Transparent
Inloggen
Sluiten

"Blessure-problematiek grotendeels overmacht"

12 oktober 2022 19:35
Foto: Pro Shots

"Blessure-problematiek grotendeels overmacht"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV een intern onderzoek heeft laten uitvoeren naar de vele blessures van de afgelopen seizoenen. De conclusie zou zijn dat de medische problematiek grotendeels overmacht is.




Tags

overmacht problematiek

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Hmm, goed dat er onderzoek is gedaan maar hoe objectief is zo'n onderzoek als het intern gedaan wordt? Zo'n onderzoek moet door een team van medische experts gedaan worden. Zijn dat dan niet precies de mensen die ervoor verantwoordelijk waren deze blessures te voorkomen? 😢
+3/-0

1 jaar geleden
Een slager die zijn eigen vlees keurt.
Heel bijzonder.
+2/-0

1 jaar geleden
Dit is het huidige PSV...... Dieptriest. Nogmaals ik snap dat V Bommel de bezem hier door wilde halen.
+3/-0

Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Grotendeels … en wat is dat andere deel dan …bewust iets slecht gedaan? Raar artikel ….
+1/-0

1 jaar geleden
Ik geloof er helemaal niks van, dit is al seizoenen lang gaande.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik heb dit artikel even op me in laten werken. Wat me vooral opvalt, dat men nu een onderzoek heeft gedaan naar de blessures. En na elke afzonderlijke blessure niet? En wat als dit klopt, wat zijn dan voor het niet grote deel de redenen? Slechte begeleiding of omgang met de spelers? Of training?
+1/-0

1 jaar geleden
Overmacht.. dus? Toeval? Doe maar een extern onderzoek of vervang gewoon de verantwoordelijken, al is het maar just in case. Dit gaat toch nergens meer over al jaren niet.
+2/-0

1 jaar geleden
Met name die spierblessures lopen de spuigaten uit. Dat kan echt geen toeval zijn.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik ben geen medisch expert, maar het is maar net hoe je zo'n onderzoek insteekt.
Wordt er niet teveel gevraagd aan arbeid van onze jongste selectiespelers? Er zal vast een grens zitten aan de belastbaarheid van jonge spelers. Die zijn nog niet volgroeit. Kijk bijvoorbeeld eens naar het lichaam van Ledezma of dat van een Bergwijn.
Dan is er ook nog zoiets als slimheid in het spel. Tackels ontwijken en weten hoe je een duel ingaat. Ik hoop dat onze grote vriend Simons vrij blijft van blessures, maar dat kan dat niet goed blijven gaan. Ik hou elke week mijn hart vast. Dat je dan ook nog eens geen bescherming krijgt van de arbitrage is te triest voor woorden! Al met al ben ik het eens met iedereen die pleit voor een breder en extern onderzoek.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik denk dat het exact omgedraaid is wat je zegt over Simons... omdat hij vol overtuiging erin gaat, wint hij ondanks zijn kleine postuur vaak duels, maar loopt hij ook minder kans op echte blessures.
Dat komt omdat je dan al je spieren en lijf actief maakt, en aantal blessures onstaan doordat de speler er half ingaat (omdat hij te laat is of alsnog de poot terug trekt bv).

Met een spierblessure (verrekking of scheuring) kan het aan over belasting liggen... of niet goed warm zijn!
+1/-0

1 jaar geleden
Het ligt grotendeels aan de volle speelkalender. Dus met andere woorden: we weten het niet.
+2/-0

1 jaar geleden
Eigen intern onderzoek door een afdeling die twijfelachtig functioneert, PSV wil het probleem gewoon niet serieus aanpakken. En dat wil een topclub zijn.

Toen Van Bommel al die wedstrijden verloor werd er toch ook niet aan hem gevraagd om te bepalen of de trainer functioneerde ?
+1/-0

1 jaar geleden
Ik zie het bij geen enkele andere club met een dubbel speelschema. En het is niet het eerste seizoen dat dit bij PSV het geval is.

Ik zet mijn vraagtekens bij dat "overmacht". Bovendien duren blessures ook lang. En kloppen prognoses voor terugkeer niet. Zitten soms zelfs maanden verschil in.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage