Transparent
Inloggen
Sluiten

Supportersvereniging PSV: 'Kap nou eens gewoon met die shit'

24 oktober 2022 15:17 - Supportersvereniging PSV
Foto: Pro Shots

Supportersvereniging PSV: "Kap nou eens gewoon met die shit"; image source: Pro Shots

Voorzitter Rob Bogaarts van de Supportersvereniging PSV heeft een oproep geplaatst "Beste biergooiende, stoelslopende, kwetsende supporter, kap nou eens gewoon met die shit. Steun onze club", zo schrijft hij. "Weet dat het by far overgrote deel van onze trouwe supportersschare, zich werkelijk kapot ergert aan het slopen, het zingen van beledigende liederen en het afspreken op weilanden of waar dan ook."

Bogaarts gaat verder: "Aan het afbreken van de goodwill die bijvoorbeeld Lighttown Madness zorgvuldig heeft opgebouwd met prachtige sfeeracties en steun tijdens de wedstrijden. Laten we dus samen de handen ineen slaan. Dit gedoe past ons niet. Wij zijn PSV, wij hoeven niet in allerijl op elke provocatie in te gaan, wij hoeven niet het beste te presteren op GruppaOf. Nee, wij presteren het beste met de sfeer die we maken, met de uitverkochte reizen. Want wij zijn Eindhoven. De Gekste."

De UEFA is inmiddels een onderzoek gestart nadat er na de wedstrijd tegen Arsenal met stoeltjes, vuurwerk en bier werd gegooid. In de afgelopen seizoenen ontving PSV zowel van de KNVB als de UEFA al meerdere boetes vanwege ongeregeldheden van de eigen fans. PSV gaf eerder in een verklaring al eens aan dat er werd gedreigd met het uitsluiten van supporters van PSV tijdens uitwedstrijden. Vanwege ongeregeldheden tijdens de Johan Cruijff Schaal zijn er komende maand al geen fans welkom tijdens Ajax - PSV.
Tags

kap supportersvereniging bogaarts uefa afspreken allerijl arsenal beledigende bier biergooiende ergert far gedreigd gekste goodwill gruppaof ineen knvb kwetsende liederen lighttown madness overgrote provocatie sfeeracties slopen stoelslopende supportersschare trouwe vuurwerk weilanden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Dacht bij het lezen van de kop dat het over het eerste elftal ging.
+21/-1

 
 
1 jaar geleden
Jij ook al, hahaha?!

Toonden die gasten maar eens wat pit en vuurwerk.
+2/-2

1 jaar geleden
Ik ook. Stop toch eens met die slappe verontschuldigingen.
+7/-0

1 jaar geleden
Duidelijke taal. Kan niet hard genoeg toegesproken en aangepakt worden.
+5/-0

1 jaar geleden
Pfoe hier schrikken we van zeg. Psv de braafste
+3/-12

 
1 jaar geleden
"PSV de braafste" man man man... Ben je bang hoe anderen tegen je aankijken ja? Is het superbelangrijk wat doorgesnoven eencellige supporters van bv Feyenoord over jou denken? Steun je het vuurwerk gooien naar de tegenstander en het slopen van stoeltjes e.d.? Zo ja, rot dan lekker op naar een andere club.
+15/-1

 
1 jaar geleden
Nee, PSV supporters de club kapotmakendste!

Kinderen die dit doen zijn geen PSV supporters
+7/-1

 
1 jaar geleden
Degenen die PSV overal, in binnen- & buitenland, achterna reizen zijn weldegelijk échte supporters. Ongeacht hoe anderen daarover denken.
+7/-11

 
1 jaar geleden
Je bedoelt degenen die onze mooie club in discrediet brengen, benadelen en denken dat ze meer mogen dan n ander?

Overigens is er maar 1 supporter die altijd mee ging, die werd met naam benoemd en bedankt toen PSV ver weg moest spelen. DAT was een echte supporter als je het om die uitsupporterssteun regel moet noemen.

Maar supporters die zorgen dat er volgende keer geen supporters mee mogen naar 020 of dadelijk Europees, dat zijn geen supporters, dat zijn kinderen die PSV niet steunen
+14/-0

 
1 jaar geleden
Jouw woorden.

Ik weet wie de échte supporters zijn en wie niet.

Althans imo.
+2/-10

 
1 jaar geleden
Nee, u denkt wie echte supporters zijn... of was u die ene die destijds meg naam genoemd werd toen hij als enige PSV supporter bij een Europese uitwedstrijd was?

U dicht uzelf graag wat eer toe maar snapt niet dat u verbloemd dat u het eens bent met die relhooligans die onze club kapot maken.

Supporters die nooit rellen, nooit vuurwerk gooien, nooit meedoen met spreekkoren, nooit uitfluiten en nooit doen alsof ze beter zijn dan anderen, DAT zijn de echte supporters. dat zijn helden
+10/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Nogmaals jouw woorden.

Ik dicht mijzelf geen eer toe, ik zeg louter hoe het is of althans imo.

Evenmin begon ik met het riedeltje over échte supporters, dat was een reactie op het hier diskwalificeren van andere supporters.

En voor de rest weet ik niet over wie je het allemaal hebt en hoeft dat gevousvoyeer ook niet.

Wellicht ben ik binnenkort de enige PSV-supporter in de Arena, wie zal het zeggen?

En hier wilde ik het graag bij laten, want wij dwalen af. En al het volgende wordt dan toch niet meer dan een (constante) herhaling van zetten. Jij bent erg overtuigd van jezelf en ik gun je die eer.
+4/-8

 
1 jaar geleden
Je voelt jezelf wel heel wat hè.
+5/-4

 
 
1 jaar geleden
Continu moeten vermelden dat je overal bij bent en misschien zelfs wel in de arena. Nou. Applaus.
+5/-2

 
1 jaar geleden
Ik reageerde slechts op iemand, ietwat scherstend en quasi-serieus. Ik weet niet wat daar mis mee is. En ja, als ik een wedstrijd van PSV bezoek, doe ik idd hier een verslagje. Als jij daar problemen mee hebt, jammer dan. Ik ken mensen die het wél graag lezen. Anderen spreken liever schande van medesupporters die PSV in het buitenland achterna reizen en beetje lol maken. Prima, ieder zijn of haar goed recht.
+4/-4

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het gaat niet over je verslag van een wedstrijd. Lekker blijven doen.
Daarbij wil ik wel even vermelden dat er een groep supporters zijn die aangevraagd hebben om te mogen bepalen wie er mee kunnen met uitwedstrijden. Dit zodat er meer van ‘hun’ mee kunnen.
Ik kan dat moeilijk echte supporters noemen, wanneer ze eigenlijk anderen mooie uitwedstrijden door de neus willen boren.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Echte supporters lopen in clubkleuren rond en niet zwart uitgedost.
Dankzij deze ‘echte’ supporters worden uitwedstrijden niet meer mogelijk.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Dat is een achterhaald (tijds)beeld. Ik loop al 30-35 jaar niet meer in/met PSV-shirt/-sjaal/-pet en/of -vlag. Maakt dat mij een mindere supporter?
+2/-2

 
1 jaar geleden
Volgens mij spreekt niemand dat hier tegen. Mensen die PSV overal achterna reizen zijn vaak de grootste supporters. Helden zelfs als je t mij vraagt. Maar het ging hierboven over jongens die met regelmaat spullen van andere slopen en psv benadelen door boetes etc. Dat zijn inderdaad geen supporters. Althans ze supporten psv daar niet mee.
+9/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
@Timmie: klopt precies wat je zegt. Niemand spreekt tegen dat personen die PSV achterna reizen bij thuis- en uitwedstrijden geen echte supporters zijn. Echt helemaal niemand spreekt dat tegen. Daarom ook raar dat dit wordt gemeld alsof dat niet zo is...
Het gaat er zoals je zelf ook zegt in deze discussie om (zie ook het bericht en de statement van de supportersvereniging) dat die eencelligen die met vuurwerk naar ander publiek gooien of die spullen slopen in een ander stadion en zich daar misdragen, moeten stoppen met die shit. Dat soort personen, die PSV nu al in totaal meer dan 100k boetes hebben aangesmeerd, zijn NEP supporters. Van die eencellige randdebielen die vinden dat zij kunnen en mogen doen wat zij willen.
+5/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Jij uit je tenminste op een normale manier, net als ik overigens, en gaat hier niet op de man spelen en schelden. Dat apprecieer en respecteer ik.

Let's agree to disagree (on this subject).

(edit: uiteraard reactie op Timmie en niet op Asmo!)

(edit2: en dank je wel, Timmie, voor het mij benoemen tot held, iets te veel eer misschien, maar desalniettemin)
+4/-5

 
1 jaar geleden
is gewoon allemaal tuig....begon al toen ze vroeger bij de Banaan kwamen.Maar ach wie is perfect he..
+2/-1

 
1 jaar geleden
Ja verschrikkelijk hè... zou verboden moeten worden!
+2/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Mooie tijden bij de banaan ,maar heeft niets met nu te maken .Sloopte meestal tegen standers en geen stadion..Deze nieuwe groepen krijgen zelfs de kaarten en mogen veel van psv ,en vroeger was er alleen tegen werking ,,,En deze nieuwe groepen kijken hoever ze kunnen gaan en jongeren van nu zijn anders en gekker aan het worden en groep wordt groter ....
+3/-0

 
1 jaar geleden
Dat waren allemaal keurig nette jongelui toch die het beste voor hadden met de omzet van de Eindhovense middenstand.🍺🍺 Die door het riante sponsoren zo laat in het stadion waren dat ze eerst even moesten Ivanhoe'n om een goed plekje te hebben.😉
+1/-1

 
1 jaar geleden
Ik vind het mooi om te zien dat er supporters zijn die hun club in binnen- en buitenland steunen. Dat zal iedereen beamen. Maar die supporters moeten hun club steunen (to support in het Engels). Er is geen enkel team dat beter gaat voetballen als er een stel idioten met vuurwerk gaat gooien en ook niet als er afgesproken wordt in een weiland. Net of Guus Til dan wel de 0-1 tegen Groningen had binnengelopen.

Het resultaat wat ze bereiken met die onzin is: combiregelingen (waar ik niet op zit te wachten), boetes voor de club, wedstrijden zonder uitpubliek en imagoschade.

Dus ja, heel fijn die trouwe supporters die overal mee naar toe gaan, maar gedraag je. Is voor iedereen leuker.
+4/-0

1 jaar geleden
Zullen we ons eerst eens concentreren op de prestaties van het eerste?
Misschien is dat ook beter voor de moraal, ook onder de boefjes...

En nee ik praat niet alles goed, maar PSV 1 vind ik iets belangrijker dan het brave imago van onze supporters
+4/-9

 
1 jaar geleden
Imago, daar gaat het helemaal niet om. Het gaat om gezondheidsrisico's, schade aan spullen van anderen en financiële sancties tegen PSV. Is het 'braaf' om met die drie zaken rekening te houden? Nee, dat is vrij normaal.
+13/-0

 
1 jaar geleden
Je slaat de spijker precies op de kop.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Als je werkelijk denkt dat dit om het imago gaat, heb je er verdomd weinig van begrepen. Eigenlijk werkelijk helemaal niets :dood
+5/-0

 
1 jaar geleden
Dat kan zijn in jouw ogen, ik zie het anders; al dat politiek correcte geneuzel kan me gestolen worden!
+1/-5

1 jaar geleden
Had nog nooit van gruppaof gehoord,nu dus wel.
Zo zie je maar weer:wat je aandacht geeft groeit.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Die groepen die uit zijn op rotzooi trappen.
+4/-0

1 jaar geleden
Een supporter heeft een oproep geplaatst:
Beste puntenweggooiende, reputatieslopende
supporterskwetsende spelersgroep, kap nu eens gewoon met die shit. Steun onze club.
Weet dat by far het overgrote deel van onze trouwe supportersschare zich werkelijk kapot ergert aan het weggeven van punten, het beledigen van de fans en het verzaken op voetbalvelden waar dan ook.
Jullie breken de goodwill af die eerdere selecties zorgvuldig hebben opgebouwd.
Dit gelambal past ons niet. WIJ ZIJN PSV
+7/-2

 
1 jaar geleden
Prima oproep en spijker op de kop, waar kan ik tekenen?
+2/-2

 
1 jaar geleden
Haha allebei toch twee minnetjes. Selectie leest hier ook mee?😊
+3/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Wellicht een beetje oftopic. Maar Ik mis de sfeer van de L-side en van daarna Oost van 1995-2000. Periode van "de Hekken" laten we maar zeggen (en van het uitvak naast vak V.)
Laast was ik met mijn dochter in het familievak, kijk je zo naar Oost onder..
Ik weet niet of het LM is maar die "stoere" gastjes in het zwart! Waarom? allemaal kuddegedrag? om erbij te horen?..Ik vind het maar niks en niet des P.S.V.
Waar is het simpele "Theo Maassen" Eindhovuh Eindhovuh gebleven.
Ach ja...n die tijd had je ook gezeik, Bremen, Kaiserslautern, maar kwam het zelden in de media..
+8/-0

 
1 jaar geleden
Ik mis de L_ ook. ..Was het toen zo braaf?..hahahaha. Weet niet of je wat wedstrijden nog kunt terug halen tegen Den haag of Duitse tegenstanders ,maar wilde toen ook wel ffkes los gaan hier en daar. Maar we hadden toen ginne telefoon om te filmen. Hier en daar een goeie fotograaf dat dan weer wel.

