Transparent
Inloggen
Sluiten

ED: toch afspraken over terugkeer Simons naar PSG

10 oktober 2022 14:06 - ED
Foto: Pro Shots

ED: toch afspraken over terugkeer Simons naar PSG; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad sprak maandag met PSV-directeur Marcel Brands over het contract van de Xavi Simons. De jonge spits werd deze zomer door de Eindhovenaren transfervrij opgepikt bij Paris Saint-Germain. Direct werd in met name de Franse media gesproken over afspraken over een terugkeer voor weinig geld. Brands ontkende toen afspraken met PSG te hebben gemaakt.

Naar nu blijkt staat er in het contract van Xavi Simons een gelimiteerde transfersom vermeld, specifiek voor een terugkeer naar de Franse club. De precieze hoogte van de bedragen kan de club in verband met geheimhoudingsafspraken niet melden, maar het bedrag zou wel hoger worden naarmate de tijd verstrijkt. Tevens zou de afspraak slechts een beperkte duur hebben. Het Eindhovens Dagblad meldt dat het voor komende zomer een bedrag van 10-12 miljoen zou kunnen zijn, op basis van gesprekken met insiders.

In het verleden maakte PSV dergelijke afspraken ook met spelers als Angelino en Rekik.

Meer op ED
Tags

simons psg brands xavi angelino naarmate rekik

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Wanbeleid van de bovenste plank.
Scenario 1: de speler blinkt uit en vertrekt voor een appel en een ei
Scenario 2: de speler bakt er niets van en blijft bij ons

In elk scenario verlies je!
+3/-5

 
1 jaar geleden
Scenario 3: speler blinkt uit en wil niet terug naar PSG, dus kan PSV de hoofdprijs vragen.
+5/-3

 
1 jaar geleden
zie Angelino- zo werkt dat meestal niet in het topvoetbal.

Spelers zijn lijfeigene op dat niveau en met die leeftijd.
+3/-0

 
1 jaar geleden
De Angelino constructie heeft niks met Xavi te maken. Foutief vermeld door Rik en foutief overgenomen hier. Naderhand wel nog gecorrigeerd door Rik.

Angelino was eigendom van City, en de terugkoop clausule was een verplichting zodra zij op de deur klopten.

Bij Xavi heeft PSG niks te vertellen. Ze kunnen zich melden, maar er is geen verplichting tot verkoop. Er ligt puur een afspraak tussen PSV en Xavi dat als PSG zich meldt voor bedrag X, en hij wil zelf ook terug, dat dat volgende zomer kan voor 12M. Maar als Xavi niet terug wil, kan PSG hoog en laag springen. Behoorlijk verschil met Angelino.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het halen van Xavi Simons is wat mij betreft een voltreffer. Eindelijk eens eentje met peper in zijn reet die nog kan voetballen ook. Ik zou er er zo 3 bijhalen met een zelfde deal. Dat we een goede speler binnen hebben gehaald staat al vast en in het ergste scenario hebben we een jaar lang een uitstekend jongen in het team gehad en nemen we afscheid met 10 miljoen in onze zak. Vergelijk dat even met de gehuurde wisselspelers als Savio, Braithwate en Hoever die een jaar lang geld kosten en daarna weer terug naar huis vliegen.
+4/-0

1 jaar geleden
Zonder deze afspraak had hij waarschijnlijk niet getekend bij PSV.En er 10 tot 12 M aan overhouden is voor PSV ook niet verkeerd.Dus een goede deal waar het maximale is uitgehaald.
+6/-2

 
1 jaar geleden
Wat fijn dat jij voor ons aan de onderhandelingstafel zat om te weten dat we er het maximale uit hebben weten te halen. 🙄

Zijn we zo diep gezakt dat we bij nagenoeg iedere aankoop met een clausule gaan roepen dat hij anders niet bij PSV zou spelen?

Ik ken helaas een zekere club waar ik nóóit wat hoor over dit soort clausules.

En over een jaar, of 2, lezen we weer met zijn allen hoe matig we er financieel voor staan en dat er toch echt geen geld is voor nieuwe aankopen.

Gek hè?
+1/-3

1 jaar geleden
Wie weet kan je nog eens een flink verbeterd contract voorleggen, bonus + hoger salaris. Dan kan zo'n clausule uit het contract óf énorm verhoogd worden. Maar dat moet Simons zelf ook willen natuurlijk. Kan me voorstellen dat dat ook weer samenhangt met CL halen of niet, want daar wil hij zich natuurlijk ook bewijzen.
+1/-0

 
JorisDeDraak (geschorst)
1 jaar geleden
Het lijkt mij dat PSG daar ook mee akkoord moet gaan.

En dat gaan ze uiteraard niet doen. Simons halen ze na dit seizoen gewoon op voor die 12 miljoen, al was het maar om hem door te verkopen.
+1/-0

1 jaar geleden
Er zit een groot verschil in de constructies met Rekik en Angelino, volgens mij had daar de club een optie tot koop. In dit geval heeft Simons de regie in handen om te beslissen zich te verkopen voor een bepaald bedraag aan PSG. Als hij een slimme zaakwaarnemer heeft vraagt hij dan nog een paar miljoen tekengeld erbij en laat hij zich daarna verkopen/verhuren met een nieuwe optie tot koop aan de club waar hij daadwerkelijk naar toe gaat. De spelers nemen het heft in eigen handen en laten niet meer al het geld naar de clubs gaan.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik meen toch echt dat john een constructie ontkende.Pfffff
+1/-1

1 jaar geleden
Zou verschrikkelijk jammer en zonde zijn natuurlijk. Aan de andere kant hebben wij dan, transfervrij, jaar van dat ventje kunnen genieten en krijgen er nog bonus van slordige €12M bovenop.
+2/-0

1 jaar geleden
PSG heeft nergens recht op als ik het goed begrijp. Het is niet die club maar Xavi zelf die een clausule heeft laten opnemen. Ik neem aan dat dit een harde eis van hem was naar PSV toe en dat hij zonder die clausule niet gekomen was. Hoe dan ook blij dat hij nu bij ons is en uiteindelijk zullen we naast de kwaliteit die hij op het veld laat zien ook wel geld aan hem gaan verdienen.
+1/-0

1 jaar geleden
Geld maakt meer kapot dan je lief is....
+1/-0

 
1 jaar geleden
John de Jong je geld laten beheren maakt meer kapot dan je lief is.
+3/-2

1 jaar geleden
Het ergste van dit verhaal is toch dat oa JDJ een jokkebrok is !!
+3/-2

 
1 jaar geleden
Natuurlijk gaat hij niets zeggen over deze deal. Je wil dat club's voor hem met PSV gaan onderhandellen. Niet dat ze naar PSG gaan die hem voor 12 mio terughalen van PSV en hem vervolgens zelf voor 14 mio doorverkopen.
+2/-0

1 jaar geleden
Je zou bijna hopen dat ie een jaar geblesseerd raakt, zucht
+2/-1

1 jaar geleden
Slim om een gelimiteerd geldbedrag voor een van de rijkste clubs ter wereld erin te zetten. Als er geen clausule zou zijn en ze willen Xavi kopen ze hem echt wel hoor. Mocht hij goed preseteren (wat hij nu doet) kunnen ze hem gewoon ophalen, even een kansje geven en anders met winst weer doorverkopen.

Nu gaat iedereen weer roepen dat hij anders nooit bij PSV gespeeld zou hebben, maar volgens mij had hij de topclubs nu ook weer niet voor het uitkiezen, zoveel indruk had hij nog niet gemaakt. Was ook de grote onbekende toen hij aangekocht werd.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Slim van Xavi inderdaad. Als PSG hem nu wil hebben hoeven ze maar een kleine transfersom te betalen en dan kan hij een heerlijke tekengeld-cheque in ontvangst nemen.
+1/-0

1 jaar geleden
Hij had gewoon bij PSG kunnen bijtekenen dus PSV mag blij zijn dat ze hem transfervrij konden ophalen.En voor spelers die bij Barça en PSG hebben gevoetbald is er altijd belangstelling.
+2/-1

1 jaar geleden
Tsja, beetje het idee dat je je huidige vriendin ten huwelijk vraagt maar wel met de voorwaarde dat je terug kan naar je ex als zij je terug wil.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Als je vriendin weet dat je anders niet wilt trouwen zegt ze misschien wel ja.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Voor 12 miljone mag mijn vrouw ook terug naar haar ex hoor. Geen probleem mee.
+1/-0

1 jaar geleden
Wat teleurstellend. Angelino 2.0. En ja misschien was hij anders wel niet gekomen. Maar dit zijn juist de mannen die de klappers voor ons moeten maken. Als Gakpo niet de hoofdprijs oplevert, Sangaré een lage gelimiteerde afkoopsom heeft en Simons voor een appel en een ei weggaat komen we natuurlijk niet verder.
+2/-0

1 jaar geleden
Zonder dit soort constructies kunnen we niet talenten van dit niveau halen.
Prima deal, heel blij met deze topper.
+2/-1

1 jaar geleden
Volgens Rik Elfrink is het een clausule tussen PSV en Xavi, dus niets met PSG.
Dus lijkt het erop dat Xavi nooit transfervrij naar PSV was gekomen zonder deze clausule.
+4/-0

1 jaar geleden
Dus binnenkort krijgen we contracten met daarin de verschillende afkoopsommen voor de betreffende clubs ? 3 M voor barcelona, 4 m voor Madrid, (Real dan, maar 3,5 voor atletico). 2 voor AC milan, 6 voor United en liverpool, 5,5 voor Arsenal en 8 voor clubs uit Frankrijk. Lekker overzichtelijk wel.
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten sepp simons strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi