ahead en Feyenoord. In principe op Feyenoord na allemaal ploegen die gaan vechten tegen degradatie, Cambuur inclusief. Dus zo rooskleurig is het helemaal niet. Sterker nog we gaan enkel nog maar sterkere tegenstanders treffen tot het WK en dat gaat gewoon heel veel punten kosten nog. Ook tegen Rangers en Bodo hebben we ons nu niet van onze beste kant laten zien (zacht uitgedrukt) en dat geeft ook weinig vertrouwen richting Zurich. Laten we dus niet gaan bagatelliseren. Als het programma iets anders in elkaar had gezeten was de achterstand veel groter geweest.
+1/-0

5 maanden geleden
PSV kan zich geweldig opladen voor wedstrijden tegen ajax en Feyenoord. (ook tegen Arsenal verwacht ik een redelijke wedstrijd). tegen hun is de inzet meer dan 100%. Maar PSV zal eens moeten snappen dat dat ook geldt voor de mindere tegenstanders die tegen PSV moeten. Die focussen zich op de wedstrijd tegen PSV en stijgen dan boven zichzelf uit. Het team van Cambuur heeft nu historie geschreven, over 15 jaar praten ze in Leeuwarden nog over deze pot. Voor de mindere teams is spelen tegen PSV een van de weinige kansen om echt in de schijnwerpers te komen.

En tegen een tegenstander sie er zo instaat gaat PSV het echt niet redden op 50%.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
5 maanden geleden (gewijzigd)
Bij de jeugdafdeling op de Herdgang hangt de spreuk:

Hard werken verslaat talent,
Als Talent niet hard werkt...

Misschien dat ze er ook een kunnen ophangen in de kleedkamer van die dure volwassen profs - nou ja dat laatste weet ik niet meer zo langzamerhand - van ons!

Gvd wa n lamme takken zooi was dat, die gelatenheid, de apathie spat er vanaf 😡😤🤬
+2/-0

5 maanden geleden
Schade is altijd gelijk, ongeacht de uitslagen van anderen! We verliezen 3 kostbare punten in de titelstrijd. Is dit artikel geschreven door een selectie lid? Staat in mijn ogen gelijk aan hun performance. Mis iedere vorm van ambitie!
+3/-0

PSValtijd1 (geschorst)
5 maanden geleden (gewijzigd)
https://www.vi.nl/nieuws/van-hanegem-wijst-zwakste-schakel-aan-in-de-topvijf-van-de-eredivisielink

Deze ouwe rot snijdt hierin een goed punt aan. Daar zou Rutten voor in moeten staan, maar dat is een weke man, pijnlijk maar ook de keiharde waarheid, wat een treurige conclusie...
Ruud moet ze opjagen met zijn passie, zo sta ik ook te coachen; het zijn net kleine kinderen èn er zit geen echte persoonlijkheid bij die zegt: tot hier en niet verder, daar heeft zijn naamgenoot Gullit ook een punt...

Hij RVN is toch fan van Simeone... niet te zien. Het wordt tijd dat Ruud zijn beheersing n keer verliest, oftewel zijn eigen karakter toont, als winnaar.
Graag wel binnenskamers, maar als het zo door gaat komt hij er niet als coach... en dat gun ik hem nou juist wel!

Kortom EISEN stellen, wij zijn PSV!
+1/-0

shevchenko (geschorst)
5 maanden geleden
De schade op de ranglijst valt mee ja, maar dat is dan ook meteen alles dat meevalt. Alle stoplichten staan op dit moment op rood. Er klopt helemaal niets van, zowel qua tactiek als qua mentaliteit. Andere teams verliezen punten ondanks een overwicht. Wij verliezen dik (en volledig terecht!) van de hekkensluiter. Het is echt foute boel en ik zie op korte termijn niet hoe dat opgelost moet worden met (met alle respect) Ruud en Fred aan het roer. En als je dan het programma ziet, dan wordt je nog ongelukkiger.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
5 maanden geleden (gewijzigd)
Donderdag ben ik weer in eindje en dan ga ik weer n pot sambal neerzetten.

En betere mentaliteit is namelijk de makkelijkste manier om beter te presteren; de ander kant is ingewikkelder, maar zelfs op dat vlak is echter ook direct vooruitgang te boeken, door eerst simpele zaken erin te stampen (zoals hard naar elkaar - in de voeten wel te verstaan - passen), want het is toch beschamend dat passjes over 5 meter zonder druk niet eens aankomen...
+1/-0

 
5 maanden geleden
Beste@PSValtijd1. Je hamert voortdurend op inzet(peper en sambal) en leren een bal hard in te spelen. Maar als het aan inzet lag was ik niet zo ongerust, daar is immers wat aan te doen. Het is vrees ik meer een gebrek aan kwaliteit en gebrek aan intrainen van een passend spelconcept en tactisch inzicht bij de staf. Bovendien als je op dit niveau te doen hebt met spelers die niet goed een bal kunnen inspelen heb je andere spelers nodig.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
5 maanden geleden (gewijzigd)
Ja dat zeg ik toch ook, dat is het makkelijkste, ik ben ervaringsdeskundige met trainen van kinderen; en ja die verwende profs zijn net kleine kinderen!

Dat tactische is lastiger, maar ook daar heb je te maken met basisvaardigheden... Gullit en Van Basten konden voor dat ze naar Italië gingen ook best aardig voetballen meen ik me te herinneren
+1/-0

5 maanden geleden
Ik noteer alvast een verloren seizoen. Wederom.
Het is een zegen dat JDJ weg is. Maar eeuwig zonde dat we een beginnende trainer (hoe hoog ik hen ook heb zitten) met een loser assistent hebben die dit onsamenhangende zooitje moeten begeleiden.
Deze club is ziek en moet op en naast het veld verschoond worden.
+1/-0

5 maanden geleden
Of de schade meevalt en hoe duur deze punten zijn weten we natuurlijk pas aan het eind van het seizoen als 1, 2 of 3 punten meer een andere stand voor ons betekent.
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Had een geweldig weekend kunnen zijn ,maar zoals dit jaar al vaker wanneer ze er moeten staan geven ze niet thuis nu zelfs tegen laagvlieger Cambuur ...
+1/-0

killermfc (geschorst)
5 maanden geleden (gewijzigd)
Een klein lapje voor het bloeden dat de concurrent het ook heeft laten liggen, maar meer ook niet.

Als selectie en technische staf nou maar niet gaan denken dat het nu allemaal toch wel meevalt. Want dat doet het niet.

Nu geen tijd om terug te kijken. Even wonden likken en door! Drukke week, maandag de volgende tussenbalans.
+1/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.828 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem benitez boscagli branthwaite crisy crockett feyenoord gakpo gimenez guti hazard hypo james jong madueke makkelie mar mauro mwene obispo sangare simons slot sonny springt teze titel veerman