Zorg eerst maar dat er een voetballend elftal komt wat weet wat vechten is.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Oh ja, wat mis ik de seventies, eighties & early nineties, greggo maat, naughty by nature toen! Maar toen was het voetbal ook vaak om van te watertanden en werd de nadruk nooit gelegd op enige randverschijnselen. Ik denk dat deze zaak gewoon gezien wordt als vorm van afleiding van de écht belangrijke issues: een goed en succesvol PSV. That's all that matters.
+3/-2

1 jaar geleden (gewijzigd)
34 reacties al. Nou dan kan er nog wel 1 bij.

Een vuurpijl in een ander vak, een stoel, of meervoud gesloopt. Niet meer doen.

Maar nog even en we hebben hier ook een dress code, want in het zwart gekleed gegaan met een pet, "dan heb je in de regel kwaad in de zin, of wil je ergens bij horen".

Je eigen mening ventileren hier, mag ook niet meer. Want wijkt die af, dan ben je gelijk aan de beurt.

Begrijp me goed, een vuurpijl meenemen en laat staan afschieten, is niet mijn kopje thee, om maar een vrije vertaling toe te laten.
Maar los van wat je daar van denkt, zijn dat ook die jongens die elke week, waar ook in Europa, aanwezig zijn. Dat is bij mij ook wat waard...
+3/-3

 
1 jaar geleden
Waar gewerkt wordt, vallen spaanders, bedoel je? Ja zou een prima omschrijving kunnen zijn.
+3/-1

1 jaar geleden
Ik ben niet een van die ‘helden’ maar support psv waar en wanneer ik kan. Wat die ‘randdebielen’ zoals ze hier en daar worden genoemd, doen, kan ik niet goedkeuren. Maar de enige manier om dit te voorkomen is als de ‘helden’ die ‘randdebielen’ gaan tegenhouden. Anders gaan ze toch niet stoppen.
Wat ons eerste elftal betreft, die zich ook meer gedragen dan ‘randdebielen’ dan als ‘helden’. Die mogen zich stuk voor stuk even diep in hun eigen ogen kijken om na te gaan waar die arrogante houding van komt die ons keer op keer punten kost. Waar het imo aan ontbreekt is een leider, een echte leider, dus geen Gakpo (absoluut geen leider) of De Jong (beter is er niet).
Hoe dit op te lossen weet ik niet, wie die leider is, wordt of kan worden, geen idee. Een slager achterin, op het middenveld én voorin. De tijden van Alex Gomes Farfan, Park. Een Van Bommel. Een etter op t veld i.p.v. op de tribune.
Ga niet roepen dat Ruud ontslagen moet worden, want je moet de oorzaak aanpakken en die zit diep van binnen. Al haal je Van Gaal, Wenger, Nagelsmann, Koop of Guardiola. Zij lossen het probleem niet op. En zo iemand zal nooit komen als de problemen niet eerst aanpakt.
Dus supporters pak die eikels aan naast je op de tribune en RvC/ Directie pak dat interne probleem aan of laat een extern iemand dat uitzoeken. Eerder zal het met ons clubke niet beter gaan.
+5/-1

 
1 jaar geleden
Kijk in dit statement kan ik me prima vinden!
+1/-0

1 jaar geleden
Wie er wel of niet een echte supporter is, kun je niet bepalen van achter je toetsenbordje. Het PSV-gevoel zit bij ons allen van binnen. Bij de één brandt dat vuur wat feller dan bij een ander, maar volgens mij zijn wij allemaal echte PSV-supporters.

Dus zowel de jongens (en meisjes) die de club door stad en land achterna reizen, maar ook de mensen die thuis in hun luie stoel ontzettend zitten te balen als PSV in 5 minuten 3 goals tegenkrijgt in Groningen.

Vervolgens krijg je natuurlijk de vraag of het goed is om je op een bepaalde manier te uiten of gedragen. En daar is (in mijn ogen) het antwoord vrij duidelijk. Het is nooit goed te praten om een scheidsrechter, een supporter of een speler van een andere club te bekogelen met drank, muntjes of wat dan ook. Het afschieten van vuurwerk richting andere mensen is een waanzinnige actie. Het schofferen / beledigen van groepen mensen is ook niet netjes. Er is een heel duidelijke grens tussen ludiek en grappig, of grof en ver-over-de-grens. En voor mijn gevoel was het vroeger veel vaker ludiek en grappig, en is het nu voor bepaalde groepen niet leuk meer als het niet grof of gewelddadig is.

En natuurlijk, alle mensen zijn verschillend. De één heeft een wat korter lontje dan de ander en zal sneller op provocaties reageren. Daarnaast, door groepsgedrag en/of het nemen van stimulerende middelen, kom je in een soort roes waarin grenzen soms wat vervagen. Schermutselingen zijn af en toe best te verklaren.

Maar het supportersgedrag van de laatste jaren in Nederland (dus niet per sé bij ons PSV) gaat echt grenzen over. Grenzen die, vooraf gepland, en dus met voorbedachte rade worden overschreden. Van mij mag daar keihard tegenop worden getreden. Want los van de vraag of het nou 'echte supporters' zijn die hiervoor verantwoordelijk zijn of niet, het is gedrag dat de club niet helpt en juist in diskrediet brengt.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Ik denk dat je je hier nog weleens schromelijk in kon vergissen. Althans in veel opzichten. Met name in de stadions kon het er een stuk harder en cynischer aan toe gaan. Er was ook nauwelijks beleid van aanpak. Alles was een stuk vrijer en confrontaties waren heviger. Kwetsende doeken bleven ook 'gewoon' de hele wedstrijd hangen. Uitvakken grensden, soms aan beide kanten, aan fanatieke thuisvakken en men reisde massaal per ov, dus vele supporters door elkaar heen in de stad. En dan heb ik het nog niet over het verschil in vuurwerk. Die tijd komt nooit weer en dat is misschien maar goed ook.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Poeh ludiek, sommige liedjes die me nog bijgebleven zijn over o.a. Hitler, Klaus Barbie en kwetsende versies aan het adres van Kees Kist, Hassie van Wijk, Stanley Menzo. Daar krijg je nu een flink stadionverbod voor hoor. En ook in de stadions ging het ook nogal eens fout, AZ uit met de oude Ben side, Bekerwedstrijdje Top Oss, Fortuna Sittard, Twente uit met de vliegende WC pot, Willem II uit. Zo kan ik er stiekem veel opnoemen.

Maar uhm ik was er alleen voor de sfeer bij hoor🍺
+1/-1

 
1 jaar geleden
wat te denken van de "lasershow" in de rust van PSV-Ajax...die veranderde in een regen van stoeptegels tussen Oost en het uitvak...
Kleine maand later lag er asfalt.
Denk inderdaad dat het vroeger heus niet "gemoedelijker" was dan nu.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Toen veel stil gehouden waren 80 gewonden en paarden maakte oost leeg en buiten stonden de auto,s met iets van de neusjes in de fik ,,Roda uit ook meestal een zooitje ,Als je terug kijkt was het vroeger veel erger....
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
die ME te paard die ineens de mensenmassa beneden "wegveegde". Ben nog nooit zo snel de tribune opgerend.
Welk seizoen was dat eigenlijk..1998?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Groningen-uit was vaak 'mental', maat, zeker vanaf mid eighties tot en met 2003. Zoveel meegemaakt in oude Oosterpark. Ook veel succes óp het veld: 3× kampioen, 3× beslissing landstitel geforceerd (zelfs met 4-1 nederlaag!). En mijn allereerste aldaar 1-6. Dat nieuwe stadion, zie ook vertrek Den Haag uit Zuiderpark, is 3× niks.
+1/-0

1 jaar geleden
En dat noemt zich supporters van PSV, Deze grappenmakers moet je toch kunnen weren, waarom heb je supoosten? ze laten ze gewoon binnen in de wetenschap dat ze rotzooi schoppen ,verbannen dat tuig voor altijd, daar gaat je goede naam nondeju !!!!
+3/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem benitez berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo gerets izecson klompje mauro oostenrijk oranje post psveldhoven ronaldopsv santos schouten sepp stewart strijdplan teze tillman veerman weghorst xavi